Şimdi Ara

DELL D600 ISINMA SORUNU VAR MI? KULLLANAN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

daha önce forumda bahsettiğim D600 için ısınma sorunundan bahsediliyor demiştim ama

http://www.josesandoval.com/hotdells/index.asp

adresinde baktığıma olayın abartı boyutlarda olduğunu gördüm 300'ü aşkın aşırı ısınıp kullanılamayan yada bozulan Dell D600'ler ile şikayetler var

arkadaşlar kont pcgold yada vatan'dan alıp bu laptop'u kullananlar var mı ısınma sorunu ne alemde?

millet elim yanıyor falan diyor bazılarıda o kadar ısınıyor ki (oyun oynarken yada dvd seyrederken) makine kilitleniyor yada

kendini korumak için hız düşüryor oyunlarda yavaşlıyor falan diyor? oyun oynuyanlar touchpad in sol tarafında (hd'nin olduğu yer ısınma)
    kilitlenme yavaşlama var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyildirim -- 26 Ekim 2005, 12:17:16 >

• walla bilmiyorumda bende bu laptopu almayı dusunuyorum tam sen simdi boyle dedin kafam yine karıstı.
    turkiyeden yokmu hic bu laptopu alan kullanan. 300 mesajda göz ardı edilebilecek bişey degilki.
    almasammı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: 22days

walla bilmiyorumda bende bu laptopu almayı dusunuyorum tam sen simdi boyle dedin kafam yine karıstı.
    turkiyeden yokmu hic bu laptopu alan kullanan. 300 mesajda göz ardı edilebilecek bişey degilki.
    almasammı acaba
    benim çalıştığım şirkette IT departmanında Dell D505 kullanıyorlar şimdi gidip hepsini kontrol ettim. gerçekten (verdiğim linkte d505 şikayetleride vardı) touchpad'in sol tarafı (ki altında hd var) gerçekten sıcaktı hatta bir arkadaşınkinin sol tarfının rengi atmıştı :( ıt'deki arkadaş sıcaktan kendi oldu garanti kapsamında kasa'yı değişecem dedi. bu arada toplma 4 d505 e baktım ekranı +sxga (1400*1050) olanlar (d600 1024*768) 1024*768 olanalrdan daha fazla ısınıyor. valla kafam karıştı sonuçta bu bilgisayralar IT de kullanılıyor öyle dehşet yüklenilmediklerinide biliyorum. eğer mazallah oyun falan oynasak ne olur bilemiyorum.
    of of ne güsel alıcaktım diodum. işin ilginci internetteki hiç bir review'da (anandtech falan da dahil) bu ısınmadan bahsetmiyorlar sadece kullananların yorumlarında var bu :( ben ilk araştırmamsa sadece 3-5 ısınam problemi okumuştum bu sietyi bulunca moralmen çöktüm. kararsız kaldım kullanan var mı arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: tyildirim

benim çalıştığım şirkette IT departmanında Dell D505 kullanıyorlar şimdi gidip hepsini kontrol ettim. gerçekten (verdiğim linkte d505 şikayetleride vardı) touchpad'in sol tarafı (ki altında hd var) gerçekten sıcaktı hatta bir arkadaşınkinin sol tarfının rengi atmıştı :( ıt'deki arkadaş sıcaktan kendi oldu garanti kapsamında kasa'yı değişecem dedi. bu arada toplma 4 d505 e baktım ekranı +sxga (1400*1050) olanlar (d600 1024*768) 1024*768 olanalrdan daha fazla ısınıyor. valla kafam karıştı sonuçta bu bilgisayralar IT de kullanılıyor öyle dehşet yüklenilmediklerinide biliyorum. eğer mazallah oyun falan oynasak ne olur bilemiyorum.
    of of ne güsel alıcaktım diodum. işin ilginci internetteki hiç bir review'da (anandtech falan da dahil) bu ısınmadan bahsetmiyorlar sadece kullananların yorumlarında var bu :( ben ilk araştırmamsa sadece 3-5 ısınam problemi okumuştum bu sietyi bulunca moralmen çöktüm. kararsız kaldım kullanan var mı arkadaşlar

