Şimdi Ara

Damacana Su Fırsatları (19lt.) (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.378
Cevap
127
Favori
816.052
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu hafta "aroma su" alıp denedim, oldukça beğendim ama tek sorun oldu normalde ankarada 5.75 olan fiyatı satıcı aynı semtte olmamıza ragmen bana 6.5 ten satmış. böyle bayağı pazarlama elemanları olan bir firmanın suyunu birdaha almam. birde hayat su alıp deneyeceğim. son iki ayda denediğim 4. damacana firması olacak.
  • Damacana Su Fırsatları (19lt.)

Ankaranın eski sularındandır....

kapıya reklam broşürü bırakmışlar 4TL
  • BAHÇEPINAR DOĞAL KAYNAK SUYU ==> BÖLGENİN LİDER SU MARKASI

* Adana Geneli Servis

* Damacana + Su + Pompa = 10,00 T.L

* Beyaz kapaklarda binlerce bedava

* Hızlı Servis

322 233 66 66 - 444 47 44

Damacana Su Fırsatları (19lt.)
  • Nestlé Pure Life’tan ilk suyunuz bedava

Erikli suyunda kampanyası var, ilk su bedava ve 3 er adet 1 tl indirim kuponu veriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty_tr -- 27 Kasım 2009; 15:31:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: werty_tr

Nestlé Pure Life’tan ilk suyunuz bedava

Erikli suyunda kampanyası var, ilk su bedava ve 3 er adet 1 tl indirim kuponu veriliyor.

bildiğim kadarı ile;
    suya para almıyorlar ama damacanın parasını alıyorlar

• Haftasonu eve RO sistem taktım...5 filtresi yanında 3 tanede ön filtre yedek, kargo, tesisatçı masrafı ile toplamda 260 tl ye maloldu
    Artık evin musluğundan rahatça su içme keyfine varıyorum
    TDS ölçerlede ölçtüm, değerler 7 -15 arası değişiyor...

Damacanaya bu kadar para vermeyin boşa
  • arkadaşlar SEFAKÖY semt in de SAKA SU alan var mı? yada işyerine falan alan gören?
  • akpınar suyu bilen duyan kullanan oldu mu hiç? sahibi çok titiz, çok muhterem saygı değer bir insanmış, birisi bana gönül rahatlığıyla tavsiye etti de, forumda araştırmadan olmaz, acaba tadı falan nasıl...???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Haftasonu eve RO sistem taktım...5 filtresi yanında 3 tanede ön filtre yedek, kargo, tesisatçı masrafı ile toplamda 260 tl ye maloldu
    Artık evin musluğundan rahatça su içme keyfine varıyorum
    TDS ölçerlede ölçtüm, değerler 7 -15 arası değişiyor...

Damacanaya bu kadar para vermeyin boşa

Hocam çeşme suyuna mineral vs. takviye yapılmadıkça doğal kaynak suyu gibi faydalı olamaz. Bunu göz önünde bulundurursak pek te ucuza gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hhuguler

quote:

Orijinalden alıntı: fatihfx

bendehttp://www.kuvarssu.com.tr/ kullanıyom mahallede 4 lira.

tadı çok güzel. acaba şeker falanmı atıyorlar diye aklıma geliyor. resmen tatlı su yahu.

Ben de yaz başından beri kullanıyorum.
    Aynı tadı koruyor ama fiyatı 5TL.

