Şimdi Ara

DELL Inspiron 1501 serisi kullanıcıları Derneği, almak isteyenler (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
0
Favori
41.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, bu forum üst başlık değil mi, niye kimse cevap vermiyor, neredesiniz?
  • 1- hardiski ikiye böldüm önce düşük versiyon xp(32 bit) pro'yu kurdum. sonra vista home basic (64 bit) kurdum. hiç bir sorun olmadan ikiside çalışıyor. açılışta hangi işletim sistemini kullanmak istediğimi soran bir ekran geliyor. xp ve vista sistemlerinden birini seçiyorum. yalnız burada ilginç bir durumla karşılaştım. xp yi açtığımda xp c: sürücüsünde vista ise d: sürücüsünde görünüyor. vistayı açtığımda ise vista c: xp ise d: sürücüsünde görünüyor. ama bu durum herhangi bir sorun çıkarmadı.

2- klavyede türkçe karekterlerle ilgili bir sorun yaşamadım. sadece vista da ekran kartında bir sorun vardı. driverlarını ATI sitesinden yükledim ama cat. kontrol merkezi açılmıyor.

3- fiyat performans açısından alabileceğiniz en iyi laptop tavsiye ediyorum. ısınma problemi falan yok. biraz alt kısımda ısınma oluyor ama oda tüm laptoplarda vardır. 1 aydır kullanıyorum oyunlar oynuyorum daha hiç kilitlenmedi. piller 3 saat gidiyor.

4- neden dell inspiron 1501 aldım.
    - 64 bit
    - çift işlemcili
    - 120 gb harddisk
    - 1gb ram

bunlar benim için yeterli bir donanım çünkü şu anki en son programar bu donanımla çalışabilmekte. tabiki bu özelliklere sahip en ucuz laptop olması 777$

• quote:

Orjinalden alıntı: furas

1- hardiski ikiye böldüm önce düşük versiyon xp(32 bit) pro'yu kurdum. sonra vista home basic (64 bit) kurdum. hiç bir sorun olmadan ikiside çalışıyor. açılışta hangi işletim sistemini kullanmak istediğimi soran bir ekran geliyor. xp ve vista sistemlerinden birini seçiyorum. yalnız burada ilginç bir durumla karşılaştım. xp yi açtığımda xp c: sürücüsünde vista ise d: sürücüsünde görünüyor. vistayı açtığımda ise vista c: xp ise d: sürücüsünde görünüyor. ama bu durum herhangi bir sorun çıkarmadı.

2- klavyede türkçe karekterlerle ilgili bir sorun yaşamadım. sadece vista da ekran kartında bir sorun vardı. driverlarını ATI sitesinden yükledim ama cat. kontrol merkezi açılmıyor.

3- fiyat performans açısından alabileceğiniz en iyi laptop tavsiye ediyorum. ısınma problemi falan yok. biraz alt kısımda ısınma oluyor ama oda tüm laptoplarda vardır. 1 aydır kullanıyorum oyunlar oynuyorum daha hiç kilitlenmedi. piller 3 saat gidiyor.

4- neden dell inspiron 1501 aldım.
    - 64 bit
    - çift işlemcili
    - 120 gb harddisk
    - 1gb ram

bunlar benim için yeterli bir donanım çünkü şu anki en son programar bu donanımla çalışabilmekte. tabiki bu özelliklere sahip en ucuz laptop olması 777$

Bu bilgiler karar verme aşamasında benim için yararlı bilgiler oldu. Teşekkür ediyorum.

• Selam arkadaşlar DELL INSPIRON 1501 W5212 AMD TURION 64 X2 DUAL CORE TL-52 1.6GHZ 512MB 120GB 15.4" TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR aldım.

Fakat bilgisayar bana çok yawaş gibi geLdi..

Birde siteler falan gezerken resim görüntü kalitesi çok kötü neden arkadaşlar durum böyle Gerek masaüstündeki simgelerin rengi kalitesi olsun gerekse bir sitedeki resimlerdeki görüntü kalitesi olsun çok berbat düzeltemiyorum özelliklerden 1280 * 800 ve 32 bit ayarlamama rağmen. Birde driver update ekran kartını falan bulamıyorum.. Aşağıdaki resimdende anlayabilirsiniz farkı.

