Şimdi Ara

DELL Inspiron 1501 serisi kullanıcıları Derneği, almak isteyenler (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
0
Favori
41.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben ilk aldığımda yaptım bios update i hiç bi fark göremedim

ayrıca ekran kartı bellek paylaşımı da bios tan ayarlanmıyor illaki windows üzerinden ayarlanacak
  • Ben biraz önce yaptım.CATALYST programında advanced bölümünde graphic settings te integrated graphicsin altında UMAframe buffer'ı 256 MB yaptım.
    Sistem özelliklerinde ram 128 MB eksikgörünüyor.Sanırım tahmin ettiğim gibi aletin 128 MB kendi RAM'i var.
  • bende 1 gb ram var 256 yapınca görünen ram 766 bence tamaiyle ramden yiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ALTEK

Ben biraz önce yaptım.CATALYST programında advanced bölümünde graphic settings te integrated graphicsin altında UMAframe buffer'ı 256 MB yaptım.
    Sistem özelliklerinde ram 128 MB eksikgörünüyor.Sanırım tahmin ettiğim gibi aletin 128 MB kendi RAM'i var.

Dell inspiron 1501 serisinin ekran kartı: Integrated yani- paylaşımlı- paylaşımsız değil ekran kartıdır.Fiyat bundan dolayı düşüktür :)

Bu konuda bi yanlışlık olmasın ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekojan -- 16 Mayıs 2007; 1:43:14 >

• Bendeki bilgisayar MS word 2007 açtığımda dik açıyla baktığınızda gözle görülşür şekilde ekranda dalgalanmalar oluyor, bu normal midir?

Bir de bios update etsek garanti kapsamı dışına çıkar mı bilgisayar?
  • dell 1501 de gerçektende cok guzel fiker beyan ediyosunuz

ben 2 tane almak istiyorum ama benim 1 kaçtane sorum war

1 bu laptop 6 hücrelimi 9 hücrelimi
    2 fifa 07 carbon vs vs oyunları oynuyabilirimiyiz
    3 tv kartı alsak takabilirmiyiz ( su visa kartı gibi olanlardan )
    4 aldığımız laptoplardan 2x512 mi yoksa 1 gb mı cıkacak rem i 2 tane 512 cıkarsa gerçektende hayal kırıklığına uğrarım işin yoksa 2 tane 1 gb rem al uzun iş

cok soru sordum galiba İLK (1) msj bu konu hakkında doluyum galiba kusura bakmayın cewap werirseniz sewiniri

• pil 6 hücreli

bendeki ramler 2x512

fifa07,pes6,nfs... falan oynayabilirsin tabi ama düşük detaylarda,unutmamak lazım ki bu laptop kesinlikle oyun için değil
  • yaw arkadaşlar ben bilgisayarı uyku moduna alınca bir türlü açamıyorum bir yardım etseniz tuşu falan mı var anlamadım gitti
  • Arkadaslar ben bugun Fujitsu Siemens Pi 1505 aldım...<Ama bu model aklıma takıldı sanırım bugun gidip degistirecegim; FS 1505 `in konfigurasyonunu yazayım ona gore degerlendirin... Bir miktar oyun da oynayabilirm, lakin Fs 1505`te de Core2Duo var yani aklımı karıstıran birisinin ekran kartının olması digerininse Intel C2d islemcisinin olması... AMD X2 64 ile Core2 Dou 1,66 arasında cok fark var mıdır? yani Amd`nin performans testlerinde bir miktar geride kaldıgını biliyorum, lakin yine de ortada dell farkı da var... Mumkun oldugunca tarafsız degerlendirdiginizde Dell 1501 mi yoksa FS 1505 mi tercih edilmelidir? dedigim gibi bir miktar oyun oynayacagım... ama amd beni urkutmuyor degil... ne dusunuyorsunuz amd kullanıcıları olarak ozellikle...

