Şimdi Ara

Damacana Su Fırsatları (19lt.) (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.378
Cevap
127
Favori
815.868
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Erikli suyun damacanası üsküdarda 7,7 TL. Mopaşta 10 litresi 3,40 TL, 5 litresi 1,75 TL. Damacana almayı bıraktım. Marketten almak daha avantajlı. Damacana suyun pet şişe sudan pahalıya gelmesi beni şaşırttı doğrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: upmet

Erikli suyun damacanası üsküdarda 7,7 TL. Mopaşta 10 litresi 3,40 TL, 5 litresi 1,75 TL. Damacana almayı bıraktım. Marketten almak daha avantajlı. Damacana suyun pet şişe sudan pahalıya gelmesi beni şaşırttı doğrusu.

kapına kadar geliyorken, o kadar suyu yüklenip eve götürmenin karı nedir?
  • Hamidiye Su

Kimyasal Su

Aşağıdaki hberi okuyun. Hamidiyenin kaynağına zehir karışıyor. Ancak insan hayatını hiçe sayarcasına üretime devam !

Damacana Su Fırsatları (19lt.)
  • Biz suyu 3 TL'den alıyoruz ama maalesef yaygın ağı olan bir şirket değil.
  • bayrampasada dogan markette 10 litre sirma pet su 1.85 lira.
  • ERİKLİ su birkaç senedir ÇOK KÖTÜ
    hem istanbuldaki evde hemde yazlıkta uzun senelerdir erikli kullandık, ama 1-2 senedir acaip kötüleşti
    sonra araştırdık neden bu kadar kötü bu su diye....acaba su aldığımız yerler bir 3kağıt yapıyormu diye meraklandık

sonra anladıkki erikli 19lt damacanaya koyduğu su ile 1-1.5lt petlere koyduğu aynı değilmiş
    uludağdaki kaynaktan çıkan ve herkesin erikli diye bildikleri su ihracata gidiyormuş ve 1-1.5lt petlere konuyormuş
    yani KALİTELİ SUYU ERİKLİ DAMACANAYA KOYMUYOR!!!!! bir başka firma ile anlaşmış fason olarak onlara erikli damacanalarını dolduruyormuş
    bu bilgi kesin ve doğrudur....hiç itiraz etmeyin
    bir tek fotolarını koymadım o kadar gerçek yani

bizde zaten erikli suyu bıraktık....milleti enayi yerine koymasınlar....erikli diye berbat bir suyu millete pahallı pahallı kakalıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: TheGate

ERİKLİ su birkaç senedir ÇOK KÖTÜ
    hem istanbuldaki evde hemde yazlıkta uzun senelerdir erikli kullandık, ama 1-2 senedir acaip kötüleşti
    sonra araştırdık neden bu kadar kötü bu su diye....acaba su aldığımız yerler bir 3kağıt yapıyormu diye meraklandık

sonra anladıkki erikli 19lt damacanaya koyduğu su ile 1-1.5lt petlere koyduğu aynı değilmiş
    uludağdaki kaynaktan çıkan ve herkesin erikli diye bildikleri su ihracata gidiyormuş ve 1-1.5lt petlere konuyormuş
    yani KALİTELİ SUYU ERİKLİ DAMACANAYA KOYMUYOR!!!!! bir başka firma ile anlaşmış fason olarak onlara erikli damacanalarını dolduruyormuş

bizde zaten erikli suyu bıraktık....milleti enayi yerine koymasınlar....erikli diye berbat bir suyu millete pahallı pahallı kakalıyorlar

teşekkürler bilgi için..

yazık... zaten almıyorduk alanlara fena kakalamışlar demek ki..

