Şimdi Ara

DELL Inspiron 1501 serisi kullanıcıları Derneği, almak isteyenler (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
0
Favori
41.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni sürümünde ekran kartı ram ayarı yok, bilgisayarla beraber gelen cd deki driverlardaki sürümü kurunca ayar kısmı görünüyor, yani en azından bende öyle
  • arkadaşlar merb. bende del inspiron w5222 var fakat ram bilgiyarım dan özelliklere tıklayarak bakınca 448 olarak görünüor.

ayrıca ekran kartı 256 mb olması gerekirken 128 mb olarak görünüyor.

sizce neden böyle?
  • FIFA08 kurup da oynamayı deneyen var mı? bende oyun cok yavaş oynuyor. sanki yavaşlatılmış halde
  • SELAM ARKADAŞLAR BEN DE DELL INSPIRON 1501 KULANICISIYIM ARKADAŞLAR BEN BU LAPTOP UN VERİLEN DRİVER KAYBETTİM VE ŞİMDİ FORMAT ATTIM EKRAN KARTININ DRİVER İNİ DELL SİTESİNDEN İNDİRDİM AMA HATA VERİYOR DELL SİTESİNDEKİ TÜM EKRAN KARTI DRİVERLERİNİ TEK TEK DENEDİM EKRAN KARTI HATA VERİYOR BUNUN BİR NEDENİ OLMALI AMA NE 1501 CD SİNDER BURAYA ATABİLİRMİSİNİZ EKRAN KARTININ DRİVER Nİ ŞİMDİDEN TŞK.LER.
  • arkadaşlar ben laptopu alalı 15 gün oldu 256mb ati ekran kartı ve 512( 448) ram la middle earth ve painkilleri high çözünürlükte kasmadan oynuyorum lowda nfs prostreet bile oynadım 1gb ram takviyesi yapıp uçmayı düşünüyorum laptopun ses kalitesi de çok iyi ama 80 yerine 120 gb olsa çok daha mutlu olurdum klavyesi ve ekrenı çok iyi ben laptopta oyun oynayamıyorum diyen arkadaşların beceriksizliği bence isterseniz oyunları açıp fotoğrafını çekip burada paylaşabilirim ben 850 ytl ye aldm ve beklediğimin çok üstünde alan arkadaşın pişman olacağını sanmıyorum daha iyisinmi arayanlara acer ferrari modelkini önerebilirim
  • ARKADASLAR SELAM FORUMU ILK ACILDIGI GUNDEN BERI TAKIP EDIYORUM BI KONU YAZMAYA GEREK DUYMADIM TAKI DELL INSPIRON 1501 LEPTOPUMLA ILGILI BIR SORUNLA KARSILASINCAYA KADAR8 AYDIR KULLANIYORUM SON 1 AYDIR WISTA DA UYKU MODUNA GECIP YENIDEN BASLATIGIMDA EKRAN DA TUHAF RENKLER CIKIYO VE GORUNTU NEREDEYSE KAYBOLUYO WISTAYI SILIP XP CONNAX KURDUM KURARKEN YUKLEME SIRASINDA DA AYNI EKRANDA RENKLERIN CIKMASI CANIMI SIKTI VE BU OLAYDAN SONRA OYNADIGIM BUTUN OYUNLARDA 2-3 SAAT SORUNSUZ CALISTIRIYOR FAKAT HIC BIR HATA VERMEDEN DIREK OYUNDAN MASAUSTUNE ATIYOR VE OYUN KAPANIYO VIRUSTEN SUPHELEDIM FAKAT C VE DE YI FORMATLAMA RAGMEN HALA AYNI SORUNLA KARSILASIYORUM SANIRIM ARTIK SERVISE GITME ZAMANI GELDI BU ARADA SERVISE GONDERMEK ICIN LEPTOPUN KUTUSU GIBI BAZI SEYLERI ISTIYOLARMIS BU KONUDA BILGILENDIRIRSENIZ TESEKKUR EDERIM BU SORUN HARICINDE BU GUNEW KADAR HIC BIR SORUN YASAMADIM VE HALA DELL INSPIRON 1501 I HERKESE TAVSIYE EDIYORUM EKRAN KARTI PAYLASIMLI OLMASINA RAGMEN COGU OYUNDA SORUN YASAMADIM :d

• evet arkadaşlar bende alalı 6 ay oldu çok menmunum. şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım. hardiski ikiye böldüm birine xp diğerine vista ultimate 32 kurdum. hiç sorunsuz kullanıyorum. geçen hafta ramları değitirdim. kingston 667 mhz 1gb x2 adet ram taktım. hız bayağı arttı. yalnız vista puanı pek değişmedi. sadece bellek puanı 5.3 e çıktı. vista performans puanlarını aşağıda veriyorum sizde verirseniz karşılaştırabiliriz.

