Şimdi Ara

Darky's V9.1 JS3 E-X-T-R-E-M-E EDITION + 3E'den 2E'ye düşürmek... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
595
Cevap
4
Favori
56.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RapscallioN

Şimdi ilk mesajda söylenenleri yaptım ve bendede 4-5 tane rahat uydu buluyorAMA telefonun navy uygulamasını açınca:

1)Wifi:kapalı , GPS:açık

Sonuç=> hiçbirşey bulamıyor...

2)Wifi:açık (daha doğrusu location ayarlarında wifi kullanımına izin verilmiş durumda) tabi wifi de açık , GPS:açık

Sonuç=> 2-3 saniye geçmeden herşeyi buluyor...

Şimdi gps konusunda birşey bilmediğimi söyleyerekten şunu sormak istiyorum: bu gps olayı net olmadan çalışması gerekmiyor mu?Net açık değilse dakikalarca beklesemde olmuyor...Bu durum normal mi?

Selam
    Üşenmedim, bir deneme yaptım senin için.
    Çünki ilk sayfadaki yönergeleri ben yaklaşık 2 ay önce yazmıştım, güncel olmayabilirdi bilgiler.
    Location ayarlarında wifi'yi kapattım ve GPS açıp, google maps'den konum bilgisi istedim.
    10 metre hata ile yerimi doğru olarak gösterdi. Yani sorun yok ayarlarda...

Burda dikkat etmen gereken şu : GPS kullanıyorsan mutlaka açık havada olmalısın. Yani salonda evin içinde filan sonuç alamazsın. Ben mesela pencereden dışarıya çıkardım cihazı, öyle yaptım testi. :)
    Birde GPS'i açtıktan sonra 30-40 saniye vermen lazım ilk olarak, uydulara kitlenebilmesi için. Bende GPS TEST diye bir uygulama var. Önce gps'i açtım, sonra GPS TEST'i çalıştırdım ve uyduları kontrol ettim. 20 saniye içinde 7 tane uydu buldu ve 5 tanesine kitlendi. Daha sonra google maps ile şak diye buldu yerimi.

Wifi nin açık olmasının bir zararı yok. Hiç uyduya kitlenemezse turkcell baz istasyonları ile yaklaşık bir yer gösteriyor.
    Bu durumda zaten 1000-2000mt yaklaşık olarak buluyor yerini, eğer 5-10-50mt yaklaşık sonuç gösteriyorsa otomatikman GPS'in devrede olduğu anlaşılır.

• Son derece haklısınız.

Yerinizi ilk aşamada tespit etmesi gerekli, ve çoğu telefon bunun için telefon şebekesinden yararlanıyor.
    Ancak, gerçek bir navigasyon için, arabanızda, belirli bir hızda yola çıktığınızda uyduları kaybetmemesi gerek, yani sadece gördüğü uydulara göre pozisyonunu bulabilmesi gerek.

Bu konuda Galaxy S'de bir sorun olduğu ve aGPS ayarlarıyla giderilemediği yurt dışında pek çok forumda tartışılmakta.
    Bu sorunu Samsung'da kabullendi ve çözeceğini bildirdi, ama sanırım hala bir sonuca ulaşmadı.
    Örnek kaynak:http://www.cnet.com/8301-19736_1-20012490-251.html

Şehirlerarası yola çıkıp, telefon kulelerinden medet ummamalı.

quote:

Şimdi ilk mesajda söylenenleri yaptım ve bendede 4-5 tane rahat uydu buluyorAMA telefonun navy uygulamasını açınca:
    2)Wifi:açık (daha doğrusu location ayarlarında wifi kullanımına izin verilmiş durumda) tabi wifi de açık , GPS:açık
    Şimdi gps konusunda birşey bilmediğimi söyleyerekten şunu sormak istiyorum: bu gps olayı net olmadan çalışması gerekmiyor mu?Net açık değilse dakikalarca beklesemde olmuyor...Bu durum normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 3 Ekim 2010; 23:50:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: spdrmn

quote:

Selam
    Üşenmedim, bir deneme yaptım senin için.
    Çünki ilk sayfadaki yönergeleri ben yaklaşık 2 ay önce yazmıştım, güncel olmayabilirdi bilgiler.
    Location ayarlarında wifi'yi kapattım ve GPS açıp, google maps'den konum bilgisi istedim.
    10 metre hata ile yerimi doğru olarak gösterdi. Yani sorun yok ayarlarda...

