Şimdi Ara

Darky's V9.1 JS3 E-X-T-R-E-M-E EDITION + 3E'den 2E'ye düşürmek... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
595
Cevap
4
Favori
56.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GPS testlerimden örnekleri aşağıda sizinle paylaşmak istedim. Android market'te bulabileceğiniz My Tracks adlı Google uygulaması ile Track'ler kaydedip bunları Google Documents'e gönderdim. Kml dosya olarak ta alabiliyorsunuz ama malum Google Earth çalışmıyor. PC'den gmail hesabımla giriş yapıp Documents'e girdim. Orda bulunan kayıtları açtığımda Google Maps'i 100m ye kadar yaklaştırıp screenshootlar aldım. Paint programı ile gerçek güzergahımı kırmızı renkli çizgi ile işaretledikten sonra Photoshop programı ile bunları birleştirdim. Dosyalar biraz büyük olabilir. Sizlere önerim aşağıdaki resimlere tıklayarak gerçek resimi açınca bu resimleri bilgisayarınıza kaydetmeniz ve öyle incelemeniz. Sağ tıklayıp Hedefi Farklı Kaydet seçeneği ile de kaydedebilirsiniz. Daha sonra Bayramda ziyaretlere giderken Xperia X1 de yanımda olduğundan daha sağlıklı olması açısından hem Xperia hem Galaxy S'ten aynı anda track'ler aldım. Xperia'da bulunan IGO 8 navigasyon programının Güzergah Kaydetme seçeneği ile Trackleri kaydettim. IGO'nun oluşturduğu .trk uzantılı olan bu dosyalarıhttp://www.gpsvisualizer.com/ sitesinde Google Maps'te görüntülettirdim. Zira bunları başka türlü Maps'e atamadım. kml uzantılı hale getirilebiliyor ama onu da sadece Google Earth açıyor.http://www.gpsvisualizer.com/ sitesindeki haritaları da 100m ölçeğine getirip ondan da screenshootlar aldım ve Paint ile gerçek güzergahlarımı kırmızı renkli çizgi ile işaretledim. Daha sonra bunları Photoshop programı ile birleştirdim. Ortaya çıkan sonuç aşağıda.

1. ve 2. resim sadece Galaxy S ile farklı günler ve yerlerde aldığım Track'ler. resimdeki mavi çizgi Galaxy S'e ait, kırmızı çizgi ise benim gerçek güzergahım.

Darky's V9.1 JS3 E-X-T-R-E-M-E EDITION + 3E'den 2E'ye düşürmek...

Aşağıda bulunan 1. resim Galaxy S ile aldığım 2. resim ise Xperia X1 ile aldığım Track'ler. Her iki cihaz da aynı anda yanımdaydı. 1.resimdeki mavi çizgi Galaxy S'e ait, kırmızı çizgi ise benim gerçek güzergahım.

Aşağıda bulunan 1. resim Galaxy S ile aldığım 2. resim ise Xperia X1 ile aldığım Track'ler. Her iki cihaz da aynı anda yanımdaydı. 1.resimdeki mavi çizgi Galaxy S'e ait, kırmızı çizgi ise benim gerçek güzergahım.

Xperia için bir hatırlatma yapayım. Telefonu oğlum kullandığından IGO 8 'de güzergah kaydına başladıktan sonra kendisine verdim. O da hız göstergesini v.s. görünce yol boyunca ne kadar hızlı koşuyorum diye denemeler yaptı :) Bir müddet koşunca durup beni bekliyordu. Yaya olduğumuzdan track'leri biraz etkilemiş. Buna rağmen arada dağlar kadar fark var.

Edit : Photobucket resimlerin çözünürlüğü ile oynamış görünüyor. Gerçek çözünürlükte görtülünmesini sağlayınca tekrar buradan bildiririm.

