Şimdi Ara

DELL Inspiron 1501 serisi kullanıcıları Derneği, almak isteyenler (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
0
Favori
41.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makineyi şarjdan aldım, açma düğmesine bastım, makinedeb 4 kısa beep ardından boşluk ve 3 kısa beep sesi geldi. Ayrıca ekranda hiçbir hareket yok. Açma kapama düğmesinden kapattım.

Birkaç sefer daha denedim, bazende Aç/Kapa düğmesinin solunda kilit içinde "A" harfi, sanırım Caps Lock, yanıp sönüyor ama ekranda hiçbir hareket yok.

Her hangi bir fikri olan varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: berkserk

Makineyi şarjdan aldım, açma düğmesine bastım, makinedeb 4 kısa beep ardından boşluk ve 3 kısa beep sesi geldi. Ayrıca ekranda hiçbir hareket yok. Açma kapama düğmesinden kapattım.

Birkaç sefer daha denedim, bazende Aç/Kapa düğmesinin solunda kilit içinde "A" harfi, sanırım Caps Lock, yanıp sönüyor ama ekranda hiçbir hareket yok.

Her hangi bir fikri olan varmı?

belki ram de problem olabilir

bilgisayarı aldığında açıp deneme imkanınız olmadı sanırım?
  • kapalı koli içindeydi, sadece kutu içeriğinde bir eksik varmı yada lcd de çatlak olabilir diye koliyi açıp baktım, ama çalıştırmadım.

RAM i ikinci slota takıp deneyeceğim birazdan.

Bir iki sorum daha var. cihaz fişe takılı iken şarjda olduğunu simgeleyen ışık sürekli yanıyormu çünkü bende sadece taktıktan 1-2 saniye sonra yanıyor ve sönüyor o kadar.

quote:

Orjinalden alıntı: bigblack_tr

belki ram de problem olabilir

bilgisayarı aldığında açıp deneme imkanınız olmadı sanırım?
  • Ram ikinci slota taktım ve makine açıldı , şimdi birinci slota tekrar takıp kontrol edeceğim, sagol bigblack_tr

Tamam, birinci slotta da açıldı. Bu arada, makinede 1 tane 1024 mb Apacer PC-5300 (667Mhz) ram takılıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkserk -- 11 Mayıs 2007; 9:49:15 >
  • quote:

Ram ikinci slota taktım ve makine açıldı , şimdi birinci slota tekrar takıp kontrol edeceğim, sagol bigblack_tr

Tamam, birinci slotta da açıldı. Bu arada, makinede 1 tane 1024 mb Apacer PC-5300 (667Mhz) ram takılıydı.

çalıştığına sevindim
    hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigblack_tr -- 11 Mayıs 2007; 10:44:56 >
  • Vista Ultimate 64 bit kurdum, Other devices altında "Base System Device" ünlem işareti var, bunun driveri nerden bulunabilir bilgisi olan varmı?

Ayrıca bilgisayar Sleep modundan dönünce ekrandaki görüntü çok bozuluyor, sanırım windowsun kendi ekran kartı sürücülerinden dolayı.

quote:

Orjinalden alıntı: japon_tayfun

arkadaşlar bir sorum olucaktı format çektikten sonra dell driver cd si var o otomatik açıyor ama bir türlü driverları adam gibi yükleyemedim bende içine grip zipleri teker teker açarak yükledim

bu arada vista kurunca direkt olarak bütün donanımı kendisi bulup işi hallediyor

• Arkadaşlar Pc açılırken arada sırada kilitlenip reset atıyor bunun nedeni ne olabilir ?

Notebook un temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Gri yerleri kolay kirleniyor iz gibi şeyler kalıyor nasıl neyle temizlerim ? Klavye arasına bişeyler kaçıyor oraları nası temizlerim ? Sanırım klavye çıkıyor yada başka bişiler oluyor kurcalamadım hiç
  • USBden herhangi bir aygıt bağlımı bilgisayara.

Açılışta F12e basınca acilan menuden diagnostics sec ve tum testleri yap, belki hatayi bulabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: hannibal

Arkadaşlar Pc açılırken arada sırada kilitlenip reset atıyor bunun nedeni ne olabilir ?

Notebook un temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Gri yerleri kolay kirleniyor iz gibi şeyler kalıyor nasıl neyle temizlerim ? Klavye arasına bişeyler kaçıyor oraları nası temizlerim ? Sanırım klavye çıkıyor yada başka bişiler oluyor kurcalamadım hiç
  • Deneyeceğim F12 yi bakalım.Temizliği nasıl yapacağız ? USB takılı değil pc ye
  • quote:

Vista Ultimate 64 bit kurdum, Other devices altında "Base System Device" ünlem işareti var, bunun driveri nerden bulunabilir bilgisi olan varmı?

