Şimdi Ara

Damacana Su Fırsatları (19lt.) (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.378
Cevap
127
Favori
816.103
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Liste çok uzun, bence temiz çıkan firmaları yazsalardı liste daha kısa olurdu.

Marketlerin kendi markalarıyla sattıkları sularıda denetledilermi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halimselim -- 4 Ağustos 2012; 1:23:28 >
  • Yalovadaki Esin Su yada helal olsun bir şey çıkmadı. Fiyatıda 4.5 TL içimi çok güzel büyük sulardan bi farkı olduğunu düşünmüyorum bu sefer doğru seçim sanırım ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

arkadaşlar deşifreyi açın hemen...ünlü markalar da açıklanıyor şu an...

Satış noktasında suları bozuk çıkan firmalar

toplam 114 adet firma açıklandı..ekli tam liste aşağıdaki linkte

Erikli
    Hayat
    Nesle Pure life
    Saka
    Korusu
    Sırma su
    Aytaç
    Madran bozdoğan....
    Ayder
    Fatsu

aytaç

• küçük şehirlerde de bulabileceğimiz temiz bir marka bilen var mı? damacana şart değil 5-10 litrelik petler de olabilir
  • arkadaşlar bunların 5lik 10luk petleri de mi acaba sağlıksız, şunun için soruyorum bunların dolum tesislerinden elde edilen veriler böyleyse petleri de sağlıksızdır?
  • şu son damacana kavgası hakkında fikrimi yazayım :
    a. bayi karı yüksekti , üreticiler düşürmek istese bayi başka su markasına geçiyordu .haliyle şişelenmiş ürün satışını patlatmak çözümüne gidildi.
    b. cam damacana üretimi işnie giren büyük bir medya grubu var . cam damacanaya pazar açmak gerekiyordu .
    c. kimssenin halkın sağlıklı su içmesini düşündüğünü falan da zannetmiyorum. aksi olsa şehir şebekesinden gelen su içilebilir durumda olurdu , belediyeler damacana firmaları yerine şebeke suyunu ve apartman depolarını düzenli olarak kontrol ederlerdi.
    d. bakanlık halk sağlığıyla çok ilgiliyse bpa içeren damacana kullanımını derhal yasaklar ve toplatırdı.

son olarak bu plastik damacana olayı öncesini hatırlarsak su cam damacanada evlere servis edilirdi ve huniyle her evde hane halkının bidonuna doldurulurdu, damacanalara kimse el süremezdi sucu hariç.şu an 10 yıl önceki su dağıtımının da gerisine düşmüş haldeyiz bence .

• Bu çevresel uygunsuzluk nedir, sadece güneş altında kalması mı bu sonuçları doğuruyor, mikrop bakteri vs. yok sanırım, zaten güneş altında durgun şekilde bekleyen suyla bile banyo yapılmazmış, alaca hastalığına sebep olurmuş, ayrıca plastik damacana güneşte eriyip plastik madde suyada karışabilir. Aoç bpa'sız damacanayla satıyor, ne kadar doğrudur bilemem.
  • KOrusu kullanan yokmu arkadaşlar ? Tadıda güzel fiyatıda...Erikli ile aynı lezzete sahip...6.80 tl şu anda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 4 Ağustos 2012; 2:47:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

KOrusu kullanan yokmu arkadaşlar ? Tadıda güzel fiyatıda...Erikli ile aynı lezzete sahip...6.80 tl şu anda

ben kullanıyorum ama kendim gidip dolduruyorum fabrikadan

100 lt 5 tl
  • valla ben uzun süredir özkaynak maden sularını içiyorum. çok lezzetli bir su. bu firma damacana su da üretiyormuş. ifşa edilenler içinde özkaynak yoktu. onu denemeyi düşünüyorum. yine de herkes gibi "kesin çözüm" konusunda araştırmalardayım

ama şimdilik 5 litreliklerinden alacağım. çünkü şu anda bir damacana su şoku yaşamaktayım. yıllardır kullandığımız suyu 20'lik listede gördüm akşam saatlerinde.

neyse, şimdilik gidip çeşme suyu içmem lazım benim. damacana sudan daha bir tatlı görünüyor artık gözüme.
  • Sizin içtiğiniz o meşhur, öve öve bitiremediğiniz Erikli su hakiki kaynak suyu değil. Bundan birkaç yıl öncesine kadar lezzeti oldukça iyi olan ve farkını hissettiren Erikli su şimdi arıtılmış içme suyundan farkı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: terbüyesüzcanavar

arkadaşlar bunların 5lik 10luk petleri de mi acaba sağlıksız, şunun için soruyorum bunların dolum tesislerinden elde edilen veriler böyleyse petleri de sağlıksızdır?

