Şimdi Ara

Darky's V9.1 JS3 E-X-T-R-E-M-E EDITION + 3E'den 2E'ye düşürmek... (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
595
Cevap
4
Favori
56.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu Gps olayı 2.2 sürümde düzeldimi. Bir gelişme bir düzelme varmıdır. Yoksa halen güzergahta giderken saçmalıyormu?
  • GPS zayıf veya bozuk olana Android 3 bile çıksa çözmez . Çünkü aynı yazılıma sahip yan yana 2 adet Galaxy S açık havada GPS i test edildiğinde biri vasat ise sorun yazılımsal değildir! Eğer her iki Galaxy S de vasatsa fark edilmemesi de var

Yazılımla yapılabilecekler sadece biraz daha iyileştirmelerdir (bazen tersi de oluyor ayrıca güncellemelerde genel olarak yeni programlar vs.. kazanmasını da bahsetmeye gerek yok..) .

Zaten şu an yayınlanan en son resmi sürümlü Android 2.2 de bile internet tarayıcısı yavaş! Çözüm olarak Galaxy Tab dan bir dosya ile giderilmiştir ... Tabiki bunu yapmak için root gerekli...

Yani Android 2.2 JP9 sürümünde bile HALA tam olgunlaşmamış! Bu da demek oluyorki JP9 JPM tabanlı olmasıyla da JPM nin de olgunlaşmamış olduğu anlaşılıyor... JPM ve JP9 Android 2.2 de sadece JIT aktiflenmiş ama ciddi bir performans artışı da yok!. Samsung firması Galaxy TAB e verdiği yazılımsal önemi Galaxy S e bile vermiyor ... Lag sorunu hala giderilmemiş !

Yani bunca aydır Android 2.2 in kendi getirdiği artıları bile Samsung firması Galaxy S için iyileştirme yapamamıştır... Bence JPM ve Avrupadaki bir ülkeye ait olan JP9 un kısa sürede daha yeni sürümleri çıkacaktır... Tıpkı Android 2.1 de bolca çıkması gibi...

Türkiye de resmi olarak ne kadar geç çıkarsa o kadar iyi. Sevinsem mi bozulsam mı . Çünkü Türkiye de yazılımsal güncelleme nerdeyse 6 ayda bir çıkmakta eski telefonum Samsung i8910 HD de olduğu gibi...

Stere yayın yapan Radyo kanalları hala MONO ... Radyo çok önemli olmayabilir ama sonuçta Samsung firması bunca aydır Stereo Radyo sorununu bilmesine rağmen HALA ÇÖZEMEMESİ kabul edilemez! ... Samsung firması Galaxy S telefonları toplatıp radyo ile ilgili parça değişikliği yapılmalıdır.

Buda demek oluyor ki Avrupa sürümlü Türkçe tam desteği olan firmwarelere sürekli takip edilmesi anlamına geliyor...

Türkçe swype desteği olan sadece JPM dir. JP9 da Türkçe arayüz var ama Türkçe swype yok.

Merak ediyorum 3 tuş olayı çözülmüş mü? Yani bootloader daki hata giderilmiş mi? Bu soru özellikle 3 tuş aktif olmayanları ilgilendiren en ÖNCELİKLİ sorun olsa gerek!

• quote:

Orijinalden alıntı: spdrmn

quote:

Orijinalden alıntı: 120slim_fintr

herkeze benden Heıllllooooooo

tebrik ederim hocam güzel paylaşım incelleme olmuş.

bende bu 2.2 bekliyorum,bu guncellemeyi biz direk samsung app den indirebilecegiz değilmi resmi olarak çıktıgında?yoksa market yada kendimizmi atacagız makınaya?
    gps cozumude çok guzel olmus,deniyim bakim benim ki avrupa bu ayarlarmı var yoksa değiştirim,çok saol.

teşekkürler

Resmi FROYO update geldiğinde SAMSUNG KIES vasıtasıyla otomatik kurabileceğiz. Ama betaları manuel kuruyoruz.

GPS çözümü herkes için farklı olabilir.

