Şimdi Ara

DELL Inspiron 1501 serisi kullanıcıları Derneği, almak isteyenler (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
0
Favori
41.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeş kısayolları FN tuşuna ve sonra ilgili tuşu basarak yapmalısın misal FN+f2 gibi.sonra dell quickset i de kurmalısın.üzerinde mikrofon yok.Ses olayına gelince FN+end anında kısar ses ayarınıda FN+page up ve FN+page down tuşlarıyla yapabilirsin.İlk şarjı makina kapalı vaziyete 10-12 saat yap
    quote:

Orjinalden alıntı: madgkhn

bende Dell'lendim arkadaslar

fakat kafama takılan sorular vadriver'lerin hepsini kurdum ama su klavyenin uzerindeki kısayollar calısmıyor , ornegin f2 bişeye yarıyordu simdi unuttum ama ona bastıgımda yok öle bişi
    2- ayrıca bunun uzerinde mikrofon varmı ?
    3- müzik dinlerken sesini 1 hamlede nasıl kısacagım ? yani klavye uzerinde ses acıcı ve kapatıcı tuslar gordum ama basıyorum calısmıyor işte :D:D yani ancak ses yoneticisinden mi kısıcam ? :S
    4- ilk şarj'ı kaç saat yapayım

arkadaslar bu konuda bilgi verilirse sevinirim.

saygilar.

• İlk şarjı ben makine kapalı 1-2 saat civarında yaptım. Pil ful dolunca şarj ışığı söndü. Şarj etmeye devam etmiyor şarj dolunca.
  • Cevap verebilecek yok mu?

quote:

Orjinalden alıntı: engunaydin

2 Gün önce aldım.

1. gün ufak bir sorun yaşadım. Bilgisayarı kapadım. Ancak ekran kapanmadı, windows mavisi flu bir tonda asılı kaldı. 5 saniye basılı tutunca kapatma tuşuna kapandı. Ciddi bir şey mi sizce?

2. bir konu olarak da ev içindeki wireless ağımı evin salonundan alamıyorum. Wireless iletişiminde bir sorun olabilir mi?
    3. Hdd 120 GB denmesine rağmen windowsta bilgisayarımdan baktığımda 108 GB gözüküyor. Sizlerde durum nedir?
    4. Makineyi ısı yayan bir yerde kullanmam gerekiyor. Sorun olur mu. Isı yayan derken 2 metre ötesinde mangal var. Klimasız bir ortam. Bir sorun olur mu? Yaklaşık 2-3 saat o ortamda çalışacak gölgede hava sıcaklığı+2-3 derece dir tahminim sıcaklık. Kesintisiz 7-8 saat de açık durucak. Msn ve internet siperişleri için. Isınma problemi olmuyor sanırım, pili çıkarıp power supply üzerinden adaptörle çalıştıracağım. Sanırım pil ömrüne faydası olur pili çıkarmam.
    5- Adaptör laptopa gelen akımı ayarlıyor sanırım. Akımda bir bozulma, voltajda bir dalgalanma olsa bile en kötü ihtimal adaptör yanar diye düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum. Eğer doğru düşünüyorsam yeni adaptör fiyatı ile power supply fiyatını karşılaştırıp ona göre hareket edeceğim.

Hdd ısınıyor ama sanırım hepsinde aynı. S-video outu ve firewire bağlantı noktası olmaması en büyük eksikliği aynı fiyat dilimindeki Fujitsu Siemens Alman malında s-video out ve firewire var. Sizce değiştirmeli miyim?
    Siemens'de ekran kartı 128 paylaşımlı işlemci intel core 2 duo t5600 ve diğer özellikleri birebir aynı...

Mikrofonla ilgili sorun okudum. Şu anda öyle bir sorun yok. Sanırım güncellenmiş makine.

Aldığım fiyat finanskartla 799$+kdv ve 12 taksit yapıyorlar. Finanskartınız yoksa 869$+kdv alıyorlar. İçinde windows xp fiyata dahil. NT mağazalarında 777$ ancak freedos ile geliyor. 20$'a lisanslı kullanıcı olmak daha iyi sanırım.

