Şimdi Ara

Dead note mangasını okuyayım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dead note un anıme sini yeni bitirdim sonlara doğru biraz bozulsada yine de harika bir seri ilk defa anıme izledim şimdi birde mangası çizgi romanı gözüme çarptı onu da okuyayım? mı bu yaşta çocuk su mu olur yoksa?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Manga okumayı çizgi roman okumakla karıştırmamalısın mangalar çizgi romanların aksine çocuksu değildirler (çizgi romanın da bazıları daha ileri yaşlara yöneliktir gerçi). Japonya'da 12-13 yaşındaki çocuk da aynı mangayı okuyor 50 yaşındaki dede de.

Soruna gelirsek, Dea"th" Note animeye çok iyi uyarlanmış bir seridir. Dolayısıyla animesini izlediysen mangasını okuman gerekmez. Fakat her seri animeye bu kadar başarılı bir şekilde uyarlanmıyor. Kimisi mangadaki sonu göstermeden bitiveriyor, kimisi de çok sayıdaki manga bölümünü 25 bölüme sığdırmaya çalışınca çok yüzeysel kalıyor, kimisi de başta manga uyarlaması olarak başlayıp sonraları çok farklı yollara sapabiliyor. Bazı serilerin animesini izlesen bile olayları tam olarak kavrayabilmek için mangasını da okuman gerekir. Ama güven bana, Death Note onlardan birisi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLordRealx

Manga okumayı çizgi roman okumakla karıştırmamalısın mangalar çizgi romanların aksine çocuksu değildirler (çizgi romanın da bazıları daha ileri yaşlara yöneliktir gerçi). Japonya'da 12-13 yaşındaki çocuk da aynı mangayı okuyor 50 yaşındaki dede de.

Soruna gelirsek, Dea"th" Note animeye çok iyi uyarlanmış bir seridir. Dolayısıyla animesini izlediysen mangasını okuman gerekmez. Fakat her seri animeye bu kadar başarılı bir şekilde uyarlanmıyor. Kimisi mangadaki sonu göstermeden bitiveriyor, kimisi de çok sayıdaki manga bölümünü 25 bölüme sığdırmaya çalışınca çok yüzeysel kalıyor, kimisi de başta manga uyarlaması olarak başlayıp sonraları çok farklı yollara sapabiliyor. Bazı serilerin animesini izlesen bile olayları tam olarak kavrayabilmek için mangasını da okuman gerekir. Ama güven bana, Death Note onlardan birisi değil.

Çok sağol dostum çok harika anime cidden :)

• Anime'yi çok sevdiysen mangasını da almalısın bence. Mangayı eline alıp okumak çok ayrı bir şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uplifting

Anime'yi çok sevdiysen mangasını da almalısın bence. Mangayı eline alıp okumak çok ayrı bir şey

Çok merak ediyorum manga nasıl bir şey yakında en azından bir serisini alıp deniycem

• quote:

Orijinalden alıntı: Ne yapayım artık

Dead note un anıme sini yeni bitirdim sonlara doğru biraz bozulsada yine de harika bir seri ilk defa anıme izledim şimdi birde mangası çizgi romanı gözüme çarptı onu da okuyayım? mı bu yaşta çocuk su mu olur yoksa?

Ben mangasini toplafim Hattta 15. Bolume kadar fln anime ondan snrasina mangadan devam ettim mangayi eline almak okumak baska bir sey koleksiyonun olur baktikca mutlu olursun :D

• Eğer internetten okuyacaksan buradan okuyabilirsin. :)Buradan Okuyabilirsin
    Ben okumuştum şiddetle tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Death Note E-Kitap
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamam okuycam yardım eden arkadaşlar sağolun

• D&R da satılan (http://www.dr.com.tr/kitap/death-note-olum-defteri-3/tsugumi-ooba/cizgi-roman/urunno=0000000377212)
    Bu manga mı çizgiroman mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cereal Killer

D&R da satılan (http://www.dr.com.tr/kitap/death-note-olum-defteri-3/tsugumi-ooba/cizgi-roman/urunno=0000000377212)

hayır değil
  • quote:

quote:

D&R da satılan (http://www.dr.com.tr/kitap/death-note-olum-defteri-3/tsugumi-ooba/cizgi-roman/urunno=0000000377212)

hayır değil

manga mı çizgi roman mı? hayır değil.

