Dell Inspiron 1501 model laptopum var. 1 senedir kullanıyorum. Gayet iyi. ama bataryası beni deli etti. 1-2 ay önce "Your battary can't be identified" diye bir hata vermeye başladı. Windowsa daha başlamadan öyle hata verirdi. ben fazla kafaya takmazdım. 1-2 hafta öyle olduktan sonra bu sefer pilinizin ömrü bitmek üzere demeye başladı. ilk önce 1 saat sonra 30 dk sonunda 15 dk ya düştü gücü. bende neyse dedim artık değiştirme vakti gelmiş dedim. Çok kullandım çünkü. günde 2 defa şarj eder kullanırdım, belki daha fazla. öylece artık hep AC güçte kullandım. 1 ay kullandım bu sefer bilgisayar donmaya başladı. garip garip hatalar vermeye başladı. 1-2 gün uşraştan sonra Pilimden dolayı dondugunu farkettim. Pili çıkarıyorum kendine geliyor. AMA! bu sefer de pil süresi 2 saatten fazla oldu. pili dolduruyorum elektirigini kesince 10 dk filan donuyor makina, sonrası birden %7 göstermeye başlıyor pili ve kalan 2 saat 25 dakika falan gösteriyor. ve tabiki piliniz bitmek üzere deyip kırmızı ışık yanıyor. ama 2 saat kullanıyorum öylece. pat diye kapanana kadar.
aptal aptal batarya problemim var. şu anda gayet iyi ama, sizce ne yapmalıyım. belki pili tamir etme şansım vardır?
dell lerin bazı modellerin bataryası sorunludur.bundan önceki modellerde bataryaları toplamıştı dell servise vermenizi öneririm
Şu an aynı sorun bendede var arkadaşım tam tarif etiğin gibi. Batarya 2 saat kadar gidiyor nerdeyse ama halen çözmüş değilim.
Bataryadan kaynaklandığı ortada pc den çok akım çektiği için bazen donmalara neden oluyor. Şöyle anladım bunuda ati ekran kartını devre dışı bıraktığında donma kesiliyor normale dönüyor. Elektrik harcayan ne varsa çıkar göreceksin normale dönüyor tabi bu çözüm değil.
Servise göndermek istemiyorum. Bunu yazılmla çözebilirmiyiz acaba. Sende son durum nedir?
Format esnasında bataryaya yazılım yükleniyormu bilgisi olan varmı yani bataryanın driveri varmı onunla alakalı sanki pc tam olarak kullanamıyor.
Servise gonder dell yeni batarya verecektir bosuna kendiniz ugrasıp yorulmayın...
Doğru söylüyorsun arkadaşımda 2 gündür araştırıyorum herkes servislerden şikayetci. Benim için pc çok önemli iş nedeniyle. Yeni batarya aldığımda çözüm olacağını bilsem sipariş edeceğim. Sanki sorun başka birşeyden miş gibi geldi. Araştırmadan bişeye kalkışmak istemedim.
Ben bugün koyuncu elektroniğe gönderdim arkadaşlar. Kargoya henüz yeni verdim. Gelişmeleri size aktarmaya çalışacağım.
başka batarya taktım herşey eskisi gibi... sorun bataryada...
batarya çıkarmazsam XP bile kuramıyorum.. acayip donuyor..
bataryayı açmayı çalıştım tornavida izleri var biraz, ama açamadım. acaba sorun olurmu servis için ama başka şansım yoktu, ben türkiyede değildim, mısır çöllerindeydim
yakında tr ye gidecem acaba sorun olur mu tornavida izleri?
başka batarya taktım herşey eskisi gibi... sorun bataryada...
batarya çıkarmazsam XP bile kuramıyorum.. acayip donuyor..
bataryayı açmayı çalıştım tornavida izleri var biraz, ama açamadım. acaba sorun olurmu servis için ama başka şansım yoktu, ben türkiyede değildim, mısır çöllerindeydim
yakında tr ye gidecem acaba sorun olur mu tornavida izleri?
Genelde bu gibi durumlarda garanti kapsamı dışına alıyorlar. Sen yinede şansını dene. En kötü ihtimalle sana bir batarya parasına mal olur. Bilgisayarın durumu için servisi aradım henüz bakılmamış bile çarşamba bakılacak deniyor. Bakalım bu iş ne kadar uzayacak.
