Şimdi Ara

Debriaj ve fren sertleşmesi - SORUN ÇÖZÜLDÜ :)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
21.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar, 2000 model focus aldım daha yeni. Alırken adam sadece hidroliğin havası alınacak tek sorun bu demişti. Ustaya götürdüm test sürüşüne çıktı, oraya buraya baktı, araba süper, bi sorunu yok dedi gönderdi. Fakat;

1) 20 dakika kadar debriajı kullanmadığım taktirde yani sabit hızla vites değiştirmeden gidersem, 15-20 dk kadar sonra vites değiştirme ihtiyacı duyup debriaj a bastığımda pedal çok sertleşmiş oluyor.

2) Aynı şekilde fren de sertleşiyor ve bastığım zaman tutmuyor hissi veriyor. biraz daha sert basınca da abs devreye giriyor gibi pedal titriyor (ama kızaklama seviyesinde değilken).

İki sistem de hidrolik. Ustaya tekrar gidip durumu anlattığımda sıcaktan dolayı yapar normaldir dedi. Sorun varsa, ustaya bedava da yaptırmayacağım ki, bu adam niye bakmıyor arabaya . Şimdi üstadlar cidden bu arabada sorun yok mu? Varsa da, adamım dediği gibi hidroliğin havasından mı kaynaklanıyor yoksa başka bir sorun mu var? Cevaplarınıza göre başka bir ustaya götüreceğim aracımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d_hamen -- 17 Temmuz 2009; 16:06:28 >

• başka ustalara gitmektense Ford Servisine gitseniz olmaz mı?
  • aynı sorun bende de var. frenlerin tutmadığını hissediyorum. servise gittiğimde daha önce megane araç kullandığımı ve o araç ile fordun fren seviyesi aynı olmadığı söylendi ve sorun yokmuş. ancak bastığım halde tutmayan bi frenim var. özellikle yokuş aşağı inerken sonuna kadar bastığım halde araba halen gidiyor. allah korusun acil bi durumla karşılaşsam noolacak o korkutuyor beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan38 -- 14 Temmuz 2009; 12:25:26 >
  • fren merkezlerinden biri arızalı olabilir sertleşme bundan olabiliyor debrajı bilmiyorum ama frenle aynı hidroliği kullanıyor aracınızı bir frenciye götürün frenleri kontrol etsin hidrolik değişimi gerekirse dot4 fren hidroliği kullansın

megane II lerde fren destek sistemi var fren basıncı yükseltiyor eğer aracınız megane II idyse biraz yadırgaya bilirsiniz ama sonuna kadar bastığınızda fren banamısın demiyorsa sorun vardır
  • Serviste yaşadığım bir kaç olay nedeniyle kesinlikle sıcak bakmıyorum. Hem çok para verip hem de hizmette sorun yaşamamak için

quote:

Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A

başka ustalara gitmektense Ford Servisine gitseniz olmaz mı?
  • Sorun ile ilgili deneyimli ve sorunu tam olarak açıklayabilecek bir arkadaş çıkmazsa, dediğini yapacağım. Yorumun için sağol dostum.

quote:

Orjinalden alıntı: mustafatufekci

fren merkezlerinden biri arızalı olabilir sertleşme bundan olabiliyor debrajı bilmiyorum ama frenle aynı hidroliği kullanıyor aracınızı bir frenciye götürün frenleri kontrol etsin hidrolik değişimi gerekirse dot4 fren hidroliği kullansın

megane II lerde fren destek sistemi var fren basıncı yükseltiyor eğer aracınız megane II idyse biraz yadırgaya bilirsiniz ama sonuna kadar bastığınızda fren banamısın demiyorsa sorun vardır
  • freni sonuna kadar bastığımda ve en fazla 4-5 kere bastığımda anında sertleşiveriyor. normalinde ne pegueot da ne de megane de bu kadar çabuk sertleşiyordu. neyse yine servis yolları gözüküyor bize...

quote:

fren merkezlerinden biri arızalı olabilir sertleşme bundan olabiliyor debrajı bilmiyorum ama frenle aynı hidroliği kullanıyor aracınızı bir frenciye götürün frenleri kontrol etsin hidrolik değişimi gerekirse dot4 fren hidroliği kullansın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba arkadaşlar,

Sorunu sonunda başka bir usta sayesinde çözdük. Eski sahibi zamanında yaptırdığı usta fren hortumunu orjinal olmayanıyla değiştirmiş. Hakikaten baktım diğerine göre kısa ve daha kalındı ki bu iki teker arasındaki hidrolik basınç farkını baya artırır. Neyse onu değiştirdiler, arka teker bilyaları değişti ve arka fren ayarlandı, debriaj/fren hidroliği tamamen değiştirildi ve havası alındı. Şimdi debriajım ve frenler mükemmel oldu . Sadece ABS erken devreye giriyor ama o da tekerlerimin kabak olmasından kaynaklanıyor. Yukarıdaki işlemler için 130TL ödedim, böyle bir sorunu olan arkadaşlar için yazıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: d_hamen

Serviste yaşadığım bir kaç olay nedeniyle kesinlikle sıcak bakmıyorum. Hem çok para verip hem de hizmette sorun yaşamamak için

quote:

Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A

başka ustalara gitmektense Ford Servisine gitseniz olmaz mı?

