Şimdi Ara

DELL Inspiron 1501 serisi kullanıcıları Derneği, almak isteyenler (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
0
Favori
41.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bildiğiniz gibi recovery özelliği sunuyor dell, yani format atmadan ilk aldığınız güne dönüyorsunuz.Geçen gün arkadaşıma bu şekülde recovery yaptık,

c : ve d : olmak üzere 2'ye bölünmüştü harddisk ve recovery den sonra c :tamamen temizlenmişti sorum şu :
    D: herhangi bir bilgi olsaydı recovery yaptığımda kaybeder miyim bilgilerimi ?

deneyen veye bilen var mı arkadaşlar ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: |TiMSaH|

Format atmaya üşeniyorum format atmadan harddiski nasıl bölebilirim? Bir program duydum ancak adını bilmiyorum. Bilen var mı?
    Buarada, internet sayfalarında aşağı inerken bayağı dalgalanıyor ekran. Anlamadım gitti.

bu konuda arama yapmaya ne dersin ?
    partition magic sana yardımcı olacaktır ama başıma çok işler açtının da söylemeden edemeyeceğim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sekojan

hangi linuxdağıtımı kurdun ?

arkdaşlar pardus kurmak isteyen arkadaşları kötü bir süpriz bekliyor, pardus henüz kernelini yükseltmediği için 1501 harddiskini tanımıyor bundan dolayı PARDUS u kurabilmiş değilim, kuramıyoruz.

Ubuntu gerçekleştirmiş, harddisk ile bir uyumsuzluk sorunu yok. Pardusta aldığım bilgilere göre kernelini bir aya kadar yükseltecekmiş

bilginize.

pardusu kullanıyorum ben
  • merhabalar,
    netten uzun uzun araştırma yaptım ve sonunda fiyat/performans olarak DELL INSPIRON 1501 5222 modeline karar kıldım ((aslında kesin değil çünkü 6400 modelleri de aklımda var biraz-kısacası 900$'a kadar bi DELL düşünüyorum bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum)). siz nerden almamı tavsiye edersiniz acaba? fiyat değişiyor çünkü yere göre.
    ben NT yada teknosadan birini düşünüyorum şimdilik.
    nt'de 122$+kdv daha ucuz fakat orda free dos olarak geliyormuş, böyle olunca kendimiz mi kuruyoruz işletim sitemini. bende cd filan yok da,, zaten nasıl yapılır pek bilmiyorum açıkcası,, siz ne tavsiye edersiniz??? teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi east10 -- 27 Mayıs 2007; 2:35:41 >
  • bende bu aletten yeni aldım ramleri değiştircem 667 mhz ramle çalışırmı acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoartgame -- 27 Mayıs 2007; 20:18:18 >
  • merhaba arkadaslar

dell 1501 e ARMADOR 2007 yi kuran varmı yani Datron marka laptop için yazılan versiyon sanırım bu

Dell için driverleri bulanilirmiyiz ?

kuran varsa problem cıkardımı ilgi verirmisiniz arkadaslar teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1111453a

bende bu aletten yeni aldım ramleri değiştircem 667 mhz ramle çalışırmı acaba.

hayır çalışmaz ben de alırken sordum 533 lük makineye 667 de taksan 533 görür imkanı yok tanımazzz
  • quote:

Orjinalden alıntı: berkserk

Vista'yı update yapinca ilk yuklemede tanimadigi Ricoh driverlarini kendiliginden internetten yukluyor, bilgilerinize.

evet evet geçen format atıp vista yı kurunca bide ne göreyim otomatik internetten yüklemiş yani donanım yönünden hiç bir sorun yokkk
  • quote:

Orjinalden alıntı: japon_tayfun

quote:

Orjinalden alıntı: emperor84

quote:

Orjinalden alıntı: sekojan

ntmağazalarını önermiyorum arkadaşlar.

Ne amaca hizmet ettiği belli olmayan mağazalardan alışveriş yapmaktan çekininiz.
    ALdığınız ürünü satan mağazanın neyin nesi olduğunu incelemekte yarar var.

ben fiyata bakarım kardeş , senin dediğin olaylara bakacak olsaydım yabancı markaların %80 ine para vermemem gerekirdi heralde.

kesinlikle katılıyorum eğer bu şekilde düşünürsek altımızdaki arabayı içtiğimiz içeceği de sorgulamamız gerekirdi bu yüzden malı kimin sattığıda pek önemli değil kalite ve fiyat önemli

Merhaba arkadaslar, kesinlikle size katılıyorum en sevmediğim yaklaşımlardan biri budur. Ben de aynı dell i alacagım bi sorun olmazsa. Sonuçta ülkemiz sınırları içinde bi kuruluş. Zararlı amaçlara hizmet ettiğini düşünmüyorum...

