Şimdi Ara

Değişim kararı çıktı ama para iadesi veriyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu gün ekran kartımın değişim kararı çıktı. Fakat ürün stokda olmadığı için bana para iadesi vermek istiyorlar fakat o zaman 500 tl ye aldığım kart şu an 950 lira. Ne yapmam gerekiyor ?

• Faturada ne yazıyorlar ise onu öderler ek para ne yazık ki isteyemezsin.

Onun harici ben beklerim ürün değişimi istiyorum deme hakkında var ama karşı taraf buna sıcak bakmaz, hele ki ortam ve stok durumu belli sen sıkıştırır isen belki bekle kardeşim derler aylarca ürün vermezler kısaca işin zor kolay gelsin.
  • Geçmiş olsun, şu sıralar kartını garantiye veren ve verecek olan herkesin başına gelecek olay bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: # Ace #

Faturada ne yazıyorlar ise onu öderler ek para ne yazık ki isteyemezsin.

Onun harici ben beklerim ürün değişimi istiyorum deme hakkında var ama karşı taraf buna sıcak bakmaz, hele ki ortam ve stok durumu belli sen sıkıştırır isen belki bekle kardeşim derler aylarca ürün vermezler kısaca işin zor kolay gelsin.

Hocam zaten kartı 1.5 sene önce almıştım R9 380 2Gb modelide. Yani üretimide durmuştur ve bekleme şansımda yok. Zaten 2 kez gönderdim sorun çıkmadı deyip geri gönderiyorlardı en sonunda buldular sorunu ondada değişim verdiler. Bir yerde ürünün aynısı yoksa bir üst modeli verilir diye bir şey okumuştum bu doğrumu ?
  • xwanhedax X kullanıcısına yanıt
    Çok eski kart veya artık satılmayan bir model ise evet üst model verilmeli zamanında 1 tb hdd bozulmuştu modelin aynısı bulunmadığı için üst yeni model ek para alınmadan verildi.

Bu durumu bir araştırın derim öyle bir hakkınız olmalı ama böyle bir değişimi birazda düzgün bir teknik servise denk gelirseniz elde edersiniz, bazıları bildiğin pislik yuvası.
  • quote:

Çok eski kart veya artık satılmayan bir model ise evet üst model verilmeli zamanında 1 tb hdd bozulmuştu modelin aynısı bulunmadığı için üst yeni model ek para alınmadan verildi.

Bu durumu bir araştırın derim öyle bir hakkınız olmalı ama böyle bir değişimi birazda düzgün bir teknik servise denk gelirseniz elde edersiniz, bazıları bildiğin pislik yuvası.

Yani hocam biraz araştırıyım dedim bir kaynakda bulamadım o yüzden buraya sordum. Vatanatı aradım onlarda iade veririz felan dediler. ne yapacağımı şaşırdım çok çektim bu kartdan. Ayrıca ürünüm hala onarılabilir. Bari ne yapayım ürün değişiminden vazgeçip ürünün onarılmasını bekleyeyimmi sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xwanhedax -- 20 Mart 2018; 17:40:54 >
  • Paranı alırsın. Duruma itiraz edebileceğini sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerring

Paranı alırsın. Duruma itiraz edebileceğini sanmıyorum.

Hocam o zaman en mantıklısı ürünün onarılmasını beklemek olacak sanırım. Ben 20 iş gününü geçtiği için bu talepde bulunmuştum böyle olacağını hiç düşünmemiştim. En azından onarılsın.
    Anladım şimdi onarım işi biraz sıkıntılı 1 ay sürer zamanında bu sıkıntıları çekmiş birisiyim, ben olsam beklemem birde yapılamama durumu var. Bu olur ise firma 1 ay hem zamanını alır üstüne birde utanmadan al sana iade parası der ise o zaman yaşayacağım sinir harbini düşünmek istemem.

Şuan için cidden zor bir durumdasın sana tavsiyem ürünü iade edip istemesen bile taksitle yeni bir kart alman. Daha uygun fiyata forumda ikinci el kısmında düzgün satıcılardan uygun fiyata almanda mümkün, yada vatan gibi kan emicilerden taksitle alacaksın.

Bu durum sırf sana özel değil şuan kimin kart bozulsa aynı saçma olayı yaşayacak piyasada kart kalmadı.
    Ürünü onaramıyoruz deyip paranızı vermek isteyebilirler. Bu durumda da yapacak bir şey yok.

