Şimdi Ara

Değiştirmek mi kullanmak mı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son yıllardaki zamlar-develasyondan dolayı ithal ürünlerin fiyatları anormal seviyelere doğru gidiyor. Hali hazırda 30bin kmde ilk sahibi olduğun(2016da 43bin tl ye aldım) 2016 model 1.0 toyota yaris marka/model aracım var. Olası 2 senaryo üzerinden karar veremedim.

A- Mevcut aracı ölene kadar kullanmak
    Konuyu açmam gerekirse aracı en az 10yıl/200bin km kullanmak, 2.el değer derdine düşmeden temiz ve rahat bir şekilde kullanıp araca “araç” muamelesi yapmak. İhtiyaçlarıma göre daha az tüketerek daha rahat yaşamak.

B- 1 yıl daha kullanıp garantisi bittiğinde değiştirmek
    Yani, araç değerini korurken satıp üstüne para ekleyerek yeni bir model alarak mtv,kasko,zts,lastik,bakım gibi giderleri arttırmak, araca “amaç” muamelesi göstererek bu tüketim toplumunda yerimi sağlamlaştırmak.

Sizce hangi senaryoyu tercih etmek orta-uzun vadede daha mantıklı olur? Sorulmadan eklemekte fayda var maddi yönden her yıl araç değiştirme imkanım nispeten var ama imkan var diyede kullanmak da çok doğru gelmiyor.

Değerli yorumlarınızı merak ediyorum.

Teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevap gayet basit paran varsa degiştirirsin yoksa külüstür olana kadar kullanmaya devam

Ama benim tavsiyem imkanın varsa mevcut aracını satıp Megane alabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben amac yerine arac modelini tercih ve tavsiye edenlerdenim.35 bine 2006 yaris aldim,benzinli otomatik.Ihtiyacimi goruyor,2018 modelle arasinda konfor ve guvenlik acisindan fark yok diyemem ama arada 70 bin tl sozkonusu.Bu arada Allah'a sukur sifirini da ya 150.000TL ye kadar c yada suv segmenti arac alacak gucum var ama yatirima yoneldim,bir ev daha aldim,bir kira gelirim daha oldu.Ozel hayatimda (evli ve cocukluyum) cok fazla arac kullanma ihtiyaci olmuyor,yillik max 10.000 km,o nedenle araca 100-150 bin tl baglamak b3nim icin cok mantikli degil.Iyi bir arac alip uzun sure kullanmak ve parami daha faydali islere harcam taraftariyim.Lakin tersini yapanlara da saygi duyuyorum: yetisme tarzi,aile yapisi vs sebeplerle insanlar bu konuda farkli dusunebilir.

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Param var ama 2006 model isimizi goruyor,ustelik eski Turk filmlerinde gordugunuz o kulusturlerden degil,yenisini bilmese insanlar sifir zanneder ,klima,abs,esp vs hepsi var ustelik az da yakiyor.Sifirini da alsam bisey farketmyecek yani bir yerden bir yere goturuyor.Yas 40 , 25 yasimda BMW 330'um vardi ama simdi o heyecan kalmadi,isimi gorsun yeter diye dusunuyorum.

• PNOUMA kullanıcısına yanıt
    Cevap ve tercihleriniz kafa olarak düşüncelerime çok benzer. Hali hazırda bende evli ve 1çocuk babasıyım. Çok şükür içinde oturduğum bir evim ve kullandığım 1 aracım var. Bu yaşıma kadar(32) bunlar için çalışıp yatırım yaptık.

Açıkçası bazen kendime diyorum sakin ol araban yeni ve güncel kaşınmanın manası yok. Ama bir yandan da daha lüks bir arabaya binme fikri özellikle çevremden baskılı bir şekilde empoze ediliyor. Aslında fikrim belli gibi. Mevcut durumu korumak çünkü her ne kadar aksi açıklanıp işlense de ben 2019-2020 yıllarının çok daha çetin geçeceğini ve buna olabildiği kadar hazırlanma düşüncesine sahibim. Krizler bir şekilde atlatılıyor ama bizler gibi bordrolu beyaz yakalılar için etkileri 10yıllara varabiliyor en azından telafisi...:(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle tedbirli olmak da fayda var zira ben babamdan boyle gordum.Hicbir zaman aile olaral lukse ve satafa kacmadik ve mutezi yasadik ama cok sukur iyi okullarda okuduk,iyi muhitte okuduk,canimizin cektigini yedik,iyi giyindik ama hic luks yasamadik.Genclikte ozentilerimiz oldu ama yas alip olgunlasinca arabanin bir yerden bir yere guvenli ve konforlu gitmek icin bir ihtiyac oldugunu anliyor insan.Bu sartlari saglayan asgari araclar varken daha pahalisini almak bence gereksiz tuketime sebep oluyor.Yurtdisinda ozellikle Avrupada arabalar bir statu gostergesi degil,Italyada cok zengin olan arkadaslarim smart yada b segmenti araclara biniyordu.Cogu kisi sikilmadikca aracini degistirmiyor.Istanbulda heryer trafik kimse gidemiyor zaten.

• elindekiyle devam. toyota tas gibi araba.. elindeki parayla baska yatırım yap
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    su renaulttan kazancını acıklasana mouseon, bıktırdın artık
  • Aynı dertteyim.2016 hyundai i10 otomatik 1.0 motorlu aracımız var eşim işe gidip gelirken kullanıyor.2.evladımız oldu.Ben de hem aile 4 kişi oldu hem de 1.0 motor artık sıktığı için aracı değiştirmek istiyorum ama eşim araçtan memnun bu bize yeter diyor.Ben işe gidip gelmek için ve oraya buraya gitmek için kendime motorsiklet aldım taşıt sorunum yok.Ama içim durmuyor sürekli ilanlara bakmaktan da sıkıldım ama bakmadan da duramıyorum.Tabi aracı yükseltecek elde nakitim de yok ayrıca kredi ödemeleri vs. var ama taşıt kredisi kullanarak aracı yükseltebilirim durumum müsait ama bazen de şöyle düşünüyorum zaten aracı eşim kullanıyor ben işe gidip gelirken kışın motoru kullanamıcam kendime 2. bir araba mı alsam diyorum kafam çok karışık bir yanda mantık bir yanda beni daha çok tatmin edecek bir araç almak, iyice bunalttı beni bu düşünceler.
  • Araç yükseltmenin Sonu yok.

• 2014 yılında zar zor borçla aldığım ve tabii ki hala etkisi devam eden ilk aracımı aracım "artık ben seni taşıyamam, sen beni taşı" diyene kadar kullanırım diye düşünüyorum. Bir yerden gömü bulmadıkça ya da Mısır'daki dedemden miras kalmadıkça da değiştirebileceğimi sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.