işlemci : 4.6
    bellek : 5.3
    grafikler : 3.0
    oyun grafikleri :3.1
    sabit disk 4.3
    temel puanım en düşük olan 3.0 dır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kubizm

arkadaşlar ben laptopu alalı 15 gün oldu 256mb ati ekran kartı ve 512( 448) ram la middle earth ve painkilleri high çözünürlükte kasmadan oynuyorum lowda nfs prostreet bile oynadım 1gb ram takviyesi yapıp uçmayı düşünüyorum laptopun ses kalitesi de çok iyi ama 80 yerine 120 gb olsa çok daha mutlu olurdum klavyesi ve ekrenı çok iyi ben laptopta oyun oynayamıyorum diyen arkadaşların beceriksizliği bence isterseniz oyunları açıp fotoğrafını çekip burada paylaşabilirim ben 850 ytl ye aldm ve beklediğimin çok üstünde alan arkadaşın pişman olacağını sanmıyorum daha iyisinmi arayanlara acer ferrari modelkini önerebilirim

bu mesajın üstünden uzunca bir zaman geçti ben ram takviyesi yaptım ve sonuca kendim bile inanamadım pro street çk rahat oynuyor belki inanmicaksınız ama bu laptopla crysis in sonunu getirdim şu anda pes2008 be F.E.A.R. oynuyorum hiç kasmadan yaptığım ram takviyesinden sonra ekran kartı 512 mb oldu(256sı paylaşımlı). sonuçtan çok çok çok memnunum aldığım fiyatada bakınca....
    Almayı düşünen bütçesi kısıtlı arkadaşlar hiç düşünmesin bence
    ama ram takviyesi kesinlikle gerekli

• arkadaşlar bu laptopun sürücülerine sahip olan varsa ve paylaşabilirse sevinirim gerçekten bulamyorum
  • ram slotları kaç tane 1 tane 1gb+2 tane 512 takılabilir mi slotlar kaç tane?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Skaarj

ram slotları kaç tane 1 tane 1gb+2 tane 512 takılabilir mi slotlar kaç tane?

2 tane slot var.yalnız ram hususunda aynı hıza sahip eşit kapasiteli ve aynı marka bellekleri tercih etmen performasn açısından çok daha iyi olur
  • Selam arkadaşlar. Bu modelin 1 yıllık kullanıcısı olarak tecrübeli arkadaşlara bikaç şey danışacağım. Laptop um aşırı ısınmaya başladı, acaba tozlanma vs den midir, öyleyse ne yapabilirim? CPU-Z de max memory bandwidth PC 5300 333MHZ yazıyor, bu belleğim 667 MHZ mi demek? Ayrıca adaptörü takınca adaptor türü algılanamadı, bilgisayarınız yavaş çalışacak vs. diye uyarı veriyor, hatta bilgisayar açılırken bios tan sonra da benzer bi ekran geliyor. Son olarak, pilim 1 saat civar gidiyor, bana yeter laptopu bi yere götürmüyorum fakat, pil takılıyken, bilgisayar yavaş ve sorunlu çalışıyor, pili çıkarınca hızlanıyor, öyle olunca kablo kazara çıkınca kötü oluyor, pil sarf malzemesi olduğu için garanti kapsamı dışı biliyorum fakat, bana pilin çipi bozuk gibi geliyor,(sadece bataryaların ömrü dolmuş olsa içini açıp yeni bataryalar takmayı denerim, şuan pile verecek 150 dolarım yok) bu durumda şartlar değişir mi acaba? bilgisayar pilde olduğunu bile anlamıyor, şebekeye bağlı görünüyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Faustus

Selam arkadaşlar. Bu modelin 1 yıllık kullanıcısı olarak tecrübeli arkadaşlara bikaç şey danışacağım. Laptop um aşırı ısınmaya başladı, acaba tozlanma vs den midir, öyleyse ne yapabilirim? CPU-Z de max memory bandwidth PC 5300 333MHZ yazıyor, bu belleğim 667 MHZ mi demek? Ayrıca adaptörü takınca adaptor türü algılanamadı, bilgisayarınız yavaş çalışacak vs. diye uyarı veriyor, hatta bilgisayar açılırken bios tan sonra da benzer bi ekran geliyor. Son olarak, pilim 1 saat civar gidiyor, bana yeter laptopu bi yere götürmüyorum fakat, pil takılıyken, bilgisayar yavaş ve sorunlu çalışıyor, pili çıkarınca hızlanıyor, öyle olunca kablo kazara çıkınca kötü oluyor, pil sarf malzemesi olduğu için garanti kapsamı dışı biliyorum fakat, bana pilin çipi bozuk gibi geliyor,(sadece bataryaların ömrü dolmuş olsa içini açıp yeni bataryalar takmayı denerim, şuan pile verecek 150 dolarım yok) bu durumda şartlar değişir mi acaba? bilgisayar pilde olduğunu bile anlamıyor, şebekeye bağlı görünüyor.

dostum sanırım pil almaktan başka çaren yok 2. el fln bulabilirsin yada ebay dan da ucuza alabilirsin tavsiyem

• ya arkadaşlar benim pil arıza veriyo garantisi ne kadar bunun koyuncu garantili1 sese bir ay oldu alalı sadece bataryamı gidecekkomple notebokmu saygılar
  • quote:

