Şimdi Ara

Dark WRT 150 Kablosuz Repeater Router Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
11
Favori
89.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu cihazdan satın alan arkadaşlarımızın kurulumda benim gibi sıkıntı çekmemesi adına başlığı açtım.
    Maalesef her routerda ve adsl modemde olduğu gibi 1 sayfalık bir kullanma kılavuzu bu cihazdan da çıkıyor ve hiç bir işimize yaramıyor.
    İnternette de kaynak yok.

(Dark WRT 150) diye başlık açtım.Kuracağınız ağda bu modelle hiç bir işiniz yoksa başka markaları/modemleri sormayın.

Gelelim kurulum aşamalarına.Ben şu an dışarıdan gelen şifresini bildiğim kablosuz ağa kablosuz bağlandım,evin içine kablolu ve kablosuz olarak tekrar dağıttım.

ilk çalıştırmada DK NT WRT 150 ismli kablosuz ağa bağlanın veya kablolu...kablosuz ağ şifresi ilk kurulumda 12345678
    internet tarayıcı açıp 192.168.1.1 yazarak bu arayüze geleceksiniz.arayüz şifresi ilk kurulumda kullanıcı admin şifre admin

Resimler soldan sağa doğru sırası ile ; her ayardan sonra KAYDET tuşuna basmayı unutmayalım.
    Bir çok ayar değişikliğinde cihaz sürekli restart istiyor yapacak bir şey yok.Yeniden Başlat deyip bekliyoruz.
    Cihazı hiç kapatmadan uzun süre kullandığımızda
    Telefon ile bağlantı yaptığımızda bazen "Kimlik denetimi hatası oluştu" diyerek ya da Bilgisayardan "Bağlantı Yapılamadı"
    uyarısı alabiliyoruz.Arkasından fişi çekip takarak cihazı yeniden başlatmamız yeterli bu durumda..

ÖNEMLİ NOT :

Cihaz yeniden başlatıldığında ya da tekrarlatmak istediğiniz ağa cihazı bağlattırdığınızda ;

Kablosuz ağlarda cihazınını görürsünüz ve bağlanırsınız ama internet olmayabilir...
    Cihaz size sinyal versede dışarıdan gelen sinyale henüz bağlanmamıştır..
    Yaklaşık 1 dakika sonra cihaza kablosuz bağlantınız kesilip tekrar geri geliyor ondan sonra dışarıda ki sinyale bağlanmış oluyor..

BAĞLANTI ZAMAN AŞIMI HATASI ALANLAR :

Bu hatayı aldıktan sonra hemen ikinci resimde yer alan bölüme girsinler..
    Resimde remoteap yazan yerde bağlanmak istedikleri ama hata aldıkları kablosuz ağın ismini görecekler..
    Hemen yanında yer alan PROFİLE EKLE seçeneğine bassınlar..
    Kaydet/uygula deyip biraz altındaki KABLOSUZ PROFİLİ ETKİNLEŞTİR kutucuğunu işaretlesinler ve cihazı yeniden başlatıp beklesinler..
    Cihaz size sinyal versede dışarıdan gelen sinyale henüz bağlanmamıştır..
    Yaklaşık 1 dakika sonra cihaza kablosuz bağlantınız kesilip tekrar geri geliyor ondan sonra dışarıda ki sinyale bağlanmış oluyor..

Bu işlemle bağlanmak istediğiniz kablosuz ağın şifresini ve özelliklerini cihazınıza kaydetmiş oluyorsunuz..
    Cihaz her açıldığında devamlı bu kaydettiğiniz ağa bağlanacaktır.

Dark WRT 150 Kablosuz Repeater Router Kurulumu Dark WRT 150 Kablosuz Repeater Router Kurulumu Dark WRT 150 Kablosuz Repeater Router Kurulumu Dark WRT 150 Kablosuz Repeater Router Kurulumu Dark WRT 150 Kablosuz Repeater Router Kurulumu Dark WRT 150 Kablosuz Repeater Router Kurulumu Dark WRT 150 Kablosuz Repeater Router Kurulumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginckc -- 10 Şubat 2015; 20:51:38 >

• Son olarak bağlantıyı yapıyoruz.
    Bu anlatımlar dışındaki ayarları hiç değiştrmiyoruz.
    Ya da bilen anlayan arkadaşlar kendileri kurcalayarak cihazlarına ince ayar çekebilir.
    Cihazımıza benim 192.168.1.100 verdiğimiz yerde ben web arayüzüne 192.168.0.100 yazarak ulaşıyorum,cihaz başka bir ağa bağlı iken !
    Sizde ona göre hangi adresi verdi iseniz 1 kısmını 0 yapacaksınız.Eğer bağlantı yoksa başka bir ağa buna gerek yok.