Parametreler şunlar :
    "Application Settings" menusunden ;
    - operation mode --> standalone yada ms based olacak

"SUPL/CP settings" menusunden ;
    - server --> 1.europe.pool.ntp.org , 2.europe.pool.ntp.org , 3.europe.pool.ntp.org , 1.tr.pool.ntp.org bunlardan biri olacak
    - server port --> 7275 yada 7276 olacak

Çok fazla kombinasyon var. Ben hepsini denedim , en verimli açıklamada yazdığım şekilde oldu. Önemli olan get position test yaptığmızda max uyduyu bulabilmek.

Başka server adresleri de vardır belki. Daha iyi sonuç alan olursa ayarları paylaşırız burada.

hocam hic bir uydu bulamiyor

get position test de bende

acaba yaptigin ayarlari sirayla yazabilirmisin

veya resim koyabilirmisin

tum ayarlar

galiba bozdum ben

• hocam hic bir uydu bulamiyor

get position test de bende

acaba yaptigin ayarlari sirayla yazabilirmisin

veya resim koyabilirmisin

tum ayarlar

galiba bozdum ben

merhaba
    FROYO mu kullanıyorsun acaba?
    Birde balkonda filan denemen gerek. Evin içinde bulamıyor.
  • Arkadaşlar froyo 2.2 kullanıyorum JPM, JP6, JP9 bunlar nedir? Benim sürümün hangisi olduğunu nasıl öğrenebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mojo_jojo -- 18 Ekim 2010; 16:20:57 >
  • arkadaşlar merhaba;
    bende turkcellden 1 ay kadar önce SGS ALDIM. Forumda yazan problemlerin bazıları bendede vardı. Telpa ya gönderdim.Hiç bir şey yok dediler. Froyo yüklerler diye umdum. Yapmadılar. Bende forumdan bir arkadaşın önerisiyle kiesin regedit ayarlarını değiştirip çok çok kolay bir şekilde froyo 2.2 güncellemesini yaptım. sonra hızımı alamadım lagfix ve root yaptım. telefon süper çalışıyor. istediğim programı yüklüyorum. açılışta turkcell müziği yok. Fakat benim gps sorunum dahada arttı. tüm ayarları değiştiriyorum yinede çok zor uydu buluyor.get test position da uzun aramadan sonra kırmızı renkle ekranda:
    DOE:1, Azimuth:341
    System:2010-10-18 saat:16:21:54
    Elapsed (SAT):1.003 (second)
    number of satellite:7[/color
    ]

Ayrıca navigasyon programını kapatınca ekranda GPS kapalı olmasına rağmen uydu arama işareti devam ediyor ve asla kaybolmoyor. ben aç kapa yapıncaya kadar. sanki gps açıkmış gibi yanıp sönüyor. Bunu yaşayan varmı? birde igomyway i nasıl yükleyeceğim. apk dosyasını yükleyemiyorum.
    forumdan gps-fix ve camera-fix için dosyalar buldum bunlarıda yükleyemiyorum..

• *#1234# yaparsan ekrana geliyor kullandığın sürüm.

quote:

Orijinalden alıntı: mojo_jojo

Arkadaşlar froyo 2.2 kullanıyorum JPM, JP6, JP9 bunlar nedir? Benim sürümün hangisi olduğunu nasıl öğrenebilirim?
  • Arkadaslar bu floyo beta mi yoksa orjinmi. Ben yukledim. Tamam menu degisti flahc ozelligide eklendi ama problem var pil cok cabuk bitiyor ve ekrandaki ust menudeki kisa yol hep takiliyo acilmiyor telefonu kapatip acinca duzeliyor bide cok takiliyor uygulamalrda hata veriyo donuyo acikcasi 2.1 bundan cok daha iyidi bu sorun herkezde oluyormu
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayk24

Arkadaslar bu floyo beta mi yoksa orjinmi. Ben yukledim. Tamam menu degisti flahc ozelligide eklendi ama problem var pil cok cabuk bitiyor ve ekrandaki ust menudeki kisa yol hep takiliyo acilmiyor telefonu kapatip acinca duzeliyor bide cok takiliyor uygulamalrda hata veriyo donuyo acikcasi 2.1 bundan cok daha iyidi bu sorun herkezde oluyormu