Burda dikkat etmen gereken şu : GPS kullanıyorsan mutlaka açık havada olmalısın. Yani salonda evin içinde filan sonuç alamazsın. Ben mesela pencereden dışarıya çıkardım cihazı, öyle yaptım testi. :)
    Birde GPS'i açtıktan sonra 30-40 saniye vermen lazım ilk olarak, uydulara kitlenebilmesi için. Bende GPS TEST diye bir uygulama var. Önce gps'i açtım, sonra GPS TEST'i çalıştırdım ve uyduları kontrol ettim. 20 saniye içinde 7 tane uydu buldu ve 5 tanesine kitlendi. Daha sonra google maps ile şak diye buldu yerimi.

Wifi nin açık olmasının bir zararı yok. Hiç uyduya kitlenemezse turkcell baz istasyonları ile yaklaşık bir yer gösteriyor.
    Bu durumda zaten 1000-2000mt yaklaşık olarak buluyor yerini, eğer 5-10-50mt yaklaşık sonuç gösteriyorsa otomatikman GPS'in devrede olduğu anlaşılır.

Öncelikle teşekkür ederim, ben odanın içinde öyle deneme yapıyordumYarın açık havada deneme yapacağım o zaman (şimdi hiç pencereyi açamam Hamburg da donuyorum kapalıyken bile)Aslında wifi açık olmasından yana değilde internet paketinden kotayı çok götürür korkusuyla sordum bu soruyu, yani mesela bir yere gitmek için yol tarifi alsam ve o sırada gsm operatörünün internet paketinden kullansa ne kadar kota götürür?

• quote:

Öncelikle teşekkür ederim, ben odanın içinde öyle deneme yapıyordumYarın açık havada deneme yapacağım o zaman (şimdi hiç pencereyi açamam Hamburg da donuyorum kapalıyken bile)Aslında wifi açık olmasından yana değilde internet paketinden kotayı çok götürür korkusuyla sordum bu soruyu, yani mesela bir yere gitmek için yol tarifi alsam ve o sırada gsm operatörünün internet paketinden kullansa ne kadar kota götürür?

Çok atla deve bir internet kullanımı olmuyor. Bende ayda 100mb'lık paket var, bende dikkat ediyorum yani kullandığım internete. Tatilimde google maps'i çok kullandım. Pek öyle kayda değer bir mb kullanımı olmadı. Yani şu kadar götürüyor diyemem net olarak ama korkulacak kadar çok değil.

• quote:

quote:

Çok atla deve bir internet kullanımı olmuyor. Bende ayda 100mb'lık paket var, bende dikkat ediyorum yani kullandığım internete. Tatilimde google maps'i çok kullandım. Pek öyle kayda değer bir mb kullanımı olmadı. Yani şu kadar götürüyor diyemem net olarak ama korkulacak kadar çok değil.

spdrmn 100'lük paket yetiyor mu ortalama internet kullanımına? Ben de bu ara hangisini alsam diye düşünüyorum da...

• quote:

Orijinalden alıntı: Asus535

Son derece haklısınız.

Yerinizi ilk aşamada tespit etmesi gerekli, ve çoğu telefon bunun için telefon şebekesinden yararlanıyor.
    Ancak, gerçek bir navigasyon için, arabanızda, belirli bir hızda yola çıktığınızda uyduları kaybetmemesi gerek, yani sadece gördüğü uydulara göre pozisyonunu bulabilmesi gerek.

Bu konuda Galaxy S'de bir sorun olduğu ve aGPS ayarlarıyla giderilemediği yurt dışında pek çok forumda tartışılmakta.
    Bu sorunu Samsung'da kabullendi ve çözeceğini bildirdi, ama sanırım hala bir sonuca ulaşmadı.

quote:

yani gps de sorun mu var, açık havada buluyor demiş arkadaşlar

gps işini ben de tam bilmiyorum, acaba,
    internet google maps için mi gerekiyor ( gps in gösterildiği harita güncellemesi )
    ve gps de ne problem var ki bu kadar konu oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: igtx
    spdrmn 100'lük paket yetiyor mu ortalama internet kullanımına? Ben de bu ara hangisini alsam diye düşünüyorum da...

Bana yetiyor çünkü ben hep mobil sitelerde dolaşıyorum.
    Ama mesela normalwww.milliyet.com.tr ye 1 kere girsen 1,5mb gidiyor. Her sayfada yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wreith

internet google maps için mi gerekiyor ( gps in gösterildiği harita güncellemesi )

GPS de bir yazılım sorunu var, resmi FROYO ile çözülecek diye açıklama yaptı Samsung.
    Hepsinde de yok bu sorun, bende yok mesela.

