Şimdi Ara

DELL LATİTUDE D600 (2.13 kg) HAKKINDA (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
0
Favori
61.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanlış bilgi için kusura bakmayın, function arkadaşımız haklı, CD sürücüsünün olduğu kısma ilave bir pil veya 2. bir hard disk takılabiliyormuş.

Alıntı:
    "Modular bay supports CD-ROM drive, CD read-write drive, DVD-ROM drive, combination DVD/CD-RW drive, DVD+RW, 2nd Lithium Ion battery, 2nd hard drive, floppy diskette drive, Dell TraveliteTM travel module"

http://www1.us.dell.com/content/products/productdetails.aspx/latit_d600?c=us&cs=28&l=en&s=dfb&~page=5&~tab=specstab#tabtop

quote:

Orjinalden alıntı: function

Armor ek pil takılamaz demiş ama netten baktığım kadarıyla şu anda cihazda optik sürünün olduğu yere sürücü sökülerek ek pil takılabiliyor. ve pil ömrü takılan pilin hücre sayısına göre 6-8 saaate çıkıyor. dell.com dan bakılabilir.

• valla arkadasımda var bu aletten teknolojisi biraz eski olsa da canavar ibi hiç sorun yasamadı sahsen benmde kullandım cok ıyı
  • beyler ben bu cihaza aşık oldum.kesin alacam.Acaba aliiim mi size danışmak istedim.Çok memnunsunuz heralde.Ben yazılardan böyle anladım.Çok gzl bi alet.Ram 512 yaparım.

Siz nedersiniz?

Olan arkadaşlar d600 resmi koyarlarsa sevinirim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackblue -- 17 Ocak 2006 19:12:11 >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_5408229/mpage_2/tm.htm FORUMA RESİM EKLER MİSİNİZ LUTFEN
  • Valla, daha önce de yazmış olduğum gibi, ben D600'den memnunum.
    Gördüğüm kadarıyla forumda almış olan diğer arkadaşlar da genelde memnun.
    Yalnız daha önce de belirtildiği gibi D600'ün 2 alt modeli var.
    Biri XGA (1024*768) çözünürlüklü ekrana sahip
    Diğeri SXGA (1400*1050) çözünürlüğe sahip.

Bende XGA ekranlı model var, ve şimdi alacak olsam yine XGA ekranlı modeli tercih ederim doğrusu.
    Çünkü bence 14 inç bir ekran için 1400*1050 çözünürlük çok fazla.
    SXGA ekranlı meodelde muhtemelen ikonlar ve web sayfaları çok küçük görünecektir. Bunları büyütmek veya çözünürlük ayarlarını değiştirmek ise pek verimli olmuyormuş (Daha önceki mesajlarda, bu modeli kullanan arkadaşların yazdıklarını aktarıyorum, kendi deneyimim değil).
    Ama tabii tercih meselesi.

Bi de tabii Dell'in diğer modelleri de ucuzladı. Onları da inceleyin derim.
    Mesela Inspiron 2000 veya Latitude D6000 de oldukça revaçta, ama D600 hala en ucuz.

Aletin fotoğrafını istemişsiniz ama zaten Dell'in sitesinde aletin her açıdan fotosu var.

• quote:

Orjinalden alıntı: AmonR

Valla, daha önce de yazmış olduğum gibi, ben D600'den memnunum.
    Gördüğüm kadarıyla forumda almış olan diğer arkadaşlar da genelde memnun.
    Yalnız daha önce de belirtildiği gibi D600'ün 2 alt modeli var.

Bende XGA ekranlı model var, ve şimdi alacak olsam yine XGA ekranlı modeli tercih ederim doğrusu.
    SXGA ekranlı meodelde muhtemelen ikonlar ve web sayfaları çok küçük görünecektir. Bunları büyütmek veya çözünürlük ayarlarını değiştirmek ise pek verimli olmuyormuş (Daha önceki mesajlarda, bu modeli kullanan arkadaşların yazdıklarını aktarıyorum, kendi deneyimim değil).
    Ama tabii tercih meselesi.

Bi de tabii Dell'in diğer modelleri de ucuzladı. Onları da inceleyin derim.
    Mesela Inspiron 2000 veya Latitude D6000 de oldukça revaçta, ama D600 hala en ucuz.

Aletin fotoğrafını istemişsiniz ama zaten Dell'in sitesinde aletin her açıdan fotosu var.

bu iki modelin fiyatlrını yazabilir misin?
    peki ben 1024X768 lik olanını alsam ne zarar görürüm.
    diğerini alsam ne zarar görürüm.Ne gibi bi fark var arasında?

• quote:

Orjinalden alıntı: AmonR

Ben uzun süre 1400x1050 15" ekranlı bir bilgisayar kullandıktan sonra şimdi 1680x1050 15,4" ekranlı bir model kullanıyorum. Kişisel seçimim. Web sitelerinin ve ikonların minik göründüğü doğru. 14" ekranda bu daha da belirgin şekilde küçülecektir. Doğru ayarlar yapılırsa bilgisayarın genel kullanımında bu düzeltilebiliyor.

Önce yapılmaması gerekeni söyleyeyim. LCD ekranı mutlaka doğal çözünürlüğünden kullanın. Eğer 1400x1050 ekranı 1024x768 gibi bir çözünürlükte kulanırsanız pixeller uzamış hale gelir ve görüntü kalitesi düşer.

