Şimdi Ara

Darboğaz Ekran Kartından mı İşlemciden mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle PC konfigürasyonumu yazayım ondan sonra soruma ve tavsiyelerinize geçeyim.

Asus Sabertooth p67 Anakart+ i5 2500K CPU , 1600 Mhz 2*4GB bellek, GTS 450 Ekran kartı 2*120GB Raid0 SSD (depolama da 2*1TB Raid0 HDD)550Watt OCZ Fatality PSU, 20inch 1680*1050 çözünürlüğünde Ekran (herşey lisanslı ve en güncel versiyonda)

Soruma geçecek olursak Steam den aldığım Age of Empires2 HD oyunumda rakip sayısını ve popülasyon sayısını artırdığımda (bilenler bilir normalde max200 iken bu versiyonla 500 e kadar çıkıyor) Oyun oynanamayacak kadar yavaşlıyor. (Yavaşlama popülasyonu 500 e basınca harita açık 8 kişiyle oynarken falan değil. harita gölgeli rakip 5 kişi popülasyon da 300 de ikeni kastediyorum) O kadar eski bir oyun olmasına rağmen bu yavaşlıktaki hikmet nedir bilemedim.
    Sistemi az bi overclock ettiğimde (bu anakartta otomatik olarak bi hayli yükseğe çıkıyor hız) sorun bir nebze olsun azalıyor ama fanlardaki gürültü hoşuma gitmiyor ondan sürekli öyle kullanmak ta istemiyorum.
    Darboğazın Ekran kartında olması mümkün müdür. Yani Age of Empiries 2 için de Ekran kartı güncelledi dedirtirsem çookca gülerler mi. Darboğaz işlemcide ise Overclocklu mu kullanayım (bu durumda bazı fanları değiştirmem gerekecek. (işlemci soğutucusu da öyle cacık birşey değil thermalright marka kocaman birşey )

Tavsiyeniz nedir arkadaşlar. Çooca sağolun önerileriniz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanistan -- 4 Kasım 2015; 15:49:34 >

• Hocam age of da 500 asker basip saldirtmaya calisirsan muhtemelen islemciye cok yuk binecektir. Ancak bu seni kotu etkilemesin oyunun problemi tamamen. Total war attilada 50000(elli bin) e kadar askerle savas yaptirabiliyorsunuz teorik olarak. Yani age of un problemi diyeyim size. Overclock yapip bir nebze azalabilir.

Ek olarak, gozunusu seveyim o ekran karti hic yakisiyor mu bu bi 2.elden temiz r9 270x filan baksaniz bari

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O ekran kartı oyunları zorlar dostum o sisteme yakışmaz o kart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceki birden arızalanınca elimdeki parayla bunu almıştım. Gerçi yeni nesil oyunlarda artık min sistem gereksiniminde bile görünmez oldu ya. Haklısınız, en yakın zamanda e.kartını güncellesem iyi olur. gidip te 950 gibi birşey alsam abartmış mı olurum. E. kartı dışında masraf yapmak istemiyorum ve para da çok sıkıntı değil şu sıralar. 950 yi de alacak bütçem var. Yalnız bu güncelleme Age of a doğrudan bir etkisi olmayacak sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.