JPM ve JP6 sürümleri orjinal.
    Bende özellikle üst menü çok hızlandı. Onun dışında mesela internette gezinmek hızlandı. Yani girmek çıkmak filan. Daha hızlı yüklüyor programları.
    Pil süresi de %25 arttı diyebilirim net olarak.
    GPS biraz daha iyi ama ben sürekli kullanmadığım için net birşey söyleyemem.
  • arkadas ben almanya dan altim teli senin tarif ettingin ilk siradaki floyo güncellemesini yaptim tek .... orjinami oluyor o..... valla ben yaptigima pisman oldum .... emegine saglik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayk24 -- 19 Ekim 2010; 18:57:09 >
  • quote:

arkadas ben almanya dan altim teli senin tarif ettingin ilk siradaki floyo güncellemesini yaptim tek .... orjinami oluyor o..... valla ben yaptigima pisman oldum .... emegine saglik

Vallahi FROYO yükleyip pişman olanı ilk kez duydum, sorun ne olabilir ki acaba??

ODIN ile geriye dönebilirsin istersen.

Root + Lagfix de yaptın mı ?
  • bilgi için teşekkürler
  • quote:

quote:

arkadas ben almanya dan altim teli senin tarif ettingin ilk siradaki floyo güncellemesini yaptim tek .... orjinami oluyor o..... valla ben yaptigima pisman oldum .... emegine saglik

Vallahi FROYO yükleyip pişman olanı ilk kez duydum, sorun ne olabilir ki acaba??

ODIN ile geriye dönebilirsin istersen.

Root + Lagfix de yaptın mı ?

Maalesef bende pismanim froyo yükledigime, 3g'yi kullanamiyorum.
  • Arkadaslar sanirim cozdum floyo sorunu. Floyo yukledikten sonra telefonu bir kere fabrika ayarlarina alin ozaman tam etki gosteriyo ben boyle yaptim su an cok iyi....... Usteki arkadasin sorununa gelince mobil ayarlardan 3g ve gsm ayarini sec. .Belki senin ayarinda sadece gsm secilidir...
  • yav arkadaşlar ben kardeşimin dediğini yaptım...güncellemeyi kies görüyor ancak yükselt dediğimde sorun veriyor ve kapatıyor.software updater a bağlanmıyor....bir cevap ve bir yardım lütfen...
    quote:

Merhabalar,

Galaxy S ile ilgili şahsi fikirlerimi ayrı bir başlık altında paylaşmak istedim. 3 yıl Iphone 2G kullandım. 3G ve 3GS benim için yeterli bir upgrade değildi, bu yüzden değiştirmeye gerek görmemiştim. Ancak yeni nesil telefonların sunduğu yüksek çözünürlüklü ekran bana upgrade zamanının geldiğini anımsattı.

Sizleri bilemem ama ben işe gidip gelirken yada günü herhangi bir anında internette dolaşmayı seviyorum. Bu yüzden sahip olduğum telefonun surf yaparken sunacağı rahatlık benim için çok önemliydi. SGS 4" harika ekranı ile internette eşsiz bir rahatlık sağlıyor. Ben şahsen çok memnunum. Multi touch sorunsuz çalışıyor...

Yaklaşık 2-3 ay araştırdım. N1 , Desire , HD2 arasında gidip geldim. En sonunda Iphone 4 ve Galaxy S'i bekleme kararı aldım. Her iki telefon zaten birbirine rakip olarak çıktı. Iphone 4 korkunç reklam ve geleneksel başarısının devamı olurak rekor satış rakamlarına ulaşsa da bence Galaxy S en az onun kadar etkileyici bir cihaz. Ben seçimimi SGS den yana yaptım.