Kuvars ve Abant su kullanıyorduk. Abant su yerine Damla su kampanyasından Damla alalım dedik. o kadar susamış olsam bile Damla su içesim gelmiyor. Kuvars ve Abant birbirini aratmıyorlardı. Damlada tat diye birşey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ciko44

quote:

Orijinalden alıntı: smane

Erikli alanlara bir duyuru:
    İstanbul Ataköy'de Bakırköy Belediyesinin hobi bahçeleri var.
    Bahçede çalışanlar ellerini yıkasın diye çeşme yapmışlar.
    Neden Erikli arabaları bu çeşmeyi düzenli olarak ziyaret ediyor dersiniz???

damacanalar kapalı, güvenlik bantlı.
    Bence erikli piyasanın en pahalı sularından biri olarak bu tarz risklere girmez

hocam damacana kapağı takmakta güvenlik jelatini koymakta çok kolay emin ol.ben bu işle uğraşıyorum yapmadım ama yapan gordum...zorlarsan kendin evde üretime bile başlarsın abc su diye emin ol :) içtiğiniz suya dikkat edin arkadaşlar.para veriyorsanız paranızın karşılığını alıyormusnuz bunu düşünün.şuanda piyasada bulunan ve size 4-5 milyona satılan suların bayilere maliyeti 1 milyon olan sular var.adam bu 1 milyona damacananın içine su koyuyor,ankaraya sevkiyatı yapıyor,damacanaları her dolumda temizliyor ve kar elde ediyor :) bu hesaba gore suyunuzun kalitesi nekadar iyi olabilir...kendi çalıştığım firmanın araştırmacıları ile konustuğumda şuan piyasada çiçeğimizin bile dibine dökmiyeceğimiz o kadar çok su varki şaşarsın dediler...her para verip aldığınız suyu iyi su sanmayın.

• Bizim burda abant 10 lt su 1.5 TL fakat ben gidip 1.5 - 2 liraya hayat 6 lt veya 1 liraya arzum 1 lt lik sulardan alıyorum. Keşke ölçebilsek bu suları. Bakanlık testi vs. yapılırsa da sonuçların sağlıklı olacağını zannetmiyorum, her bölgedeki su satıcılarından numuneler almak lazım.
  • İşte bu nedenlerden dolayı evinize RO sistem takın, kafanız rahat olsun
    Mineral vs olayı için 45 tl ye alkali filtrede koyabilirsiniz. Ama sudan alacağınız minerali kat kat yemeklerden alırsınız. Günde 1 soda içseniz bile hayli hayli yeter
    Artık çayı, kahveyide RO dan geçen suyla yapıyoruzki, tadı filan çok farketti.
    Güvenmem şahsen her su markasına...Erikli alalım desen 7-8 tl..E çüş yani

Suları ölçmek için ebay.com dan TDS meter alın. Ben aldım, PPM degerlerini ölçüyorum. Kimi damacana 70 civarı kimi 35 civarı idi. 5 lt likler daha düşük, 25 civarıydı, aynı markanın damacanası 65-75 lere çıkıyor.
    RO sistemden geçen su 7-10 arası...Çeşmeden akan ise 85 civarı bu aralar...(Ankara GOP)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 20 Aralık 2009; 12:03:36 >
  • tds meter ile neyi ölçmüş oluyoruz,verdiğin degerler neyin bir metrekuptekı sayısı ki?(ppm bir metrekupteki malzemesayısı-->partıkuler per metercube)
  • quote:

Orijinalden alıntı: b_sevki

tds meter ile neyi ölçmüş oluyoruz,verdiğin degerler neyin bir metrekuptekı sayısı ki?(ppm bir metrekupteki malzemesayısı-->partıkuler per metercube)

tds meter suyun iletkenliğini ölçer . iletkenlik nedir .suyun içindeki minerallerin yoğunluğudur. ne ifade eder . eğer yüksekse sert su düşük ise yumuşak su .ne işe yarar. işte filtre taktırmış kendini kandırıyor aklınca kendini bilmiyenlerden akıllı zannediyor. Beyler şu nu unutmayın musluklardan gelen tüm sular klor lanır klor bütün minaralleri öldürür suyun özelliği gider filtre taktıracağına git benzinciden saf su al daha garanti içinde hiç bir şey yok .Avrupada suların dezenfektesinde klor kullanılmıyor neden biliyormusun kanserojen madde ihtiva ediyor ama benim ülkemde hala kullanılıyor yer altı su tesisatı okadar kötüki ancak böyle baş ediyorlar suyun içindeki mineralleri hiç bir şey debulamazsınız ya biri vardır ya biri yoktur TDSmeter ne günlere kaldık ya