Evet bu konuda bur bilgi varmı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • オリジナルTシャツでのメリット・デメリット
    ページが見つかりません。 - オリジナルTシャツでのメリット・デメリット
    http://www.videoizleyim.com/Desifre-izle-03-agustos-2012.html

defişre açıklıyor izleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: karantina61

quote:

arkadaşlar bunların 5lik 10luk petleri de mi acaba sağlıksız, şunun için soruyorum bunların dolum tesislerinden elde edilen veriler böyleyse petleri de sağlıksızdır?

zaten 5 lik-10 luk petlerede kimse iyi demiyor

bu arada suları bakterili olduğu nedeniyle kapatılan firmalardan Buzdağı su halen A101 lerde satılıyor...
    yine BİM lerde İdeal suda halen satılıyor..dikkat edin uyanmayanları uyarın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 4 Ağustos 2012; 11:00:14 >

• linkten anladığım kadarı ile burada çıkan sonuç suyun kalitesizliği yada mikroplu vs olmuş olması değil. Sanırım bayilerin muhafazasından kaynaklanan sorunlar.Ben mi yanlış anladım acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: karantina61

quote:

Hocam pet'ler de plastik olsa bile bunlara nazaran daha temiz olacaktir. Bunun da sebebi petlerin sadece 1 kere kullanilmasidir.

Damacanalarin son gunlerde cikan hijyenik olmama konusu plastik olmasiyla cok az alakalidir. Burada esas onemli olan konu size gelen damacana daha once kullanilmistir ve bunu kullanan kimseler icine mazot, atik, pis su vs. her seyi koymus olabilirler. Abinin birisi mesela mazotu bitti diye damacanayi dolduruyordu mazotla. Bu durumda damacana cok iyi temizlenmezse ciddi sorun demektir hepimiz icin.

Onun disinda bircok firma/yer damacanalari stoklarken bodrum katinda pis olan yerlerde hatta ve hatta tuvaletlerde tutuyor. Bu firmalar damacanalari kullaniyor ve bunlar yine bize geliyor. Iste esas sorun bu.

Bu bahsettigim sorunlar 5-10'luk pet'lerde yok. Ilk ve son sahibi siz oluyorsunuz. Tekrar dolum yapilip elalemden size gelmiyor...

• elmacık su demiş arkadaşlar,
    elmacık su kullanayım diye çok çaba sarfettim ama ankara'nın göbeğinde 4 gün boyunca su getiremediler, çağrı merkezini arayıp şikayet ettim, şikayetim üstüne hemen su gelecekti ama 1.5 ay falan oldu şikayet edeli. ne su geldi, ne de dönüş yapan oldu. yaptıkları soytarılık ne yazık ki. 2 aylık abonelik sürecimde yalvar yakar 5 damacana suyu zor aldık. su içeyim diyorsanız elmacık getirmediği için içemiyosunuz :) suları da o kadar lezzetli değil. hatta hiç değil. kavacık suyu gibi tadı. içimi zor ama kanserojen içermiyor diye düşünmüştük, zaten elmacık su abonesiyseniz kanser olamazsınız çünkü su gelmiyor ve içemiyorsunuz. :D

hatta dedim ki bende mi sorun, ekşi sözlüğe baktım, orada da su gelmiyor ve lezzetsiz şikayeti var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nekropsi -- 4 Ağustos 2012; 11:36:29 >

• yağmur bile yağsa o su kaynak suyuna bulaşır rant var işin içinde yediğimiz hangi ürün katkısız yararlı ekmeğinden peynirine domatesinden karpuzuna ve su fiyatları en az %50 artacak millet su alamayacak herkes evine su arıtma cihazı takacak bakın görün
  • Yalova ve çevre iller için Esin Su beyler deneyin pişman olmassınız .
  • benim gibi yapın aracınız varsa istanbulda bir çok temiz kaynak olan bölge var ben beykoz akbabadaki karakulak suyunu gidip kendim kaynağından dolduruyorum

orası olmazza çekmeköy taşdelende mesire alanı yanında bi kaynak var orman içinde ordan alıyorum.

suyu aldığım yerlerde yerleşim olmamasına dikkat ediyorum.

marketten kaç edfa gürpınar su almıştım damacanalarını halen kullanmaktayım iyiki diyorum artık kendim haftalık taze taze kaynagından doldurup kendim alıyorum.

yoksa paramızla lağım içirmeye devam edeceklerdi bunlar bize..
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.