Şimdi Ara

Değerli (jpeg) dijital resimlerimizin muhafazası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazı resimlerin bizler için çok değerlidir. Bebeklerimizin ilk günleri, unutulamayan bir tatil,
    sevgiliyle geçirilen anlar, rahmetli babaanneniz vb. Bu anlar bir daha yaşanmaz.
    Ama mesela bir makroyu aynı şartları yaratarak yeniden çekebilirsiniz. Ki jipeglerin avantajları kadar bazı dezavantajları da var, malumunuz.
    İşte bu değerli dijital fotoğraflarınızı hangi ortamda, hangi önlemlerle nasıl arşivleyip saklıyorsunuz.

• Çok çok önemli olanları D sürücüsüne atıyorum ve bilgisayarı formatlarken D'yi pas geçiyorum. Ayrıca arşiv amaçlı fotoğraf DVD'leri yapıyorum ve bunlar da yedekli... Yani 1 aslı harddiskte ve en az 2 adette cd'de...

Yakında harici harddisk almayı düşünüyorum, böylece 3'üncü bir saklama ortamı daha olacak. Hatta bu arşivden birini başka bir yerde anne- babada tutmakta da yarar var... Çok paranoyakmışım ben, şimdi farkettim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semb -- 20 Mart 2009; 16:34:12 >
  • Bende pc'imde D ' de saklıyorum + dvdye kopyalıyorum...çok beğendiklerimide baskı ile çıkartıyorum...
  • Hepsini 500gb lık harici bir harddiskim var orada saklıyorum. raw çekim yaptığım için iyi oluyor. dvdlerde sorun çıkabiliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cromartie
    Hepsini 500gb lık harici bir harddiskim var orada saklıyorum. raw çekim yaptığım için iyi oluyor. dvdlerde sorun çıkabiliyor

Tek bir harici harddiskte saklamak bence riskli hocam. Neticede insan yapısı bir alet, ya uçarsa...
  • semb

BENCE olması gereken bu.
    Anne baba bizden iyi saklar, anlamadıkları için hiç ellemeyecekleri şeylerdir dvd-cd ler...
    O yüzden böyle önemli şeylerin bir kopyalarının onlarda bulunması faydalı olur...
  • önemli resimleri basmaktan başka çare yok,evde hala 60 yıl önceki fotograflar var, dijital ortamda biraz zor saklanır sürekli değişip duruyor, ve bunları takip etmek zor,örneğin disket kim kullanıyor şimdi,cd 2 yıl sonra kim kullanacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: directX25

semb

BENCE olması gereken bu.
    Anne baba bizden iyi saklar, anlamadıkları için hiç ellemeyecekleri şeylerdir dvd-cd ler...
    O yüzden böyle önemli şeylerin bir kopyalarının onlarda bulunması faydalı olur...

• quote:

Orjinalden alıntı: directX25

semb

BENCE olması gereken bu.

Dvdden kastım medya olarak 2 sene önceki dvdlerim eğerki verbatim falan değilse muhakkak bir sorun oluyor
  • Bence en mantıklı yol en çok beğendiklerimizden baskı almak. Ebediyyen korkusuzca saklamanın tek yolu
  • önmeli bir konu aslında, önceki bilgisayarımda neredeyse 7000 e yakın resmin uçmuştu. cd writer de olmadığı için sadece harddiskte saklıyordum:(

işmdi akıllandım ama önemli gördüklerimi yedekliyorum.
  • geçen gün 14gb fotoğrafa yanlişlika shift+del yaptim ,delikanli adam çöp kutusuna atmaz diye alişmişim shift+dele Allah'tan şu veri kurtarma programlari var.11gb civarini geri aldim. 2harici hdd var.Önemli olanlari ikisinede atiyorum.. Aman klasor silerken dikkatli olun..
  • cdlerde baya bi yedekleri var yakın zamandan hepsini 4-5 dvde topladım haricide var bide harddiste D'de bu kadarındanda giderse canı saolsun o fotonun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.