DELL Inspiron 1501 serisi kullanıcıları Derneği, almak isteyenler

DELL Inspiron 1501 serisi kullanıcıları Derneği, almak isteyenler

Neden renklerin böyle çıktığını söylerseniz yardımcı olup yol gösterirseniz çok memnun olurum arkadaşlar..

Kırasım geliyor laptopu :(

• valla ben bundan önce de inspiron 1300 kullandım ne onda ne de bunda görüntü kalitesiyle ilgili bir sorun yasamadım
    bu da benim ekran görüntüsü bi bak istersenhttp://img30.yukle.tc/image.php?id=1206Untitled.jpg
    şu an vista kullanıyorum cd'den çıkan sürücü ile xp'de bir sorun yaşamadım eger ciddi ciddi bariz dandiklik varsa sen zaman kaybetmeden satıcıyla irtibata gec 15 gün gecmediyse mecbur değiştirmek zorunda,yasalar böyle
  • ben 1501 aldım hepsiburada.com-dan... dün geldi, harika bir makine.. Ses çok güzel, gürültüsü yok, ısınma normal, DVD okuyucu idare eder, wireless canavar gibi.. Test etmedim tabi ki matematiksel bir şey belirtemem, ama masaüstü kullanıcısı olarak mobil bir aletten memnun kalacağımı da düşünmezdim.

Fakat beni düşündüren bir nokta var ve o da batarya süresi. Bu forumda elbet ki epey süredir makineyi kullanan arkadaşlar var. Buna dayanarak soruyorum : 18:38-de açtım makineyi.. 90 dk. film izledim, 15 dk.kadar 3boyutlu bir oyun oynadım, 10 dk.kadar ofis dökümanları üzerinde çalıştım, bu arada müzik dinliyordum tabi ki. İşte son 10-15 dk.yı da internete girmek ve sizlere soru sormak için ayırdım. Bilgisayara bir adet USB harici HDD, USB mouse ve USB gece lambası takılı durumda çalışıyor.. Son olarak Dell Quick Set programı "maximum battery" ayarında..

Kullanan arkadaşlar ne düşünüyorsunuz.. Bana 120-140 dk.arası süre az gibi geldi.. ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deryacık -- 2 Ağustos 2007; 20:54:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bySATO

S.A.
    Ben bu DELL Inspiron 1501 modelini alalı ortalama 3-4 hafta oldu. Notebook la beraber 512 ram daha takviye yaptırıp 1 GB oldu. Bu şekilde gayet güsel bir şekilde kullanıyorum. Notebook ile ilgili düşüncelerime gelince. Makina onboard bir ekran kartına sahip olduğu için kesinlikle en az 512 ram takviyesi yapın derim. Ama sadece ofis uygulamaları ve net içi aldıysanız gerek yok tabi. Ben autocad photoshop dreamweaver corel gibi uygulamaları çok rahat bir şekilde kullanıyorum. Tasarımı biraz kaba gibi dursada estetiği çok hoş bir şekilde telafi ediyor. Ekranı parlak ekranlar gibi değil ama güsel. Ses olayı çok güzel. Bayağı bir sesi çıkıyor. Ama çıkışlarını bilemem. DVD okuyucu fena sayılmaz. Fena sayılmaz diyorum çünkü bende önceden ACER 5101 vardı, bunun dvd okuyucu daha iyi okuyordu. Belkide acer ınkinin pioner oluşundandır. Amd X2 64 işlemcisine gelince. Isınma kilitlenme felan olmuyor. (Normal kullanım için söylüyorum. Bi sürü gereksiz program yükleyip kilitlenenler için söylemiyorum. istisnalar hariç) Sadece driver cd si içinde işlemci ile ilgili bi ufak yazılım var. eğer onu yüklerseniz sanırım işlemcinin az enerji tüketmesi gereken basit uygulamalarda işlemci hızını ortalama yarıya düşürüyor. Yüksek hız gerektiren uygulamalarda ise normal işlemci hızına çıkıyor. Buna yarıyor. Walla ben herzaman hızlı olmasını istediğim için sildim ve işlemcim hep 1.6 mhz hızında çalışıyor. Pil konusunda ben evde sürekli kullandığım için pile gerek duymuyorum. Bu nedenle pili çıkardım ve fişte çalışıyorum. Herhangi bir problem olmadı şimdilik. Oyunlara gelince. Oyun oynamak için arkadaşlar hüsrana uğrayabilirler. Sadece Oyun ağırlıklı alacaklarda almasınlar derim. Ama benim gibi ağırlık uygulama programları arada bir istisnada oyun oynarım derseniz alın. Çünkü onboard ekran kartı olduğundan o kadar performans vermiyor. quake 3 süpper, quake4 fena sayılmaz, call of duty 1 (yanlış yazmadım umarım:) süpper ama call of duty 2 malesef :( hemde en düşük ayarlarda) başka oyunlarda pek denemedim. Genel itibariyle bu fiyata 64 bit olan çift çekirdekli vede markalı bir notebook için güsel bir seçim derim. Düşünenler varsa tavsiye ederim.
    Saygılarımla.