Alıntıları Göster
    sen simdi diyosunki verdigim link d505 in yorumları, ayrıca gidip sirketteki d505 leri kontrol ettim hepsi ısınıyo. yani burda sonuc olarak ne verdigin linkdeki yorumlar nede sirketinizdeki d505lerin ısınma problemi bizi ilgilendirmiyo, sonucta biz d600 almak istiyoruz :) d505 degil

• quote:

sen simdi diyosunki verdigim link d505 in yorumları, ayrıca gidip sirketteki d505 leri kontrol ettim hepsi ısınıyo. yani burda sonuc olarak ne verdigin linkdeki yorumlar nede sirketinizdeki d505lerin ısınma problemi bizi ilgilendirmiyo, sonucta biz d600 almak istiyoruz :) d505 degil

Alıntıları Göster
    bu arada cogu sitede farklı ozellikler gösteren bu laptopu hangi siteden alacagima karar veremedim.

mesela : http://www.koysepete.com/Kategori.aspx?UrunId=32265 adresinde işlemci hizi 1.8,ekran karti bellegi 64 mb olarak gosterilirken;

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=LSDTLATD515TXP adresinde islemci hizini 1.6, ekran kariti 32 MB ATI olarak gosteriliyor.

Tahminlerime göre bu laptop degisik konfigirasyonlarla satışa sunulmuş ve her site farklı bi verisyonunu satabiliyor.

Ayrıca http://www.donanimhaber.com/arkadas.asp?haberno=2864 adresinde ürünün incelemesi yapılmış ve sonuclar iyi olarak kabul edilmiş.

bu konfigirasyon degisikliklerinin sebebi nedir acaba çözemedim

• quote:

bu arada cogu sitede farklı ozellikler gösteren bu laptopu hangi siteden alacagima karar veremedim.

mesela : http://www.koysepete.com/Kategori.aspx?UrunId=32265 adresinde işlemci hizi 1.8,ekran karti bellegi 64 mb olarak gosterilirken;

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=LSDTLATD515TXP adresinde islemci hizini 1.6, ekran kariti 32 MB ATI olarak gosteriliyor.

Tahminlerime göre bu laptop degisik konfigirasyonlarla satışa sunulmuş ve her site farklı bi verisyonunu satabiliyor.

Ayrıca http://www.donanimhaber.com/arkadas.asp?haberno=2864 adresinde ürünün incelemesi yapılmış ve sonuclar iyi olarak kabul edilmiş.

bu konfigirasyon degisikliklerinin sebebi nedir acaba çözemedim

Alıntıları Göster
    ee ben diorum ki pek dikkatlı okumuyorsun ;)
    quote:

gerçekten (verdiğim linkte d505 şikayetleride vardı)

d505 ile d600 aslında aynı alt yapıda ve kasa kullanan ürünler (bunu belirtmeyi unutmuşum ama :))
    onun için ısı sorunlarıda benzer ne yazıkki

verdiğim link d600 için ( bi bak istersen) ama araya şikayetçi d505 çilerde sızmış :)

• quote:

ee ben diorum ki pek dikkatlı okumuyorsun ;)
    quote:

gerçekten (verdiğim linkte d505 şikayetleride vardı)

d505 ile d600 aslında aynı alt yapıda ve kasa kullanan ürünler (bunu belirtmeyi unutmuşum ama :))
    onun için ısı sorunlarıda benzer ne yazıkki

verdiğim link d600 için ( bi bak istersen) ama araya şikayetçi d505 çilerde sızmış :)

Alıntıları Göster
    anlıyorum yanlıs anlasılma icin pardon :)
    peki bu her sitede degisik konfirigasyon olayına ne diyosun ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Isınma sorunu olmayan gaming laptop
    geçen yıl önce açıldı
    Bu telefonu kullanan varmı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

anlıyorum yanlıs anlasılma icin pardon :)
    peki bu her sitede degisik konfirigasyon olayına ne diyosun ?