?
  • quote:

quote:

quote:

hayır değil

?

Çizgi roman değil. Manga. Uykum var o yüzden sadece çizgi roman mı yazısını okumuşum

• quote:

quote:

quote:

quote:

hayır değil

?

Çizgi roman değil. Manga. Uykum var o yüzden sadece çizgi roman mı yazısını okumuşum

Tamam dostum saol. Alalım bari.

• Bende dr'dan ilk kitabi verdim dizisini izleyeli 1 yil oldu neredeyse kitabinida dun verdim 7 Tl'ya eger begenirsem dizisi gibi seriyi tamamlarım.

• Death note hocam o :D

• Arkaya ostlarini aç ayni heyecani yaşa.

• Kesinlikle okumaya başlamalısın.Bende 12 mangası var.Son manga hala çıkmadı diye biliyorum.
  • 13 kitaplık seri ancak 13. cildi çıkmadı daha. o da zaten yazaradan yorumlar karakter detayları fln içeriyor. 12 kitabınıda alıp okumanı tavsiye ediyorum. animesiyle tamamen aynı değil. karakterler üzerinde daha çok durmuş. şahsen animesinden daha güzel olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brawod

13 kitaplık seri ancak 13. cildi çıkmadı daha. o da zaten yazaradan yorumlar karakter detayları fln içeriyor. 12 kitabınıda alıp okumanı tavsiye ediyorum. animesiyle tamamen aynı değil. karakterler üzerinde daha çok durmuş. şahsen animesinden daha güzel olduğunu düşünüyorum.

tamam Sagol dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: xLordRealx

Manga okumayı çizgi roman okumakla karıştırmamalısın mangalar çizgi romanların aksine çocuksu değildirler (çizgi romanın da bazıları daha ileri yaşlara yöneliktir gerçi). Japonya'da 12-13 yaşındaki çocuk da aynı mangayı okuyor 50 yaşındaki dede de.

Mangada olup da animede olmayan ve bence önem taşıyan birkaç yer var. Hatırladıklarımı yazayım:

Göz takasının olduğu bölümde, mangada Ryuk "Tam olarak emin olmasam da, bir shinigamiyi de öldürmenin yolları olduğunu duymuştum." gibi bir şey diyor. Animede bu diyalog atlanmış

Light defterin gücünü denerken oldukça ölüm süresini ne kadar uzağa atayabilirim diye düşünüp onu da deniyor ve yanılmıyorsam en fazla 23 gün sonrasına atayabiliyordun.

Light'ın hafızasını geri kazandıktan sonraki flashback'te de mangada birkaç şey daha anlatıyordu. Saatinin işlevini o flashback'te anlatıyordu ve muhtemelen hapse girdiğimde saati benden alacaklar gibi şeyler diyordu.

Animeyi izlediğimde Rem L'i öldürürken niye Light'ı da öldürmüyor diye düşünmüştüm. Mangada bunu detaylı bir şekilde anlatıyordu, Light Misa'nın üstünden şüpheyi kaldırabilecek tek kişi gibisinden şeyler diyordu.

Manga'da Light'ın ölümü tamamen farklı. Light Ryuk'tan diğerlerini öldürmesini istiyor, Ryuk da "Bana güvenecek duruma geldiysen zaten kaybetmişsin demektir" gibi bir şey deyip Light'ı öldürüyordu.

Bir de tabi, animede olmayan ama mangada olan son bölüm var. Light'ın ölümünden 1 yıl geçmiş, Near yeni L olmuş falan. Hatta Near'ın Mikami'yi öldürmüş olabileceğini de tartışıyorlardı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.