Arkadaşlar a500 serisi toshiba laptop aldım. 4gb DDR3-1066 ram var içinde..Ama win7 puanlamasında 5.9 alıyor. DDR2 ramli diğer laptoplar bile 6'nın üstünde puan alıyor
Bende merak edip everest programıyla kontrol ettim ve aşağıdaki şok edici tabloyla karşılaştım
linkte görüldüğü gibi 533 mhz hızında çalışması gereken ramler 73mhz hızında(DDR1) çalışıyor.
Bios update yaptım son versiyona bişiy değişmedi.Geri vermeyi düşünüyorum laptopu insanı enayi yerine koymasınlar 2 milyar para veriyoruz.
Sizce bunu düzeltmenin bi yolu varmı yoksa gerimi vermeliyim?
Ramleri bir kontrol et iki ramde aynı özellikte mi ? Farklı hızlarda ram takılmışsa çakışma olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: donanımcı123
Ramleri bir kontrol et iki ramde aynı özellikte mi ? Farklı hızlarda ram takılmışsa çakışma olabilir.
Aynı hocam ya seri numaraları aynı gözüküyor everestte.. Laptopa nasıl farklı ram takarlarki zaten?
quote:
Orijinalden alıntı: golden89
Aynı hocam ya seri numaraları aynı gözüküyor everestte.. Laptopa nasıl farklı ram takarlarki zaten?
Alıntıları Göster
Belli olmaz meşhur teknoloji marketlerinin nelerini duyuyoruz teşhir ürünlerini sıfırmış gibi satanları mı, 4 gb ramleri 2 ye düşürüp satanlar mı ararsın hepsi var.
Zaman kaybetmeden yarın götür aldığın yere bir baksınlar.
quote:
Belli olmaz meşhur teknoloji marketlerinin nelerini duyuyoruz teşhir ürünlerini sıfırmış gibi satanları mı, 4 gb ramleri 2 ye düşürüp satanlar mı ararsın hepsi var.
Zaman kaybetmeden yarın götür aldığın yere bir baksınlar.
100mhz gösteriyor ama 100mhz ile bu sonuçların çıkması imkansız.toshiba laptopu olan arkadaşlardan biri everest memory benchmark sonucunu koyabilirmi lütfen
quote:
Everest programı ile hız testi yaptım.sonuçlara ne diyosunuz?
100mhz gösteriyor ama 100mhz ile bu sonuçların çıkması imkansız.toshiba laptopu olan arkadaşlardan biri everest memory benchmark sonucunu koyabilirmi lütfen
Alıntıları Göster
zshareye yüklüyorsun fakat 1 dakka bekliyoruz resme bakmak için..imageshuck a yüklersen daha rahat olur erişim.
bak cpu-z programını indir..tek tek ramlerin durumu yazar orda, öyle kontrol et hangisinde sorun var anlarız
Alıntıları Göster
Sonuçların normal değil.
quote:
Sonuçların normal değil.
Alıntıları Göster
imageshack http hatası veriyor o yüzden zshare yükledim
napim şimdi bu laptopu ? sonuçların kaç olması lazım? demekki dandik ram kullanmışlar.bunu yapan da casper acer falan deil toshiba..bunlara güvenip alanda kabahat..şerefsizler...
quote:
imageshack http hatası veriyor o yüzden zshare yükledim
napim şimdi bu laptopu ? sonuçların kaç olması lazım? demekki dandik ram kullanmışlar.bunu yapan da casper acer falan deil toshiba..bunlara güvenip alanda kabahat..şerefsizler...
Alıntıları Göster
cpu-z programında ram bölümü bomboş hiçbi bilgi vermiyor..
quote:
cpu-z programında ram bölümü bomboş hiçbi bilgi vermiyor..
Alıntıları Göster
Hele bir otur soluklan yeğenim.
Bellekleri çıkarıp takmayı dene önce. Yerlerini değiştirmiş olursun bu arada. Baktın olmuyor, sonra götürürsün, gereken neyse yaparlar.
quote:
Orijinalden alıntı: jay jay justified
Bellekleri çıkarıp takmayı dene önce. Yerlerini değiştirmiş olursun bu arada. Baktın olmuyor, sonra götürürsün, gereken neyse yaparlar.
Şaka mısın sen bunu toplama bilgisayarmı sandın da açıp bakacam.Hey allam ya...
Bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum boş boş msj atacaklar başka yere ...
quote:
quote:
Şaka mısın sen bunu toplama bilgisayarmı sandın da açıp bakacam.Hey allam ya...
Bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum boş boş msj atacaklar başka yere ...
Alıntıları Göster
Nerden almıştın pc'yi
quote:
Orijinalden alıntı: Darsh
Nerden almıştın pc'yi
Alıntıları Göster
PC açılırken o ilk ekranda ram frekansını kaç gösteriyor?
quote:
Orijinalden alıntı: apollonx
PC açılırken o ilk ekranda ram frekansını kaç gösteriyor?
Alıntıları Göster
ankara electroworldden aldım..
pc açılırken bişey gözükmüyor. ram frekansıyla ilgili
Bunlar da benim sonuçlar... Toshıba A200-23U
quote:
Orijinalden alıntı: Arama_Botu
Bunlar da benim sonuçlar... Toshıba A200-23U
Dizüstü bilgisayar olunca açılmıyor mu içi? Hiçbir şeyi beceremeyecek misiniz siz yahu?
İşlemciyi değiştir demedim. Bellekleri kontrol et dedim :)
quote:
Dizüstü bilgisayar olunca açılmıyor mu içi? Hiçbir şeyi beceremeyecek misiniz siz yahu?
İşlemciyi değiştir demedim. Bellekleri kontrol et dedim :)
Alıntıları Göster
program orjinalmi
quote:
Orijinalden alıntı: Pcoyuncy
program orjinalmi
Alıntıları Göster
Belliki program yanlış gösteriyor.core i5 işlemcili ve ddr3 ramlerin hızını doğru ölçen bi program biliyomusunuz? Yinede win 7 nin bellek değerlendirmesinden bu laptop(toshiba a500-1f4) 5.8 puan alıyor.Daha eski 1-2 senelik laptoplar bile 6'nın üstünde puan alıyor.Toshiba'nın bu kadar dandik ram koyması kabul edilemez.Bilseydim almazdım.
quote:
Belliki program yanlış gösteriyor.core i5 işlemcili ve ddr3 ramlerin hızını doğru ölçen bi program biliyomusunuz? Yinede win 7 nin bellek değerlendirmesinden bu laptop(toshiba a500-1f4) 5.8 puan alıyor.Daha eski 1-2 senelik laptoplar bile 6'nın üstünde puan alıyor.Toshiba'nın bu kadar dandik ram koyması kabul edilemez.Bilseydim almazdım.
Sanırsam aynı sorun bende de var (eve gidince bakacağım) ( gerçi sorunu senin mesajını okuyana kadar anlamamıştım). Qosmio x505-q860, ram puanı 5.9