Dark Souls 2 değeri bilinmeyen bir oyun. Ücretsiz bir Türkçe yaması olmaması nedeniyle bu yamaya başladım ve sonunda bitirdim. Item isimleri ve açıklamaları için Anonymous Çeviri'de bulunan ve KarapathiaN'ın çevirisi olan DS2 yamasından kopya çektim. Adamlar çeviri dosyalarını şifrelediği için üye olduğum sitelerindeki DS2 yamasını başka modlarla kullanamıyordum çünkü diğer modlarla bazı dosyaları çakışıyordu. Bende diğer modlarla birlikte kullanabilmek için kendi yamamı oluşturdum. Npc diyaloglarını ve diğer şeyleri ise DeepSeek kullanarak ve manuel düzenleyerek çevirdim. Bence güzel bir yama oldu. Türkçe font ve bölge isimlerini Photoshop ile düzenleyip ekleyebildim. Oyunu klavye ve fareyle oynayanlar için yamaya klavye simgeleri ekledim. (Tuş ayarlarınızı "Oyun İçi Kontrol Ayarları" klasöründekiler gibi yapmanız gerekiyor) Klavye ve fare ile oynayanlar için "Oyun İçi Kontrol Ayarları" klasöründe yapmaları gereken ayarların ekran görüntüleri var. Ayrıca Xbox ve Playstation simgeleriyle oynamak isteyenler için dosyalarda yamanın bu versiyonlarıda bulunuyor. Yama bağlantısı: Dark Souls 2 Türkçe Yama Item, bölge, stat isimlerini İngilizce oynamak isteyenler için dosyalarda ek klasör bıraktım. (Item açıklamaları vb. Türkçe kalacak sadece isimler İngilizce olacak. Wiki'den vb. bakıp oynayanlar için bu klasör çok faydalı olacaktır.) Oyunda "Çift tıklamayı devre dışı bırak" diye bir seçenek var. Bu seçeneği açık hale getirmezseniz fareyle saldırmaya çalıştığınızda, özellikle 2-3 kez ard arda tıklarsanız, karater hareket etmeyecek veya başka bir atanmış işlevi yapmaya çalışacaktır. Bu yüzden bu ayarı açık hale getirmeniz gerekiyor. Önemli not: Oyundaki bir ayarsızlık nedeniyle oyunu tekrar başlattığınızda bu ayar açık gözükse bile Kapalı hale getirip tekrar açmanız gerek. Yoksa yine karakter hareket etmeyecektir. Eğer bununla her oyuna girdiğinize uğraşmak istemiyorsanız ve oyunu çevrimdışı oynayacaksanız (sıkıntı çıkmaması açısından) Şu modu: Mod bağlantısı Kullanabilirsiniz. (Bu tür modlarla çevrimdışı oynamak bence daha güvenli olur.) Diğer souls oyunlarındeki gibi koşma tuşuna tekrar basınca zıplamak istiyorsanız verdiğim dosyalardaki 7. ekran görüntüsüne bakın. ("Zıplama kontrolleri" ayarını boşluk tuşu yapın.) Türkçe yama online modunu devre dışı bırakacaktır. (Çevrimiçi oyunda yamalar ban yemenize sebep olur mu bilmiyorum ama yinede devre dışı bırakmak en doğrusu olur.) Türkçe yamayla çevrimiçi oynamak isterseniz: modengine.ini'yi açın. blockNetworkAccess=1 kısmındaki 1'i 0 yapın ve kaydedin. Oyundan görseller: |
Bildirim