Şimdi Ara

Değişeni olan araç aldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle aracı 1 ay önce aldığımı belirteyim. Forumda bir çok kişi ikinci el araçların pahalılığı ve aylardır araç arayıp bulamayanlarla kaynıyor. Bu yüzden ikinci el piyasasında yaşadığım alım satım olayını anlatacağım.

bir miktar birikimim vardı aracımı satıp daha iyi bir araç almak istiyordum.
    1998 model astra g sahibiydim. Aracım sattığımda 280.000 km deydi. Sanırım ön kaput ve ön tampon değişmiş ve tavan hariç boyalıydı.
    Aracımın rutin bakımlarını her zaman yaptırırdım. 16 günlük beklemeden sonra aracımı 18.000 tl ye sattım.

Zaten uzun zamandıor sahibindende araç bakıyordum piyasayı ortalama biliyordum. Birikimim ile birlikte 35.000 tl param oldu. Aklıma 2 araç vardı Astra H yada Focus 2.5 benzinli alacaktım. Aracı sattığım gün fiyatı bütçeme uygun olan 25-30 aracı favorilere ekledim.

Aynı günün akşamında siteden mail geldi ve favori ilanınız düştü diyordu. 35.500 fiyatı olan astra j 34.750 ye düşmüştü. Araç 1.6 lpg siz enjoy 2010 model ve 50.000 km deydi. 2 ön çamurluk değişmiş ve 3 parçada lokal boya olduğu yazıyordu. İlan sahibi ile görüşüp şasi noyu da aldıktan sonra tramerde hem şasi hemde pilakayı sorgulattım. 3 ü park halinde çarpma olmak üzere toplam 6 adat hasar kaydı çıkıp 6.500 tl hasar kaydı vardı.

Bir diğer ilanda ise 90.000 km de titanium x paket focus 2.5 vardı. Araç 2008 model ve fiyatı 34.000 tl idi. Aracın sürtmeden dolayı ( resimleri vardı ) ön sağ çamurluk ön kapı sacı ve arka kapı sacı değişmiş toplamda 8.000 tl hasar kaydı vardı. İki araç arasında çok ciddi düşündüm yalnız astra j nin yüzü daha yeni olduğundan onu tercih ettim.

Astra J sahibini arayıp aracı expersiz yaptırıp ekstra birşey çıkmazsa alacağım dediğim. Ertesi gün aracı expersize sokup 34.000 tl ye el sıkışıp aracı aldım.

1 ay önce deşensiz astra h ler bu fiyatlara satılıyordu. Ülkemizde değişeni olmayan araçlar altın değerinde maalesef. Servisler ufak bir deformasyonda direk parça değişimine gidiyorlar. Bu şartlarda aracın ağır kazası olmadıktan sonra bir kaç değişeninin olması o arayı pert etmez.

• hayırlı olsun. ufak kazadan değişim bencede hiç önemli değil.
  • Hayırlı olsun. Bence doğru düşünmüşsünüz boyasız çiziksiz alsanız evin önünde ne olacağı belli olmaz. Kazasız belasız binin inşallah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir araç kaza yapmışsa serviste onarıldığı sürece değişeni olmaması çok zor. Servis işin düzgün olması açısından değişim yapıyor.

Bence asıl sağ yan boyalı ,sol yan boyalı ,komple boyalı ama değişeni yok gibi olan ilanlarda. Çünkü büyük ihtimal ya merdiven altı onarım görmüştür yada yalan söylüyorlardır.

Baktığınız iki araçta tahminimce kasko yada trafik sigortası tarafından yetkili serviste onartılmıştır. Merdiven altı onarım görmemiştir.

Hayırlı olsun.
  • Ecnebilerin 'crumple zone' dedikleri kazalarda yolcuları korumak için kasti olarak bükülen alanlarda bir ezilme yoksa, A ve B stünlarında da bi eğilme-bükülme yoksa ne güzel. Aracın bağzı kısımları geri kalanına göre daha yeni işte. Bu iyi birşey bile sayılabilir. Ülkemiz insanı takıntılı.
  • boya değişen olabilir araç bakımlı ve albenisi yüksekse şase ve direklerde oynama yoksa gene kabul edilebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o fiyata astra j bize hayırlı olsun demek düşer.değişensiz araca faiş rakamlar ödemek çok kafama yatmıyor.Sonuçta trafikte ufak bir dokunuş ile bile değişim olabiliyor.iyi baktırdıktan sonra alıcının keyfini sürmesi kalıyor.tekrardan hayırlı olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tampon falansa zaten hiç önemi yok. Ufak çarpmalarda aracı korumak için var zaten o parçalar. Hayırlı olsun
  • Doğru karar aracın değişeni olunca 0-100 e 10 snde çıkan araba 15 sn de mi çıkıyor...Bu orjinallik hastalığı arabayı Kız gibi görmekten kaynaklanıyor(anlayan anladı derine inmeye gerek yok)

Şaşe direklerde arabanın normal gidişinde en ufak sorun yoksa bişey yoktur ztn ama en ufak sorun var alınırsa bu zaman ufak sorun büyük olabilir...
  • Hayırlı olsun. Serviste onarılmışsa ve resimleri varsa sorun olmaz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suan boyasiz degisensiz 2.el araba var mi ki?

Hayirli olsun gule gule kullanin.

• Hocam hayırlı olsun. Boyanan ve değişen parçalar yetkili serviste değiştiyse problem olmaz. Sizinde dediğiniz gibi yetkili servisler düzeltmek yerine orjinal parça ile değiştirmeyi daha uygun görüyorlar. Bende ufak bir kaza yaptım. Sağ ön ve arka kapının sacı yetkili servisinde değişti. Kapı direklerine veya mekanizmasına bir sorun yoktu. Birde oksijenli vakum sistemi ile düzeltilme yapıldıktan sonra tekrar aynı yerden hasar alınca daha fazla hasar meydana geliyormuş O yüzden de yetkili servisler bu yöntemi tercih etmiyorlarmış.
  • Insanlarin boya degisenden kacma nedeni yine saticilarin yalan dolanlari.

Takla atmis araci gunes yanigindam boyali , om tarafi komle dağılmış arabayi surtmeden degisenli vs... diye satiyorlar.

Yoksa emin olduktan sonra basit sebeplerle 1 2 degisen bi kac parca boya mesele değil.

Hatta mevcut piyasa sartlarinda avantajli ama dedigim gibi dikkat etmek tufaya gelmemek lazım ki o da bayağı zor ...

• Çok iyi fiyata almışınız, hayirli olsun.

• iyi bir usta iki buklum olmus bi parcayi duzeltebilir, ufak kazalar haricinde bende degismesinden yanayim. Insallah baska can sıkıcı bir sey cikmazda aracinizi alirsiniz, simdiden hayirli olsun

• Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.. Doğru karar vermişsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.