arkadaşlar bende dell 1501 almayı düşünüyorum. ancak şunu sormak istiyorum ekran parlak ekran değil mi?

• Ekran parlak, gayet güzel, o kafana takıldıysa düşünme bile..
  • quote:

Orjinalden alıntı: deryacık

ben 1501 aldım hepsiburada.com-dan... dün geldi, harika bir makine.. Ses çok güzel, gürültüsü yok, ısınma normal, DVD okuyucu idare eder, wireless canavar gibi.. Test etmedim tabi ki matematiksel bir şey belirtemem, ama masaüstü kullanıcısı olarak mobil bir aletten memnun kalacağımı da düşünmezdim.

Fakat beni düşündüren bir nokta var ve o da batarya süresi. Bu forumda elbet ki epey süredir makineyi kullanan arkadaşlar var. Buna dayanarak soruyorum : 18:38-de açtım makineyi.. 90 dk. film izledim, 15 dk.kadar 3boyutlu bir oyun oynadım, 10 dk.kadar ofis dökümanları üzerinde çalıştım, bu arada müzik dinliyordum tabi ki. İşte son 10-15 dk.yı da internete girmek ve sizlere soru sormak için ayırdım. Bilgisayara bir adet USB harici HDD, USB mouse ve USB gece lambası takılı durumda çalışıyor.. Son olarak Dell Quick Set programı "maximum battery" ayarında..

Kullanan arkadaşlar ne düşünüyorsunuz.. Bana 120-140 dk.arası süre az gibi geldi.. ???

Evet, 1501 kullanıcıları! Benim sorumu da yanıtlar mısınız, yok mu kimse?

• SELAMLAR
    BEN 25/12/2006 TARIHINDE DELL INSPIRON 1501 ALDIM. IKI UC HAFTAYA KADAR WINDOWS XP KULANIYORDUM. VE SORUNSUZ BIR SEKILDE KULLANDIM. TAKI WINDOWS VISTA HOME PREMIOM YUKLEYENE KADAR. VISTAYA YUKLEDIKTEN SONRA PC YE ACINCA DONUYOR. CTRL+ALT+DELETE YE BASIP GOREV YONETICISINI ACINCA DUZELIYOR. GENELDE DAHA SONRA OLMUYOR. SADECE YENI ACILDIKTAN SONRA OLUYOR. BIRKAC DEFA FORMAT ATDIM AMA DUZELMEDI. ACABA BU SORUN NEDEN KAYNAKLANIYOR? YARDIM VE ONERILERINIZI BEKLIYORUM.

DELL INSPIRON 1501
    AMD TURION 64 X2 TL 56 (1.8GHz, 512K)
    RAM 2048 (2X1024) 533MHz DDR2 SDRAM
    120GB SATA HDD
    ATI REDEON XPRESS 1150 256MB
  • DERYACIK DELL INSPIRON DA BENIM BILDIGIM 3 CESIT BATARYA VAR.
    1) 4 CELLULES 29 WH
    2) 6 CELLULES 53 WH
    3) 9 CELLULES 85 WH
    SENINKI HANGISI?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dervis2007

DERYACIK DELL INSPIRON DA BENIM BILDIGIM 3 CESIT BATARYA VAR.
    1) 4 CELLULES 29 WH
    2) 6 CELLULES 53 WH
    3) 9 CELLULES 85 WH
    SENINKI HANGISI?

