Şimdi Ara

DELL Inspiron 1501 serisi kullanıcıları Derneği, almak isteyenler (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
0
Favori
41.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bende internetten bir program indirdim (uninstall silinemeyen programları silme programı) neyse herhalde yanlış bir işlem yaptım bilgisayarı açamadım bende windows vista cd sini takıp temiz bir kopya yükle seçeneğini seçip vistanın temiz bir kopyasını yükledim. üzerinde orjinal gelen vista programını (windows old vista) adında program files'e atmış içerisindeki bilgilerimi ve setup'larımı alabildim. daha sonra windows old vistayı'da yer kaplamasın die sildim.

sorum? üzerinde gelen orjinal vista programını bir hatadan dolayı silmek zorunda kaldım ama bu temiz kopya aynen orjinal üzerinde gelen gibi olurmu?

temiz kopyanın; üzerinde orjinal gelen vistadan bir farkı olurmu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: volk77

herkese selam, 2 gündür bu aleti düşünüp duruyorum, oyun meraklısı biri değilim, ancak ekran kartının on board olması ve hiç ram ihtiva etmemesi beni düşündürmüyor değil,

diğer taraftan ****da cihazı gördüm benim şuan kulladığım acer 5510 model centrino 1,73 bir cihaz var çift çekirdek almamak konusunda direnmiştim ama alacam sanırım

yalnız cihazla ilgili problemlerim var
    1- touchpad mouse bana çok iğreti geldi scroll tuşu (yanlış yazmıyorsam) yani aşağı yukarı tuşu yok, mousun sağ ve sol tuşları çok yumuşak ilk defa böyleb bir şey gördüm be açıkcası çok garipsedim,

2- cihazın üzerinde microfon yok, gerçi bilirsiniz laptoplarda mic olsada cihazın fan ve hd sesini çok fazla topladığı için performansı iyi olmuyor ama bu da bir eksi,
    3- multimedya olarak cihazda nerdeyse hiç birşey yok, benim kullandığım cihazda fn ile de olsa kullanılan bir sürü tuş var,
    4- kasa bana çok ucuz geldi (lütfen kullananlar kızmasın) ama dell in diğer modelleri mesela ön tarafta multimedia tuşu olan modellerindeki kasa çok daha güzel gözüküyor bilmem siz ne dersiniz, yani fiyatı düşürmek için mi yapmışlar anlamadım,
    5- ben acer imin üzerinde yaptığım ayarlarlar ile lcd parlaklığı kısma, cpu medium moda alma gibi ayarlar ile pili 3 saatten fazla kullandığım oldu, bu cihazda bu tür ayarlar var mı bilmiyorum, fn tuşu ile lcd parlaklığı ayarlanabilior ama çok fazla ayar yapma şansı vermiyor yani ara kademeleri çok zayıf geldi bana,
    6- pcmci girişi yok dendi ben ona bakamamıştım, artık pek kullanılmıyan bi özellik olsa da insan niye yok demekten kendini alamıyor,
    7- 64 bit çift çekirdek bir cihaz neden 677 mhz desteklemiyor çözemedim doğrusu,
    8- benim kullandığım cihazda çok ısınıyor ama hd ısınması forumda çok fazla şikayet konusu olmuş, ancak ben cihazda gördüm ki fan çıkışları sol yanda ve büyük boşluklar koymuşlar bu da cihazın laptopların kaderi olan ısınma sorununda faydalı gibi geldi bana özellikle fan ın elektrik tüketimi üzerinde çok etkili olduğunu düşünürsek...
    9- ve benim aklıma en fazla takılan sorun şu kullanılan lcd nasıl bana biraz renkler soluk gibi geldi hp, acer ve diğer modellerle kıyasladığımızda sizce nasıl lütfen beni aydınlatın çarşamba günü karar verip al
    8-mam gerekiyor,

bu arada beğendiğim yönler se şunlar
    harika bir sesi var, 4 usb oluşu ve usb lerin dizilişleri çok iyi

bana lütfen kasası konusunda, lcd ekranın performansı konusunda ve özellikle cihazda mevcut olan yazılımlar konusunda ki mesela acer da makina üzerinde ayarlamalar yapmayı sağlayan, teknik durumu, ısı vs. gibi bilgi veren ram performansını gösteren yazılımlar var,

dell de bu mevcut mu ben sadece lcd parlaklık ayarını gördüm yardım tuşlarında o da fn artı yukarı aşağı tuşlarıydı ses ayarları bile çok yukarda fn ile birlikte kullanmak için iki elinizide alıyor sizden

lütfen kullanan arkadaşlar bilgi versin bizde ona göre bakalım başımızın çaresine,

bu arada cihaz gold da 1223 ytl on taksit ve bonus la alımlarda % 20 hediye çeki veriyor hediye çekini temmuzda kullana biliyosunuz bilginiz olsun...