Arkadaşlar bende de Inspiron 9400 var ve ben de benzer pil problemi yaşıyorum. Windows ve bios pili hiç görmüyor. Fişden çekinge aleti kırmızı pil bitik ışığı yanıyor ama alet 2 saat kadar açık kalıyor. Pil bitince de çat diye kapanıyor, yani ne bir uyarı ne standby filan hiçbişey yok, bu da sanırım windowsu pili görmemesinden ve bir güç yönetimi uygulayamamasından kaynaklanıyor. pil sarj oluyor ve calisiyor ama windows gormuyor..fikri olan var mi?
quote:
Orjinalden alıntı: aydinmert
Arkadaşlar bende de Inspiron 9400 var ve ben de benzer pil problemi yaşıyorum. Windows ve bios pili hiç görmüyor. Fişden çekinge aleti kırmızı pil bitik ışığı yanıyor ama alet 2 saat kadar açık kalıyor. Pil bitince de çat diye kapanıyor, yani ne bir uyarı ne standby filan hiçbişey yok, bu da sanırım windowsu pili görmemesinden ve bir güç yönetimi uygulayamamasından kaynaklanıyor. pil sarj oluyor ve calisiyor ama windows gormuyor..fikri olan var mi?
Arkadaşım öncelikle vakit kaybetmeden servise gönder aynı sorun bendede vardı batarya değiştirildi ve sorun gitti.
Geçen hafta KOYUNCU ELEKTRONİK'e cihazımı gönderdim. Bugün elime geçti. 1 ay sürer diye düşünüyordum. Bu kadar hızlı bir şekilde onarım yaptıkları için çok teşekkürediyorum.
Ekran menteşelerinde oluşan boşluk giderilmiş ve Bataryam yenisi ile değiştirilmiş. Recovery yülenerek sıfır haliyle geri gönderildi. Teknik servis budur.
ya arkadaşlar,, batarya sorunum var,, hdd hata veriyor,, tuşun birisi koptu,, driver cd si ve de gerekli driver ler bilg.da enn başında da yüklü değildi..
bataryayı kullanım şartlarına göre kullanmadığımız söyleniyor..
tüm kullanıcılar da bundan şikayetçi zaten..
aylardır masaüstünden farkı yok bilgisyarın..
otobüs yolculuğunda laptop kullanmayacaksak,, ne çnemi var ki bunun
DELL BATARYA VE ADAPTOR SORUNLARINIZI EN KISA SUREDE COZMEK ICINwww.proaktifbilgisayar.com adresini ziyaret ediniz.Tesekkurler.
dAHA geçen gün yazmıştım nazar değmesin 7-8 aydır bi problemim yok diye bakın nazar değdi biraz önce aynı uyarıyı bende aldım bataryamı tanımıyormuş. ulen 7-8 aydır beraberdin ne çabuk unuttun vefasız. noldu anlamadım ki komşunun biligisayarının bataryaya göz dikti de bizimkinimi beğenmiyo. biraz araştırayım sanırım servi yolu görünecek işin yoksa okadar yedekleeee üfffffff
merhaba arkdaslar ben de dell 6400 kullanıyorum alalı 1.5 sene oldu ve suan bataryası uyarı verıyor kullanılabilir omrunun bıtmek uzere olduguna dair.bu durum garantı kapsamına gırer mı?.ben bilgisayari vatan bilgisayardan aldım.müsteri hizmetlerini aradım getirin bir bakalim dediler.
bataryalar sarf makzemesi olduğu için alındıktan sadece 6 ay içerisinde garanti kapsamına girer bataryanın ömrü bitmişse değişim yapılmaz
ölü konuyu canlandırmıs olcam biraz , benim de dell 1564 laptopum var.bikac aydır batarya sorunluydu.yarım saat anca dayanıyordu.ekranıma da sürekli uyarı geliyordu pilinizin ömrü bitti diye. 2010 yılında aldım laptopumu.servise telefon açtım,bana sıfır batarya getircekler.bi tuşum da çıkmıstı,komple klavye de gelcek :) servis gelip hepsini evimde halletcekmiş :) çok sasırdım acıkcası.hic beklemiyordum bukadarını
bende de aynı sorun var.model marka herşey aynı.. eve gelip acaba bataryanı değiştiler mi?