Selam arkadaşlar. Bu modelin 1 yıllık kullanıcısı olarak tecrübeli arkadaşlara bikaç şey danışacağım. Laptop um aşırı ısınmaya başladı, acaba tozlanma vs den midir, öyleyse ne yapabilirim? CPU-Z de max memory bandwidth PC 5300 333MHZ yazıyor, bu belleğim 667 MHZ mi demek? Ayrıca adaptörü takınca adaptor türü algılanamadı, bilgisayarınız yavaş çalışacak vs. diye uyarı veriyor, hatta bilgisayar açılırken bios tan sonra da benzer bi ekran geliyor. Son olarak, pilim 1 saat civar gidiyor, bana yeter laptopu bi yere götürmüyorum fakat, pil takılıyken, bilgisayar yavaş ve sorunlu çalışıyor, pili çıkarınca hızlanıyor, öyle olunca kablo kazara çıkınca kötü oluyor, pil sarf malzemesi olduğu için garanti kapsamı dışı biliyorum fakat, bana pilin çipi bozuk gibi geliyor,(sadece bataryaların ömrü dolmuş olsa içini açıp yeni bataryalar takmayı denerim, şuan pile verecek 150 dolarım yok) bu durumda şartlar değişir mi acaba? bilgisayar pilde olduğunu bile anlamıyor, şebekeye bağlı görünüyor.

aynı sorun bende de var arkadaşım bi ara farklı bi modelin şarj aletini taktım düzeldi hatta benimde şarj aleti bozuldu ışığı ynmaz oldu durduk yere ondan sandım sonra yeni şarj aleti aldım ama sonuç aynı bataryayla ilgili değil sanırım ama bataryayı çıkarıp şarjdaykende sorun yok diyor yazılımsal olsa gerek ama laptop çok yawaşladı ve pil dediğin gibi anca 1 saat ve aynı sorunlu birsürü kişi war batarya değişmeside sorunu gidermicek sanırım 2 hafta sonra garantiye vericem ve herşeyi sayıcam çileden çıktım bunun yüzünden...
    ve eskiden şarjdayken laptopun ışığı hiç sönmüyodu bu sorun ne zaman geldi dolunca ışık sönüyor laptoptaki anlamadım bide wifi açılıyo şarja takınca ?
    ayrıca ısınmadan dolayı sanırım kapanıyor işlem yaparken yarıda kalıyor...

hata da da bu var ilgilenenler için
    warning: the battery cannot be identified.
    this system will be unable to charge this battery.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozgur006 -- 31 Ağustos 2008; 17:24:24 >

• yeni batarya alan varmı cihazına...nereden kaç liraya aldılar...ayrıca 9 cell batarya bulan var mı?
  • arkadaslar dell 1501 cdsinden ati ekran kartını yükledim ama daha önceden ekran kartı paylasım miktarını ayarlayabiliyordum ati contorl ceter dan. ama şimdi göremiyorum 256 mb otomatik yapıyor. ekran kartının mb'ını nasıl kendim ayarlayabilirim? bıosta da yok bir menü???
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozgur006

quote:

aynı sorun bende de var arkadaşım bi ara farklı bi modelin şarj aletini taktım düzeldi hatta benimde şarj aleti bozuldu ışığı ynmaz oldu durduk yere ondan sandım sonra yeni şarj aleti aldım ama sonuç aynı bataryayla ilgili değil sanırım ama bataryayı çıkarıp şarjdaykende sorun yok diyor yazılımsal olsa gerek ama laptop çok yawaşladı ve pil dediğin gibi anca 1 saat ve aynı sorunlu birsürü kişi war batarya değişmeside sorunu gidermicek sanırım 2 hafta sonra garantiye vericem ve herşeyi sayıcam çileden çıktım bunun yüzünden...
    ve eskiden şarjdayken laptopun ışığı hiç sönmüyodu bu sorun ne zaman geldi dolunca ışık sönüyor laptoptaki anlamadım bide wifi açılıyo şarja takınca ?
    ayrıca ısınmadan dolayı sanırım kapanıyor işlem yaparken yarıda kalıyor...

hata da da bu var ilgilenenler için
    warning: the battery cannot be identified.
    this system will be unable to charge this battery.

ya bendede aynı sorun oldu yaklaşık 5 ayewwel fazla takmadım o zaman batarya 1 saat gidiyodu alalalı daha 1 yıl olmuştu şimdi o uyarı kesildi ama pilde en fazla 15 dk gidiyo ben pille alakalı dedim ama bilmiyorum arkadaşlar bilenler yardım lütfen aynı dertten muzdarip olanlar lütfen görüş bildirsin

• arkadaşlar ben inspiron 1501 kullanıcısıyom benim makinede ekran kartı x1150 128-256 diyo ama benim bilgisayarı 512 yaptım ağzım açık kalmıştı önceleri
  • ram i kaç mhz ben 5300 gördüm makinede ama mhz sini bulamadım yardım plsssss
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.