Şimdi Ara

DELL Inspiron 1501 serisi kullanıcıları Derneği, almak isteyenler (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
0
Favori
41.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar kimin ne olduğu ile alakalı bir bilgi vermek istiyorum. teknosadan aldığım arızalı flash disk için yüzüme bile bakan olmadı, ama nt mağazasından aldığım dell 1501 için adamlar yapmak zorunda olmadıkları halde, her isteğime cevap vermeye çalıştılar. sezarın hakkı sezara.
  • Arkadaşlar slm bende dell 1501 w5222 aldım,aranıza katıldım.Yalnız gördüğüm kadarıyla foruma pek rabet yok,ya bu makinalar çok sorunsuz herkes memnun buraya kimse şikayet vs yazmıyo ya da makina çok sorunlu herkes aldığına pişman bu yüzden kimse moralini bozmamak için yorum vs yazmıyo.
  • beyler dell derim başka bişi demem kusura bakmayın aranızdan baya bi uzak kaldım malum okul ama sunu söylim bendeki dell 1 haftadan beri gece gunduz demeden habure oyun oynuyom tık yok valla eragon tam bi animasyon oyun canavarı 3 boyutlu görsellik olsun her bakımdan mukemmel ekran kartı onboard diyenler halt etmişler, on board ekran artı carbonu bırakın mayın tarlasını bile kaldırmaz bea ayrıca kimse bu DÖRT markanın elina su dökemez SONY;TOSHİBA;DELL;İBM hepsinin

• bu arada gece gunduz bi makina calışrmı diyenlere sunu söylim
    çözüm:VANTİLATÖR
  • 1 hafta önce vatan bilgisayardan fujitsu-siemens marka laptop aldım fakat ekranda iki tane yeşil nokta war.. ( ekranın kendisinde ) ışık yansıyınca gözükmüyor fakat mat bi arka planda rahatça belli oluyor.. laptop'um çok yeni.. sorunu nasıl halledebiliriz? yoksa yeni de olsa servise mi götürmek gerekir?yardımcı olursanız sevinirim..
  • Kardeşim sanırım ekranının pikseli ölü yani o iki nokta ölü piksel fazla vakit geçirmeden götürsen iyi olur

quote:

Orjinalden alıntı: serhat_gumus

1 hafta önce vatan bilgisayardan fujitsu-siemens marka laptop aldım fakat ekranda iki tane yeşil nokta war.. ( ekranın kendisinde ) ışık yansıyınca gözükmüyor fakat mat bi arka planda rahatça belli oluyor.. laptop'um çok yeni.. sorunu nasıl halledebiliriz? yoksa yeni de olsa servise mi götürmek gerekir?yardımcı olursanız sevinirim..
  • Kardeş söylediğin gibi carbonda sıkıntı yok fakat bu gün,yaklasık 5 seneönceki bir oyunu yükledim world racing araba yarışı ççok ağır bi şekilde oynadım çözünürlüğü min yaptım yine olmadı delirdim kafayı yedim oyundamı sorun var yoksa makinamın ekran kartının gücümü bu kadar çözemedim
    quote:

Orjinalden alıntı: imate

beyler dell derim başka bişi demem kusura bakmayın aranızdan baya bi uzak kaldım malum okul ama sunu söylim bendeki dell 1 haftadan beri gece gunduz demeden habure oyun oynuyom tık yok valla eragon tam bi animasyon oyun canavarı 3 boyutlu görsellik olsun her bakımdan mukemmel ekran kartı onboard diyenler halt etmişler, on board ekran artı carbonu bırakın mayın tarlasını bile kaldırmaz bea ayrıca kimse bu DÖRT markanın elina su dökemez SONY;TOSHİBA;DELL;İBM hepsinin

• peki şimdi o sorun fabrika hatası mıdır yoksa benden mi kaynaklıdır??

quote:

Orjinalden alıntı: rafii

Kardeşim sanırım ekranının pikseli ölü yani o iki nokta ölü piksel fazla vakit geçirmeden götürsen iyi olur

quote:

1 hafta önce vatan bilgisayardan fujitsu-siemens marka laptop aldım fakat ekranda iki tane yeşil nokta war.. ( ekranın kendisinde ) ışık yansıyınca gözükmüyor fakat mat bi arka planda rahatça belli oluyor.. laptop'um çok yeni.. sorunu nasıl halledebiliriz? yoksa yeni de olsa servise mi götürmek gerekir?yardımcı olursanız sevinirim..

• serhat arkadaşımıızın sorunu ilk aldıgımda bendede varmı ekran contraplast ayarları düşük durumda sarj aletini taktığı zaman görüntü cam gibi oluyor fakat cıkardıgı zaman matlasıyor. çözüm FN+AYAGI YUKARI YÖN TUŞLARI kullanarak sorunu giderebilir
  • valla bende sasırmış durumdayım eski bi oyunda pc nasıl hantlaşşasır bilen varsa bi acıklasır
  • sanırım sorun öyle değil.. çünkü ekran mat fln değil.. sadece üzerinde iki tane yeşil nokta var.. arkadaşın dediği gibi ölü piksel deniyormuş.. sordum eğer üç tane olursa koşulsuz değiştiriyorlarmş.. iki tane bende.. üç olsun diye dua ediyorum artık..

