Şimdi Ara

DC AC çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Öncelikle iyi sabahlar

Dc yi ac yapmak için çeşitli yöntemler vardır.Aslında ac to dc olsaydı işin daha kolya olacaktı fakat dc to ac yapmak istiyorsan biraz uğraşman lazım.Ayrıca kaç watt çıkış istiyorsun bunları yazman laım

Kabaca biraz bilgi verip, yöntemleri sıralayayım ben sana :

1-Hazır inventer alacaksın. Akü gerilimini 12 volt gerilimi inventere verip çalıştıracaksın . Çıkıştan 220 volt alacaksın tabi kaç watt olacağını alırken kendin belirleyeceksin ona göre alacaksın. Bu linkteki gibi :http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-elektrik-enerji-elektrik-300watt-12v-24v-modifiye-sinus-inverter-plusdijital-gostergeli-plus-usb-194430232/detay

2-Bir inventer almak yerine kendin bir devre kuracaksın. Dc yi ac a çevirecek. Eğer voltajı yükseltmek istersen çıkışına bir trafo atacaksın. Burada devre şeması ve nasıl kurulacağı vs. varhttp://www.devreyapimi.com/2014/04/11/12v-dc-220v-ac-pratik-inverter-devresi/

Sana tavsiyem hazır alman kolay gelsin

• DC-AC çevirmenin onlarca yolu var sizin bunu ne amaçla yaptığınıza bağlı DC yön değiştirmez AC ise frekannsına göre zamanla yön değiştirir osilatörlerle biz DC yi AC ye çevirip çıkış sinyalini üçgen,kare,sinüs dalga şeklinde ayarlayabiliyoruz evimizdeki prizlerdeki gerilim 220VAC 50Hz dir bu saniyede 50 kere yön değiştirdiği anlamına gelir teslaişibilir168 söylediği inverterin içinde osilatör vardır osilatör devreleri oldukça kolaydır ama inverter sadece bu işi yapmaz 12vdc-220vac ye çevirebilirler oyuzden maliyeti çok yüksektir siz yapmak istediğiniz şeyi yazarsanız daha çok yardımcı olabiliriz
  • ben im istedigim evde malzemeleeri alıp kendim yapmak istiyorum
  • AC to Dc converter hakkında yardımcı olabilirmisin. 16 bitlik converter kullanıcam yalnız ?
  • 16 bit ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.