• bu su olayında bayağı kafam karıştı, şimdiye kadar erikli kullanıyordum, ama biraz inceledim ve kalsiyum, magnezyum ve florür oranlarının düşük oldugunu gördüm. mesela saka su da bu degerler yüksek ama içimi erikli gibi güzel degil hem bu degerleri yüksek olan ve içimi iyi olan bir su bulabilirem alacagım.

bir de aroma suyu deneyecegim, su ile ilgili TRT de yayınlanan bir profesör'ün demecini buldum herkese tavsiye ederim izlemesini linki aşağıda
    Su Seçimi Sağlığı Etkiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty_tr -- 7 Kasım 2009; 14:23:10 >
  • Arkadaşlar çenesuyu kullanan var mı..

Varsa kaça alıyorsunuz..
  • quote:

Bunu öğrendiğim iyi oldu

• üsküdar bulgurlu'da saka su 6.25 ama komşulara 5 liradan satıyor.

aytaç su var 4.5 lira, ve hisar su çıktı şimdi 5+1 kampanyaları var 4.5 lira. damacanası 3.75'e geliyor.
  • quote:

bu konu ile ilgili olabilecek bir belgeye rastladım. Dpt nin bir raporunda (aşağıdaki linkteki dökümanın 76. sayfasında sondan ikinci satır) eriklinin baktat kaynak sularına fason olarak su ürettirdiğini bunun içinde 2002 yılında ruhsat aldığını yazıyor. bu ruhsat hala geçerlimi bilmiyorum, yorum sizin. link aşağıda

T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı - SBB
    http://www.dpt.gov.tr/DocObjects/Download/3267/oik677.pdf

• Bugün itibari ile suyumu değiştirdim..

Çenesuyu na geçtim.. Çenesuyunu bilen bilir.. En iyilerden hatta en iyisi dahi denildiği bile oluyor bazı platformlarda..

4,5 liraya almaya başladım.. Önceden hamidiye alıyordum. memnundum ama çenesuyu gibi olacağını zannetmem.. İstanbuldan çıkan sudan fazla hayır beklemem..

Alıntı

Kocaeli ili Derince ilçesinin Çene Dağı'ndaki kaynağından süzülerek gelen Çenesuyumuz saraylarda sultanların gözdesi olmuş, antik çağda da kullanıldığı muhtemeldir.

Evliya Çelebi İzmit’teki çeşmelerden akan sular ‘Ab-ı Hayat’ gibidir derken, Çenesuyu’nun cana can katan, hayat veren özelliklerini belirtmiştir.

Çok değerli bir hazine olan Çenesuyu padişahlık döneminden Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar boşa akmıştır.

Çenesuyu, yıllarca kaynağından şehir merkezlerine merkep ve katır sırtlarında taşınmıştır. Abdulaziz döneminde Çenesuyu’nun adı şairlerin mısralarıyla taşlara kazınmıştır. İzmit’in simgesi olan Taç Kapı heykelinin üzerindeki kitabede de Çenesuyu’nun adı geçmektedir.

Alıntı. Resmi sitesi..

Reklam amaçlı değil yanlış anlaşılmasın. Nestle, erikli gibi sulara fazla para vermeye gerek yok..

• Arkadaşlar Pınar Madran ve Bozdoğan Madran yok mu oralarda? Bu suların tatları erikliden iyidir ve pH değeri daha aşağıdadır(Tadı içim olarak daha yumuşaktır). Pınar'ı tavsiye etmem gerçi, su kıtlığı yaşandığı 2007 senesinde suları arıtmadan artezyenden bastıkları oluyordu... Bozdoğan Madran ile Pınar Madran aynı kaynağı kullanıyor.
  • Vakıf Taşdelenin üstüne tanımam. O cam şişedeki sulardan arada içtiğim oluyodu 1-2 sene evveline kadar hiç bir suda o lezzeti bulamıyordum. Yakınlarda şubesi olsa geçerim direkt olarak. Bir de sırmakeş vardı ama o bozuldu sanırım artık kaybolup gitti... Onun dışında 19lt lik versiyonu yok sanırım ama Abant su var askeri müzelerde falan da satılıyor. Migrosta 1.5 lt likleri vardı 50 kuruşa satılıyordu. 19.5 lt si 6.5 TL ye geliyor ama değer içimi çok yumuşak ve değerleri de iyi sanırım hatta hemen yazayım.