msi ın bir cihazı var ayrıca 777$artı kdv cihaz core2 duo bu cihazı da çok beğendim, tek problem 14.1 inc olması bana yardım edinnnnnnnnnnnn

insanlara çok seçme şansı verirseniz böyle olur işte eskiden ne güzelde bi marka vardı onu almak zorundaydık :P

Evet bu yukardaki yazı birçok eksik ve yalnış bilgi içermektedir.Elimden geldiğince doğrularıı yazıyorum :

1-Dell touchpad lerinde scroll aşşağı yukarı sağa sola vardır. Dell kullanmamış olabilirsiniz, alışmadığınız bir husus size garip gelebilir evet sağ sol mouse tuşları yumuşaktır ve gayet hoştur.

2-cihazın üstünde m,krofonm olup olmamasının önemini anlamış değilim.İlginç.

3-Dert edilcek bir şey söz konusu değil winamp ve media player .... kısayolları mevcut örnek Ctrl+p = play gibi
    4-6400 serisi kasalar ile aynı kasadır sadece multimedia tuşları yoktur.Dell in kasası en sağlam kasalar arasındadır, mentşeleri kırılmaz.açma kapa klipsine hiçbirşey olmaz....

5-ara kademeleri zayıf değildir.Acerla yağtığın herşeyi Dell 1501 serisi ile yapabilirsin.

6-667 Mhz ram ile 533 ram arasında biz kullanıcıların farketmeyeceği kadar yüzde 5 lik performans farkı vardır.Evet neden 667 mhz yoktur güzel bir soru ama çift çekirdek ile 667 arasındaki bağlantıyı anlamak mümkün değil.

7-Lcd true life teknolojisi ile fiyat olarak eş ürünlerden iyidir.

teşekkürler.

• selam arkadaslar

suan dell 1501 ım var ama uzuldum bıraz nedenı ıse pardus u kuramıyorum

acıl bı cozum :(

hdd bulunamıyor dıyor :(

sata hdd benım leptopun sanırım bı cozumu varsa paylasanlara teşekkur ederım...
  • ben de bugün dell lendim:)
    alet hoş bişiy tek eksiği benim aldığım modelinde bluetooth un olmaması...
    gerçi daha benim deneme sürecimde kendileri ama....
    4 saatlik performansı göz kamaştırıcı (kalite/fiyat oranında)
    saygılarımla
  • quote:

Orjinalden alıntı: karadayi41

selam arkadaslar

suan dell 1501 ım var ama uzuldum bıraz nedenı ıse pardus u kuramıyorum

acıl bı cozum :(

hdd bulunamıyor dıyor :(

sata hdd benım leptopun sanırım bı cozumu varsa paylasanlara teşekkur ederım...

sorunsuz kuruluyor sorun nedir
  • orjinal bios update edilememiş dell 1501 serisi için, Pardus kurulamıyor.
    Neden ?
    kullanılan kernel : 2.6.14.4-15,
    Güncellenilerek geçilecek olan kernel: 2.6.16.28' e

Şimdi Bios update etmedim ama 2.6.14.4-15 kerneli kulanarak Ubuntu yükleyemeyen kişileri biosu bir önceki versiyona indirerek (ilginçtir) yüklemeyi başardı...

Pardusta aynı sorun var, pardus kernel güncellemesini yapacağını açıklarken ubuntu ve diğer dağıtımlar güncellemesini yaptılar...

Pardus kuran arkadaşlarıma sorum şu : Biosu sürümünü yükselterek kurmayı başardınız mı ?

Umarım açıklayıcı olmuştur.
  • Sorun Şu.

Hdd bulunamıyr diyor,

böylece sta hdd oldugu için pardusu kuramıyorum , Kaldi ki bios guncellemesini de bilmiyorum ?