Gps için ya harici bir gps yazılımı lazım, yani içinde kendi haritalarını barındıran bir yazılım.. Ya da internet vasıtasyla googe maps kullanacaksın.
    Ben her ikisini de kullanıyorum sorunsuz. İlk sayfada tarif ettiğim ayarlar önemli..
  • quote:

quote:

quote:

Ben X1 kullanırken 100mb yetiyordu. Hiç kota aşımı yapmamıştım. Ama Galaxy S'ten sonra hemen kota bitmek üzere mesajları gelmeye başladı. Ben de 10TL'ye 100Mb yerine 14TL'ye 250 MB'a geçtim. (Turkcell)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Asus535

Son derece haklısınız.

quote:

Açık havada buluyor demiş derken bu bir sorun değil ki. GPS her zaman açık havada bulur. Kapalı yerde GPS olmaz.
    Bazı telefonlarda GPS uydularına bağlanamama sorunu var. Bazılarında ise konumu yanlış gösterme. Özellikle benim paylaştığım birçok harita var. Ayrıca bir arkadaşımız da (kusura bakmasın şimdi kim olduğunu hatırlayamadım) Sinyal zayıflığı konusu ile ilgili videolar paylaşmıştı. Konulara lütfen bir göz atın.

• quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

Ben X1 kullanırken 100mb yetiyordu. Hiç kota aşımı yapmamıştım. Ama Galaxy S'ten sonra hemen kota bitmek üzere mesajları gelmeye başladı. Ben de 10TL'ye 100Mb yerine 14TL'ye 250 MB'a geçtim. (Turkcell)

3G mi kullanıyorsunuz Edge mi?
    Ben edge kullanıyorum, daha çok pil harcadığı için 3G almadım.
    Acaba alsam mı?
  • Arkadaşlar teşekkürler,
    gps sıkıntısı olanlar basit bir sekilde halledebiliyor ve
    google maps haricinde application ile harita yüklenerek de internetsiz kullanılabiliyor,

froyo sürümünü yükleyebilirsek sorun düzelir de deniyor, sanırım başka bir sıkıntı yok
    ben bu makinayı beğendim
    sanırım alırım

sar değeri düşük ve ağırlığı da az, dolayısıyla, geriye bir sorun kalmıyor
    1450 tl hazırlamam lazım
  • quote:

Arkadaşlar teşekkürler,
    gps sıkıntısı olanlar basit bir sekilde halledebiliyor ve
    google maps haricinde application ile harita yüklenerek de internetsiz kullanılabiliyor,

froyo sürümünü yükleyebilirsek sorun düzelir de deniyor, sanırım başka bir sıkıntı yok
    ben bu makinayı beğendim
    sanırım alırım

sar değeri düşük ve ağırlığı da az, dolayısıyla, geriye bir sorun kalmıyor
    1450 tl hazırlamam lazım

GPS sorunu maalesef basit bir şekilde halledebilinecek gibi değil. Öyle olsa Samsung hala üzerinde çalışıyor olamaz dimi.
    1. - Madem çözümü var niye hala uğraşıyorlar.
    2. - GPS sorunu maalesef her cihazda aynı da değil. Bazıları GPS'e hiç bağlanamıyorlar. Bunun için bazı ayarlarla oynayarak bağlanmak mümkün olabiliyor. Örneğin GPS uydu konumlarını internet üzerinden öğrenip daha kolay bağlanma sağlanabiliyor.
    3. - Benim de içinde bulunduğum GPS bağlanma sorunu olmayanlar yani uydulara bağlanabilenlerden bazıları sorun yok gibi görüyorlar. Ancak aslında sorun var. Benim bu GPS ile ilgili aldığım track'leri bulabilirseniz aslında durumun kolay kolay çözülemeyeceğini anlayabilirsiniz. Haritalardan da görebileceğiniz gibi bazı yerlerde konumum doğru iken bazen sapıtabilmekte ve alakasız yerlerde gösterebilmektedir. Ben şimdi Track aldığım haritalardan bazı parçalar göstersem dersinizki tamam ne güzel tam yoldan gitmiş. Ama özellikle köşe dönüşlerinde ve durmalardaki sapıtmalar çok vahim. Bu belki Google Maps için çok büyük bir sorun teşkil etmesede ( çünkü sonuçta öyle yada böyle düz yolda bir müddet sonra yola giriyor ) Navigasyonda çok önemli bir sorundur. Çünkü sizi başka bir sokakta göreceği için yönlendirme de doğal olarak yanlış olacaktır.
    Track alarak güzergahlarını kaydeden, görüştüğüm ve buradaki bazı arkadaşların hepsinde bu sorun var.
    Kısaca sorun, düz yolda değil dolambaçlı ve kırmızı ışık gibi veya trafik yoğunluğu gibi durmanız gereken yerlerde. GPS sorunum yok diyenler bir de bu gözle bir baksınlar.

• quote:

quote:

3G mi kullanıyorsunuz Edge mi?
    Ben edge kullanıyorum, daha çok pil harcadığı için 3G almadım.
    Acaba alsam mı?