pH 7.47 | oksitlenebilirlik 0.5
    selenyum 0.91 | sülfat 7.38
    klorür 11.36 | sodyum 3.77
    mangan 0.4 | demir 69.8
    alüminyum 18.7 | florür 0.04
  • birde pınar denge 19 lt nin mineral içeriğini inceledim oldukça yüksek değerlere sahip. düşük mineralli sular tavsiye edilmiyor zaten. sağlık için yüksek mineralli sular tavsiye ediliyor. pınar denge nin fiyatını bilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcbtrcs

Vakıf Taşdelenin üstüne tanımam. O cam şişedeki sulardan arada içtiğim oluyodu 1-2 sene evveline kadar hiç bir suda o lezzeti bulamıyordum. Yakınlarda şubesi olsa geçerim direkt olarak. Bir de sırmakeş vardı ama o bozuldu sanırım artık kaybolup gitti... Onun dışında 19lt lik versiyonu yok sanırım ama Abant su var askeri müzelerde falan da satılıyor. Migrosta 1.5 lt likleri vardı 50 kuruşa satılıyordu. 19.5 lt si 6.5 TL ye geliyor ama değer içimi çok yumuşak ve değerleri de iyi sanırım hatta hemen yazayım.

pH 7.47 | oksitlenebilirlik 0.5
    selenyum 0.91 | sülfat 7.38
    klorür 11.36 | sodyum 3.77
    mangan 0.4 | demir 69.8
    alüminyum 18.7 | florür 0.04

hocam nerde TAŞDELEN....bulsakta bizde içsek...bildiğim kadarı ile Türkiye'nin en yumuşak suyu idi

• www.damacanasubayileri.com
    Sayfa bulunamadı | Damacana su firmaları sucular su markaları ve bayileri
    http://www.damacanasubayileri.com/tasdelen_su

Burada şubeler yazıyor. Pek güvenemiyorum açıkçası gerçek Taşdelen mi diye, kendi sitesinde sadece kadıköyde şube var gözüküyor. Onun dışında dediğim gibi Abant su çok yumuşak içimli, tavsiye ederim. Bugüne kadar içtiğim sular içerisinde kesinlikle ilk 4 e girer. 1. Hayatımda bi kere gittiğim köyümün suyu 2 taşdelen 3 sırmakeş (eski cam şişedeki sırmakeşler) 4 abant.

• quote:

Orijinalden alıntı: werty_tr

quote:

bu konu ile ilgili olabilecek bir belgeye rastladım. Dpt nin bir raporunda (aşağıdaki linkteki dökümanın 76. sayfasında sondan ikinci satır) eriklinin baktat kaynak sularına fason olarak su ürettirdiğini bunun içinde 2002 yılında ruhsat aldığını yazıyor. bu ruhsat hala geçerlimi bilmiyorum, yorum sizin. link aşağıda

http://www.dpt.gov.tr/DocObjects/Download/3267/oik677.pdf

arkadaşım o konu kesin....fason olarak kimle anlaşır ise onun suyu konuyor üstüne erikli etiketi yapıştırılıyor....2002'de baktat kaynak suyu kullanıyormuş daha sonra bir arkadaş yazmıştı gümüş su tesisinden hep erikli tırları çıkıyor diye..yanı fason su aldıkları firma hep aynı değil....

quote:

Orijinalden alıntı: nartfemre
    erikli diye içtiğiniz suların bazıları aslında gümüş su oba fabrika üretime yetişemediği zamanlar gümüş sudan fason olarak gümüş suyu tercih ediyor..
    gümüş suyun fabrikası tam evimin karşısında günde en az 10 tane erikli tırı dolum yapıyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 8 Kasım 2009; 3:19:27 >

• damacana su içmektense adam gibi bir arıtım cihazı alıp çeşme suyu kullanmak yada köylerdeki kaynak sularından alıp içmek daha iyi olmaz mı sizce?
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.