Nasıl yapılır ...

simdi burda kuran arkadaslar var , nasıl kurduklarını acıklasalar ? cok memnun olurum
  • quote:

Orjinalden alıntı: yastik

Bendeki bilgisayar MS word 2007 açtığımda dik açıyla baktığınızda gözle görülşür şekilde ekranda dalgalanmalar oluyor, bu normal midir?

Bir de bios update etsek garanti kapsamı dışına çıkar mı bilgisayar?

Ürünü garantiye verdim. Eğer ki bir üretim hatası vb. çıkar ise - seride de olabilir - (ki daha önce DELL bataryaları toplatmıştı)kesinlikle buraya yazmayacağım ilgisizliğiniz yüzünden.

Sağolun varolun..
  • arkadaslar bende 1501 aldim amases olayini halledemedim XP HOME kullaniyorum ses denetiminde line mikrofon yok ozelliklerden giriyorum ama mikrofon bagladigimde ne ses var nde ses sorun nedir cozum nedir bulamadim
  • Bios u son sürüme yükselttim ve pardus 2007.1 şu anda sorunsuz çalışıyor. Kullanımı o kadar keyifli ki windowsu çok nadiren kullanıyorum :) Keşke Pardus 64 bit destekleseydi. Artık bir sonraki sürümünü beklemek gerekli napalım:(
  • bios un guncellemesini nasıl yapabiliriz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: imate

beyler hiç bios miosla oynamayı bırakın cihazı kitlersiniz kafayı sıyırırsınız kendi ayarlarını kedi otomatikman yapıyor. ama masaustunden ne halt yerseniz yiyin bios surumu eski hepinizin tahminen 1,73 kusur olması laasım. 2,3 cıkarın bakın takır takır nasıl götürüyor. bu adresten biosunu idrirebilirsiniz ...
    http://support.euro.dell.com/support/downloads
    indirin yanlız herhangi başka bi proğram calısıyorsa kapatın sonra proğramı calıştırıp bekleyin butun herseyi kendi halledip sorun felan kalmayacak ortada duyrulur.................

bu adresten bios güncelememi yaptım, masaüstüme birtakım dosyalar var biosla ilgili acaba setup dosyaları mı yoksa... ? sildiğim takdirde bir sorunla karşılaşır mıyım ?

• 29 ytl kampanyasından abone oldum. duydumki abonelik 14 ytl ye inmiş ve biz bundan yararlanamıyormuşuz. Arkadaşlar ttnet i mail yağmuruna tutalım bu adaletsizliği ortadan kaldırsınlar. Biz enayimiyiz. Mail atacağınz adresler aşağıda. Sonuç alamassk abonelik iptali bile düşünülebilir!

abonekayit.ttnet.net.tr

musteridestek@ttnet.net.tr

iletisim@ttnet.net.tr

ttwinet@ttnet.net.tr
  • quote:

quote:

Bendeki bilgisayar MS word 2007 açtığımda dik açıyla baktığınızda gözle görülşür şekilde ekranda dalgalanmalar oluyor, bu normal midir?

Bir de bios update etsek garanti kapsamı dışına çıkar mı bilgisayar?

Ürünü garantiye verdim. Eğer ki bir üretim hatası vb. çıkar ise - seride de olabilir - (ki daha önce DELL bataryaları toplatmıştı)kesinlikle buraya yazmayacağım ilgisizliğiniz yüzünden.

Sağolun varolun..

bende de web broseride assagıya dogru kaymada yazılar okunmucka sekilde bulaşıyor birbirine bu lcd ekranlarda normalmidir ?

yoksa bu arkadasın ki gibi problem li mi ?

senin makina ne oldu kardes ?