Bana göre iphone 4 ile karşılaştırıldığında artıları;

- 4" Super amoled ekran : Arkadaşlar kaliteyi ancak gözlerinizle görünce anlayabilirsiniz. Bir ekranın kalitesini siyah rengi ne kadar doğru gösterdiği belirler. Bu ekranda siyah adeta uzayın derinliklerini andırıyor. Kesinlikle görmeniz gerek...
    - Plug & Play : usb'den istediğiniz bilgisayara bağlayıp memory stick gibi kullanabilmeniz. Mesela mp3'leri istediğiniz klasöre atıyorsunuz, media player otomatik alıyor. İsterseniz 5 ayrı klasöre atın hiç sorun değil. 3 yıl iphone kullandıktan sonra bana ilaç gibi geldi :)
    - Android işletim sistemi : App olarak bakıldığında appstore'un çok gerisinde. Sadece uygulama sayısı olarak düşünmemek gerek. Uygulamaların kalitesi de appstore da çok üst düzey. Örneğin android'de oynanabilecek çok fazla 'güzel oyun' yok ama appstore da belki 500 adet üst düzey oyun bulabilirsiniz. Fakat ben android işletim sisteminin 1 sene içinde appstore hem kalite hem adet olarak geçeceğini düşünüyorum.

Yukarıdaki 3 özellik beni Galaxy S almaya itti. Tabiiki iphone 4 de güzel cihaz. Ama SGS'ye göre üstünlükleri benim için çok önemli değil. Örneğin RETINA ekran tamam güzel ama ben ekranda kontrast ve renklerin gerçekçiliğine daha çok önem veririm. Bu açılardan S.AMOLED daha üstün. Bundan başka iphone 4 tasarım ve işçilik olarak SGS'den çok daha güzel. Anten sıkıntısını biliyorsunuz, bundan başka kameranın da sarımtrak fotoğraflar çekmesi sorunu var. Youtube bir sürü test var, aynı kareyi hem iphone 4 hem SGS ile çekiyorlar. Bana göre SGS'nin çektiği fotoğraflar daha güzel. Tüm bunlarla beraber iphone 4 fiyat olarak da SGS'nin neredeyse iki katı şu an türkiyede...

GALAXY S FROYO GÜNCELLEME :

Odin üzerinden de yapabiliyoruz ama en kolay ve risksiz yöntem aşağıda anlatıldığı gibi KIES üzerinden güncellemek.
    En garantisi de bunu Windows Vista 32 bit sürüm ile gerçekleştirmek. KIES'in hangi versiyonunu kullandığınızın bir önemi yok.

Şu an Kuzey amerika ülkelerinde resmi güncelleme yayınlandığı için regedit üzerinden ayar yapıp sanki oralardaymışız gibi samsung'u kandırıyoruz :)

-Öncelikle eğer daha evvel lagfix yaptıysak bunu kaldırmamız gerek. Bunun dışında hangi versiyon kullandığımızın bir önemi yok.
    -Telefonu "kies modunda" usb'den bağlıyoruz.
    -Kies'i çalıştırıyoruz ve telefonu görene kadar bekliyoruz.
    -Şimdi güncelle dediğimizde "en son sürümü kullanıyorsunuz" gibi bir mesaj veriyor olmalı. Bunun sebebi türkiyede olmamız işte...
    -Başlat-->Donaltılar-->Çalıştır seçip REGEDIT yazıyoruz.
    -Burada soldaki listeden HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Samsung -> Kies -> DeviceDB altına giriyoruz.
    -DeviceDB altına girdiğimizde birkaç tane library çıkacak. Muhtelemelen 1, 2 , 3 , vs sayılardan oluşuyor. Bende mesela sadece 1 ve 2 vardı ama bazı bilgisayarlarda daha fazla seçenek çıkıyor. Burda yapmamız gereken herbirine tıklayıp sağda çıkan listede telefon bilgilerimiz olup olmadığına bakmak. Bende 1'in altında idi bütün bilgiler. Aradığımız "ad"lar sırasıyla SoftwareRevision , ProductCode ve HIDSWVER.
    -Yukarıdakileri bulup, her birine sağ tıklayıp, değiştir diyoruz ve aşağıdakileri yazıyoruz.
    SoftwareRevision --> I9000XXJF3/I9000SWC/I9000XXJF3/I9000XXJF3
    ProductCode --> GT-I9000HKDXEE"
    HIDSWVER --> I9000XXJF3/I9000SWC/I9000XXJF3/I9000XXJF3

