Şimdi Ara

Dar sokakta dar garaja araç sokma deneyimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
4.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir amerikaya,kanadaya veya avrupa ya bakın bir de bizim iğrenç şehirlere.
  • Geri geri girilir ama bu seferde yine düz çıkılmaz araç varsa karşıda
  • quote:

Orijinalden alıntı: CihangirCanavarı

Garaj ağzının karşısına duba koyup parklanmayı önlemek çözüm olabilir ama onun da prosedürü var sanırım belediyeyle irtibata geçmek lazım... Komşulara da durumu izah edip ikna etmek gerekebilir...
    Eskişehirde oturuyorum.Ayni dert bizdede var ama yaptigim araştırnalae sonucu KARAYOLLARİ GENEL YÖNETMELIK 16.MADDESINE ISTINADEN KARAYOLLARİ ÜZERINE KONULACAK HER TURLU DUBA SAKSI LEVHA VB. GIBI SEYLER TRAFIGI SIKINTIYA DUSURECEGI ICIN YASAK VE 1000 KÜSÜR TL CEZASI VAR .Gelelim duba işine belediyenin fen işleri uygun görürse sadece ama sadce kaldırıma duba çakabiliyor.Apartmaninizda engelli bir komsunuz varsa o ayrı.O yüzden konu sahibi ne yaparsa yapsin istedigi yere dilekçe versin Belediyeden özel yazilı izin almadigi sürece karayoluna bir çivi dahi çakamaz....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tek hamlede olmasada oraya a6 veya mondeo sokarım ama düzenli kullanılıyorsa arac sokup çıkartmak belediye ile duba dikilebilir.
  • O garaja girmek sıkıntı ama o garajın girişine park eden kişi daha sıkıntılı. Bile bile neden böyle yapıyorlar anlamıyorum. Benim müstakil evim var, karşı müstakil evin kiracısı sürekli garajımin önüne aracını park ediyor. Defalarca uyarmama rağmen tamam abi diyor ama ben yokken yine garaj önüne park ediyor. Bir insan neden ısrarla garaj önüne park eder?

• Garajın girişi açılı şekilde biraz genişletilebilir. Bir engel yoksa eğer.
  • Park halindeki suv orada olmayacak, o zaman garaja girebilirsin, aksi mümkün değil...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Garaj ne kadar geniş?
    Aracınızı satın kısa bir araba alın derim ben çok rahat edersiniz. Sizden başka kimsenin o garaja girmesi pek mümkün olmadığından rahat rahat kullanırsınız
    Hatta bir tanede klasik araba alın yolun karşı tarafı boş olduğunda gömün oraya gitsin ara ara garaja iner ilgilenirsiniz.
    Tam klasik araba saklamalık bir garaj.
    57 model Chevrolet hadi saklayın bu garajda, girebilirse saklarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

57 model Chevrolet hadi saklayın bu garajda, girebilirse saklarsınız.

Alıntıları Göster
    Hocam o araçları alabilelim de derdimiz bu garaja sokmak olsun.

• aRiSe* kullanıcısına yanıt
    genişletmek mümknü değil. iki tarafından da kolon geçiyor maalesef. proje ilk çizilirken mimarın sokak darlığını dikkate alarak garaj girişini en az 5 metre yapması bir nebze girişi rahatlatırdı diye düşünüyorum.

hadi o düşünmedi belediye bu projeye nasıl onay verir? manevra açısını hesaplamadan onay vermesi suç değil mi? ya da belediye orada parklanma yapılmayacağını düşünerek mi onay verdi?
  • Peki binanın başka bir cephesi var mı garaj kapısı o tarafa alınsa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

O zaman çizimi şu şekilde güncelledim. Kırmızı ok yönünden düz olarak gelip kafayı karşı otoparkın girişine sokacaksın, sonra mavi ok yönünde geri geri garajına gireceksin. Bence bu şekilde mümkün.

Alıntıları Göster
    Tam olarak bu şekilde girmek mümkün olacak gibi duruyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

O zaman çizimi şu şekilde güncelledim. Kırmızı ok yönünden düz olarak gelip kafayı karşı otoparkın girişine sokacaksın, sonra mavi ok yönünde geri geri garajına gireceksin. Bence bu şekilde mümkün.

Alıntıları Göster
    +1

• Yahu ben arabayı yeni aldım araba sürmeyi çok bilmiyorum acemiyim efendim park edemiyorum demiyorsun da.
    Yok sokak dar, yok garaj girişi dar, yok belediye nasıl izin vermiş bilmem ne?

Senden başka herkes hatalı kusurlu bir tek sennin dokuzun düzgün hocam.

İddia ediyorum 2-3 manevra ile oraya transporter minibüs bile rahat girer.
    Kafadan da girilir geri geri de girilir. Biraz pratik yapın göreceksiniz araç çok rahat manevra yapabilir buradan. zaten kaldırım kenarlarını da meyilli yapmışlar.
  • 1-2 manevra ile girilir diye düşünüyorum dışarıdan biri baksın 2-3 defadan sonra çözersin
  • Jipin ön tarafından gelip, kafayı jipin arkasına sokup, garaja geri geri girilebilir gibi duruyor bi deneyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geri geri, garaj duvarını silme geçerek birkaç manevrada girilir oraya hocam. Jip sahibine ve oraya parketme ihtimali olan kişilere kaldırıma sıfır park etmesini rica edin. Tabi demir duba veya beton saksı olsa daha iyi olur.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.