Değiştirme süresi dolmadan kullanıcı arkadaşlar veya fujitsu-siemens hakkında bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim. Bir de Fujitsu siemens'in Fuji ile alakası var mı? Eğer öyleyse Fuji servisi süründürür adamı. NT mağazasındaki görevli de fujitsu-siemenslerin servisleri kötü diyor. Doğru mudur?

S-video ve hdd'nin 108 gözükmesi kafama baya takıldı. 2. bir kez yaşamasam da ilk günden ekranın kapanmaması da ilginç geldi.... S-video için bir çözüm mümkün müdür?

Teşekkürler...

• Kardeş öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan aldığına pişman olmayacaksın bu makinayı.1. gün yaşadığın problem o kadar önemli değil kafana takma.wireless ayarlarını kontrol etmelisin.harddiske gelince okuduğun değer normal windows ve yardımcı programlar yaklaşık 15 gb lik yer kaplıyordur.Söylediğin oda şartlarında kullanabilirsin bi sıkıntı yaşamazsın çünki işlemci aşırı ısnırsa olumsuz bi duruma karşı kendisini resetler.Bende makinayı pilini takmadan kullanıyorum yaklaşık 4 defa elektrik kesintisine mağruz kaldı fakat birşey olmadı akım dalgalanmasındaysa dediğin gibi olan adaptöre olur makinaya birşey olmaz.Arkadaşım siemense yaklaşma ekran kartları berbet ATİ bence intelin kendi paylaşımlı ekran kartlarından kat kat iyi.HDD ısınması normal bu makinaların karakteristik özelliği
    quote:

Cevap verebilecek yok mu?

quote:

2 Gün önce aldım.

1. gün ufak bir sorun yaşadım. Bilgisayarı kapadım. Ancak ekran kapanmadı, windows mavisi flu bir tonda asılı kaldı. 5 saniye basılı tutunca kapatma tuşuna kapandı. Ciddi bir şey mi sizce?

2. bir konu olarak da ev içindeki wireless ağımı evin salonundan alamıyorum. Wireless iletişiminde bir sorun olabilir mi?
    3. Hdd 120 GB denmesine rağmen windowsta bilgisayarımdan baktığımda 108 GB gözüküyor. Sizlerde durum nedir?
    4. Makineyi ısı yayan bir yerde kullanmam gerekiyor. Sorun olur mu. Isı yayan derken 2 metre ötesinde mangal var. Klimasız bir ortam. Bir sorun olur mu? Yaklaşık 2-3 saat o ortamda çalışacak gölgede hava sıcaklığı+2-3 derece dir tahminim sıcaklık. Kesintisiz 7-8 saat de açık durucak. Msn ve internet siperişleri için. Isınma problemi olmuyor sanırım, pili çıkarıp power supply üzerinden adaptörle çalıştıracağım. Sanırım pil ömrüne faydası olur pili çıkarmam.
    5- Adaptör laptopa gelen akımı ayarlıyor sanırım. Akımda bir bozulma, voltajda bir dalgalanma olsa bile en kötü ihtimal adaptör yanar diye düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum. Eğer doğru düşünüyorsam yeni adaptör fiyatı ile power supply fiyatını karşılaştırıp ona göre hareket edeceğim.

Hdd ısınıyor ama sanırım hepsinde aynı. S-video outu ve firewire bağlantı noktası olmaması en büyük eksikliği aynı fiyat dilimindeki Fujitsu Siemens Alman malında s-video out ve firewire var. Sizce değiştirmeli miyim?
    Siemens'de ekran kartı 128 paylaşımlı işlemci intel core 2 duo t5600 ve diğer özellikleri birebir aynı...

Mikrofonla ilgili sorun okudum. Şu anda öyle bir sorun yok. Sanırım güncellenmiş makine.

Aldığım fiyat finanskartla 799$+kdv ve 12 taksit yapıyorlar. Finanskartınız yoksa 869$+kdv alıyorlar. İçinde windows xp fiyata dahil. NT mağazalarında 777$ ancak freedos ile geliyor. 20$'a lisanslı kullanıcı olmak daha iyi sanırım.

