Şimdi Ara

DC 3.7v/1.5V dönüştürücü devresi arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar.....3.7 Voltluk lityum iyon şarj edilebilir pili 1.5 volta çevirmek istiyorum. Bu uygulamayı duvar saatinde kullanacağım. Elinde böyle bir devre olan arkadaşdan yardım istiyorum...

• Dirençlerle bölebilirsiniz en basitinden... 2.2K ve 1.5K değerinde iki adet direnci seri bağlayıp, birleştirdiğiniz noktadan 1,5 Volt alabilirsiniz. Şu şekilde;
    (+) 3.7V
    |
    2.2K
    |
    ---------->1.5V (+)
    |
    1.5K
    |
    (-)--------->(-)
  • Bu şekildeki bölme gerekli voltajı verir ama gerekli akım şideditini verirmi. Yinede bir deneyeyim olursa işimi görür. İlginize teşekkür ederim...
  • Eğer akım yetmez ise dirençleri 220 / 150 ohm olarak değiştirin. yine yetmez ise 22 / 15 ohm yapın...
    Direnç alırken hepsini alın, zaten 2 tanede alsanız 10 tane de alsanız aynı para...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diegorian -- 23 Ağustos 2011; 15:33:03 >
  • 4 adet diyotu seri baglarsan(örn; 1n4001) gerekli gerilim düşümünü elde edersin, çıkış akımı saat için fazlasıyla yeterli olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 23 Ağustos 2011; 16:34:18 >
  • Saat çok düşük akım çekeceği için direnç ile gerilim bölücü yaparken yüksek direnç kullanmakta fayda var , yoksa pil boşu boşuna biter gider.

berke2011'in dediği gibi seri diyotlar kullanmak daha sağlıklı bir çözüm olur.Ancak diyodun ileri yönde gerilim düşümüne bakmak lazım.
    1n4001 düşük akımda 0.6V düşürür.4 diyotla 2.4V'tan biraz yüksek gerilim düşümü olur ; bu da 1.25V civarı gerilim verir.Saat büyük olasılıkla bu gerilimi kabul eder.

2.2V'luk kırmızı led'ler de var , onları kullanırsan hem istediğin gerilimi elde edersin hem de saatin çalıştığını belirtmiş olur.
  • Direnç sistemi gerekli akımı vermedi saat dicital değil analog ve akrepin kesintisiz döndüğü yeni jenerasyon bu yüzden de çok akım harcıyor ve her ay 1 pil takmaktan bıkmıştım onun için elimde boşda duran bataryayı değerlendirim dedim. Dirençleri düşürmek kayıba neden olacaktı 4 tane seri 1N2001 Diyodu işi halletti şu an gayet iyi çalışıyor...Herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Usb'den 5V/0.5A Çekmek
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali ihsan

Direnç sistemi gerekli akımı vermedi saat dicital değil analog ve akrepin kesintisiz döndüğü yeni jenerasyon bu yüzden de çok akım harcıyor ve her ay 1 pil takmaktan bıkmıştım onun için elimde boşda duran bataryayı değerlendirim dedim. Dirençleri düşürmek kayıba neden olacaktı 4 tane seri 1N2001 Diyodu işi halletti şu an gayet iyi çalışıyor...Herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim

o nasıl saat her ay pil bitiriyo.benim saat de sürekli dönenlerden en son nezaman pil taktığımı hatırlamıyorum bile. ama benimde dijital saatle başım belada her ay bir dakika geri kalıyor,geri kalan dijital saat hiç görmemiştim bu güne kadar.
  • Saatin makinası küçük fakat kendisi büyük. Akrep ve yelkovanlarda uzun, galiba onları döndürmek isterken zorlanıyor ve bu sırada tüketimi fazla oluyor. Ben öyle düşünüyorum. Sizin dijital saatin kristal osilatöründe küçük bir kayma vardır o yüzden 1 dakika geri kalıyordur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali ihsan

Saatin makinası küçük fakat kendisi büyük. Akrep ve yelkovanlarda uzun, galiba onları döndürmek isterken zorlanıyor ve bu sırada tüketimi fazla oluyor. Ben öyle düşünüyorum. Sizin dijital saatin kristal osilatöründe küçük bir kayma vardır o yüzden 1 dakika geri kalıyordur

Diyotlarda da kayıp oluşuyor şu anda. 4x0.5 desek 2V diyotlar üzerinde harcanıyor, içlerinden geçen akımla bu değeri çarptığınızda diyotların harcadığı gücü bulabilirsiniz. Dirençlerle yaptığınızda da yaklaşık aynı güç harcanacaktı. Ama neyse yapmışsınız artık. hayırlı olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: maytere

Diyotlarda da kayıp oluşuyor şu anda. 4x0.5 desek 2V diyotlar üzerinde harcanıyor, içlerinden geçen akımla bu değeri çarptığınızda diyotların harcadığı gücü bulabilirsiniz. Dirençlerle yaptığınızda da yaklaşık aynı güç harcanacaktı. Ama neyse yapmışsınız artık. hayırlı olsun..

Diyotları kullanarak 1A e kadar akım kazancı sağlamak varken ,direnç kullanarak neden bu kısıtlanma yoluna gidilsin ki?
  • 22 ve 15 oma inince çalışabilir muhtemelen, ama o zaman da bataryanın uçlarında 37 omluk direnç ısınacak ve kayıp fazla olacak. En iyisi transistor ve zener diyotdan oluşan bir devre olabilirdi belki ama lityum iyon pil diyotlardaki kayıba da yetecek kapasitede akım gücüne sahip
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.