quote:

serhat arkadaşımıızın sorunu ilk aldıgımda bendede varmı ekran contraplast ayarları düşük durumda sarj aletini taktığı zaman görüntü cam gibi oluyor fakat cıkardıgı zaman matlasıyor. çözüm FN+AYAGI YUKARI YÖN TUŞLARI kullanarak sorunu giderebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat_gumus -- 27 Haziran 2007; 15:14:26 >
  • selamlar. yarın dell 1501-5222'yi alıyorum artık fakat bulunuğum şehirde sıcaklıklar yüzünden trafolarda arızalar meydana gelmiş ve bu nedenle gün içinde birçok defa akımlarda düşme oluyor, yada günde 1-2 defa elektrikler kesilebiliyor. ben de hazır notebook alırken yanında ups mi alsam diye düşündm fakat sitede bu konuyla ilgili araştırma yaptıktan sonra notebook.larda gereksiz olduğunu öğrendim. onun yerine notebook.u pil bilgisayara takılı iken kullanıp ileride yeni pil alabilirsiniz diye tavsiye etmişler benzer problemler yaşayan birine.
    Sizler ne tavsiye edersiniz bu konuda? nasıl önlem alabilirim.
    ilgilenenlere şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi east10 -- 28 Haziran 2007; 15:57:01 >

• hay allah okurken bişiler kaçmış gözümden valla kardeş 2 ölü piksel varsa biraz işin zor ama 3 cıkarsa garanti değiştirirler
  • ben bu ölü pixel olayını araştırdım da, yok 3 yok 5 ile olmaz bu iş.. ya gidip tüketici haklarına başvurmak lzm (çünkü tüketici hatası değil, ürünün kendinden öyle) yada pc'yi alıp mağaz da yaygara çıkaracaksın.. elimizde olmayan bi sorundan dolayı neden mükellef olalım ki??
  • ölü olan tek şey pixeller değil galiba. bu topik ölmüş çoktan.....
  • Yaklaşık 1 haftadır yazamıyordum slm arkadaşlar.Kardeş sen hakkını ara gerekirse mağzayı yık senin bi suçun yok tamamiyle bu firmanın suçu hakkını ara bunun 3 ü 5i yok 1 tane olsa bile değiştirmek zorundalar keşke makinayı alırken mağzada baksaydın.
    quote:

ben bu ölü pixel olayını araştırdım da, yok 3 yok 5 ile olmaz bu iş.. ya gidip tüketici haklarına başvurmak lzm (çünkü tüketici hatası değil, ürünün kendinden öyle) yada pc'yi alıp mağaz da yaygara çıkaracaksın.. elimizde olmayan bi sorundan dolayı neden mükellef olalım ki??
  • Arkadaşım hangi laptop olursa olsun fişe takıldığı zaman ekran parlaklığı ve performansı artar çünki pilden gelen güçle,adptörden alınan güç farklı oluyo.Sen FN+AYAGI YUKARI YÖN TUŞLARI kullanarak parlaklığı full yap,sonra bide fişe tak farkı görürsün
    quote:

serhat arkadaşımıızın sorunu ilk aldıgımda bendede varmı ekran contraplast ayarları düşük durumda sarj aletini taktığı zaman görüntü cam gibi oluyor fakat cıkardıgı zaman matlasıyor. çözüm FN+AYAGI YUKARI YÖN TUŞLARI kullanarak sorunu giderebilir

• bende sonunda DELLendim. geçen hafta NTden 777 dolara 12 taksit aldım.
    bence alabileceğim en iyi laptop. menmunum.
    hardiskki ikiye böldüm birine XP diğerine vista 64 kurdum. xp driverlarında CDsinden yüklediğim için bir sorun yok çok hızlı çalışıyor.
    vista 64 driverlarının çoğonu kendi yükledi. ama bir tane sistemle ilgili driverı hata veriyor. bu driverı bulabilirseniz sevinirim.
  • Hayırlı olsun kardeşim inşllah.
    Ya ben teknodan aldım xp li olanını ama format attım ilk gün hemen kendime göre ayarladım ama internette klvyede “ş” “i” gibi tuşlar yazmıyo sende nasıl vistada da aynı sorun varmı? Tekrar hayırlı olsun.
    Hayırlı günler…
  • İyi günler, forumdaki bir çok yazıyı okudum, piyasa araştırmasında da buludum, fiyat performanstaki başarısı nedeniyle bu modelde karar kıldım ve anladığım kadarıyla kimsenin pek bir sorunu yok.. Fakat almadan son bir kez önce bu ürünü karşılaştırabilecek kadar kullanmış arkadaşlardan bir "versus" ricam olacak..

1-DELL INSPIRON 1501

2-MSI VR600

Hemen hemen aynı fiyat skalasında ve donanımında oldukları için kafam karıştı.

1-İki ürün arasındaki ısınma oranı, bataryanın kendisini deşarj etmesi, gürültü oranı, ses kalitesi ve mobilite süresi konularında bildiğiniz farklar var mı..
    2-Dell modelinin piyasada olan ve aralarında HDD ve RAM farkı bulunan 4 adet cinsi mevcut. Bu ikisi dışında benim bilmediğim donanımsal başka bir artısı eksisi var mı?

Lütfen yardımcı olur musunuz?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.