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ben bu urunu biliyorum turkıyede ve dunyada 1.8 işlemcılı olanı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga145

Alıntıları Göster
    benim anladığım türkiyede gerçekten 1.8'i yok

işin ilginci bir kaç yabancı sitede Dell'in bu üründeki ısınma sorununu gizlemek için son dönem sadece centrino 1.6 ürettiğini yazıyodu. tabi çamur at izi kalsın gibi oldu ama bilinmez bize bu laptopu kullanan birilerinin yorumları lazım
  • quote:

benim anladığım türkiyede gerçekten 1.8'i yok

işin ilginci bir kaç yabancı sitede Dell'in bu üründeki ısınma sorununu gizlemek için son dönem sadece centrino 1.6 ürettiğini yazıyodu. tabi çamur at izi kalsın gibi oldu ama bilinmez bize bu laptopu kullanan birilerinin yorumları lazım

Alıntıları Göster
    dün bilgisayarcı arkdaş yurt dısından getirmiş 1.6 32mb paylaşımsız ekranı var yaklaşık 1 saat kullandım gayet hızlı bir makina pek ısınmadı ama daha fazla kullanmak lasım alet kulalnıı güzel hoş bir makina 256mb ramlede gayaet hızlı çaışıyor bence alınabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: bscol

dün bilgisayarcı arkdaş yurt dısından getirmiş 1.6 32mb paylaşımsız ekranı var yaklaşık 1 saat kullandım gayet hızlı bir makina pek ısınmadı ama daha fazla kullanmak lasım alet kulalnıı güzel hoş bir makina 256mb ramlede gayaet hızlı çaışıyor bence alınabilir...

Alıntıları Göster
    teşekkürler bscol :) bu biraz su serpti yüreğimize :)

başka kullanan varmı arkadaşlar ekstra yorumlar?
  • quote:

teşekkürler bscol :) bu biraz su serpti yüreğimize :)

başka kullanan varmı arkadaşlar ekstra yorumlar?

Alıntıları Göster
    ben yardımcı olması acısından bazı sitelerdeki d600 incelemelerinin linklerini koyuyorum ancak bbu alete guvenilmez arkadaslar ,bir cok kullanıcıya bakrssanız alet sorunlu,1 saat içinde mavi ekranla karsı karsıya kalıp kitlenme sorunu gösterebilen, bataryası oldukca zayıf olan,5400 rpm lik hitachi harddisk yaratmıs oldugu uymusuzluk yuzunden oldukca fazla ısınan ve hatta oylesine bir sıcaklıga ulasıp kullanıcının parmak uclarını rahatsız edebilen bir alet oldugu yorumlardan anlasıyor.
    bence fiyatına kanıp aleti almakta pek yarar yok zira bakıldıgında ucuz etin yahnisi yaban olur deyişindeki gibi eski bir alete ki 2003 yılında piyasaya cıkmıs bu kadar para vermek risk almaktır.yinede asagıdaki incelemeleri okumakta yarar var.

http://www.anandtech.com/mobile/showdoc.aspx?i=2225&p=2
    http://arstechnica.com/reviews/hardware/d600.ars/2
    http://www1.us.dell.com/content/products/productdetails.aspx/latit_d600?c=us&cs=28&l=en&s=dfb&~page=5&~tab=viewstab
    http://reviews-zdnet.com.com/Dell_Latitude_D600/4505-3121_16-20906166-8.html?tag=top
    http://www.hardwarezone.com/articles/print.php?cid=14&id=721

• yokkkkk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 26 Ekim 2005, 23:33:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga145

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: tolga145

böyle diyosun da http://www.koysepete.com/Kategori.aspx?UrunId=32265 ben bu linkteki olayı anlamadım neden 1.8 yazmıslar ? ayrıca Ekran Kartı Belleği 64 MB. yazmıslar bunuda anlamadım.
    sallıyolar heralde.

• quote:

quote:

böyle diyosun da http://www.koysepete.com/Kategori.aspx?UrunId=32265 ben bu linkteki olayı anlamadım neden 1.8 yazmıslar ? ayrıca Ekran Kartı Belleği 64 MB. yazmıslar bunuda anlamadım.
    sallıyolar heralde.

