Merhabalar. Ben yeni bir joomla kullanıcısı olarak site yapmaya çalışıyorum. Veritabanı gibi şeylere biraz yabancıydım aslında ama öğrenmeye çalışıyorum. Joomlayı hostuma kurdum ancak web üzerinden yapmak yavaş olduğu için siteyi local serverda hazırlayıp öyle web e geçirmek istiyorum. PhpMyAdmin ile databaseimi yedekliyorum, fakat bunu web e geçirirken hata veriyor. Tam tersini yapınca yani webdekini local sunucuma aktarınca sorun çıkmıyor.
hata: #1064 - You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'collate utf8_turkish_ci NOT NULL default 'banner', `name` tex
webde: MySQL version: 4.0.27-standard phpMyAdmin: 2.11.0
Localde server olarak xampp1.6.5 ve jsas1.10.2 denedim. xampp'nin database sürünü hostumdan yüksek jsas'ınki düşüktü. Bu bir sorun yaratır mı? Siz ne önerirsiniz?
Ayrıca webdeki database i yedekleyip sonra o dosyayı aynen webde yeni oluşturduğum bir database e geçirmeyi denedim. Orda bile hata verdi kendi oluşturduğu dosyayı kendisi almadı. Hata şöyle:
SQL sorgusu: SET SQL_MODE = "NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO";
MySQL çıktısı: #1193 - Unknown system variable 'SQL_MODE'
Çıldırmak üzereyim lüffen yardım edin
Yedeği alırken uyumluluk modunu sql323 ya da sql40 yapınca sorun çözüldü. Teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme