Şimdi Ara

DC Girişe AC taktım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. CME M-Key49 v2 marka ve model bir midi klavyem var. Bilmeyenler için kısaca anlatayım. Bilgisayar üzerinden müzik prodüksiyonu yaparken bu klavye sayesinde melodi giriyorum. Cihaz usb besleme ile çalışıyor. Aynı zamanda bir DC güç girişine sahip. Cihazı normalde sadece usb girişi ile bilgisayara bağlayıp kullanıyordum. İşte merak ya birde adaptörü takıp kendiside ses veriyor mu diye denemek istedim. Malum insanın başına ne gelirse meraktan :)
    Cihaz DC girişliyken ben AC takmışım. Taktığımda cihaza elektrik gelmedi ışıklar vs. yanmadı yani. Daha sonra farklı bir adaptör denedim o DC'ydi. O zaman elektrik girdi. Tabi merakımı giderip ses gelmediğini görünce tekrardan laptop'a bağladım usb'den. Ve sonuç usb aygıtı tanınamadı :( Cihazın bozulduğu aşikar fakat bunun tamiri mümkün olabilir mi bunu öğrenmek istiyorum. Konu hakkında bilgili, tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    Herkese iyi akşamlar dilerim.
    Sevgiler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakTopal -- 22 Mayıs 2012; 18:40:48 >

• "O zaman elektrik girdi."
    burada ne demek istedinn?

elbet tamir olur da buna deger mi? o var...
    bence icini acip kartin iyi bir fotografini ceker burada paylasirsan yardim edecek arkadas bulursun.
  • Ufak bir yazım yanlışı yapmışım. Cihaz DC girişliydi. Ben ilk AC adaptör taktım ışıklar yanmadı. Daha sonra DC adaptör taktım o zaman ışıkları yandı. Halada usb'den bağladığımda ışıklar yanıyor fakat bilgisayar usb aygıtı bağlandı deyip daha sonra tanınamadı diyor.
    Eğer çektiğim fotoğraf ile belli olacaksa tabiki çekerim
  • püiiiy, senin entegrelerde gitmiş olabilir. USB direkt tanınır normalde. Tanınmıyorsa tanıtım idsini gönderemiyordur. Kediyi merak öldürür demişler. Fotoyu bi koy bakalımda şimdiden geçmiş olsun demek geliyor içimden. Adam DC girişe birer diyot koyar ardınada voltaj regülatörü dimi ya. Gerçi senin AC takacağını düşünememişlerdir :)
  • Şimdi dışarıdan giriyorum internete sanırım yarın atabileceğim fotoğrafı ama en kısa sürede ulaştırırım ilginiz için çok teşekkür ederim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DC IN 5v girişi nedir?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.