-Bu değişiklikleri yapınca KIES bizi Norveçli sanacak :) Update'e bastığınızda güncellemeyi bulacak.
    -Devamında önce dosyaları indiriyor, daha sonra kurulumu yapıyor. Bu işlem internet bağlantı hızınıza ve samsung sunucularının yoğunluğuna göre 30dk ile 3 saat arasında sürebiliyor. Bende 1 saat sürdü. Kurulum sırasında ben bilgisayarı hdmi ile lcd'ye bağlayıp 1080P mkv film izledim. Yani illa kurulum sırasında bilgisayar kullanılmayacak diye birşey yok. Sadece telefonun usb bağlantısı asla kesilmemeli.
    -Bu yöntemle güncellediğinizde hiçbir ayarınız silinmiyor. Market, rehberiniz, wifi ayarları, kurulu programlarınız, Edge-3G ayarlarınız, vs herşey yerli yerinde duruyor. Sadece masaüstü sıfırlanıyor, onu da tekrar düzenlemek kolay.

GALAXY S FROYO için ROOT işlemi :

- Burdan gerekli programı indiriyoruz -->http://www.4shared.com/file/0k1jPfFu/SuperOneClickv14.html

- Ayarlar -> uygulamalar -> gelişim -> USB hata ayıklama modunu aktif hale getiriyoruz telefonda.
    - Telefonu "yığın bellek" modunda bilgisayara bağlıyoruz.
    - İndirdiğimiz zip dosyasını açıyoruz, SuperOneClick.exe çalıştırıyoruz. ROOT butonuna basıyoruz, bekliyoruz...
    - Yaklaşık 1 dakika içinde işlem tamamlanıyor.
    - Superuser uygulamasını menude gördüyseniz onlay bitmiştir :)

GALAXY S FROYO için LAGFIX :

- Markete girin, "RYANZA's OCLF 2.0" uygulamasını kurun.
    - One Click Lag Fix app oluşacak, bunu çalıştırın.
    - EXT2 seçip, hiçbir ayara dokunmadan kurulum yapın.
    - Daha sonra V2.2+ seçip, gene aynen kurulum yapın.
    - Bu 2 kurulum toplam 5dk kadar sürüyor. Sonra telefon kapanıp açılıyor ve işlem tamam.

Froyo kurup, root+lagfix yapınca telefonun performansındaki artışı bariz hissedeceksiniz.

Bunun dışında;
    - daha güzel, rengarenk menuler,
    - %100 flash destekli internet keyfi,
    - Copy-Paste kolaylığı
    - MP4 video kaydı
    - Stereo FM desteği (daha önce mono idi)
    - Daha Stabil ve hızlı GPS ve şu an aklıma gelmeyen pek çok yenilik var.

• quote:

Arkadaslar sanirim cozdum floyo sorunu. Floyo yukledikten sonra telefonu bir kere fabrika ayarlarina alin ozaman tam etki gosteriyo ben boyle yaptim su an cok iyi....... Usteki arkadasin sorununa gelince mobil ayarlardan 3g ve gsm ayarini sec. .Belki senin ayarinda sadece gsm secilidir...

Keske o kadar basit olsa ama maalesef ne yaptiysam olmadi. Sorun froyo' da
  • arkadas LAGFIX yüklerken hata olusuyor
  • ben 2.2'yi kullanıyorum zaten lagfix yapsam bişeyim eksilmez dimi telfon sıfırlanmaz
  • ne alaka ben zaten 2.2. yükledim ama lafex daha hizli yapiyor yazmis arkadas bende hata verdigini söylüyorum ... yardim bekliyorum yorum degil
  • İlk mesajındaki düzeltmede 1080p film seyrettiğinizi yazmışsınız. Özel bir programmı var ? Şahsen bir kaç telefonda yaptığım denemede 720p (1280*720) üstü filmi açamadım.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.