Tesekkurler

FUJITSU SIEMENS AMILO PI 1505

Chip Seti Intel 945GM Chipset
    İşlemci / Hızı Core 2 Duo T5500 1.66 GHz 2MB 667Mhz
    Ekran Özelliği 15.4" / 1280 x 800 / WXGA
    Ekran Boyutu 15.4"
    Ekran Kartı Paylaşımlı 128MB
    Sistem Belleği 1024MB 667Mhz
    Bellek Yuvası 2
    Sabit Disk Kapasitesi 120GB 5400RPM 8MB
    Ses Kartı Tümleşik
    Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı
    Klavye TR/Q
    Kablosuz İletişim Intel Pro Wireless 3945ABG 802.11a/b/g Entegre WLAN
    Bluetooth Özelliği Yok
    Infrared Yok
    Pcmcia Var
    USB (Adet) ? 3
    FireWire Var
    Seri Port Yok
    Paralel Port Yok
    S-Video (TV-Out) Var
    Fax Modem Var
    10/100 Ethernet Var
    Pil Ömrü (Saat) 3.2
    Boyutlar 358x255x36mm
    Ağırlık 2.8 kg
    Paket İçeriği Notebook

• quote:

Orjinalden alıntı: sekojan

Merhaba arkadaşlar,
    bikaç gün içinde laptop alacağım :
    Bu ürün tarafımca alındı ürün yorumlarım için 3. sayfaya bakabilirsiniz.

İŞLEMCİ: AMD TURION 64 X2 TL-52 (1.6GHz), 1MB (2 x 512KB)
    HDD: 120 GB SATA 5400 rpm
    RAM: 1024 MB DDR-II 533
    EKRAN: 15.4" WXGA, 1280 x 800, True Brite
    EKRAN KARTI: 128 MB ATI Radeon Xpress X1150 256MB HighperMemory
    CD-R / DVD / CD-RW: DVD-RW DUAL+R9
    Modem : 56K ITU V.92 data/faks modem
    Ethernet: 10/100 Ethernet, 802.11 B/G Wireless
    Port çıkışları: 3x USB2.0 , VGA
    İşletim sistemi: Free DOS
    Ağırlık: 2.80 kg
    Pil Ömrü: 2-2.5 saat pil ömrü, 6-cell pil
    Bluetooth: -
    Kart Okuyucu: 3-in-1 kart okuyucu (SD/MMC/MS)
    Web Cam: -
    Tv Kartı: -
    Garanti: 2 Yıl
    bu ürün farklı konfigirasyonlarla sizlere sunulabiliyor.

1024 mb ram ile , 120 gb harddisk ile ürün harika görünüyor.

http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/inspn_1501?c=tr&l=tr&s=dhs

adresinden incelenebilir.

+BU LAPTOP HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ?

Üstad peki ekran kartı özelliklerindeki 128 MB ATI Radeon Xpress X1150 256MB HighperMemory satırındaki 128 MB ne anlama geliyor?

• quote:

Orjinalden alıntı: japon_tayfun

bende 1 gb ram var 256 yapınca görünen ram 766 bence tamaiyle ramden yiyor

Bende de 512 MB RAM var 256 deyince sistem belleği 384 MB kalıyor.Eğer full RAM den yiyorsa BIOS u uptade edip oradan mı ayarlayacağım?Bir yanlışlık var o zaman benim makinede.İyice kafam karıştı ya.Çözsek ya şu işi arkadaşlar.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sekojan

Merhaba arkadaşlar,
    bikaç gün içinde laptop alacağım :
    Bu ürün tarafımca alındı ürün yorumlarım için 3. sayfaya bakabilirsiniz.

İŞLEMCİ: AMD TURION 64 X2 TL-52 (1.6GHz), 1MB (2 x 512KB)
    HDD: 120 GB SATA 5400 rpm
    RAM: 1024 MB DDR-II 533
    EKRAN: 15.4" WXGA, 1280 x 800, True Brite
    EKRAN KARTI: 128 MB ATI Radeon Xpress X1150 256MB HighperMemory
    CD-R / DVD / CD-RW: DVD-RW DUAL+R9
    Modem : 56K ITU V.92 data/faks modem
    Ethernet: 10/100 Ethernet, 802.11 B/G Wireless
    Port çıkışları: 3x USB2.0 , VGA
    İşletim sistemi: Free DOS
    Ağırlık: 2.80 kg
    Pil Ömrü: 2-2.5 saat pil ömrü, 6-cell pil
    Bluetooth: -
    Kart Okuyucu: 3-in-1 kart okuyucu (SD/MMC/MS)
    Web Cam: -
    Tv Kartı: -
    Garanti: 2 Yıl
    bu ürün farklı konfigirasyonlarla sizlere sunulabiliyor.