NOT: 802.11n bağlantılarında 54 Mbps'ten daha büyük aktarım hızlarına ulaşmak için,kendi kablosuz ağınızın güvenliği WPA2*-AES güvenliği seçilmelidir.
    NOT: Dark Router cihazınız aç-kapa gibi ilk çalıştırma durumlarında , bilgisayarınız sinyal gelince routera hemen bağlanır ama "internet erişimi yok" der.
    Routerınız sinyal veriyor ama kendisi henüz internetin geldiği sinyali almamıştır.
    15-20 saniye sonra bağlantı gider ve tekrar bağlanır internet erişimi gelir.Yani aç-kapa durumlarında sabırlı olmalısınız.

Dark WRT 150 Kablosuz Repeater Router Kurulumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginckc -- 3 Şubat 2014; 20:24:16 >

• hocam on numara anlatım olmus elıne saglık
  • quote:

Orijinalden alıntı: erbilkyc

hocam on numara anlatım olmus elıne saglık

Sizde sağolun.Yapabildiniz mi ?
  • çok şükür sonunda yapabildim çok sağolun
  • bende yapamadım ama senin resimleride ki arayüz nerde bulamıyorum onu?
  • burakofly kullanıcısına yanıt
    ilk çalıştırmada DK NT WRT 150 ismli kablosuz ağa bağlanın veya kablolu...kablosuz ağ şifresi ilk kurulumda 12345678
    internet tarayıcı açıp 192.168.1.1 yazarak bu arayüze geleceksiniz.arayüz şifresi ilk kurulumda kullanıcı admin şifre admin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elinize sağlık
  • Hocam cihazı önerir misiniz ? Net kopması yavaşlaması gibi sorunlar oluyor mu ???
  • _EngiN_ kullanıcısına yanıt
    Ben dışarıdan gelen ortak interneti kullandığım için hız konusu göreceli.. Bu yüzden internet hızının cihazla hiç bir alakası yok..
    Cihazı ilgilendiren kısmı,dışarıdan gelen sinyalde en az 3-4 çubuk ise kaybetme-kopma gibi sorunlar yok.Kurduktan sonra unutun diyebilirim..

Yalnız cihaz tek anten olduğu için kablosuz sinyali hem al hem tekrar kablosuz dağıt derseniz N bağlantıda 72 mbps ile bağlanıyorsunuz cihaza 150 mbps ile değil..Tabi bunun adsl kullananlar için internet hızı ile bir alakası yok.
    Bende cihazı yeni aldığım için 2 ay sonra bozulur mu bişey diyemem.Ama şimdilik memnunum..Parasını hakediyor en azından..
  • Hocam ben de komşudan aldığım interneti evin içine yaymak istiyorum o yüzen almak istiyorum cihazı. Yandan gelen sinyal seviyesi yeterli seviyede. O yuzden sıkıntı olmaz sanırım.

Teşekkürler hocam.
  • Hocam cihazı aldım fakat bana gelen cihaz ingilizce ? Ayarlardan değiştirilmiyor mu dil.

İngilizce falan hallettim de türkçe olsa daha iyi olur :)
    Resimlere bakarak az çok tahmin edebilirsiniz menüyü .Dil ayarı yok cihazda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginem

Resimlere bakarak az çok tahmin edebilirsiniz menüyü .Dil ayarı yok cihazda..

Kurulum yaptım hocam bağlantıda bir sıkıntı yok zaten.

Fakat sizin cihaz türkçe iken bendeki niçin ingilizce
    http://www.dark.com.tr/dark-destek-wireless/ Bu sayfada cihazın firmwarei var. . Türkçe mi bilmiyorum kontrol etmedim.Isterseniz önce ayarlarinizin yedegini alın, bu firmwarei kurup sonra tekrar ayarlarinizi geri yükleyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam eyvallah
  • HOCAM PİN NE PEKİ 8 HANELİ DİYOR YAWW
  • SÜPER PAYLAŞIM TŞK...
  • hocam merhabalar,

bende interneti alt kattan alıyorum komşumdan kablosuz olarak. bu ürünü alsam kablosuz interneti kabloluya çevirir mi? smart tv ye bağlamayı deneyeceğim. bir de bu ürün sinyali güçlendirip diğer odalara dağıtabiliyor mu?
    senin vereceğin cevaba göre ürünü alacağım. @enginem
  • Evet.Verilen ayarları yaptığınız zaman kablosuz olarak alıp, kablosuz olarak dağıtacaksınız aynı anda arkasındaki çıkışlardan da ethernet kablosu ile tvnize ya da uydu alıcınıza bağlayabilir,tvnizi/uydu alıcınızı ağa ve internete dahil edebilirsiniz.
    Şu an bende bu şekilde kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.