Ben aldığım fiyata bakarım (herkes gibi)..

• herkese selam, 2 gündür bu aleti düşünüp duruyorum, oyun meraklısı biri değilim, ancak ekran kartının on board olması ve hiç ram ihtiva etmemesi beni düşündürmüyor değil,

diğer taraftan gold bilgisayarda cihazı gördüm benim şuan kulladığım acer 5510 model centrino 1,73 bir cihaz var çift çekirdek almamak konusunda direnmiştim ama alacam sanırım

yalnız cihazla ilgili problemlerim var
    1- touchpad mouse bana çok iğreti geldi scroll tuşu (yanlış yazmıyorsam) yani aşağı yukarı tuşu yok, mousun sağ ve sol tuşları çok yumuşak ilk defa böyleb bir şey gördüm be açıkcası çok garipsedim,

2- cihazın üzerinde microfon yok, gerçi bilirsiniz laptoplarda mic olsada cihazın fan ve hd sesini çok fazla topladığı için performansı iyi olmuyor ama bu da bir eksi,
    3- multimedya olarak cihazda nerdeyse hiç birşey yok, benim kullandığım cihazda fn ile de olsa kullanılan bir sürü tuş var,
    4- kasa bana çok ucuz geldi (lütfen kullananlar kızmasın) ama dell in diğer modelleri mesela ön tarafta multimedia tuşu olan modellerindeki kasa çok daha güzel gözüküyor bilmem siz ne dersiniz, yani fiyatı düşürmek için mi yapmışlar anlamadım,
    5- ben acer imin üzerinde yaptığım ayarlarlar ile lcd parlaklığı kısma, cpu medium moda alma gibi ayarlar ile pili 3 saatten fazla kullandığım oldu, bu cihazda bu tür ayarlar var mı bilmiyorum, fn tuşu ile lcd parlaklığı ayarlanabilior ama çok fazla ayar yapma şansı vermiyor yani ara kademeleri çok zayıf geldi bana,
    6- pcmci girişi yok dendi ben ona bakamamıştım, artık pek kullanılmıyan bi özellik olsa da insan niye yok demekten kendini alamıyor,
    7- 64 bit çift çekirdek bir cihaz neden 677 mhz desteklemiyor çözemedim doğrusu,
    8- benim kullandığım cihazda çok ısınıyor ama hd ısınması forumda çok fazla şikayet konusu olmuş, ancak ben cihazda gördüm ki fan çıkışları sol yanda ve büyük boşluklar koymuşlar bu da cihazın laptopların kaderi olan ısınma sorununda faydalı gibi geldi bana özellikle fan ın elektrik tüketimi üzerinde çok etkili olduğunu düşünürsek...
    9- ve benim aklıma en fazla takılan sorun şu kullanılan lcd nasıl bana biraz renkler soluk gibi geldi hp, acer ve diğer modellerle kıyasladığımızda sizce nasıl lütfen beni aydınlatın çarşamba günü karar verip almam gerekiyor,

bu arada beğendiğim yönler se şunlar
    harika bir sesi var, 4 usb oluşu ve usb lerin dizilişleri çok iyi

bana lütfen kasası konusunda, lcd ekranın performansı konusunda ve özellikle cihazda mevcut olan yazılımlar konusunda ki mesela acer da makina üzerinde ayarlamalar yapmayı sağlayan, teknik durumu, ısı vs. gibi bilgi veren ram performansını gösteren yazılımlar var,

dell de bu mevcut mu ben sadece lcd parlaklık ayarını gördüm yardım tuşlarında o da fn artı yukarı aşağı tuşlarıydı ses ayarları bile çok yukarda fn ile birlikte kullanmak için iki elinizide alıyor sizden

lütfen kullanan arkadaşlar bilgi versin bizde ona göre bakalım başımızın çaresine,

bu arada cihaz gold da 1223 ytl on taksit ve bonus la alımlarda % 20 hediye çeki veriyor hediye çekini temmuzda kullana biliyosunuz bilginiz olsun...

msi ın bir cihazı var ayrıca 777$artı kdv cihaz core2 duo bu cihazı da çok beğendim, tek problem 14.1 inc olması bana yardım edinnnnnnnnnnnn

insanlara çok seçme şansı verirseniz böyle olur işte eskiden ne güzelde bi marka vardı onu almak zorundaydık :P