• bios güncellemesi için kullanılan dosyalar güncellemeden sonra silinebilir zaten gerekli bilgiler bios çipi üzerine yazıldığı için güncellemeden sonra o dosyalar kullanımıyor. Bios güncellemesi firmanın kendi çıkardığı bir ürün olduğu için garantiyi bozmaz.Ancak pek olası olmasa da türkiyedeki distrübütörlerin akıl dışı uygulamalarına alıştığımız için korkar olduk herşeyden.Sorun çıkarırlarsa biraz uğraşır tüketici heyetleri ya da tüketici mahkemelerinde çözeriz.
  • Arkadaşlar bende 1501 w5222 kullanıcısıyım benim makina micro sd kartları görmüyo xp kullanıyorum yardımcı olursanız sevinirim
  • Benim bilgisayarın akıbeti karışık.
  • Acer Aspire 5102 Plus AMD-64Turion 2.2GHz 80 Gb 1024MB DDR-2
    Fiyat:726$+kdv
    Anakart/İşlemci Özellikleri
    Marka Model No AMD Turion MK 38 İşlemci
    Chipset ATI Radeon Xpress 1100
    Hızı 2.2 GHz

Ekran Özellikleri
    Ebadı 15.4"
    Türü WXGA Crystal Brite TFT LCD
    Çözünürlüğü 1280x800
    Grafik Kartı Özellikleri
    Türü Harici
    Marka Model No ATI Radeon Xpress 1100
    Grafik belleği Paylaşımlı 256 MB 3 D Video
    Bellek Özellikleri
    Mevcut Kapasite 1024MB
    Türü DDR 2
    Hızı 667MHz
    Toplam yuva 2

En fazla desteklenen 4GB
    Sabit Disk Özellikleri
    Kapasitesi 80 GB
    Hızı 5400 rpm
    Arayüz Sata 8MB Cache
    Bütünleşik Parçalar
    Hoparlör Bütünleşik Stereo Hoparlör
    Mikrofon Var
    Kamera 310K Piksel
    Ses Sistemi MS Sound uyumlu ses sistemi
    Optik Sürücü DVD Super Multi Double Layer
    Kart Okuyucu 5'li (MMC,SD,xD-Picture,MS ve Memory Stick PRo
    İletişim Arabirimleri
    Modem Entegre 56K ITU V.92 data/faks modem
    LAN Entegre 10/100 Mbps fast ethernet
    Wireless LAN Intel® PRO/Wireless 2200BG 802.11b/g
    Bluetooth Yok
    PCMCIA 1 adet Type II
    RJ-45 1 adet
    RJ-11 1 adet
    USB 2.0 3
    IEEE1394 Yok
    Kızılötesi Yok
    VGA out 1 adet
    S-Video TV-out Yok
    DVI Port Yok
    Line-In 1 adet
    Line-Out 1 adet
    Pil Özellikleri
    Türü 6 cell 44.6W Li-Ion
    Ömrü 2 saat
    Şarj Süresi 2.5 saat hızlı şarj ve 3.5 saat çalışırken
    Ebat / Ağırlık
    Genişlik 358mm
    Yükselik 29.8/33.8mm
    Derinlik 269mm
    Ağırlık 2.82kg
    Yazılım Özellikleri
    İşletim Sistemi Linux
    Sistem Uyumluluğu MS XP-Linux-MS Vista
    Giriş Arabirimleri
    Klavye 85 tuşlu Türkçe Q klavye
    Mouse Touchpad ve 4 yollu fonksiyonel scroll mouse
    Garanti süresi 2 Yıl

Ürün Adı : DELL INSPIRON 1501 F5222 T-L52 1024MB 120GB FREEDO
    Fiyat:777$+kdv
    * Model : INSPIRON 1501 F5222 TL-52
    * İşlemci : AMDX2 TURION 64 X2 TL-52 (1.6 Ghz)
    * L2 Cache : 1mb (2 X 512kb)
    * Bellek : 1 GB DDR2 Ram
    * Grafik İşlemci : 256mb DDR2 Ati Radeon Xpress X1150 Vram
    * Sabit Disk : 120gb (5400rpm)
    * Optik Sürücü : DVD Writer Dual Layer
    * Ekran : 15,4 (Wxga True Life Parlak Ekran)
    * Ses : High Definition Audio (Hda)
    * Kart Okuyucu : Var (3 In 1 )
    * Pcmcıa : Pcı Expres
    * 6 : Analog (Vga)
    * Ağırlık : 2.8kg
    * Fax-Modem : Rj15
    * İşletim Sistemi : Freedos
    * Pil : 6 Hücreli Li-Ion
    * Ehernet : Rj45
    * Kablosuz Erişim : 802.11 B-G
    * Usb 2.0 : 4 Adet Usb2.0
    * Firewire (Ieee 1394) : Yok
    * 2 Yıl Garanti

Arkadaşlar işlemci başta olmak üzere harddisk,ram,ekran kartı,marka,kalite,wireless çekim gücü... gibi yönlerden karşılaştırdığınızda hangi notebooku almam daha iyi olur?(Bu fiyat civarı önerebileceğiniz başka bir model var mı?)Yardımlarınızdan ötürü şimdiden hepinize teşekkür ederim.