1024 mb ram ile , 120 gb harddisk ile ürün harika görünüyor.

http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/inspn_1501?c=tr&l=tr&s=dhs

adresinden incelenebilir.

+BU LAPTOP HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ?

Üstad peki ekran kartı özelliklerindeki 128 MB ATI Radeon Xpress X1150 256MB HighperMemory satırındaki 128 MB ne anlama geliyor?

Bunu herhangi bir web sayfasından yapıştırmıştım, ama 256 mb integrated dell in sayfasında yazan. aynen şu şekilde ATI Radeon® Xpress 1150 256MB HyperMemoryTM (tümleşik),

Yukardaki yanlış olabilir ama bu değil ..düzeltiyim onu hemen:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekojan -- 17 Mayıs 2007; 16:23:42 >

• Arkadaslar laptopun ghostunu almak istiyorum lakin, disket sürücüsü olmadığı için Norton Ghost disketi ile alamıyorum. Elimde Acronis Image server 8.0 Cd'si vardi bilgisayari onunla actim ama bu sefer de harddiski gormedi.

Ghost almak icin bi yol gosterecek varmi?

Boot edilebilir USB stick nasil yapabilirim, daha sonra Norton Ghostu USBye atsam, burdan boot edip ghost alabilirmiyim?
  • @berkserk
    GHOST.EXE dosyasını windows başlangıç disketinin içindeki dosyalarla Usbye at ya da cdye yazdır.(win98 başlangıç disketi dosyalarını netten bulaiblirsin.)
    Diski boot edip Cdrom desteği ile başlat (cdye yazdırdı isen), yüklediğin bellekten ghost.exeyi çalıştır ve yedek al.
    X:ghost.exe

quote:

Orjinalden alıntı: yastik

Bendeki bilgisayar MS word 2007 açtığımda dik açıyla baktığınızda gözle görülşür şekilde ekranda dalgalanmalar oluyor, bu normal midir?

Şu soruma da yanıt lütfen, sorun bir tek bende mi var?
    Arkadaşlar bir üretim hatası olabilir, daha önce Dell toplatmıştı bir modeli, bir şey varsa hep beraber hareket edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozdil -- 17 Mayıs 2007; 22:36:50 >
  • Bazen internet sayfasında aşağı hızlı inince dalgalanma gibi bir şey oluyor bende. Acaba aynı şeyden mi bahsediyoruz?
  • Orjinalden alıntı: yastik

Bendeki bilgisayar MS word 2007 açtığımda dik açıyla baktığınızda gözle görülşür şekilde ekranda dalgalanmalar oluyor, bu normal midir?

Şu soruma da yanıt lütfen, sorun bir tek bende mi var?
    Arkadaşlar bir üretim hatası olabilir, daha önce Dell toplatmıştı bir modeli, bir şey varsa hep beraber hareket edelim.

yasitik ben de ekran dalgalanması vs. yok ama özellikle ms s
    word de mi olyr anlamış değilim.Prblmi ayrntlı yazarsan yardımcı olurum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: imate

beyler hiç bios miosla oynamayı bırakın cihazı kitlersiniz kafayı sıyırırsınız kendi ayarlarını kedi otomatikman yapıyor. ama masaustunden ne halt yerseniz yiyin bios surumu eski hepinizin tahminen 1,73 kusur olması laasım. 2,3 cıkarın bakın takır takır nasıl götürüyor. bu adresten biosunu idrirebilirsiniz ...
    http://support.euro.dell.com/support/downloads
    indirin yanlız herhangi başka bi proğram calısıyorsa kapatın sonra proğramı calıştırıp bekleyin butun herseyi kendi halledip sorun felan kalmayacak ortada duyrulur.................

