Şimdi Ara

Değer döndüren ve döndürmeyen Fonksiyon Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değer döndüren ve döndürmeyen Fonksiyon Farkı

Şimdi 2 tane fonksiyon oluşturdum fakat ikisi de aynı olayı gerçekleştiriyor bu değer döndürmek tam olarak neyi kastediyor ? Void değer döndürmüyorsa ben x ve y parametresini hesaplayıp tekrardan ekrana yazdırabiliyorum. İnt fonksiyonun değer döndürmesi o zaman ne oluyor ikisi de aynı işlemi yapmış olmuyor mu ? Kilit noktasını bir türlü anlamıyorum.

• Böyle küçük bir programda fark yok denilebilir. Ama büyük bir projede tamamen ihtiyaçlara göre belirlenir. Mesela getter, setter metodları sırasıyla return tipli ve void oluyor. Ayrıca mesela senin yazdığın programda diyelim ki toplama işlemini print yapmayacaksın da başka bir sayı ile çarpacaksın. O zaman return yazılan daha kullanışlı oluyor. print yaptığın tek bir işi yapabilirken, return yaptığını istediğin işte kullanabilirsin.

t = z * intFunc(x,y) diyebilirsin ama t = z * voidFunc(x,y) diye bişey olmaz.
  • dönüş tipi belirleyip fonksiyon içinde return satırı belirttiğinde fonksiyon çağrıldığı yere return içinde belirttiğin değeri yolluyor. sen void ile ekrana yazı yazdırabiliyorsun ama o fonksiyon bittiğinde geri dönüldüğünde o ekrana yazılan değer kayboluyor çünkü verilerin (global olmayanlar) ömürleri yaratıldıkları küme parantezlerinin başlangıç ve bitiş yerleri arasındadır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.