Şimdi Ara

(Dava sonuçlandı)Donanımhaberde bi üye tarafından dolandırıldım! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
6.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dava sonucunu yazıyorum(avukat arkadaşlar daha iyi bilir, ben bana gelen açıklamadan anladığımı yazıyorum) :

Sanık kısaca kendini şöyle savunmuş "95 lira için risk alabilecek bir durumum yok bi yanlış anlaşılma söz konusu"
    Ama mahkeme suçlu bulmuş ve "1 yıl hapis ve 5 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına" karar vermiş
    Ancak indirim yapılarak bu ceza "10 ay hapis ve 4 gün adli para ile cezalandırmasına" karar vermiş
    Bu 4 gün adli para cezası "günlük 20 TL olarak toplamda 80 tl" oluyormuş
    Ancak "daha önce suç işlememiş olması, kişilik özellikleri, duruşmadaki tutumu ve davranışları ve yeniden suç işlemeyeceği hususuda olumlu kanaate varılmış ve hükmün açıkanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş"

Ancak "5 yıl denetım altına alınmış ve tekrardan suç işlerse benim dosyam tekrardan değerlendirmeye alınacakmış + işlediği suçla birlikte"

+ olarak dosya masrafları için 18,30 tl ödemiş.

Özet geçecek olursam : "Ceza almadı, 5 yıl denetim altına alındı, suç işlemeye devam ederse ki bu suç bu davadan önce işlenmiş olsa bile benim davamdan 10 ay hapis + 80 tl cezası olacak ve de işlediği suçun sonucu da eklenecek"

• quote:

Orijinalden alıntı: Plan-B

Gisiyosun arkadaş hakkında dolandırıcılıktan suc duyurusunda bulunuyorsun, arkadaşı buluyorlar mahkeme ye çıkıyorsunuz mahkeme sürekli ileri tarihe atılıyor 1 yıl sonunda amacına ulaşıyorsun.Eline birşey gecermi gecmez birşey kaybedermisin hayır.Karaktersiz herifin başını agritirsin olan o olur.Böyle Karaktersiz insanlar birşey olmaz sanıyor ama sakın peşini bırakma gorsun ebesinin herekesini :)
    müneccim misin be hocam?
  • Ceza almaz gereksiz atraksiyon

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackSparro131

Ceza almaz gereksiz atraksiyon
    aldı-alması arası bir şey. daha önce bir suçu olsaydı almıştı ya da 5 yıl içinde bir suç işlerse ki bu suç bu davadan önce işlenmiş olsa bile yine alacak
  • paranı geri alabildn mi peki hocam?
    ve ne kadar masraf oldu toplam sana?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BDFB2BE8F

paranı geri alabildn mi peki hocam?
    ve ne kadar masraf oldu toplam sana?
    Uzlaşmak ister misin diye soruyorlar en başta. Paranı versin karşı taraf dava kapansın diye. Ben kabul etmedim. Eden olursa parasını alır dava kapanır.
    Tazminat davası da açabiliyordum normalde. Ama kimisi sadece zararın karşılanır kimisi daha fazla alırsın dediği için tereddüte düştüm. bir de okulum olduğu için memlekete dönüp gidip dönmek beni daha fazla zarara da sokabilir ve derslerim de aksayabilir bu sebeple dolandırıcıya bir kıyak geçtim.
    Masraf ise davada haklı çıkarsan karşıya mâl oluyor. Yani bana masraf 0 tl oldu.
  • amyfm kullanıcısına yanıt
    hocam hakkınızı aramanız çok güzel ama yazık değil mi geçen zamanınıza harcadığınız enerjiye? üstelik öğrenciymişsiniz.Bi kâr elde edememenize üzüldüm açıkçası. Gerçi bunda Tr adalet sisteminin suçu daha fazla, baksanıza ne kadar uzatmışlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BDFB2BE8F

hocam hakkınızı aramanız çok güzel ama yazık değil mi geçen zamanınıza harcadığınız enerjiye? üstelik öğrenciymişsiniz.Bi kâr elde edememenize üzüldüm açıkçası. Gerçi bunda Tr adalet sisteminin suçu daha fazla, baksanıza ne kadar uzatmışlar.
    Dava 3 sene sürdü. Toplamda 3 kere adliyeye gititm. 1 şikayet için, 2 uzlaşma için, 3 mahkeme için. Şikayet 30 dakika sürmemiştir, dilekçe yazıp çıktım. Uzlaşma ise 5 dakika sürdü. İstemiyorum deyip direkt çıktım. Mahkeme günü de 1 saate yakın bekledim. O da bir önceki davanın bitmesi için. Toplasanız 2 saat gitmemiştir bile. Hepsinde de memleketimdeydim zaten ek bir masraf da çıkmadı. Öteki mahkeme günlerine kendi rızamla gitmek istedim ama denk getiremedim boş günüme. Eğer onlara da gitseydim belki zamanıma, harcadığım enerjime yazık diyebilirdim. Ama olduğum, oturduğum yerden zahmetsiz işledi süreç. e-devletten de takip edebildim süreci. sonuç ise dosyayla adresime geldi. Ben de en başta ön yargılı yaklaşmıştım. Gidip sürekli soracağım diye düşünüyordum ama hiç öyle olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: amyfm