Edit : Resimler yeniden düzenlendi. Artık gerçek boyutlarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 14 Eylül 2010; 14:26:09 >

• @chatin_62
    Vakit ayırdığınız için teşekkürler
    Sonuç olarak X1 %100 doğru gösteriyor, SGS ise %60-70 doğru gösteriyor yani öyle değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: spdrmn

@chatin_62
    Vakit ayırdığınız için teşekkürler
    Sonuç olarak X1 %100 doğru gösteriyor, SGS ise %60-70 doğru gösteriyor yani öyle değil mi?

Resimler öyle gösteriyor.
    Bu arada daha paylaşacağım resimler var. Ancak düzenleme olayı biraz vakit alıyor. İşler de biraz yoğun.
  • bende bu akşam tatilde çektiğim fotoğrafları paylaşacağım.
  • galaxy s kullanıcıları acaba, telefonlarındaki
    1.default uygulamaları ve
    2. android marketten kendi indirdikleri uygulamaları yazabilirler mi? eng-tur farketmez. her türlü haber, spor, müzik, eğlence, finans, oyun, yararlılık, iş, eğitim, verimlilik, kitap vs.vs. uygulamalarını yazabilirler mi? ve de ne işe yaradıklarını???

bana göre uygulama olayı çok önemli...gerçekten tatmin olursam mevcut 3gs i bu telefonla değiştirebilirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wm1tr

galaxy s kullanıcıları acaba, telefonlarındaki
    1.default uygulamaları ve
    2. android marketten kendi indirdikleri uygulamaları yazabilirler mi? eng-tur farketmez. her türlü haber, spor, müzik, eğlence, finans, oyun, yararlılık, iş, eğitim, verimlilik, kitap vs.vs. uygulamalarını yazabilirler mi? ve de ne işe yaradıklarını???

bana göre uygulama olayı çok önemli...gerçekten tatmin olursam mevcut 3gs i bu telefonla değiştirebilirim...

merhaba
    aşağıdaki siteyi bir incele istersen
    eminim tatmin olacaksın :)

http://www.getandroidstuff.com/

• Merhaba ;

Bütün SGS mi 2,2 yapmak için gerekli herşeyi yaptım fakat Odin ile yükleme sırasında usb tanınmıyor mesajını aldım ve Failed verdi...

Sonuç telefonum açılmıyor 3 tuş işlemiyor sanırım büyük bir hata yaptım..

Telpa bunu düzeltebilirmi yada ben bilemiyorum

kimsenin başına geldimi bilmiyorum ama varsa çare lütfen cevap veriniz

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

GPS testlerimden örnekleri aşağıda sizinle paylaşmak istedim. Android market'te bulabileceğiniz My Tracks adlı Google uygulaması ile Track'ler kaydedip bunları Google Documents'e gönderdim. Kml dosya olarak ta alabiliyorsunuz ama malum Google Earth çalışmıyor. PC'den gmail hesabımla giriş yapıp Documents'e girdim. Orda bulunan kayıtları açtığımda Google Maps'i 100m ye kadar yaklaştırıp screenshootlar aldım. Paint programı ile gerçek güzergahımı kırmızı renkli çizgi ile işaretledikten sonra Photoshop programı ile bunları birleştirdim. Dosyalar biraz büyük olabilir. Sizlere önerim aşağıdaki resimlere tıklayarak gerçek resimi açınca bu resimleri bilgisayarınıza kaydetmeniz ve öyle incelemeniz. Sağ tıklayıp Hedefi Farklı Kaydet seçeneği ile de kaydedebilirsiniz. Daha sonra Bayramda ziyaretlere giderken Xperia X1 de yanımda olduğundan daha sağlıklı olması açısından hem Xperia hem Galaxy S'ten aynı anda track'ler aldım. Xperia'da bulunan IGO 8 navigasyon programının Güzergah Kaydetme seçeneği ile Trackleri kaydettim. IGO'nun oluşturduğu .trk uzantılı olan bu dosyalarıhttp://www.gpsvisualizer.com/ sitesinde Google Maps'te görüntülettirdim. Zira bunları başka türlü Maps'e atamadım. kml uzantılı hale getirilebiliyor ama onu da sadece Google Earth açıyor.http://www.gpsvisualizer.com/ sitesindeki haritaları da 100m ölçeğine getirip ondan da screenshootlar aldım ve Paint ile gerçek güzergahlarımı kırmızı renkli çizgi ile işaretledim. Daha sonra bunları Photoshop programı ile birleştirdim. Ortaya çıkan sonuç aşağıda.