Değiştirme süresi dolmadan kullanıcı arkadaşlar veya fujitsu-siemens hakkında bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim. Bir de Fujitsu siemens'in Fuji ile alakası var mı? Eğer öyleyse Fuji servisi süründürür adamı. NT mağazasındaki görevli de fujitsu-siemenslerin servisleri kötü diyor. Doğru mudur?

S-video ve hdd'nin 108 gözükmesi kafama baya takıldı. 2. bir kez yaşamasam da ilk günden ekranın kapanmaması da ilginç geldi.... S-video için bir çözüm mümkün müdür?

Teşekkürler...

• Arkadaşlar merhaba ben de 1501 w5222 kullanıcısıyım. Benim 2 sorunum var.

1. Harddiski bölemiyorum: Partition Magıc kullandıgımda create partition butonu aktif gelmiyor. Technician Tolls yardımyla partition magici dosdan da çalıştırdım yine izin vermedi.

2. Ghost ile yedek almak istediğimde (partition yaratamadığım için external hdd ye almaya çalıştım) dos da devam etmek isteyip istemediğimizi sorduğu bölümde (1 ya da 2 numaralı satırı seçtiğimiz yer) takılıyor.

Bu konularda yardım edebilirseniz çok sevinirim bilgisayarın bir koruması mı var yoksa benim bilgisayarda mı bir şey var?

Bu arada bilgisayarı Teknosadan aldım XP yüklü olarak hala XP kullanıyorum.

Partition almanın başka yolu varsa paylaşırsanız çok makbule geçer.

Şimdiden teşekküler
  • cuma günü elime geçti geneli güzle yalnız kulaklık taktığım ses gelmiyor ayaralrını kurcaladım ses hala yok bir bilgisi olan yada güncel driveri yollayabilecek olan varsa sevinirim dell 1501 f5222 sigma diye bir ses kartı sanırım var
  • bilgisi olan yokmu arkadaşlar
  • bu zıkkım kulaklık çıkışından ses vermiyor normalde notebook dan ses alıyorum kulaklık yada hoparlör taktığım zaman ses yok nasıl yapabilirim ek bir ayarı varmıdır.
  • Merhaba Arkadaslar 3 aydir bu Makinayi kullaniyorum ve hic bir sorun yaşamadım.. Forumu yeni buLdum biraz gec oldu katilmam ama olsun yardimci olabilecegim herhangi bi konu varsa yardimci olmaya calisirim. Arkadasim bence Senin kulakliginda bir sorun var en azindan ben oyLe tahmin ediorum Ses Kartinin (Sigmatel Audio) sürücüsü dogru olarak kuruluysa ki normal çıkıştan Ses alıyorum diyorsun bence bide başka kulaklık ile dene eger ondan da ses alamazsan Kulaklik çıkışında bir sorun olabilir.
  • Benimde şüphelendiğim konu o merkeze uzak bir ilçede çalışıyorum her zaman gidip gelemiyorum kulaklık hoparlör gibi donanımlardan ses alamıyorum ama makinin kendinden ses güzel çıkıyor. yolculuklarda kulaklık olsa güzel olurdu ısrar etmem bu konuda idi yoksa ses çıksada çıkmasada önemli değil benim için neyse bakalım bir ara servise yollarım
  • Demekki Ses Donanımınında bi sorun yok bence sen farkli kulaklık dene bir tane de degil bir kaç tane deneki ki emin ol. Ben aLdigimin ilk günü kulaklık kullandim (halen Daha kullanıyorum) ve hic bir sorun yasamadim ses ile ilgili.
  • yeni alan arkadaşlara hayırlı olsun ...
    uzun zamandır forumda yoktum.