Alıntıları Göster
    ayrıca http://www.donanimhaber.com/arkadas.asp?haberno=2864 donanim haber sitesi görüldügü üzere linkte d600 incelemesi yapmıs ve testte ısınma sorunu gibi bi sonuc cıkmamıs.yani donanim habere guvenmek bence akıllıca.

• quote:

quote:

sallıyolar heralde.

Alıntıları Göster
    salladıkları kesin çünkü dell'im kendi sitesi de d600 için 32 mb radeon9000 discrete diyo başka seçenek 64 falan yok anlıyacağınız.

ugurel in dediklerine bende katılıyorum yanlız işin enteresanı gönderilen linklerin hiçbirinde bu bahsettiğimiz sorundan bahsdilmio çoğu sitede başarılı iyi bir laptop diyo sadece kullanıcı şikayetlerinde bu var. eh bütün sitelerde Dell'in adamı değil ya garip işte :)

aslında bende epey havaya girmiştim alıcam die çünkü pilini falan 6 hücreli veriyorlarmış (ben kont'u aradığımda 4 cell demişlerdi bende aletin peşini bırakmıştım) fiyatta iyi ama

yahni benimde midemi yakıyor sanki

başka yorumu olan arkadaşlar? kullananlar? hiç kimse almamış mı bu laptop'tan ? yoksa hepsi soğuk kış gecelerinin ısıtıcısı die memnun mu laptop'undan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyildirim -- 26 Ekim 2005, 23:45:26 >

• quote:

salladıkları kesin çünkü dell'im kendi sitesi de d600 için 32 mb radeon9000 discrete diyo başka seçenek 64 falan yok anlıyacağınız.

ugurel in dediklerine bende katılıyorum yanlız işin enteresanı gönderilen linklerin hiçbirinde bu bahsettiğimiz sorundan bahsdilmio çoğu sitede başarılı iyi bir laptop diyo sadece kullanıcı şikayetlerinde bu var. eh bütün sitelerde Dell'in adamı değil ya garip işte :)

aslında bende epey havaya girmiştim alıcam die çünkü pilini falan 6 hücreli veriyorlarmış (ben kont'u aradığımda 4 cell demişlerdi bende aletin peşini bırakmıştım) fiyatta iyi ama

yahni benimde midemi yakıyor sanki

başka yorumu olan arkadaşlar? kullananlar? hiç kimse almamış mı bu laptop'tan ? yoksa hepsi soğuk kış gecelerinin ısıtıcısı die memnun mu laptop'undan

Alıntıları Göster
    bi noktaya daha deyineyim
    2.13 kg lık agırlık 4 hucreli pil oldugu zaman ancak olabiliyor
    6 hucreli pil kullanıldıgında bu agırlık 2.5 e kadar yaklasıyor daloyısıyla hafifliği duusunenler için bir dezavantaj
    ama optik okuyucunun kolaylıkla sokulebilir olması seyahatlerde bunu cıkararak oldukca yuksek mobiliteye ulasmak mumkun.
    yapılan incelemelerde aletin sorunlarına değinilmemesinin en belirgin nedeni ise fikrimce 2003 te piyasaya cıkmıs bir urunun incelemesi o yılda yapıldıgından dolayı uzun vadede ortaya cıkabilecek sorunlardan bahsedilme imkanı olmuyor tabiki.Ayrıca incelemeyi yapanların bu aleti ancak ve ancak 2-3 saat bilemediniz 1 gun kullandıklarını dusunuyorum.Dolayısıyla yorumlara kafi demek yanlış olur dusuncesindeyim.
    son olarak bu kadar ucuza bir laptop piyasaya arz edilmesinin bence altında sorunlar olabilir.Dikkat etmek lazım ama sonucta dell olması insanın ilgisinni cekiyor.Koskoca amerikan devi dell kotu bir urun uretebilir mi diyeceksiniz bence uretir ki d600 un ardından hemen d800 modelini cıkararak bunu telafi etmek istiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurel

