Şimdi Ara

Değişen ekran kartı gpu-z Hynix memory

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
2.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran kartım servisden değişerek geldi ancak yeni birşey farkettim gpu-z'ye baktığımda eskiden olmayan birşey (aynı gpu-z versiyonunda)
    http://gpuz.techpowerup.com/14/06/04/52d.png
    Memory Type = GDDR5 (Hynix) diyor bu Hynix ne oluyor iyi birşey mi kötü birşey mi?

• Kore kökenli yari iletken üreticisidir.masaüstü ve notebooklar icin bellek modülleri ve ozellikle ekran karti bellekleri üretimine yönelmiş bir firmadır.
    Kalitesi ortada.Yani gayet başarılı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gibbon4071

Kore kökenli yari iletken üreticisidir.masaüstü ve notebooklar icin bellek modülleri ve ozellikle ekran karti bellekleri üretimine yönelmiş bir firmadır.

Şimdi eski kartın asıc kalitesi %90'dı şimdi %75 ama ram hynix onu dengelemiş oluyor mu yada ne yararı oluyor eskisi alpidemı elpidemı neydi diye biliyorum
  • Asic kalitesi ne kadar yüksekse o.c potansiyeli o kadar iyi olur diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanbey1

quote:

Orijinalden alıntı: gibbon4071

Kore kökenli yari iletken üreticisidir.masaüstü ve notebooklar icin bellek modülleri ve ozellikle ekran karti bellekleri üretimine yönelmiş bir firmadır.

Şimdi eski kartın asıc kalitesi %90'dı şimdi %75 ama ram hynix onu dengelemiş oluyor mu yada ne yararı oluyor eskisi alpidemı elpidemı neydi diye biliyorum

elpida en dandik bellek markasıdır iyi oc olmazlar, ama hynix en iyilerden biridir çok iyi oc potansiyeli vardır. Asic değeri ise fazla kafanıza takmanıza gerek yok %70 yada üstü hava soğutmada iyi oc olur altı da genelde sıvı soğutmada iyi oc olur illa yüksek olması iyidir diye bir şart yoktur

• Kartımın asic deeğerini nasıl öğrenebilriim
  • Asic'e pek takmaya gerek yok. Çok iyi oc olan referans 780 Ti'lardan birinin değeri %60 civarıydı. Benim Windforce da öyle(%64,7), ama tam bir takoz

@holy

GPU-Z açıkken sol üstten kart resmine tıkla. Ordan bakıyorsun.

@okanbey1

Ram markası gösterme özelliği GPU-Z'ye sonradan eklenmişti. Önceden eski sürümle bakmışsınızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Ağustos 2014; 23:07:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elpida kötü hynix iyi O.C olur efsanesi var.

• hynix belleği üreten üreticinin adı.

asic kalitesine nasıl bakıyoruz ?

edit: şimdi gördüm konudan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 22 Ağustos 2014; 13:07:38 >
  • dat hort

bu arada eski bellekler daha iyi oc oluyordu :(
  • Asic Quality ne oluyor tam olarak? Benim Asus GTX770 in Asic değeri 77.8 olarak görünüyor. İyi midir? Bi de V-Ram ler Samsung çıktı. Samsung iyi midir? Forumda genel bir Hynix>Samsung>Elpida yorumu var. Ne kadar doğrudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Asic Quality ne oluyor tam olarak? Benim Asus GTX770 in Asic değeri 77.8 olarak görünüyor. İyi midir? Bi de V-Ram ler Samsung çıktı. Samsung iyi midir? Forumda genel bir Hynix>Samsung>Elpida yorumu var. Ne kadar doğrudur?

Samsung>Hynix>Elpida asic orta derece iyi sayılmaz ama vram en iyisi
  • Mikuru Asahina kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. En azından V-ram den yırttık o zaman (: Yine de yukarda B.M.W hocam 70 üzeri hava soğutmada iyidir demiş. Kötü bir durum yok gibi.
  • Winbond marka bellekler nasıldır peki ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.