1. ve 2. resim sadece Galaxy S ile farklı günler ve yerlerde aldığım Track'ler. resimdeki mavi çizgi Galaxy S'e ait, kırmızı çizgi ise benim gerçek güzergahım.

Xperia için bir hatırlatma yapayım. Telefonu oğlum kullandığından IGO 8 'de güzergah kaydına başladıktan sonra kendisine verdim. O da hız göstergesini v.s. görünce yol boyunca ne kadar hızlı koşuyorum diye denemeler yaptı :) Bir müddet koşunca durup beni bekliyordu. Yaya olduğumuzdan track'leri biraz etkilemiş. Buna rağmen arada dağlar kadar fark var.

Edit : Photobucket resimlerin çözünürlüğü ile oynamış görünüyor. Gerçek çözünürlükte görtülünmesini sağlayınca tekrar buradan bildiririm.

Edit : Resimler yeniden düzenlendi. Artık gerçek boyutlarında.

Testinizde harbiden emek var... Sizin gibi böyle kıyaslama yapılabilme fırsatı olanların paylaşımları da bekleriz...

İnternetten farklı forumlardan öğrendiim kadarıyla 2 adet SAmsung Galaxy S yan yana koyup uydu çekme performansları ölçülüyor bazılarında GPS kalitesi düşük çıkıyor... Yani GPS modülü zayıf! yani bozuk... Siz bence servise gidin...

Yetkili teknik servis test ederken sakın AGPS (Yardımlı GPS) ile test etmesin... Çünkü AGPS Galaxy S deki dahili GPS modülün performansını ölçmez ...

İşte 2 tane Samsung Galaxy S yan yan GPS performasn testi... Biri vasat... Yani GPS modülü bozuk.. Bu sebepten ötürü TELPA veya BAŞARI garantili alınmasını tavsiye ediyorum...

http://www.youtube.com/watch?v=tzQn7T0UGF0

Yeri gelmişken belirteyim. Forumda bazıları Galaxy S de dahili GPS modülü yok diyor.. Yani sadece AGPS yani şebeke ve wifi üzerindne yer bulmadan faydalandığı yazıyor.. Bu doğru bilgi değildir... Samsung Galaxy S de dahili GPS modüü vardır...

Özellikle garantisiz Galaxy S veya Paralel İthalat lı almayı düşünen varsa bence almasın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Xtragyne

Merhaba ;

Bütün SGS mi 2,2 yapmak için gerekli herşeyi yaptım fakat Odin ile yükleme sırasında usb tanınmıyor mesajını aldım ve Failed verdi...

Sonuç telefonum açılmıyor 3 tuş işlemiyor sanırım büyük bir hata yaptım..

Telpa bunu düzeltebilirmi yada ben bilemiyorum

kimsenin başına geldimi bilmiyorum ama varsa çare lütfen cevap veriniz

Teşekkürler

3 tuş sorunu için açıklama burda var :http://forum.donanimhaber.com/m_43104046/tm.htm

Bu esnada değişen host dosyasıyla Kies, 2.2 Froyo güncellemesini otomatik görüyor diyorlar. Ancak ben denemedim.

Resmi FROYO güncellemesi eylül sonuna kadar SAMSUNG tarafından açıklanacak zaten. Bence hiç macera aramaya gerek yok. ECLAIR ile de zaten yeteri kadar hızlı bence SGS...

• Ben 3 tuş Fixini yaptım Odin3 ile verisyon yüklemesinde %90 larda bir hata aldım ve FAILED verdi Odin3 ;

Şuan 3 Tuş çalışmıyor ne Download modu ne Güncelleme modu yada kontrol modu hangi isim daha doğruysa ;

Sadece en başta çıkan Galaxy S GT-I9000 SAMSUNG ekranı geliyor eğer 3 denersem bu ekran flash ediyor ;

Yani o ekranı hiç geçemiyorum...

