Şimdi Ara

DELL LATİTUDE D600 (2.13 kg) HAKKINDA (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
0
Favori
61.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben actım baktım ram 333 mhz . hatta bi 256 mb 333 mhz kingston ram daha aldım ve taktım. yani 266 degil 333 mhz
  • Sağol 22days kardeş, içime su serptin valla.
    Farklı kaynaklarda farklı bilgiler vardı, bir türlü 333MHz olduğuna emin olamıyordum.
    Gerçekten de emin olmak için en iyisi açıp içini bakmakmış.
  • çok basit bi işlem zaten bi tane vidayı acıyoruz ve ramler karsımızda. aynı sekilde wireless kartada baktım ve harddiskide cıkardım, harddiskin bukadar minik olması beni cok sasırttı. oyuncak gibi resmen
  • Hocam peki 256MB ilavesi ile toplam 512MB RAM olunca, alette hissedilir bir performans artışı oldu mu?
    Yani biz de RAM ilave edelim mi? ne dersin...
  • evet abicim cok fark etti. mesela aletin acılma ve kapanma süresi yarı yarıya düştü. ve artık elimi sol köşeye koydugum zaman daha az ısınma hissediyorum. ya bariz bi sekilde daha hızlı oldu alet bi rahatlama oldu. tavsiye ederim bi 256 bence sanada
  • Yaw, sonunda beni de gaza getirip ilave RAM aldıracaksınız galiba.

Ama şimdilik benim önceliğim Wireless ADSL Modem/Router almaktan yana.
    Şöyle salonda ayaklarımı uzatıp, bir yandan TV seyrederken bir yandan da laptop'umla internette gezineyim diyorum.
  • walla ben onuda yapıyorum komşular sagolsun. nereden geliyosa artık bu baglantı 50 kb ile download bile yapabiliyorum hehe kaçak internette cıktı artık
  • Hehe Allah arttırsın download hızını

Benım D 600, cevrede kablosuz aglar buluyor ama guvenlık etkın olmasa bıle yıne de baglanmıyor. Daha once baska aglara baglanıyrodu ama su bır ıkı gundur gordugu aglara baglanmıyo. Acaba bır sıkıntı mı var cıhazda. Yoksa agların sınyalletrı baglanacak kadar guclu degıl mı? Ne dersınız arkadaslar?

Bu arada ben de kablolu adsl ı wıreless ıle degıstırmeyı dsundum ama sonra 15 metrelık bır kablonun ısımı fazlası ıle gorebılecegını dusundum. Hem daha az malıyetle hem de evde dolanmaya manı degıl :))))

• peki arkadaşlar max performans için 2*256 rammi yoksa tek 512mb rammi yardımcı olursanız sevinirim
  • arkadaslar;

Biliyorum bıraz sacma sorular soruyorum bazen. sizin konusmalarınız kadar teknık degıl ama bana yardımcı olursaınız cok sevınrıım. zıra burada anlatılanlar sayesınde laptopların teknk ozellıklerı hakkında temel veya detay bır cok bılgı edındım.

Laptoplar taısnabılır cıhazlar ok, ama ılla yere paralel bır duzlemde kullanılmak zrunda mı? ben genelde bılgısayarı yere yaklasık 45 derece acı ıle kullanıyorum dızlerımın ustunde. yere paralel olmamasının teknık anlamda urunun kartlarına ram vs gıbı donanımlarına uzun veya kısa vadede zarar vermesı mumkun mudur?

Sevgılı shobet sahıbı arkadasımız, konumuz dell 600 bılıyorum. Ben de D600 kullanıcısıyım ama sadece merak ettıgım ıcın soruyorum.

Tesekkurler.

BaşakBaşak

• @basakbasak
    laptopu kac derece acıyla kullandıgının bi önemi olacagını sanmıyorum, ters kullanmadıgın surece ayrıca wireless buluyor ama baglanmıyor diyosun, buldugu baglantılar sifreli olabilir yada sinyal kalitesi cok dusuktur.