Dava 3 sene sürdü. Toplamda 3 kere adliyeye gititm. 1 şikayet için, 2 uzlaşma için, 3 mahkeme için. Şikayet 30 dakika sürmemiştir, dilekçe yazıp çıktım. Uzlaşma ise 5 dakika sürdü. İstemiyorum deyip direkt çıktım. Mahkeme günü de 1 saate yakın bekledim. O da bir önceki davanın bitmesi için. Toplasanız 2 saat gitmemiştir bile. Hepsinde de memleketimdeydim zaten ek bir masraf da çıkmadı. Öteki mahkeme günlerine kendi rızamla gitmek istedim ama denk getiremedim boş günüme. Eğer onlara da gitseydim belki zamanıma, harcadığım enerjime yazık diyebilirdim. Ama olduğum, oturduğum yerden zahmetsiz işledi süreç. e-devletten de takip edebildim süreci. sonuç ise dosyayla adresime geldi. Ben de en başta ön yargılı yaklaşmıştım. Gidip sürekli soracağım diye düşünüyordum ama hiç öyle olmadı

Alıntıları Göster
    Hocam yanlış anlama ama gereğinden fazla iyimsersin, biraz fazla boşvermişlik sezdim. Hele bir de adamın o savunmasını okuduktan sonra belki gider yerini bulur ağzını burnunu bile kırardım. Hadi bunu geçtim de, yani resmen adamın yaptığı yanına kâr kalmış. Adam ceza falan almamış ki resmen ödüllendirilmiş neredeyse.

• birşey çıkmamış olabilir ama iyi bir ders vermişsin peşini bırakmayarak, bir daha böyle işlere kalkışmaya cesaret edemez. azminizi tebrik ederim .
  • iyi iş çıkardın tebrikler, en azından bu kişi bir daha birini dolandırmak isterken iki kez düşünür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

Hocam yanlış anlama ama gereğinden fazla iyimsersin, biraz fazla boşvermişlik sezdim. Hele bir de adamın o savunmasını okuduktan sonra belki gider yerini bulur ağzını burnunu bile kırardım. Hadi bunu geçtim de, yani resmen adamın yaptığı yanına kâr kalmış. Adam ceza falan almamış ki resmen ödüllendirilmiş neredeyse.

Alıntıları Göster
    Hocam işin aslı pek bir hevesim kalmamıştı. Çünkü kız arkadaşıma rp almak içindi her şey ama dava bitene kadar ilişki de bitti Sadece süreç kendi kendine devam edince ben de takip ettim. Tam olarak ceza almamış olsa da siciline işlemiş olması, 4 yıl boyunca denetim altında olması, geçmişten herhangi bir suçu patlak verirse üstüne bu cezalarında eklenecek olması, dosya masrafları(pek fazla değil ama olsun) ve dava için kalkıp Amasya adliyesine 2 kez geliş gidiş yapması 95 lira için bana yeterli bile geldi. O yüzden ödüllendirme konusunda hemfikir değilim. Ayrıca daha önce forumda dolandırılmış arkadaşlarla da irtibata geçmiştim davadan sonra. Elinizde konuşmalar duruyorsa gidin davacı olun diye. Kimisi silmiş kimisi de cevap bile vermedi. Onlar da olsaydı her şey daha güzel olabilirdi

@classlord @system_31 teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amyfm -- 16 Mart 2019; 5:7:51 >

• ceza almamış değil ,cezası ertelenmiş ve 5 yıl içinde suç işlerse bu suç eklenip ona göre ceza verilecek
    5 yıl az bir süre değildir ,adam bu süre içinde başka bir suç işlemeyim diye psikolojisi bozulacak ,daha ne olsun
  • Arkadaşı bu duyarlı davranışından ve yapanın yanına kar bırakmama gayretinden dolayı tebrikedip hepimize örnek olacak bu davranışı için övgüler düzmek gerekirken bazılarının yazdığı "değmez uğraşmaya-birşey çıkmaz-zamanına yazık vs vs."tarzındaki mesajları açıkcası iğrenerek okudum..

...Bu düşüncedeki insanlar yüzünden zaten suçlular suçsuzlardan çok daha cesur oluyor..Sizi bu gayretiniz ve boşvermemişliğiniz nedeniyle tebrikediyorum..
  • Plan-B kullanıcısına yanıt
    eline şöyle bişey geçer

adamın siciline işlendiği için memuriyet yapamaz. üst düzey şirketlerde çalışamaz. kredi çekemez. itibarı sıkıntıya girer

yeterli sanırım

• Helal olsun lan adam işin peşini bırakmamış. Şimdi yiyorsa bir başkasını dolandırmayı denesin hadi.
  • Helal olsun hocam. Azminiz takdire sayan.

• Ceza almamış diyenlere inanma adam 5 yıl kafes hayatı yaşayacak hergün tereddütle yaşamına devam edicek bu zaten yeter ona

• Avukat tutmuş muydunuz? eğer tuttuysaniz 3000 TL civarında avukat parası karşı taraftan alınırdı.
    Tazminat davası kesinlikle açın bir avukata verin, avukata ona para vermeyeceğim deseniz de kabul eder çünkü garanti dava o avukatlik ücreti alacak karşı taraftan sizde 3*75 TL alırsınız sanırım. Hemde siz uğraşmamis olursunuz.

• Herkes bu arkadaş gibi hakkini arasa dolandiricilar rahat şekilde kimsenin canını yakamaz:
    Adalet masumlar namussuzlar kadar cesur olmadıkça saglanamaz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.