3G varken Edge mi?
    Yok ben almıyayım.
    Pil harcıyor diye telefonudamı kapatalım. Boşver harcarsa harcasın. Sen şimdi ADSL yerine Modemdem internete bağlanırmısın?

• @spdrmn ve @chatin_62

Teşekkürler. Ben de 250 ile başlayayım o zaman. Hız açısından bence de 3G varken o kullanılmalı derim.
  • quote:

3G varken Edge mi?
    Yok ben almıyayım.
    Pil harcıyor diye telefonudamı kapatalım. Boşver harcarsa harcasın. Sen şimdi ADSL yerine Modemdem internete bağlanırmısın?

hocam şimdi internete bağlanıp da ayda 250mb harcıyorsanız zaten pek bi internette dolanmıyorsunuz demektir. Yani daha çok mobil sitelerdesiniz demektir. Ben şahsen daha çok wifi kullanıyorum. Turkcell üzerinden daha çok mobil sitelerde filan dolanıyorum. Bu nedenle bana 100mb bile yetiyor. Gayet de hızlı yükleniyor.

2G ve 3G arasındaki pil sürelerini paylaşayım sizinle;

Galaxy S contains a 1500 mAh battery that provides talktime of 803 min on 2G and 393 min on 3G. Standby time is of 750 hrs on 2G and 576 hrs on 3G.

Yani konuşma süresi 2G ile %30 daha fazla, standby süresi ise 2 katından fazla... Hal böyleyken
    100mb yada 250mb interneti biraz daha yavaş kullanmayı, yarı yarıya pil ömrüne tercih ederim şahsen...

Ha 4gb internet alıp kullanıyor olsam, hakkını vermek için 3G kullanırım tabii, o ayrı...

• Navigasyon uygulamalarından üçünü de kurdum telefona. Motonav, CoPilot ve Ndrive.

Kurulum biraz uğraştırdı düzgünce hale getirene kadar ama hepsi çalışır durumda şimdi. Aralarında en iyisi Ndrive. Sabah ve akşamları ev-iş arası test ettim üçünü de. Özellikle yan yollar fazla olduğunda ve araç durup hareket ettiğinde hemen hepsi sapıtıyor Uyduya bağlanmak da bazen uzun sürebiliyor.

Server olarak önce europe yazan adresi denemiştim. Burada da denildiği gibi 4-5 uydu bulabiliyor. Bugün de Google supl adresini denedim. Testte 10 civarı filan buldu bir ara. Sonra Ndrive'ı test ettim ve diğerlerine göre daha doğru sonuç verse de tamamen güveneceğim kıvamda değil gibi.

Bir de GPS bağlantısı pili resmen içiyor. Çok fazla tükeniyor.

• quote:

Navigasyon uygulamalarından üçünü de kurdum telefona. Motonav, CoPilot ve Ndrive.

Kurulum biraz uğraştırdı düzgünce hale getirene kadar ama hepsi çalışır durumda şimdi. Aralarında en iyisi Ndrive. Sabah ve akşamları ev-iş arası test ettim üçünü de. Özellikle yan yollar fazla olduğunda ve araç durup hareket ettiğinde hemen hepsi sapıtıyor Uyduya bağlanmak da bazen uzun sürebiliyor.

Server olarak önce europe yazan adresi denemiştim. Burada da denildiği gibi 4-5 uydu bulabiliyor. Bugün de Google supl adresini denedim. Testte 10 civarı filan buldu bir ara. Sonra Ndrive'ı test ettim ve diğerlerine göre daha doğru sonuç verse de tamamen güveneceğim kıvamda değil gibi.

Bir de GPS bağlantısı pili resmen içiyor. Çok fazla tükeniyor.

Bende NDRIVE kullanıyorum. Bence de en iyisi o. Yan yollarla ilgili bir sıkıntım olmadı ama bazen ilk açılışta GPS'e bağlanması uzun sürüyor yada hiç bağlanmıyor. NDRIVE'ı kapatıp tekrar açınca hemen bağlanabiliyor mesela.

GPS pili acaip götürüyor dediğin gibi. İnşallah FROYO ile hem daha stabil GPS'e hem de daha ekonomik pil ömrüne kavuşacağız. Az birşey kaldı şunun şurasında :)

• arkadaşlar ben de de gps problemi var ve 1.europe la başlayan sadece evde 1 tane uydu buluyor yani çok köyü başka ne türk çözümler var? yardım ederseniz çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nordmende

arkadaşlar ben de de gps problemi var ve 1.europe la başlayan sadece evde 1 tane uydu buluyor yani çok köyü başka ne türk çözümler var? yardım ederseniz çok sevinirim.

Evde değil de açık alanda denemek gerek bunu. Kapalı alanda bulamıyor pek.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.