Benim batarya -6 CELLULES 53 WH-
  • selam arkadaslar yazdiklariniz okudum ve tecrubelerinizi bekliyorum

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?Categoryid=98&Productid=bd70732#tablnk

1 - bende bu laptop'tan almayi dusunuyorum sizce nasil ?
    2- artilari ve eksileri nelerdir sizce ?
    3- oyunlari rahatca oynatabiliyormu ?
    4 - Freedos oldugundan dolayi yaninda Driver cd'leri geliyormu acaba XP kurduktan sonra herseyini tanıtmak icin ?

bunlari cevaplarsaniz cok sevinirim.
  • Arkadaşım yaklaşık 4 aydır kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım.En büyük artısı f/p oranı,ayrıca 120 gb harddisk ve 1gb ram,bu fiyata bu donanım mükemmel,ekran kartı konusuna gelince onbord olabilir fakat intelin onbord görüntüleyicilerini suya götürür susuz getirir neticede ATİ.Ben uygulama kullanıyorum sıkılınca carbon oynuyorum yani piyasadaki butün oyunları oynayamassın fakat bir çoğunu oynayabilirsin.tabiki ekrankartından fazlabirşeyde beklememek gerekiyor nede olsa onbord.Kutudan Driver cdleri çıkıyor onları dert etme.Kısacası ödediğiniz paranın karşılığını kuruşuna kadar alabiyorsunuz
    quote:

Orjinalden alıntı: madgkhn

selam arkadaslar yazdiklariniz okudum ve tecrubelerinizi bekliyorum

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?Categoryid=98&Productid=bd70732#tablnk

1 - bende bu laptop'tan almayi dusunuyorum sizce nasil ?
    2- artilari ve eksileri nelerdir sizce ?
    3- oyunlari rahatca oynatabiliyormu ?
    4 - Freedos oldugundan dolayi yaninda Driver cd'leri geliyormu acaba XP kurduktan sonra herseyini tanıtmak icin ?

bunlari cevaplarsaniz cok sevinirim.

• bende Dell'lendim arkadaslar

fakat kafama takılan sorular var

1- ya ben bu driver'lerin hepsini kurdum ama su klavyenin uzerindeki kısayollar calısmıyor , ornegin f2 bişeye yarıyordu simdi unuttum ama ona bastıgımda yok öle bişi
    2- ayrıca bunun uzerinde mikrofon varmı ?
    3- müzik dinlerken sesini 1 hamlede nasıl kısacagım ? yani klavye uzerinde ses acıcı ve kapatıcı tuslar gordum ama basıyorum calısmıyor işte :D:D yani ancak ses yoneticisinden mi kısıcam ? :S
    4- ilk şarj'ı kaç saat yapayım

arkadaslar bu konuda bilgi verilirse sevinirim.

saygilar.
  • 2 Gün önce aldım.

1. gün ufak bir sorun yaşadım. Bilgisayarı kapadım. Ancak ekran kapanmadı, windows mavisi flu bir tonda asılı kaldı. 5 saniye basılı tutunca kapatma tuşuna kapandı. Ciddi bir şey mi sizce?

2. bir konu olarak da ev içindeki wireless ağımı evin salonundan alamıyorum. Wireless iletişiminde bir sorun olabilir mi?
    3. Hdd 120 GB denmesine rağmen windowsta bilgisayarımdan baktığımda 108 GB gözüküyor. Sizlerde durum nedir?
    4. Makineyi ısı yayan bir yerde kullanmam gerekiyor. Sorun olur mu. Isı yayan derken 2 metre ötesinde mangal var. Klimasız bir ortam. Bir sorun olur mu? Yaklaşık 2-3 saat o ortamda çalışacak gölgede hava sıcaklığı+2-3 derece dir tahminim sıcaklık. Kesintisiz 7-8 saat de açık durucak. Msn ve internet siperişleri için. Isınma problemi olmuyor sanırım, pili çıkarıp power supply üzerinden adaptörle çalıştıracağım. Sanırım pil ömrüne faydası olur pili çıkarmam.
    5- Adaptör laptopa gelen akımı ayarlıyor sanırım. Akımda bir bozulma, voltajda bir dalgalanma olsa bile en kötü ihtimal adaptör yanar diye düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum. Eğer doğru düşünüyorsam yeni adaptör fiyatı ile power supply fiyatını karşılaştırıp ona göre hareket edeceğim.

Hdd ısınıyor ama sanırım hepsinde aynı. S-video outu ve firewire bağlantı noktası olmaması en büyük eksikliği aynı fiyat dilimindeki Fujitsu Siemens Alman malında s-video out ve firewire var. Sizce değiştirmeli miyim?
    Siemens'de ekran kartı 128 paylaşımlı işlemci intel core 2 duo t5600 ve diğer özellikleri birebir aynı...

