Şimdi Ara

::Debriyaj Kavrama Noktası Sorunsalı::

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2 hafta kadar önce 0 bir araba aldım..ilk 1 hafta debriyaj kavrama noktası en aşağıda idi..yani ayağınızı debriyajdan çeker çekmez araba hareket ediyordu..fakat arabayı eşimde kullanıyor ve kullanırken de kalkışta ayağını debriyaj üzerinde çok uzun tutuyor yani devri 3000 e getiriyor yarım debriyaj o devirde bir süre gidiyor..e böule yapa yapa da en sonunda olacağı oldu..artık arabanın debriyajı en üstten kavrıyor vites geçişleri eskisi gibi sert değil..sankimotor artık tüm gücünü tekerlere veremiyor gibi bir his oluşuyor...sizce bu normal bir durum mu yani 1-2 ay sonra zaten olacak bir durum mu yoksa eşimin arabayı bu şekilde sürmesi nedeniyle olmaması gereken bir durum mu oluştu??

• Bu bir süre dediğin uzun bir süremi?

Kesin emin olmamakla birlikte dediğin gibi bir olay varsa dişlilere bir göz atmak lazım fazla yarım debriyaj kullanılırsa kavramadanda sorun olauşabilir.

Ek olarak; Eşinde kullanıyosa keşke otomatik alsaymışın kadın kısmına düz vites pek gitmiyo, keşke bu konuda da tecrübelermizi paylaşsaydık!
  • Birde arabanın ne oldugunu yazsaydın..
  • @w-r-11 bir süre derken 2-3 saniye yarım debriyaj ve gaz vere vere gidiyor her kalkışta...hayrı benim asıl merak ettiğim bu tüm sıfır ve manuel vitesli arabalarda bir süre sonra olan bir şey midir??yani debriyaj bir srüe sonra üstten kavramaya mı başlar yoksa farklı bir durum mu var işin içinde..bayanlara manuel hiç gitmiyor biliyorum ama ne yapayım bana da otomatik gitmiyor.

@chryin araba volvo s40.
  • Arkadaşım zaten en üstten kavrıyor demişsin. En üstten kavraması başlı başına normal bir şey değil Sanırım balatayı yemişsiniz hayırlı olsun.. Ama tabiki tam emin değilim yanlış bilgi vermiş gibi olmasın Servise götürüp baktırabilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 6 Kasım 2006; 21:59:32 >
  • Hidrolik debriyajlar genelde üstte kavrar. S40 tada hidrolik debriyaj varsa bu normal..
  • Arkadaşım senin debriyajın bitmiş olabilir. Debriyajın yukarıdan kavraması ve arabanın gücünün düşmesi buna işarettir.

Sana bir debriyaj testi yapmanı öneririm. Arabanı trafige kapalı bir alana götür. Arabanın vitesini 1' e tak. Sol ayağın debriyajda sağ ayağında fren ile gazın üzerinde olsun.

Arabaya biraz gaz ver ve debriyajdan ani bir hareketle ayağını debriyajdan çek ve tekrar hemen bas. Eğer araban kendini ileri atıp stop ediyorsa debriyajının baskı balatasında sorun yok demektir.

Ama bu işlemi yaptığın zaman araba kendini ileri atmayıp hala çalışıyorsa o zaman baskı balatan bitmiş demektir.

Bu şekilde bir test ile anlayabilirsin.

Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence sıfır volvo'yu eşine ziyan ettireceğine 2.el otomatik bi araç al onuda eşine ver.
  • bence cok büyük ihtimal debraj plakasını yemişsin yakında sert vites deişimlerinde devir artar ama araba az hızla giderse sasırma servise gitmelisin bence eşine otomatik arac almak yerine araba kaldırmayı ve giderken ayagını ebrajın üstünde tutmaması gerektigini öğretmelisin allah kolaylık versin
  • sürücü kursunda bir hocamız vardı, 1 viteste hep yarı debriyaj kullanırdı. sanırım ona da bayan öğretmiş sizin dediğinize göre
  • quote:

Orjinalden alıntı: msurucu

sürücü kursunda bir hocamız vardı, 1 viteste hep yarı debriyaj kullanırdı. sanırım ona da bayan öğretmiş sizin dediğinize göre

sürücü kursundaki her hoca Demir Bükey gibi olmak zorunda değil ki adam alt tarafı araba kullanmayı öğretiyo gaza pas debriyaja bas vites at felan.. Başkalarına öğretmesi demek herkesten daha iyi biliyor anlamına gelmiyorki.
  • Oohooo bizim kurstada bi hoca "yokuşlarda frenle durursanız kalkamazsınız, yarım debriyajla aracı askıda bırakın" demişti, adam 2 günde yedirtecek bizim debriyajı valla...
  • üstten kavrıyo derken arkadaşlar şöle araç ilk günkü gibi değil yani..bir arkadaşımda eninde sonunda 1-2 ay sorna o hale gelecektir zaten o araç ama senin araba daha hızlı o hale gelmiş diyo
  • Öyle yapınca iyi oluyor dik yokuşlarda.. Frene basınca ben de aynen stop ettiriyorum. Dik yokuşta tekrardan kalkmak mesele oluyor gerçekten. El frenli kalkışa da alışamadım bir türlü nedense.
    quote:

Orjinalden alıntı: djoz

Oohooo bizim kurstada bi hoca "yokuşlarda frenle durursanız kalkamazsınız, yarım debriyajla aracı askıda bırakın" demişti, adam 2 günde yedirtecek bizim debriyajı valla...
  • 1-2sn yarım debriyaj kalmasıyla baskı balata hemen bitmez öle 2 ayda... ama baskı balata daki bilya gider... ama bu kavramayı etkilemez diye biliyorum... araban eskisi gibi atik değilse sorun baskı balatadadır ama bu eşinin kullanımından mı olmuştur o meçhul???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.