• arkadaşlar bende dell'endim :D inanın bu fiyata çok güzel bi makine özellikleri aşağıda oyun oynanmaz diyen arkadaslar asagıdakı linke tıklasınlar youtube a dosya attım izlesinler oyun oynanıyormu oynanmıyormu :D

http://www.youtube.com/watch?v=5l6QG_egm5U

Teknik özellikler

İŞLEMCİ: AMD TURION 64 X2 TL-52 (1.6GHz), 1MB (2 x 512KB)
    HDD: 120 GB SATA 5400 rpm
    RAM: 1024 MB DDR-II 533
    EKRAN: 15.4" WXGA, 1280 x 800, True Brite
    EKRAN KARTI: ATI Radeon® Xpress 1150 256MB HyperMemoryTM (tümleşik)
    CD-R / DVD / CD-RW: DVD-RW DUAL+R9
    Modem : 56K ITU V.92 data/faks modem
    Ethernet: 10/100 Ethernet, 802.11 B/G Wireless
    Port çıkışları: 3x USB2.0 , VGA
    İşletim sistemi: Free DOS
    Ağırlık: 2.80 kg
    Pil Ömrü: 2-2.5 saat pil ömrü, 6-cell pil
    Bluetooth: -
    Kart Okuyucu: 3-in-1 kart okuyucu (SD/MMC/MS)
    Web Cam: -
    Tv Kartı: -
    garanti: 2 Yıl
    bu ürün farklı konfigirasyonlarla sizlere sunulabiliyor

NT den kampanyadaymıs on gun oldu alalı fiyat
    777$+KDV

• arkadaşlar merhaba, Mikrofon kullanmada sorun yaşayan arkadaşlar şuraya göz atabilirler.

http://bilinclituketici.forumarket.com/2007/04/29/dell-inspiron-1501-dizustu/

neyse copy paste :

Bugün dizüstüme mikrofon bağladım, tabii beni bekleyen sorunun farkında değildim.5 dakkikalık işimi tam 2 saat te halledebildim.Şu an Mikrofonum sorunsuz olarak çalışıyor.
    Nasıl hallettim Buyrun okuyun : anlaşılmayan bir yer varsa sorabilirsiniz…

Dell inspiron 1501 mikrofon sorunu

On these models that have the Sigmatel 92xx audio chip, monitoring can be restored by editing the Registry subkey EnableInputMonitor.

1. Go to the Start menu and click on Run. Type “regedit” without quotes and click OK to open the Registry.
    2. At the top of the list, highlight My Computer.
    3. Under the Edit menu, select Find.
    4. Type in “EnableInputMonitor” without quotes and click ‘find next’.
    5. Highlight EnableInputMonitor. Right click on it and select Modify.
    6. Highlight 00 and change to 01. Click OK.
    7. Repeat “find next” (F3) several more times and keep changing values to 01 until the EnableInputMonitor’s coming up are of the proper value.
    8. Find a key named “EnableIntSpkrMute” and change its value from 01 to 00.
    9. Exit the Registry and restart the computer.

Next, configure the system mixer:

1. Open Volume Control by right clicking on the speaker icon on the taskbar and clicking ‘adjust audio properties’, or go to Start/Control Panel/ Sound & Audio Devices Properties/Advanced (button).
    2. Under the Options menu, select Properties.
    3. Under ’show the following volume controls’ check the box next to Input Monitor. Click OK.
    4. Make sure the mute box is unchecked. Unfortunately the slider itself will be frozen in place and won’t control the outputted volume.

NOTE:

This Registry edit was discovered by emann15 who gave it to the forum, and The Performing Flea added some necessary modifications. I have put it into this step-by-step format for those of us who are not familiar with editing the Registry. This is the direct Registry path to the key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\
    Control\Class\{4D36E96C-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\
    0005\Settings\filter\Rear

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.