bi noktaya daha deyineyim
    2.13 kg lık agırlık 4 hucreli pil oldugu zaman ancak olabiliyor
    6 hucreli pil kullanıldıgında bu agırlık 2.5 e kadar yaklasıyor daloyısıyla hafifliği duusunenler için bir dezavantaj
    ama optik okuyucunun kolaylıkla sokulebilir olması seyahatlerde bunu cıkararak oldukca yuksek mobiliteye ulasmak mumkun.
    yapılan incelemelerde aletin sorunlarına değinilmemesinin en belirgin nedeni ise fikrimce 2003 te piyasaya cıkmıs bir urunun incelemesi o yılda yapıldıgından dolayı uzun vadede ortaya cıkabilecek sorunlardan bahsedilme imkanı olmuyor tabiki.Ayrıca incelemeyi yapanların bu aleti ancak ve ancak 2-3 saat bilemediniz 1 gun kullandıklarını dusunuyorum.Dolayısıyla yorumlara kafi demek yanlış olur dusuncesindeyim.
    son olarak bu kadar ucuza bir laptop piyasaya arz edilmesinin bence altında sorunlar olabilir.Dikkat etmek lazım ama sonucta dell olması insanın ilgisinni cekiyor.Koskoca amerikan devi dell kotu bir urun uretebilir mi diyeceksiniz bence uretir ki d600 un ardından hemen d800 modelini cıkararak bunu telafi etmek istiyor.

Alıntıları Göster
    bilgilerin yorumların ve biz d600 almayı dusunenler icin yazdıgın goruslerin icin oncelikle tesekkurler.
    ama dusuncem şu yonde : 2 3 saat acık kalan laptop 2003 yılındada ısınma problemi yaratabilir, 2005 yılındada. yani o 2 sene once yapılmıs bi test gecersiz olacak diye bisey yok, sonucta cihaz aynı cihaz model aynı model. cok celiskilere düştüm. sanırım bizi aydınlatabilicek tek kisi bu cihazı alıp evinde test edip ve uzun vadede kullanmıs bir kullanıcı olacak.
    hala beklemedeyiz bi d600 sahibi cıkıp bizi aydınlatır umarım :)

• quote:

bilgilerin yorumların ve biz d600 almayı dusunenler icin yazdıgın goruslerin icin oncelikle tesekkurler.
    ama dusuncem şu yonde : 2 3 saat acık kalan laptop 2003 yılındada ısınma problemi yaratabilir, 2005 yılındada. yani o 2 sene once yapılmıs bi test gecersiz olacak diye bisey yok, sonucta cihaz aynı cihaz model aynı model. cok celiskilere düştüm. sanırım bizi aydınlatabilicek tek kisi bu cihazı alıp evinde test edip ve uzun vadede kullanmıs bir kullanıcı olacak.
    hala beklemedeyiz bi d600 sahibi cıkıp bizi aydınlatır umarım :)

Alıntıları Göster
    evet evet bize d600 sahibi lazım acil ;)

testler içinse çoğunda 3d benchmark'da yapılmış ve eğer bahsettiğim linke bakarsanız insanlar 10 dk içinde makinenin kullanılmaz hale geldiğini savunuyor yani anlayacağınız test yapan arkadaşlarında bunu görmüş olması gerekiyor gibi geliyor bana hatta o yorumlarda bir çok kişi aynı şeyi demiş, heryerde iyi review'lar okudum kimse bu sıcaklık olayından bahsetmio die :)

yokmu d600 sahibi hiç:) alırsak ilk biz mi alıcaz d600'ü :)

• quote:

evet evet bize d600 sahibi lazım acil ;)

testler içinse çoğunda 3d benchmark'da yapılmış ve eğer bahsettiğim linke bakarsanız insanlar 10 dk içinde makinenin kullanılmaz hale geldiğini savunuyor yani anlayacağınız test yapan arkadaşlarında bunu görmüş olması gerekiyor gibi geliyor bana hatta o yorumlarda bir çok kişi aynı şeyi demiş, heryerde iyi review'lar okudum kimse bu sıcaklık olayından bahsetmio die :)

yokmu d600 sahibi hiç:) alırsak ilk biz mi alıcaz d600'ü :)

Alıntıları Göster
    wallahi öyle gözüküyo ilk biz alacaz galiba. şöyle yapalım tyildirim sen gidip al teste et sonucları yaz sorada ben alayim ehaeh ikimizden baska yok galiba :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.