biçok kişi dell almış ...
    Bu konuyu açtığımda ilk alanlardanım şu an kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım. alan arkadaşlara tekrar hayırlı olsun diyorum .
  • arkadaslar ben de dun aldım bu bilgisayardan yanlız kafama takılan birşey var. makina 1024 ram olmasına ragmen bilgisayarım=>özellikler dedigim zaman 896 ram gösteriyor bu nedendir acaba???
  • merhaba arkadaslar

bende dell 1501 aldım caurfurdan 999 ytlye aldım. 512 mb ramlı bır sekılde. eksene gıdıp 1 gb lıkta ram aldım su anda 1.5gb ram makına. alalı bu arada 3 hafta oldu. bazı arkadasların dedıgı gıbı sag tarafta bır ısı var ama yorumlara bakınca bu herkesde var buyuk bır prob. degıl galıba.

benım sızlere bırkac sorum var. makınaya half lıfe2 yuklerdım. oyuna basladıktan sonra oyun soyle bır hata verıyor:

Internal driver error ğn IDirect3DDevice9::Present0

bu sekılde bır hata verıyor fıkrı olan varmı???
    abımın makınasıda 6400 coruduo2 1.83 ekran kartıda 256 x1400 bu makına calıstırıyor ama benım makına calıstırmıyor. lutfen pls....

problemı hallettım sagolun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtsnr -- 18 Eylül 2007; 0:55:58 >
  • arkadaşlar merhaba..

2 haftadır 1501 kullanıorum, gerçekten makineden memnunum. bilgisayarcı bir arkadaşıma bu makine hediye geldi, direkt 2 GB ram ile birlikte..gerçekten performans olarak, bu fiyata çok iyi...

ancak bugün card reader denemek istedim ve sandisk in 512 lik kartını denedim. ancak bilgisayarda en ufak bir tepki olmadı, ne bir okuma, ne bir hata mesajı, ne de bir driver yazısı...

acaba servise mi götürmeliyim ?

bu arada bir arkadaş, biostan ekran kartının paylaşımını açın filan diye birşeyden bahsetmiş, bunu nasıl yapıcaz ? hatta bunu bizim mi yapmamız gerekiyor ?
  • arkadaşlar 2 haftadır 1501 kullanıyorum, bilgisayarcı bi arkadaşımdan aldım, o herşei yükleyip werdi bana. ama ekran kartı ayarları yapılı mı deil mi bilmiorum. bazı arkadaslar ATI control center dan ayarlanıo filan demişler ama orada bi sürü secenek war, hangileri ayarlanacak... bu arada ekran kartının paylasımını nereden nası ayarlıoruz. bilen biri anlatırsa gercekten cok sewinirim. bu işte acemiyim...
  • Arkadaşım biliyorsunki bizim makinaların ekran kartları paylaşımlı dolayısıyla ram den yiyor yani şu an 128 mb ram ekran kartı tarafından kullanılıyor o halde panik yapacak birşey yok yani 896+128=1024 ok
    quote:

Orjinalden alıntı: Geyix

arkadaslar ben de dun aldım bu bilgisayardan yanlız kafama takılan birşey var. makina 1024 ram olmasına ragmen bilgisayarım=>özellikler dedigim zaman 896 ram gösteriyor bu nedendir acaba???
  • Merb. arkadaşlar ben 1 aydır dell ins. 1501 w5222 kullanıcıysım 1 ay içinde hardisk bozuldu 2 hafta servisde kalıp hardisk değiş geldi.

Fakat bu seferde dvd rw. bozuldu. ne cd nede dvd okumuyo. ben biraz kurcalayıp. çalıştırdım. windows sonic (tsstcorp) markalı cd roomları güvensiz olarak gösteriyor. ben bunu hallettim. cd ve dvdler okumaya başladı.

Hard diskki ikiye bölmek için format atıcaktım harddisk i biçimlendirdim. windows yüklemeye başlıcaktı fakat cd yi tekrar okumamaya başladı. ne yapmalıyım. ACİLL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanuzun -- 29 Eylül 2007; 12:32:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ALTEK

Ben biraz önce yaptım.CATALYST programında advanced bölümünde graphic settings te integrated graphicsin altında UMAframe buffer'ı 256 MB yaptım.
    Sistem özelliklerinde ram 128 MB eksikgörünüyor.Sanırım tahmin ettiğim gibi aletin 128 MB kendi RAM'i var.

arkadasım ben catalyst programında dediğin ayarları bulamadım, biraz açıklayabilir misin ??
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.