• Bağlı olduğu firma(lar) %100 Türk sermayesinden olan ve İzmir'de satılan en iyi su hangisidir?
    Pınar'ın kalsiyum açısından en zengin versiyonu olan Toros'u almayı düşünüyorum.
    Türk Kızılayı Su nerelerde satılıyor, kullanan var mı onu da merak ediyorum.
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: salih70
    tds meter suyun iletkenliğini ölçer . iletkenlik nedir .suyun içindeki minerallerin yoğunluğudur. ne ifade eder . eğer yüksekse sert su düşük ise yumuşak su .ne işe yarar. işte filtre taktırmış kendini kandırıyor aklınca kendini bilmiyenlerden akıllı zannediyor. Beyler şu nu unutmayın musluklardan gelen tüm sular klor lanır klor bütün minaralleri öldürür suyun özelliği gider filtre taktıracağına git benzinciden saf su al daha garanti içinde hiç bir şey yok .Avrupada suların dezenfektesinde klor kullanılmıyor neden biliyormusun kanserojen madde ihtiva ediyor ama benim ülkemde hala kullanılıyor yer altı su tesisatı okadar kötüki ancak böyle baş ediyorlar suyun içindeki mineralleri hiç bir şey debulamazsınız ya biri vardır ya biri yoktur TDSmeter ne günlere kaldık ya

Ben kimseden kendimi akıllı görmedim. Kompleks yaptıysan senin sorunundur, beni alakadar etmiyor.
    En azından konuşma adabını biliyorum karşımdakilerle...

Neyse konuya dönelim

TDS meter sudaki çözünmemiş maddeleri ölçer. İletkenlik degil sadece. Sudaki çözünmemiş zararlı madde yoğunluğuda girer işin içine. Kurşunu, atığı, pisliği, minerali bilmem nesi.
    Genel olarak RO sistemlerin düzgün çalışıp çalışmadıgını tespit içinde kullanılır.
    RO sistemlerin ne oldugunuda anlatmayalım...Nerelerde kullanılıyor internetten bulunabilir...
    Damacana kullanıp , diger işleri klorlu musluk suyundan yapacağına, filtrelenmiş su ile yaparsın, saglık açısından her türlü daha avantajlı olur. Mineralleride sadece sudan almazsın.

Avrupayı örnek vermişsin, şunuda yazsaydın, RO sistemlerin zararı olsaydı acaba avrupa ve amerikada, hastanelerde, kurumlarda bu kadar kullanılırmıydı diye ?

Otuzbir çekilen damacanadan yada bilmem ne çeşmesinden doldurulan suyu içmek daha saglıklı diyorsan keyfin bilir tabiiki

Bu konuyu merak eden arkadaşlar, bu başlığın başından itibaren okusun. İşin analizi vs si ile ilgilenen bilgili arkadaşların yazılarını bulacaklardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 21 Aralık 2009; 11:40:56 >

• Güzelpınar 19 lt. (dönüşümsüz) 3.30TL. 15 günde bir marketten 2 damacana alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fb100.Yil

BIM'den 5 lt su alıyorum. 1.19 ytl.

Genelde 4 tane falan gidiyor bir hafta...
    Yani 20 lt = 4.76 ytl yapıyor.

Hem sağlıklı, hem de tadı çok guzel...

Bimdeki su SAKA su :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: semihus

quote:

Orijinalden alıntı: Fb100.Yil

BIM'den 5 lt su alıyorum. 1.19 ytl.

Genelde 4 tane falan gidiyor bir hafta...
    Yani 20 lt = 4.76 ytl yapıyor.

Hem sağlıklı, hem de tadı çok guzel...

Bimdeki su SAKA su :)

sköy - kçekmece cevresinde SAKA su alan yokmu? tşk ler pm ile görüşmem gerek
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.