Şimdi Ara

DC İLE ÇALIŞAN LCD MONİTÖRE TERS VOLTAJ VERDİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Hyundai marka dc 12 V ile çalışan lcd monitörüm var dün pcyi temizledim ve monitöre elektrik verecekken soketi ters taktığı mı fark ettim 3-4 saniye sonra patlama sesi geldi çektim fişi hemen kendime hakaretler ettim böyle basit bir hatayı nasıl yapabilirim diye açtım içini görünür de tek kondansatör patlamış onu değiştirdim iyice inceledim başka arızalı birşey bulamadım avometre ilede baktım monitörü bağladım power tuşuna bastım çalışmadı tekrar baktım monitörün power menu vb. Gibi tuşlarına elektrik gelmiyor gelmediği için invertoru devreye sokmuyor ve lcd nin floresanları çalışmıyor ne kabul etmek istemesemde üzerinde ki TSU16AL-LF entegresi yanmış sanırım kısa devre koruması da yok üstünde belki aynı şey benden daha deneyimli arkadaşların başına gelmiştir yardımcı olabilirler bana iyi günler diliyorum , hayatın taktığı her bir çembede tekrar ayağa kalkabilmeniz dileğiyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Girişinde ters diyot veya regülatör Vs vardır. Onları kontrol edin. İmkanınız varsa makro fotoğraflarını yükleyin.

• İnceledim fakat anlayamadım.Buyur arkadaşımhttp://i.hizliresim.com/LgkRYG.jpg
  • Merhaba @splet,

Resimden anladığım kadarıyla D9 konumlu diyodun katot tarafı kararmış gibi görünüyor. Kontrol etmenizi öneririm.

Saygılar.
  • Merhaba Sine Wave evet söküp kontrol ettim sağlam o diyot ilgilendiğin için teşekkür ederim

• Merhaba @splet,

1506 kodlu entegrenin soldan 2. ayağında kaç volt görüyorsunuz?

Saygılar.
  • Sadece soldan ilk bacağında voltaj var 12 volt ilk ölçümlerimde voltaj almıştım ama sanırım power 12 Dc girişinden sonra oldu bu ve ya yanlış gözlemledim ama soldan ilk bacakta 12 V var sadece diğer bacaklarda yok.
    Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sol alttaki 1506-50 kodlu entegre 5volt gerilim regülatörü datasheet ten baktığımız zaman 1 numaralı(bize yakın olan) bacak giriş, 4 numaralı bacak ise fb yani geri beslenme bacağı imiş. Siz bu iki uçtaki gerilimleri ölçüp yazın. Büyük ihtimalle 4 numarada 0 volt okuyacaksınız.
    Edit :ben yazarken sizde cevap yazmışsınız. Bu entegreyi değiştirin düzelir büyük ihtimalle.
    Edit:entegreyi bulamazsanız yerini bir iki ufak değişiklik ile lm2576-5 takılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRkiShCowboy -- 20 Aralık 2015; 0:57:59 >
  • Regüle entegresi yanmıştur büyük ihtimalle

• İlgilendiğiniz ve bana tecrübe kattığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Diğer entegrelere zarar vermişmidir peki sizce ters voltaj geçtiği için ? Doğrusu denemeden öğrenemeyiz sanırım . Pazartesi ilgili parçayı tedarik ettikten sonra sonucu yazacağım çok teşekkürler hepinize.
    İyi günler

• Hepinize tekrardan merhaba,
    Sorunu çözdüm fakat başka bir sorun ile karşılaştım şimdi. Başkalarının başına gelebilir diye arızalanan parçaları söylüyorum belki bir fikir yaratır sizde. Sizin dediğiniz gibi 1506-50 regüle entegresi yanmış başka mukadil parça kullandım " LM2675-5 " , regüle entegresinin yanındaki kondansatörler patlamış 2 adet ve lcd ' ye elektrik gönderen kartın üstünde elektronik sigorta var koruma amaçlı onu değiştirdim. Lcd çalışıyor şuan fakat görüntü gelmiyor. " BEYAZ EKRAN SORUNU " var. Biraz araştırdım görüntüyü gönderen filmden olabilirmiş ve ya lcd panel bozulmuş olabilir diyorlar. Vga kablosunu takınca da beyaz ekran var çıkarınca da acaba tamir ederken filme zarar vermiş olabilirmiyim yahut lcd ' ye sinyal gönderen filmin önünde ki entegreye zarar mı vermiştir ? Yardım eden bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Umarım size de birşeyler katabilecek saygı değer insanlar çıkar bu hayatta karşınıza , sevgiyle kalın.

• Ben olsam lcdden umudu keserdim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.