@powerser
    ramleri ayrı ayrı kullanmak herzaman daha iyi performans verir. yani iki tane 256 kullanmak daha performanslıdır ancak ilerde 1gb a cıkarmak istersen yani oyle bi dusuncen varsa tek 512 alman daha mantıklı. ilerdede bi 512 alıp makineyi 1 gb a tamamlayabilirsin. oyle bi dusuncem yok 512 yeter diyosan iki tane 256 daha saglıklı bi çözüm
  • everest bellek testi yapan varmı varsa sonuçları yazabilirmisiniz
    sanırım benimkinde bi problem var bellek okuma testi 625 çktı
    bi kaç sonuç öğrenebilirmiyim
  • arkadaşlar max performans için bios ayarlarını gönderebilirmisiniz
    lütfen bu kez cevap
  • Arkadaşlar internet explorerda resimler hiç net gözükmüyor. Firefox'ta net ama yazılar ve resimler çok küçük. Çözünürlüğü düşürünce de ekran bulanık oluyor. Bir yardım..... Bu arada bilgisayar Dell D600.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scrtlg -- 26 Aralık 2005 10:16:04 >
  • @powerser
    Aynı testten mi bahsediyoruz emin değilim ama ben Everest Home Edition'un "Bellek Okuma" testini yaptırdım, sonuç 2045 MB/s çıktı.
    "Bellek Yazma" tesi ise 521 MB/s çıktı.
    "Bellek Geçikme Süresi" tesi ise 111.2 ns çıktı.
    Senin bellek okuma testi sonucu 625 MB/s ise benimkinden çok düşük bir değer. Eğer testi yaptırırken arka planda bişeyler çalışmıyorduysa muhtemelen bir problem vardır.

BIOS ayarlarında ise performansla ilgili bir ayar dikkatimi çekmedi. Sadece Intel SpeedStep özelliğini kapatabiliyorsun. O zaman da, senin istediğinin tam tersi, en düşük performansta çalışacağını yazıyor.

Performansı arttırmak için ancak Windows altında, DellQuickSet programı ile "Maximum Performance" seçeneğini seçebilirsin.
  • @scrtlg
    Sanırım senin D600, ekranı SXGA olanlardan, yani çözünürlüğü 1400x1050
    Benim model ise XGA ekranlı, yani çözünürlüğü 1024x768
    O yüzden fazla yorum yapamayacağım, fakat sanırım şöyle bi ayar çekebilirsin:
    Denetim Masasından "Görüntü"yü açarsın. "Ayarlar" sekmesini seçip "Gelişmiş"e basarsın. Yeni açılan ayar penceresindeki "Genel" sekmesindeki DPI ayarını "Normal boyut (96 DPI)"den "Büyük boyut (120 DPI)"ye getirirsin. Belki işe yarar.

quote:

Orjinalden alıntı: scrtlg

Arkadaşlar internet explorerda resimler hiç net gözükmüyor. Firefox'ta net ama yazılar ve resimler çok küçük. Çözünürlüğü düşürünce de ekran bulanık oluyor. Bir yardım..... Bu arada bilgisayar Dell D600.

• quote:

Orjinalden alıntı: AmonR

@scrtlg
    Sanırım senin D600, ekranı SXGA olanlardan, yani çözünürlüğü 1400x1050
    Benim model ise XGA ekranlı, yani çözünürlüğü 1024x768
    O yüzden fazla yorum yapamayacağım, fakat sanırım şöyle bi ayar çekebilirsin:
    Denetim Masasından "Görüntü"yü açarsın. "Ayarlar" sekmesini seçip "Gelişmiş"e basarsın. Yeni açılan ayar penceresindeki "Genel" sekmesindeki DPI ayarını "Normal boyut (96 DPI)"den "Büyük boyut (120 DPI)"ye getirirsin. Belki işe yarar.

quote:

Orjinalden alıntı: scrtlg

Arkadaşlar internet explorerda resimler hiç net gözükmüyor. Firefox'ta net ama yazılar ve resimler çok küçük. Çözünürlüğü düşürünce de ekran bulanık oluyor. Bir yardım..... Bu arada bilgisayar Dell D600.

Onu denedim pek bir faydası olmadı.. 1024x768 çözünürlüğe getirildiğinde ekran resmen bulanık oluyor. Güvenli kip'te 1024x768 baya net ama windowsa dönünce kötü oluyor.. Acaba bir sürücü falan var mıdır ?

• (AmonR)
    benim bios ayarında boot post yazan yerde compatible ve 1.6 diye iki seçenek var onu 1.6 ayarlayınca testen 2060 felan alıyo mümkünse bios ayarındandan o kısma bakıp ne olduğunu bana yazabilirmisin teşekkürler
  • @scrtlg
    Kusura bakma, dediğim gibi benimki 1024x768 çözünürlüklü olduğu için herhangi bir ayar değişikliği yapmam gerekmedi.
    Şu an için aklıma başka bir çözüm yolu gelmiyor.
    SXGA ekranlı D600 sahibi diğer arkadaşlar daha işe yarar çözümler önerebilirler belki.

@powerser
    BIOS ayarlarına baktım. Benimki 1.60 GHz'de.
    Zaten yandaki açıklama ekranında da "Compatible"a getirirseniz daha yavaş hızlarda çalışabilir mealinde bişeyler diyor.
    Alıntı "COMPATIBLE, a slower compatibility speed. Allows you to use certain speed-sensitive application programs."
    Demek ki yavaş hız isteyen bazı özel programlar dışında Compatible'a getirmemek gerekiyor.
    Sen aleti yine 1.60 GHz'ye getir.

• eywallah amonr içime su serptin
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.