Ben de dün bitirdim. Gerçekten çok iyi olmuş oyun. Hikayenin devamı açısından 2. ve 3. oyunları da oynamak istiyorum da Youtube'dan baktım grafikler sarmadı remake'ten sonra keşke bu oyunları da remake yapsalar. |
Dead Space Remake [ANA KONU] (11. sayfa)
-
-
Bilim kurgu - korku kralı muhteşem bir oyundu, remake'i de şimdi oynayıp bitirdim tek sıkıntı ea'in hiç çözemediği stutter'lar, yeni bir bölgeye girince oyunda çok stutter oluyor.
Onun dışında ilk oyunun yeri ayrı, atmosferik korku hissi en yüksek dead space oyunu bu, benim için bir Alien isolation bir de Dead space
-
İkincisi ilki kadar iyi ama 3 pek iyi değil. Bunun satışları fena değildi. Diğer oyunlar da remake yapılır diye düşünüyorum. Belki 3 ü biraz daha düzeltebilirler bile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 7 Aralık 2023; 14:42:55 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba Unitologists ,
Oyunu Steam EA Play üzerinde 26 saatte Hard Zorluk seviyesinde bitirdim. Başarımların bazıları NG+ gerektirdiği için çok uğraşasım gelmedi açıkçası.
Öncelikle Dead Space serisini çok sevdiğimi söylemeliyim. Daha önce ilk iki oyunu birer kez X360 ve PC'de bitirmiştim. Hatta ilk iki oyunun öncelerini anlatan Animasyon filmlerini de izlemişimdir.
Üçüncü oyuna ise PC'de başlamış, ilk bölümün sonuna kadar zor dayanmıştım. O nasıl bir çalışan seriyi bozmaktır yahu.
Açıkçası oyun ilk duyurulduğunda şüphelerim vardı. Çünkü ilk oyun günümüze göre bile hala iyi görünmekteydi. Tek yapmaları gereken animasyon kütüklüklerini düzeltmek ve oyunu biraz cilalamalarıydı.
O nedenle pek beklenti içerisinde değildim. Hatta onun yerine Callisto Protocol'ü tercih edenlerdendim. Durun, vurmayın.
Oyuna da beklentilerimi düşürerek başlamış, ilk başlarda da aynı hissiyat devam etmişti. Fakat oynadıkça düşüncelerim değişmeye başladı. Hikaye ilerleyişindeki değişiklikler, oyuna yedirilen yan görevler derken oyun farklı evrelere gitti. Loot veren izinli odaların başta açılamaması oyunu bir yerde yarı açık Dünyaya evermiş. Yetki olaylarını çözünce koşa koşa odalara gitmek keyifli fakat walk ile ilerleyen birisi olarak koşmak oyunda bir anda çıkan düşmanlar ile bayağı bozuluyor. Kendi kendime Jump-scare yapıyorum yani.
Oyunun grafiklerini ve özellikle Gore seviyesini çok beğendim. Gore ve Parçalanmalar zaten oyun mekaniği bildiğiniz gibi ama o uzuvlardan kopan etler sonrası ortaya çıkan kemik görüntüsü. Anlayamazsınızzz.(Arka planda motor sesiiii ) Müzikler yine güzel fakat akılda kalıcı değil. İkinci ve üçüncü oyunda Isaac abimizi seslendiren abi yine rolünü yenilemiş. Hatta bu kez kendisinin yüzünü capture etmişler. Spider Man birde Isaac abimizin kaderi bu sanırım. Neyse seri devam ederse oturtmuşlar oldular artık.
Oyun mekanikleri ise aşmış kesinlikle. Özellikle fizik motoru çok iyi çalışıyor. Havalandırmalarındaki fanları alıp düşmanları kesmek sanki Half-Life oynuyorum hissi yaşattı. Kendi uzuvlarını düşmana geri atmak falan zaten bildiğimiz mekanikler fakat kırdığımız sehpa bacakları, havalandırma fanları falan derken oynanış oldukça gelişiyor. Sıfır yer çekimi kısımları ise oldukça geliştirilmiş. Oyun içine yedirilen mini oyunlar mekaniklerin kullanımı için tam yerinde olmuş.
Sevmediğim konulara gelecek olursak ara sahnelerde, özellikle görüntülü konuşmalar olan kısımları nedense beğenmedim. Karakter modellemeleri yenilenmesine rağmen yine de sırıtıyor.
Nedense oyuniçi motor kötü görünüyor bu şekilde. Keşke bunun yerine CGI kullansalarmış. Karakterler bir hayli ruhsuz böyle.
Ayrıca oyundaki mobilite artmasına rağmen hala ikinci ve üçüncü oyundan daha yavaş karakterimiz. Yapımcı kararı olduğu için saygı duymak kalıyor bize.