Güzel kardeşim;BIOS'u aynen 2.3.0'a yükselltim.Catalyst center'ı son sürümüne yükselttim.Ekran kartı sürücüsünü son sürümü ile yeniledim.Ama hep aynı şey.Hiçbir şey değişmedi.Zaten direkt BIOS tan paylaşımı ayarlayamıyorsun.Mecburen Catalyst'i kullanıyorsun.128 MB ye kadar sorun yok.Ama 256 ya ayarlayınca gene 128 paylaşıyor.Acaba makinenin RAM inin 512 MB olmasıyla alakası varmıdır?RAM alıp yükseltsem düzelir miki?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: imate

beyler hiç bios miosla oynamayı bırakın cihazı kitlersiniz kafayı sıyırırsınız kendi ayarlarını kedi otomatikman yapıyor. ama masaustunden ne halt yerseniz yiyin bios surumu eski hepinizin tahminen 1,73 kusur olması laasım. 2,3 cıkarın bakın takır takır nasıl götürüyor. bu adresten biosunu idrirebilirsiniz ...
    http://support.euro.dell.com/support/downloads
    indirin yanlız herhangi başka bi proğram calısıyorsa kapatın sonra proğramı calıştırıp bekleyin butun herseyi kendi halledip sorun felan kalmayacak ortada duyrulur.................

Güzel kardeşim;BIOS'u aynen 2.3.0'a yükselltim.Catalyst center'ı son sürümüne yükselttim.Ekran kartı sürücüsünü son sürümü ile yeniledim.Ama hep aynı şey.Hiçbir şey değişmedi.Zaten direkt BIOS tan paylaşımı ayarlayamıyorsun.Mecburen Catalyst'i kullanıyorsun.128 MB ye kadar sorun yok.Ama 256 ya ayarlayınca gene 128 paylaşıyor.Acaba makinenin RAM inin 512 MB olmasıyla alakası varmıdır?RAM alıp yükseltsem düzelir miki?

sistem raminin 512 mb olmasıyla alakalı bi durum olabilir

ayrıca ekran kartının ramini ha 256 yapmışsın ha 128 yapmışsın pek bişey farketmez, hatta bu grafik işlemcisiyle 1 gb ram olsa da bişey farkedeceğini sanmıyorum

• bende dell 1501 kullanıcısıyım 1 aydır.
    anlamadım gitti! işlemcinin amd oluşundanmı yok sa işletim sisteminin vista oluşundanmıdır telefonumdaki gold flash hafıza kartını takıyorum bilgisayar görmüyor sonra premier pc 1997 webcam aldım vista driver ını yükledim çalışıyor ama bilgisayar açılırken hata veriyor bu program kapatılacak windows size daha sonra hatayı bildirecek şeklinde gerçi hiç bildirdiğide yokta?:) ayrıca webcam in takılı olduğunu bilgisayarım’dan göremiyorum.nasıl görebileceğimi bilen varsa yazabilirmi?amcap diye bir program var onu açarak webcam’in çalıştığını görüyorum ama o da sık sık donduğundan bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.1501 ALACAK ARKADAŞLARIN DİKKATİNE! şu an için vista’yı tercih etmeyin ben ettim yanlış yaptım uyum problemi var. ayrıca problemlerimi çözecek arkadaslar varsa fikirlerini bekliyorum.
  • Aygıt Yöneticisi (Device Manager) altında soru işaretli yada ünlem işaretli bir satır varmı?

Kullandigin kamera driverleri Vista için uyumsuz olabilir üreticinin sitesinde belki yeni driver varsa onunla dene.

quote:

Orjinalden alıntı: sonsuvari

bende dell 1501 kullanıcısıyım 1 aydır.
    anlamadım gitti! işlemcinin amd oluşundanmı yok sa işletim sisteminin vista oluşundanmıdır telefonumdaki gold flash hafıza kartını takıyorum bilgisayar görmüyor sonra premier pc 1997 webcam aldım vista driver ını yükledim çalışıyor ama bilgisayar açılırken hata veriyor bu program kapatılacak windows size daha sonra hatayı bildirecek şeklinde gerçi hiç bildirdiğide yokta?:) ayrıca webcam in takılı olduğunu bilgisayarım’dan göremiyorum.nasıl görebileceğimi bilen varsa yazabilirmi?amcap diye bir program var onu açarak webcam’in çalıştığını görüyorum ama o da sık sık donduğundan bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.1501 ALACAK ARKADAŞLARIN DİKKATİNE! şu an için vista’yı tercih etmeyin ben ettim yanlış yaptım uyum problemi var. ayrıca problemlerimi çözecek arkadaslar varsa fikirlerini bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.