Not: Çok düşük bir ihtimal de olsa değişim hakkı olabilir. RX 570 alma durumunuz olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerring -- 20 Mart 2018; 17:56:46 >
  • quote:

Anladım şimdi onarım işi biraz sıkıntılı 1 ay sürer zamanında bu sıkıntıları çekmiş birisiyim, ben olsam beklemem birde yapılamama durumu var. Bu olur ise firma 1 ay hem zamanını alır üstüne birde utanmadan al sana iade parası der ise o zaman yaşayacağım sinir harbini düşünmek istemem.

Şuan için cidden zor bir durumdasın sana tavsiyem ürünü iade edip istemesen bile taksitle yeni bir kart alman. Daha uygun fiyata forumda ikinci el kısmında düzgün satıcılardan uygun fiyata almanda mümkün, yada vatan gibi kan emicilerden taksitle alacaksın.

Bu durum sırf sana özel değil şuan kimin kart bozulsa aynı saçma olayı yaşayacak piyasada kart kalmadı.

Hocam maalesef öyle bir şey yapma şansım yok bütçem yok çünkü. Eğer dediğiniz gibi onarılmazsa bu dediğinizi o zaman yapayım daha mantıklı olacaktır.

EDİT: Asus müşteri hizmetlerini aradım ve durumla ilgili konuştum. Bana distribütör ile görüşmemi tavsiye ettiler.yarın penta teknoloji ile iletişime geçip stokta varmı diye soracağım. Eğer olmassa onarım talep edeceğim fakat bir daha iade veya değişim talep edemezimişim öyle söyledi yetkili kişi bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xwanhedax -- 20 Mart 2018; 18:6:28 >

Durumun el vermiyorsa tabi ki onarım iste, sana şimdiden sabır diyorum umarım ürün onarılır.
  • # Ace # kullanıcısına yanıt
    Yapacak bir şey yok hocam yarın penta ile görüşeceğim.Ordada stokda Yoksada onarım isteyeceğim bu durumda bir daha iade veya değişim isteyemeyeceğim. En azından hala 1.5 yıl garantisi olacak. İnşallah onların ellinde vardır da daha fazla mağdur olmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xwanhedax -- 20 Mart 2018; 18:11:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xwanhedax

Yapacak bir şey yok hocam yarın penta ile görüşeceğim.Ordada stokda Yoksada onarım isteyeceğim bu durumda bir daha iade veya değişim isteyemeyeceğim. En azından hala 1.5 yıl garantisi olacak. İnşallah onların ellinde vardır da daha fazla mağdur olmam.

olur mu öyle saçma şey onarılmaya verirsen iadede isteyemezsin diyorlarsa onarılmazsa mecbur yeni kart vermeleri gerek onarılmıyor deyip garantisi olan kartı bozuk olarak sana mı geri verecekler? olmaz böyle saçma şey hakkını ara
  • Ürünün güncel fiyatını iade almayı isteme hakkımız yok mu?

Ekran kartına 500 ver 1000 olduğunda 500 olarak iade al, böylesi de saçma...
  • değişimi ısrarla iste..
  • Hocam ekran kartının üretimi duralı yıllar oldu. Üzerine 2 model daha doğrusu nesil çıktı dolayısıyla aynısıyla değişim olabilmesi mümkün değil. Üst modeliyle de değişim yapmazlar çünkü arada çok ciddi bir fiyat farkı var. Malesef 500 lirayı kabul etmekten başka şansınız yok. Yada tamir edebiliyorlarsa tamir etsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristan23 -- 22 Mart 2018; 13:7:53 >
  • Aynı şey benim de başıma geldi 1000 tl'ye aldığım rx 470'i stokta bulunmadığı için para iadesine zorlamaya çalıştılar. Seçimlik haklardan bahsettim rx 570 talep ettim veremeyiz dediler. Ben de faturamı alıp tüketici hakem heyetine başvurdum hala sonuç bekliyorum. Durumunuz uygunsa kendinize yeni bir kart alıp tüketici hakem heyetinin kararını bekleyebilirsiniz. Eğer sonuç olumsuz çıkarsa para iadesini alıcaz mecburen. Kazanırsam da gelen kartı satmayı düşünüyorum. Bu şekilde buldum çözümü.
  • Bence tüketici heyetine gidin başvurun, çekinmeyin.
  • Fatura tutarı kadar iade yapılır tamir olayına hiç girmeyin bence..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.