Son sözlerim Electronic Arts firmasına. Bana bak eeey EA.. Bu seriyi ve Visceral Firmasını yedin ya, yatacak yerin yok. Seriyi bari canlandırmışken yeni oyunlar ile devam et. Remake yapan arkadaşlar iyi bir iş çıkarmış, umarım yararlanırsın bunlardan. Yoksa gözüm üzerinde.
Elinden her iş gelen Isaac Clarke out..
MochilOFFyoutubeDead Space Remake Twinkle Twinkle Little Star Trailerhttps://www.youtube.com/watch?v=7caUraxKRns
-
gamepass ile oynayayım dedim. dakikada bir anlık takılmalar var. bu ne rezalet böyle? herkes böyle stuttering ile mi oynadı pc'de. az google'da araştırdım, çoğu kişi yazmış. çözümü var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 6 Ocak 2024; 19:20:42 > -
evet hocam özellikle kapıların oralarda oluyor ama dakikada bir değildi ya . Çözüm olarak Shader Cache silin öyle girin diyor ben hep öyle yaptım değişmedi pek sende dene googleden araştır bi belki sende işe yarar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßLacKLioN -- 7 Ocak 2024; 3:25:26 > -
Şu mesajda bahsettiğim yöntem bende işe yaradı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bu klasörü silmek oyunun diğer grafik ayarlarını bozuyor mu?
-
Hayır grafik ayarları bozulmuyor. Önce oyuna girip istediğiniz grafik ayarlarını yapın sonra oyundan çıkıp bahsedilen klasörü silin. Daha sonra grafik ayarları bölümüne bile girmeyin artık
Hocam frame generation e dair bilginiz var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam aynı şeyden bahsediyorsak eğer, bildiğim kadarıyla şuan sadece Nvidia kartlarda kullanılıyor ben amd kullanıcısı olduğum için denemedim hiç
Cyberpunk, Spiderman gibi birkaç oyunda kare oluşturma ayarı mod ile aktif edilebiliyor ama dead space için izlediğim videolarda nasıl yapıldığını göremedim.
bu oyunda "resmi" frame generation desteği yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 7 Ocak 2024; 12:48:59 > -
Ben fsr 3 ile bitirdim oyunu 3060 12 gb ile 90 100 fps lerde oynadım her şey ultra 2.oyun remake yolda sanırım
-
bende hiç bir işe yaramadı. zaten dün araştırırken bu yönetimi görmüştüm steam forumunda paylaşılmış ve bir çok kişi işe yaramadığını söylemişti.
-
Bende işe yaramıştı bu yöntemle dropsuz bitirdim oyunu. Oyun sistem seçiyor yapacak bir şey yok
Ben Xbox series x te oyunu bitirdim, muhteşem grafikler ve yağ gibi akıyordu, bir kere bile oyunun akışıyla ilgil bir problem yaşamadım, tek yaşadığım problem oyunu bitirdikten sonra New game plus ta tekrar oynamak istedim, ama manuel kayıtlarım dolduğu için kaydedilemedi, yer açın uyarısını aldım, eski bir kaç kaydı sildiğim halde, buna rağmen aynı hatayı vermeye devam etti, bende çıkış yapıp tekrar girerek New game Plas la başladım, ama fark ettim ki envanterimde ilan silahlar ve geliştirmelrim aktarılmamış, bu hataile ilgili bir bilginiz var mı acaba, yada formda bilen olabilir mi, ben 50 yaşındayım ama bu oyunlardan vazgeçemedim, üstelik projeksiyonda dev ekranda oynamaya başladım😊
Merhaba, ben de bu oyunu büyük bir zevkle Xbox ta bitirdim, sorunsuz, muhteşem grafikler eşliğinde bitirdiğimde game plus ta devam edebilmek için kayıt yeri yok, yer açın uyarısı geldi, eski kayıtlardan ne kadar sildiysem de her seferinde yer açın uyarısı aldım ve çıkıp tekrar girdim, ama envanterimi ve geliştirmelerimi aktarmamıştı, acaba bu sorunu çözmekle ilgili bir fikriniz varmı
Hiçbir fikrim yok açıkçası ben pc de oynadım. Eski kayıtların üstüne kaydetmeyi denediniz mi? Bir de newgame+ da yeni bir zorluk seviyesi daha açılıyor. onda onda ölme hakkınız yok. onunla alakalı olabilir.
-
Oyunda sevdiğim şeylerden biri de küfürlerin ayarında kullanılması. Ne vara yoğa küfür ediyor. Ne de de hiç küfürsüz. Tam yeter artık yaw dediğiniz yerde basıyor küfürü. İlk oyunda Issac konuşmuyordu.
En çok güldüğüm yerde de Hunter'ı öldürdükten sonra büyük bir yaratıktan daha kurtuluyoruz. Biri arıyor.
Dialog şu:
-Hay s****m böyle gemiyi.
+O sırada karşıdaki Altman falan bir şeyler diyor.
-Altman'ı da s****m
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 16 Şubat 2024; 3:4:3 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X