Şimdi Ara

debriyaj pedalı titriyor (+ekstralar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
11.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

-dün otobanda 150-160km ile giderken debriyaj pedalının hafifçe titrediğini farkettim. bu normal mi?
    -sol ayağı debriyajdan çekip zemine koyduğumda mekanik gürültüler geldiğini farkettim. (hız yine 160 civarı)

-daha önce hiç dizel araç sürmedim. kontağı kapatınca araba 3 sn sonra stop ediyor. bu normal mi. bu süreçte ayağımı debriyaj da mı tutayım?

• o hızda bende gitsem bende titrerdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: zortturuboz

o hızda bende gitsem bende titrerdim

ankara istanbul arası 3 saat 20dk sürdü
  • Debriyaja basıp bırakmalarda ses var mı?

2. maddeyi biraz daha açar mısınız nasıl mekanik gürültüler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Debriyaja basıp bırakmalarda ses var mı?

2. maddeyi biraz daha açar mısınız nasıl mekanik gürültüler?

hayır normalde debriyajda bir ses yok. vites kolu ve diğer pedallar da titremiyor. sadece debriyajda bir tirildeme var. dün otobanda farkettim. ayağımı zemine koyunca aynı şekilde mekanik sesler geliyor. tam tarifini vermem mümkün değil. lastikler yeni takılmıştı balans ayarında bir sorun olabilri mi diye düşündüm.
  • Tarif edemediğiniz bir sese atmasyon reçete yazmamız gerçek dışı olur.

Ses konusunu bir kenara bırakırsak, vibrasyon kışlık vakumlu lastikler, bozuk yol semini ve bozuk balans ayarlarından kaynaklanabilir. Fakat balans olsa sadece debriyajda deil direksiyon ve göğüs kısmında da hissedilebilir titreme. Ön takım ve yürüyen elemanlarda da boşluk yapan olabilir. İyi bir rot balansçıya gösterin isterseniz.
  • Guncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C4 Gaz Pedalı Titreme
    9 yıl önce açıldı
    Corsa gaz pedalı yumuşadı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Siz Kuruntu yapıyorsunuz ya da forumda mevzu olsun diye olmuş gibi davranıyorsunuz. Dediğiniz şekilde hiçbir araçta 140 la giderken debriyaj pedalı titremez. Debriyaj pedalının görevi o değildir zaten. Titremesini gerektirecek durumda oluşmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

quote:

TEBRİKLER !!!!!!

GÜNÜN ŞANSLI KİŞİSİ SİZ OLDUNUZ.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

quote:

TEBRİKLER !!!!!!

veee yağlı bir meşe odunu kazandınız

• kuruntu mu? gece uyku uyumamış filan değilim:) sadece böyle bir şey dikkatimi çekti soruyorum. titremese niye titredi diyeyim ayrıca. forum ilginç insanlarla dolmaya başladı son zamanlarda
  • Of of hocam sen çok sağlam konu açmışsınız hele o "İstanbul-Ankara 3saat 20 dakka sürdü." lafı bu konunun ateşlenmesine sebeb olucak.
  • quote:

kuruntu mu? gece uyku uyumamış filan değilim:) sadece böyle bir şey dikkatimi çekti soruyorum. titremese niye titredi diyeyim ayrıca. forum ilginç insanlarla dolmaya başladı son zamanlarda

İlginç insan görmek istersen aynaya bak. Sakın başka yerde de arabamla, 140 la giderken debriyaj titriyordu deme, makara mı yapıyor diye, sana gülerler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: photos

quote:

kuruntu mu? gece uyku uyumamış filan değilim:) sadece böyle bir şey dikkatimi çekti soruyorum. titremese niye titredi diyeyim ayrıca. forum ilginç insanlarla dolmaya başladı son zamanlarda

İlginç insan görmek istersen aynaya bak. Sakın başka yerde de arabamla, 140 la giderken debriyaj titriyordu deme, makara mı yapıyor diye, sana gülerler...

aynaya bak vs...yaş kaç 16 filan mı? ben dalga geçmiyorum. kimse bir şey bilmek mecburiyetinde değil. burada ne sorular gördük. ciddiyetle cevaplandı. böyle 3-4 sayfa süren konular bile oldu. seni sıkıyorsa çıkarsın yazmazsın. ukalalık yapmaya gerek yok. forum burası

• yakıt tüketimini merak edenler için not:

mecidiyeköy (ist) - aydınlıkevler (ank) arası mesafede araç yaklaşık 75tl mazot yaktı. hız genel olarak 120-130 civarıydı.
  • Bu 75 litre git gel değil mi? Sadece İstanbul -Ankara yapmadınız. Eğer tek yön 75 litre yakıyorsa depoda delik falan olması lazım.
  • dizel araçlarda çalışırken devirli iken stop ederken benzinlilere oranla daha bir sarsıntı hissedilir , birazda motor kulakları aşındı ise bunu hissetmiş olabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: e125527

Bu 75 litre git gel değil mi? Sadece İstanbul -Ankara yapmadınız. Eğer tek yön 75 litre yakıyorsa depoda delik falan olması lazım.

75 Litre değil Türk Lirası değerinde mazot yakmış..

75 TL / 3.75 = 20 Litre..

Yaklaşık 500 km yolda ortalama 120-130 km/h hızda 4 Litre yakmış olamaz

Bu rakam da pek manalı gelmedi bana..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

quote:

TEBRİKLER !!!!!!

veee yağlı bir meşe odunu kazandınız

Kahkaha attım

• Bende sonradan farkettim TL yazdığını ama o hesapla da bu sefer 120-130 la 4 litre yakamaz diye düşündüm.
    Konu sahibinden açıklama bekliyoruz. Genç dizelciler husursuz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.