Ayrıca bilgisayar Sleep modundan dönünce ekrandaki görüntü çok bozuluyor, sanırım windowsun kendi ekran kartı sürücülerinden dolayı.

quote:

arkadaşlar bir sorum olucaktı format çektikten sonra dell driver cd si var o otomatik açıyor ama bir türlü driverları adam gibi yükleyemedim bende içine grip zipleri teker teker açarak yükledim

bu arada vista kurunca direkt olarak bütün donanımı kendisi bulup işi hallediyor

driver cd içindeki ziplerin brindeydi numarasını unuttum

• Beyler size bir tecrübemi anlatayım. Bilgisayar açılırken ara sıra mavi ekran çıkıyordu, resetlendikten sonra windows açılıyordu. Daemon Tools programını silince bu sorun artık olmuyor. Ancak bendeki windows vista. Sanırım vista ile bu program pek uyumlu değil. Malum sanal bir sürücü açıyor. Haberiniz olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hannibal

Deneyeceğim F12 yi bakalım.Temizliği nasıl yapacağız ? USB takılı değil pc ye

Temizlik konusunda arama yapın bütün detaylar mevcut.

Bu arada baya alan oldu bu ürünü herkese hayırlı olsun.İlk formatımı attım, bittorent trojanı ile başım dertteydi.Bütün Driverları cd den sorunsuz yükledim ...
  • bittoretnt exe dosyası flash disklerden bulaşır arkadaşlar. flash disklerinizi arama yapmadan açmayın.antivira bu iş için iyi bir çözüm yada kaspersky
  • Hayırlı olsun Berk, bende sanırım NT den aynı fiyata alıcam, taşıma antası yazmıyor ama sanırım NT veriyordur. Çanta kalitesi nasıl :) Kötüyse vatandan XP li alalım kafa kafaya gelir 827 $ + kdv

quote:

Bende bügün Dell Inspiron 1501 aldım, NT'de şu ara 777$+KDV. İşletim sistemi Freedos, işlemci AMD Turion X2 TL-52, 1 GB RAM ve 120GB Harddisk, birde taşıma çantası hediye.

Makineyi az önce şarja taktım, sizce ilk şarjın süresi ne kadar olmalı?
  • sagol. Çanta çok kaliteli birşey değil, çin malı...ikinci el notebook kısmında biri 30 ytlden satmak istiyodu aynı çantayı :)

quote:

Orjinalden alıntı: heredotcevdet

Hayırlı olsun Berk, bende sanırım NT den aynı fiyata alıcam, taşıma antası yazmıyor ama sanırım NT veriyordur. Çanta kalitesi nasıl :) Kötüyse vatandan XP li alalım kafa kafaya gelir 827 $ + kdv

quote:

Bende bügün Dell Inspiron 1501 aldım, NT'de şu ara 777$+KDV. İşletim sistemi Freedos, işlemci AMD Turion X2 TL-52, 1 GB RAM ve 120GB Harddisk, birde taşıma çantası hediye.

Makineyi az önce şarja taktım, sizce ilk şarjın süresi ne kadar olmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkserk -- 12 Mayıs 2007; 13:50:58 >

• Vistanın goremedigi Ricoh memory card drivermış, Vista 64 bit için driveri Dell support sayfasinda XPS M1710 altında mevcut, Inspiron 1501 listesinde eksik.

Ayrıca Vista 64 için ATI Catalyst v7.4 kurduktan sonra her açılışta MOM.Implementation hatası veriyor.

quote:

quote:

Vista Ultimate 64 bit kurdum, Other devices altında "Base System Device" ünlem işareti var, bunun driveri nerden bulunabilir bilgisi olan varmı?

quote:

driver cd içindeki ziplerin brindeydi numarasını unuttum

• nt'den aldım toplam 1145 ytl ye, bunun 500 ünü peşin verdim. ram 1024 , harddisk 120 gb heheheh :)
  • bendede şu ati (ATI Catalyst) programda hata veriyor vistaya kurunca onun vistayla uyumlu sürümü yokmu
  • ntmağazalarını önermiyorum arkadaşlar.

Ne amaca hizmet ettiği belli olmayan mağazalardan alışveriş yapmaktan çekininiz.
    ALdığınız ürünü satan mağazanın neyin nesi olduğunu incelemekte yarar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekojan -- 12 Mayıs 2007; 23:21:15 >
  • selam millet aranıza yeni katıldım bu cihaza hastayım. sistemi göcerte göcerte orasını burasını kurcalaya kurcalaya ögrendim her turlu sorununuzu bundan sonra cevaplamaya calışacam mumkun olunca şimdiden hepinize iyi geceler.....
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.