Mikrofonla ilgili sorun okudum. Şu anda öyle bir sorun yok. Sanırım güncellenmiş makine.

Aldığım fiyat finanskartla 799$+kdv ve 12 taksit yapıyorlar. Finanskartınız yoksa 869$+kdv alıyorlar. İçinde windows xp fiyata dahil. NT mağazalarında 777$ ancak freedos ile geliyor. 20$'a lisanslı kullanıcı olmak daha iyi sanırım.

Değiştirme süresi dolmadan kullanıcı arkadaşlar veya fujitsu-siemens hakkında bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim. Bir de Fujitsu siemens'in Fuji ile alakası var mı? Eğer öyleyse Fuji servisi süründürür adamı. NT mağazasındaki görevli de fujitsu-siemenslerin servisleri kötü diyor. Doğru mudur?

S-video ve hdd'nin 108 gözükmesi kafama baya takıldı. 2. bir kez yaşamasam da ilk günden ekranın kapanmaması da ilginç geldi.... S-video için bir çözüm mümkün müdür?

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 10 Ağustos 2007; 21:08:32 >

• bence heyecana gerek yok , kullandıgınız dell inspiron 1501n serisi laptop gayet basarılı dizayn ve malzeme olarak.Fijutsu-siemens almamanızı oneririm , alan arkadaslar benimkini gorunce daha hayran kaldılar.Wireless hic olmadigi kadar kaliteli ve mukemmel cekiyor , su an komsunun wireless'i ile giriyorum benden 2 kat asagi :) sonuc itibariyle bir problemin yok arkadasim , ekran olayı aklına takıldı ise servis'e götür bakarlar zaten ama DELL gibi bir marka varken fijutsu tercih etme derim.

1- Bu arada bende mikrofon gozukmuyor ses denetimlerinde , bunun nedenini bilen varsa lütfen söylesin :(:(

2- ayrıca laptop uzerinde ornegin END tusunda mute var basınca mute olması gerek ama bende olmuyor , ornegin F3 tusunda bataryayı gosteriyor ama bastıgımda birsey olmuyor ??

bu konularda bilgi verirseniz cok sevinirim arkadaslar.

saygilar.
  • Salonla arka oda arasında 2 kat arasındaki mesafeden fazlası var sanırım. Salon balkonunda çekiyor zaten. Arada 5 duvar var salonun içindeyken. Balkon duvar yok. O zaman çekiyor.

Harddisk'in 108 mb gözükmesi sorun olarak hala duruyor ve de s-video eksikliğine yönelik alternatif bir çözüm var mı. Baktığım her modelde vardı diye alırken s-video'ya kesin vardır gözüyle hiç dikkat etmedim. Vga üzerinden scartlı bir sisteme görüntü nasıl yollayabilirim.

Bir de sıcak havalarda ısınma klimasız ve gölgede hava sıcaklığı + 2-3 derecelik ortamda sorun olur mu? Bir tek hdd bölgesi ısınıyor. Yani o bölgede hdd'mi var bilmiyorum ama forumda hdd hariç ısınma sıkıntısı yok denmiş. Pilin hemen ön tarafı, sağ taraf, sağ bacağa gelen taraf diz üstündeyken :)

Üzerindeki jelatini çıkarmadım kirlenmesin diye ilk günlerden, sıkıntı yapar mı?

Sekojan arkadaşım da 2 üstteki soruma cevap verirse çok sevinicem.

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 11 Ağustos 2007; 4:55:55 >

• selam kardeslerim

bende 1501 serisi kullaniyorum fakat Mikrofon sorunum var , Forumda anlatilmis ama ing. oldugu icin hiç anlamadım :(:( lütfen yardım edin mikrofonun olmadigini goruyorum ses denetiminde :(:( bu konuda yardimci olursanız size minnettar olurum

saygilar
  • madgkhn klavye uzerindeki tuslarin calismasi icin (fn) tuyla beraber basman lazim yani fn+mute gibi
    bu arada driver leri burda bulabilirsin.

http://support.euro.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=fr&l=fr&s=gen&ServiceTag=&SystemID=INS_PNT_1501&os=WW1&osl=fr&catid=&impid=[link]
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.