Dilerseniz bir video yüklemeyi denerim
  • quote:

Ben 3 tuş Fixini yaptım Odin3 ile verisyon yüklemesinde %90 larda bir hata aldım ve FAILED verdi Odin3 ;

Şuan 3 Tuş çalışmıyor ne Download modu ne Güncelleme modu yada kontrol modu hangi isim daha doğruysa ;

Sadece en başta çıkan Galaxy S GT-I9000 SAMSUNG ekranı geliyor eğer 3 denersem bu ekran flash ediyor ;

Forumda daha önce anlatılan ADB komutlarıyla recovery veya download mod'a almayı deneyin.
    "adb reboot recovery" veya "adb reboot download" komutlarıyla. Bunun için önce android sdk yı yüklemeniz gerekiyor tabi. O da olmazsa zaten yapacak bir şey yok. Telefon servise gidecek. İşte bu yüzden 3 tuş olayı önemli.

• arkadaslar ben teli yeni aldim 3 tus calismiyor calismadan android 2.2 yukliye bileceyik mi resmi olani ciktiginda bir de kiesi nerden yuklucem wn7 icin link falan varmi birde arkadaslar google maps benim konumumu bulamiyor ben BAKUDE kaliyorum bunun icin ne tur ayarlar yapmam gerekir lutfen yardim arkadaslar
  • quote:

Orijinalden alıntı: xfacts

Testinizde harbiden emek var... Sizin gibi böyle kıyaslama yapılabilme fırsatı olanların paylaşımları da bekleriz...

İnternetten farklı forumlardan öğrendiim kadarıyla 2 adet SAmsung Galaxy S yan yana koyup uydu çekme performansları ölçülüyor bazılarında GPS kalitesi düşük çıkıyor... Yani GPS modülü zayıf! yani bozuk... Siz bence servise gidin...

Yetkili teknik servis test ederken sakın AGPS (Yardımlı GPS) ile test etmesin... Çünkü AGPS Galaxy S deki dahili GPS modülün performansını ölçmez ...

İşte 2 tane Samsung Galaxy S yan yan GPS performasn testi... Biri vasat... Yani GPS modülü bozuk.. Bu sebepten ötürü TELPA veya BAŞARI garantili alınmasını tavsiye ediyorum...

http://www.youtube.com/watch?v=tzQn7T0UGF0

Yeri gelmişken belirteyim. Forumda bazıları Galaxy S de dahili GPS modülü yok diyor.. Yani sadece AGPS yani şebeke ve wifi üzerindne yer bulmadan faydalandığı yazıyor.. Bu doğru bilgi değildir... Samsung Galaxy S de dahili GPS modüü vardır...

Özellikle garantisiz Galaxy S veya Paralel İthalat lı almayı düşünen varsa bence almasın...

Aslında imkanı olan herkes bu testleri yapsa sorunun donanımsal mı yazıolımsal mı olduğunu anlayabileceğiz. Videoyu izledim. Ordaki sorun GPS sinyali alamama sorunu. Bende öyle bir sorun yok. Sorun GPS'in aslında gittiğiniz yönü tahmin edip o yöne gitmeseniz de gidiyormuşsunuz gibi göstermesi. Resimlere dikkat edilirse tüm köşe dönüşlerde, trafik ışığı veya bekleme yaparken cihaz sapıtmakta. Bakalım hele bir 2.2 resmi sürüm yayınlansın.

• quote:

quote:

Ben 3 tuş Fixini yaptım Odin3 ile verisyon yüklemesinde %90 larda bir hata aldım ve FAILED verdi Odin3 ;

Forumda daha önce anlatılan ADB komutlarıyla recovery veya download mod'a almayı deneyin.
    "adb reboot recovery" veya "adb reboot download" komutlarıyla. Bunun için önce android sdk yı yüklemeniz gerekiyor tabi. O da olmazsa zaten yapacak bir şey yok. Telefon servise gidecek. İşte bu yüzden 3 tuş olayı önemli.