Aynen ben de öyle ford servislerine gitmeye çekiniyorum...kaskom olmasına rağmen aracım hasar alsa dahi gitmiyorum..Ama belli başlı bir kaç ford servisi bunun istisnası olabilir belki...

• bilyalar arızalı olduğu için mi değişti yoksa keyfe keder mi ayrıca iyi fiyat bilyanın tanesi 50 lira presi 10 lira 5 lira hidrolik desekayrıca hortumda değişmiş çok güzel fiyat
  • quote:

Orjinalden alıntı: orhan38

freni sonuna kadar bastığımda ve en fazla 4-5 kere bastığımda anında sertleşiveriyor. normalinde ne pegueot da ne de megane de bu kadar çabuk sertleşiyordu. neyse yine servis yolları gözüküyor bize...

quote:

orhan kardeşim aracının ne olduğunu bilmiyorum ama frene bastığımda sertleşme ve "Aha! fren tutmayacak" psikolojisi oluşturma sorunu benimkinde de var. Sorun araçlarımızda mı yoksa hepsi mi böyle bilmiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: hakan1636

quote:

Orjinalden alıntı: orhan38

freni sonuna kadar bastığımda ve en fazla 4-5 kere bastığımda anında sertleşiveriyor. normalinde ne pegueot da ne de megane de bu kadar çabuk sertleşiyordu. neyse yine servis yolları gözüküyor bize...

quote:

orhan kardeşim aracının ne olduğunu bilmiyorum ama frene bastığımda sertleşme ve "Aha! fren tutmayacak" psikolojisi oluşturma sorunu benimkinde de var. Sorun araçlarımızda mı yoksa hepsi mi böyle bilmiyorum.

Arkadaşlar sıcak havalarda hidrolik basıncı düştüğü için frende sertleşme olurmuş. Ama sizi tehlikeye sokacak kadarsa gidin gösterin. Sizin de bi havanız alınsın . Bu arada Ankaralı arkadaşlar için yaptıdığım ustaya yönlendirebilirim. Hakikaten işin ehli bir adam.

• Adam lifte kaldırınca arabayı bir bir eksiklerini saydı. Benim yaşadığım sorunla bağlantısız olarak. Fren ve debriaj sertleşme sorunu için sadece hidrolik değişti ve havası alındı. Gayet de güzel oldu Fiyat benim de düşündüğümün altında geldi açıkçası. O yüzden de ustamı buldum, diğerinin yanına hayatta uğramam artık

Arka bilya ----------------- 45
    Fren hortumu -------------- 15
    Tornacı ------------------- 10
    Hidrolik -------------------- 20
    İşçilik --------------------- 40

TOPLAM ------------------ 130

quote:

bilyalar arızalı olduğu için mi değişti yoksa keyfe keder mi ayrıca iyi fiyat bilyanın tanesi 50 lira presi 10 lira 5 lira hidrolik desekayrıca hortumda değişmiş çok güzel fiyat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d_hamen -- 17 Temmuz 2009; 23:14:46 >

• hımm fiyat normalmiş. kaç ml hidrolik koyuldu
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Sorunu sonunda başka bir usta sayesinde çözdük. Eski sahibi zamanında yaptırdığı usta fren hortumunu orjinal olmayanıyla değiştirmiş. Hakikaten baktım diğerine göre kısa ve daha kalındı ki bu iki teker arasındaki hidrolik basınç farkını baya artırır. Neyse onu değiştirdiler, arka teker bilyaları değişti ve arka fren ayarlandı, debriaj/fren hidroliği tamamen değiştirildi ve havası alındı. Şimdi debriajım ve frenler mükemmel oldu . Sadece ABS erken devreye giriyor ama o da tekerlerimin kabak olmasından kaynaklanıyor. Yukarıdaki işlemler için 130TL ödedim, böyle bir sorunu olan arkadaşlar için yazıyorum.

Geçmiş olsun diyelim... Çözümü uygun fiyata elde etmenin keyfini sonuna kadar yaşayın bence...

• Açıkçası bu konuda hiç fikrim yok

quote:

hımm fiyat normalmiş. kaç ml hidrolik koyuldu
  • Teşekkür ederim. Haftasonu full arabayla gezerek keyfini baya bi çıkarıyorum

quote:

Orjinalden alıntı: DamneDMessiaH

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Geçmiş olsun diyelim... Çözümü uygun fiyata elde etmenin keyfini sonuna kadar yaşayın bence...

• benim araç c-max. kalıbından mıdır nedir tutmayacak hissine kapılıyorum. geçen bayağı dik bi yokuşta bastım sonuna kadar ve araç durmak yerine halen gidiyordu. o yüzden bende bi tamirciye gideyim bari...
  • yokuş aşağı inerken bir kere de benim başıma geldi çok dik bir yokuştu frene sonuna kadar bastım sadece yavaşladı, durmayacak zannetim, allahtan yol boştu. düz yolda ve normal eğimlerde yapmıyor. ama tekrar öyle dik bir yokuş olursa ne olur bilmem. bir arıza olduğu kesin ama baktırmak lazım.
  • tamam kesin emin oldum sizde diyince KARENİN. hafta sonu direk ervise gidicem. en azından bi test yaptırayım frenleri
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.