• http://www.thgtr.com/cpu/20070322/cift_cekirdekli_dizustu_islemcileri-01.html

ya arkadaşlar toms hardware den karşılaştırmalara baktım,

kesinlikle intel amd den üstün görünüor hatta testlerde core duo bile (ki bildiğim kadarıyla gerçek çift çekirdek bile değil) amd yi ciddi anlamda geri bırakmış ben dell inspron alacakkene şimdi bütün fikirlerim değişti :(
  • merhaba arkadaslar

dell 1501 e ARMADOR 2007 yi kuran varmı yani Datron marka laptop için yazılan versiyon sanırım bu

Dell için driverleri bulanilirmiyiz ?

kuran varsa problem cıkardımı ilgi verirmisiniz arkadaslar teşekkürler
  • merhaba arkadaşlar ben laptopu uyku moduna aldıktan sonra tekrar açınca ekran bi garip oluyor üsten aşağıya yeşil mavi çizgiler ekran aripleşiyor bunu hem vistada hemde xp de yaşadım aynı sorunu yaşayan varsa yardım edebilirmisiniz
  • arkadaşlar inspiron 1501 f5222 yanihttp://www.nt.com.tr/urun.php?uid=16003 bu model hakkında ne düşünüyorsunuz ?

bu arada free-dos'a işletim sistemi kurmanın herhangi bir zorluğu var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Simasher

arkadaşlar inspiron 1501 f5222 yanihttp://www.nt.com.tr/urun.php?uid=16003 bu model hakkında ne düşünüyorsunuz ?

bu arada free-dos'a işletim sistemi kurmanın herhangi bir zorluğu var mı?

normal hiçbirşey yüklü olmayan desktop pc ne işletim sistemi kurar gibi aynı şekilde laptopa da kuruyosun işletim sistemini, yani bi zorluğu yok

linkteki model de diğer 1501 ler gibi standart özelliklere sahip, Türkiye'deki modeller arasındaki farklar hdd boyutu ve ram, bi de işletim sistemi geri kalan aynı, yani yukarıda okuduğun yorumlar verdiğin linkteki makina için de geçerli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigblack_tr -- 30 Mayıs 2007; 23:47:15 >

• Arkaslar merhaba ! yahu ürünü iki haftad1r kullniyorum. Teknodan siparis verdim evime geldi. ALmyi düsünenler varsa öneririm ama. eger paraniz varsa gidin asus falan alin derim. Çünkü bu ürün hos ucuz perormansi süper (amd diye bende istememistim ama sasirtti beni.) ama çikislari az. yani tv out sonra friware vs vs yok ileride lazim olbilecgini saniyorum. Ayrica mic. yok. daha sonra pili ise idare eder daha çok uzun gitsin isteyen varsa dokuz cell falan als1n.
    performasa gelince islmcinin prgrm1n1 silip daha sonra makineyi full srj ettim ekran parlklgi full wirells açik hoparlor açk ekstradan islemler vs vs derken 2 saaten biraz fazla dayandi :) Ama normal kullnrsaniz iki buçuk dan biraz fazla gidiyo . biraz önce dedigim amdnin prgrmini kulln1rsan1z daha çok gidiyo ekran kar1na gelince carbon yükledim masaüstümün X300se si var (128mb) ondan bile iyi görüntü var. Birde ekran kartinin prgrmiyla ayar yaparsan1z 512 oluto ama daha fazla ram yiyiyo. Az birazcik performas fark ediyo o kdar. Isinma sorununa gelince bence yok öyle bisi.Daha önce laptop kullnmad1m ama normal gibi sicaklgi .En fazla hdd k1sm1 isiniyo o kadar o da normal diyorum çünkü 120lik ! baskada bir_ey yok akl1mda . Almayi düsünenler varsa alsin. Ama paran1z daha çok varsa ve pil uzuun gitsin çikisalr olsun dersniz ben asus derim. Sorulariniza açim alanlra alacak olanlara _imdiden hayirli olsun. Hayirli günlerde kullansinlar...

• arkadaşlar laptobun orginal genel işletim sistemi uzerine yeniden yeni işletim sistemi kurmaya kalkmayın nedeni ise orginal fabrika cıkışlı yeniden resetlenebiliyor ama cd takıpta resetlemediyseniz bu dediğim gecerli ctrl.f12 tuşları felan olması lazım pek bilmiyorum ama servisine gidip danıaşbilirsiniz

• selamlar
    bugun aldım ! hayırlısı olsun bakalım kısmet timizde iyi birşey varsa iyisi çıkar hani elektronik urunlerde sanssızımdır ya herneyse

:)

urunu inceleyeyim

raporunu yayınlıyacagım he 1 2 oyun oynadım oyun configirayonu idare eder...
  • hayırlı olsun
  • arkadaslar bana linux işletim sistemi lazım

yani Pardus vea ubundu

yardım edecek bir arkadas yokmu ?

internette yayınlaan cogu link kırılıyor yada insa bile bozuk cıkıyor :(
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.