Şimdi Ara

(Dava sonuçlandı)Donanımhaberde bi üye tarafından dolandırıldım! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
6.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En önemli ayrıntı Tekrardan aynı suçu işlerse mi hükmün açıklanması bitiyor yoksa herhangi bir kasten suç mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DA7034F2D

En önemli ayrıntı Tekrardan aynı suçu işlerse mi hükmün açıklanması bitiyor yoksa herhangi bir kasten suç mu
    Adi suç işlemesi lazım.

• sioux kullanıcısına yanıt
    sicile işlenme durumu yok hocam. 2012 yılında hakaret davasında suçlu bulundum. hükmün geri bırakılması kararı verildi. 5 yıl başka vukuatımda olmadı. dava düştü. şimdi hiç bir yerde karşıma çıkmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

Adi suç işlemesi lazım.

Alıntıları Göster
    Bazen kararlar değişik oluyor aynı suçu 5 yıl içinde AYNI suçu işlerse misal bu olayda dolandırıcılık tekrar 5 yıl içinde dolandırıcılık yaparsa denetim kalkıyor eski hüküm ve yeni hüküm birleşik ceza alıyor, bazı kararlarda ise kasten herhangi bir suç diyor buna çoğu şey girer. Adi suç basit suçtur o zaman sizin söylediğinize göre katalog suçları işlerse ( uyuşturucu , kaçakçılık, cinsel saldırı vs vs ) hüküm birleşmez yani söylediğiniz ile alakası yoktur tahminen.

• hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    Klasik bir sonuç Boyle davalarda adamın daha önce işlediği suçu yoksa hükmü geriye bırakıyorlar ve 5 yil izlicez vs diyorlar.Malesef adam öldürenin ilk duruşmada salındığı bir adalet sistemi var bu tarz dolandırıcılık vakalarında insanlar ceza almayacaklarini bildikleri için korkmuyorlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: osgour

sicile işlenme durumu yok hocam. 2012 yılında hakaret davasında suçlu bulundum. hükmün geri bırakılması kararı verildi. 5 yıl başka vukuatımda olmadı. dava düştü. şimdi hiç bir yerde karşıma çıkmıyor.
    Aynen dediğiniz gibi sicile islenmez ama şöyle bir durum var UYAP sisteminde bu olayının duruyor tekrar hakaretten ceza alırsanız , mahkeme duruma göre hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı vermeyebilir, verebilir de , çünkü tekrardan suç islemeyeceginize kanaat getirmedik diyebilir mahkeme.

• İyi olmuş hocam ,en azından 95 tl için siciline suç işlenmiş ilerde en ufak hatasında karşısına gelecek. 95 tl için adli sicil kaydını getir diyen muhasebeciler patronlar görecek durumu diye umuyorum. :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ohhh çok iyi olmuş beter olur umarım. Hayatında her zaman karşısına çıkacak iş bulamayacak hayatı kaydı salağın
  • Xanax70 kullanıcısına yanıt
    Yukarda başka bir arkadaşda söylemiş hüküm geriye birikildigi zaman 5 yıl içinde başka bir suç işlerse 2 suç siciline işler ve ceza alır.Şuan için anladigim kadarıyla adamın siciline işliyen bir suç yok,kenarda duran bir cezası var.Eger 5 yıl içinde birşey yapmazsa dava düşeceek galiba..Bilen arkadaşlar aydinlatsin bizide

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DA7034F2D

Bazen kararlar değişik oluyor aynı suçu 5 yıl içinde AYNI suçu işlerse misal bu olayda dolandırıcılık tekrar 5 yıl içinde dolandırıcılık yaparsa denetim kalkıyor eski hüküm ve yeni hüküm birleşik ceza alıyor, bazı kararlarda ise kasten herhangi bir suç diyor buna çoğu şey girer. Adi suç basit suçtur o zaman sizin söylediğinize göre katalog suçları işlerse ( uyuşturucu , kaçakçılık, cinsel saldırı vs vs ) hüküm birleşmez yani söylediğiniz ile alakası yoktur tahminen.

Alıntıları Göster
    En az adi suç işlemesini kastettim.

• Plan-B kullanıcısına yanıt
    Ya Allah kimsenin başına vermesin araba kullanırken bir yaya'ya bile çarpsa hayatı kayar. Bunun psikilojisi bile yeterli bence
  • Valla helal olsun iyi ugrasmısınız.Baskası olsa 95 lira için degmez dava vs. ama siz baya baskın cıkmıssınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu hale bak 3 yıl olmuş daha yeni sonuç çıkıyor. Türkiye'de adet sistemi olmadığı için bu tipler bugün dolandırıcılık yapar yarın gasp diğer gün hırsızlık sonra adam yaralar hiç biri ceza almadığı için adamların kafa rahat olan yine vatandaşa oluyor. En yakın örn. 12 yerinden bıçaklanan adam vakası yazık gerçekten

• Helal olsun davayı açan savcıya. Çok daha büyük meselelere hukuki uyuşmazlık diyip geçen bir sürü savcı var. Olması gereken şeyi yapanı göremez olduğumdan sevindim bu olayın böyle sonuçlanmasından. Yanlız tam okumadım sizin paranızı verdi mi? Çünkü hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı için karşı tarafın uğramış olduğu zararın giderilmesi bir şart. CMK da bulabilirsiniz maddeyi hatırlayamadım.

• Helal olsun be.Para az ya da çok mesele o değil.Böyle dolandırıcılara karşi hak aramanız çok güzel birşey.

• 2016 da açılan dava 2019 da sonuçlanmış
  • Adli sicile işlenmiyormuş. 5 yıl verilen o süre af süresi gibi bir şeymiş. Ama suç işlerse de bu suçun cezasını da alması gibi bir durum var. Daha önce bu dolandırıcı tarafından mağdur olan birkaç forum üyesine mesaj attım. Kanıtları duruyorsa konumu gösterip adliyeye gitmelerini isteyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: osgour

Sicile işler nasıl işlemez eğer hakaret davasından sonuç cıktı ise öncelikle hapis cezası alırsınız hapis cezası iyi halden para cezasına cevrilir ve sicilinize işlenir bunuda e devletten resmi kurum için temiz kağıdı alırken adli sicil arşiv kaydı vardır diye çıkar sizin hic birisi çıkmıyor ise davanız sonuçlanmamıştır yada dava düşmüştür beraat etmişsinizdir aksi halde suçlu bulundu iseniz her türlü sicilinize işlenir

• Helal olsun hocam adam gibi adamsin en az 5 yil bir daha birini dolandiramaz ama ceza yeterli mi asla

40 50 bin para cezasi + 10 yil icinde suc işlerse ekstra 3 yil hapis falan almalıydı seni de maddi manevi yordugundan sana da para odenmeliydi su sartlarda cok cok cok az cezalandirilmis bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yargı sisteminin rezilliğine bakın. Şu basit dava bile 3 yıl sürüyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.