3 tuş başarıyla kuruldu zaten o sayede odin ile yükleme yaparken başıma gelen geldi...

bütün komutlarda device not found veriyor 3 tuş işlemiyor

napayım patladı benim galaxy servis yolları görünüyor:D

• quote:

quote:

quote:

3 tuş başarıyla kuruldu zaten o sayede odin ile yükleme yaparken başıma gelen geldi...

3 tuş başarıyla yüklenmiş olsa recovery veya download modu zaten açılırdı. Demek bazı problemler var. Ya kombinasyonaları eksik yapıyorsunuz ya da fix olmamış.
    Download modu için:
    Pili çıkarın biraz bekleyin sonra takın. Önce ses kısma tuşuna sonra home tuşuna basın. Power tuşuna basarak biraz bekleyin. Download modu açılması gerekiyor.

Recovery modu için:
    Pili çıkarın biraz bekleyin sonra takın. Önce ses açma tuşuna sonra home tuşuna basın. Power tuşuna basarak >Somsung logosunun çıkmasını bekleyin. Logodan 1-2 sn sonra önce power tuşundan parmağınızı çekin. Diğer tuşlar basılı kalmaya devam etsin. Recovery modu açılması gerekiyor. Sonra parmaklarınızı bırakabilirsiniz.

ADB çalışmıyorsa zaten yapacak birşey yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

3 tuş başarıyla yüklenmiş olsa recovery veya download modu zaten açılırdı. Demek bazı problemler var. Ya kombinasyonaları eksik yapıyorsunuz ya da fix olmamış.
    Download modu için:
    Pili çıkarın biraz bekleyin sonra takın. Önce ses kısma tuşuna sonra home tuşuna basın. Power tuşuna basarak biraz bekleyin. Download modu açılması gerekiyor.

Recovery modu için:
    Pili çıkarın biraz bekleyin sonra takın. Önce ses açma tuşuna sonra home tuşuna basın. Power tuşuna basarak >Somsung logosunun çıkmasını bekleyin. Logodan 1-2 sn sonra önce power tuşundan parmağınızı çekin. Diğer tuşlar basılı kalmaya devam etsin. Recovery modu açılması gerekiyor. Sonra parmaklarınızı bırakabilirsiniz.

ADB çalışmıyorsa zaten yapacak birşey yok.

Durum şu ;

3 tuş fixi yaptım çalıştı zati o sayede odin3 ile yüklemeye başlayım rom ' u fakat %90 civarındayken bir anda hata verdi ve DOWNLOAD ekranı karardı o andan itibaren nezaman 3 tuş yapsam en başta çıkan ekran yanıp sönüyor ve menü gelmiyor sanırsam bütün hafızada bir sorun oldu şuan telpaya gidiyorum bakalım ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xtragyne -- 20 Eylül 2010; 13:20:43 >

• @Xtragyne
    Sonuç var mı merak ettim :)
  • recovery modda açılırsa noluyor, download modda açılırsa noluyor,
    sırf açılıyormu kontrol etmek içinmi yapıcaz bunu
  • arkadaslar galaxy s aldım. fakat bu telefonda konuşma süresi toplam çargı süresi ve internet download upload bilgilerini ölçen bi yer varmı ve menude nerede bulabilirim. çok kurcaladım ama bulamadım. limitli tarife kullanıyorum ve süreleri aşmamam gerekiyo..,
    cevaplarsanız cok sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut119

arkadaslar galaxy s aldım. fakat bu telefonda konuşma süresi toplam çargı süresi ve internet download upload bilgilerini ölçen bi yer varmı ve menude nerede bulabilirim. çok kurcaladım ama bulamadım. limitli tarife kullanıyorum ve süreleri aşmamam gerekiyo..,
    cevaplarsanız cok sevinirim...

hayırlı olsun, iyi günlerde kullan.

tam senin ihtiyacın olan programın adını veriyorum.
    PHONEUSAGE
    Markette bulabilirsin. Ben 2 haftadır kullanıyorum, harika bir program...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.