1400x1050 (yada 1680x1050 hatta 17" 1900x1200) kullanırken yazılar küçük geliyorsa ekran fontlarının çözünürlüğünü 120DPI'a getirin. Orjinali 96DPI. (Control panel/display/settings/advanced/general, denetim m./görüntü/ayarlar/gelişmiş/genel). Bu yaklaşık %125 oranı demektir, yani 1400/1024 oranına biraz yaklaşır. Yani yazılar hemen hemen tüm programlarda okunur hale gelir.

Bu seçenek herşeyi tam düzeltemiyor. Word, excel gibi programlarda sorun yok. Ancak web sitelerinde fontlar bilinçsiz ayarlanmışsa bazı siteler düzgün görünmüyor. Mesela microsoft yada donanımhaber siteleri gayet düzgünler. Ama bazen karşınıza okunması zorlaşmış siteler çıkacak. Web siteleri ilgili diğer sorun ise resimlerin %25 kadar küçülmesi, bunun çözümü yok. Gerçi ben bu durumdan memnunum.

Sanıyorum Vista ile bu sorun tamamen ortadan kalkar.

• Evet arkadaşlar herkes gerçekten güzel bir tartışmadır almış başını gidiyor. Bende bir süre önce kampanyaların farkına vardım ve d600 araştırmaya başladım. Ürünün her özelliği benim için idealdi, yani olmazsa olmaz bir özellik yoktu. Ürünü aldıktan sonra 512 mb ilave ram taktım %100 değil %1000 rahatlama oldu ve çok seri şekilde çalışıyor.

Ve özellikle kırmızıyla belirteyim, işim elektronik ve bilgisayar. Bu ürünü aldıktan sonra, yani cihaz elime geçtikten yaklaşık 1 hafta - 10 gün sonra HDD'lerin ısınma problemi yaptığı ve yeni modellerde bu sorunun kaldırıldığını öğrendim. Eski arıza yapanlarda ise 40-60-80 GB hdd ile firma taratından değişim yapılınca o sorunun ortadan kalktığını bir forum sitesinde okudum...

Ve Allahtan SXGA çıktı ürünüm.... Haa şunuda diyeyim, 1400*1050 destekleyen bir ekran, 1204*768 dede çalışır, şu an benim kullandığım gibi.

Umarım faydalı olabilmişimdir.
    Sevgiler

• merhaba arkadaşlar..
    d600 sahibiyim..fakat şöyle bir sorunum var
    -ankarada bu aletin servisi varmı varsa nerde adı vb
    -alette yazı yazarken(her zeminde:word,msn,icq ve şu an burda) herhangi bir tuşa basmadan ben yazmaya devam ediyorken yazı yukarı diğer yazdıklarımın arasına gidiyor.sanki orayı seçmiş oraya yazmak istiyomuşum gibi....örneğin :ALİ NASILSIN YAZIYORUM..bunu yazdıktan sonra başka şey yazmay adevam ederken yazdığım şey ALİ den sonra yazmaya başlıyo NASILSIN la devam ediyo..acaba bendemi bir sakatlık var yoksa alettemi...
    teşekkürler
  • Arkadaslar selam;
    SXGA ekran ozellıklı D600 sahıbıyım. Aletten genel ihtiyac anlamında gayet memnunum. ancak, Divx izlerken bir takım problemler ile karşılaşıyorum. Kullandıgım programlardan (BSPlayer, Dİvx Player vs.)olacagını tahmın etmıyorum ama fılmı acarken veya screen boyutunu degıstırme, subtıtle ekle/kaldır ıslemlerınde hemen kılıtlenıyor, "not respondıng" moduna gecıyor, oyle kalıyor.

Bir kac defa restart edıyorum falan hıc degısmıyor, aynı sorun ıle baska gunlerde de karsılasıyorum. D600 teknık acıdan multımedıa hızmetler ıcın yetersız mı, ne dersınız?

Ram ın yetersız olması bır etken olabılır mı? Ben de RAM arttırmayı dusunuyorum, bu ısı yapabılecek ıyı br teknık servıs bılıyor musunuz Kadıkoy ve cevresınde?

Teşekkürler, kolay gelsın...

Başak

• quote:

Orjinalden alıntı: kayadibia

merhaba arkadaşlar..
    -alette yazı yazarken(her zeminde:word,msn,icq ve şu an burda) herhangi bir tuşa basmadan ben yazmaya devam ediyorken yazı yukarı diğer yazdıklarımın arasına gidiyor.sanki orayı seçmiş oraya yazmak istiyomuşum gibi....örneğin :ALİ NASILSIN YAZIYORUM..bunu yazdıktan sonra başka şey yazmay adevam ederken yazdığım şey ALİ den sonra yazmaya başlıyo NASILSIN la devam ediyo..acaba bendemi bir sakatlık var yoksa alettemi...
    teşekkürler

baş parmağınız touchpade dokanırsa imleç cursorun olduğu yerden yazmaya devam edecektir. tek d600 için geçerli değil, ilk zamanlar delirmiştim, sonra çözdüm

• quote:

Orjinalden alıntı: BasakBasak

Arkadaslar selam;
    SXGA ekran ozellıklı D600 sahıbıyım. Aletten genel ihtiyac anlamında gayet memnunum. ancak, Divx izlerken bir takım problemler ile karşılaşıyorum. Kullandıgım programlardan (BSPlayer, Dİvx Player vs.)olacagını tahmın etmıyorum ama fılmı acarken veya screen boyutunu degıstırme, subtıtle ekle/kaldır ıslemlerınde hemen kılıtlenıyor, "not respondıng" moduna gecıyor, oyle kalıyor.

Bir kac defa restart edıyorum falan hıc degısmıyor, aynı sorun ıle baska gunlerde de karsılasıyorum. D600 teknık acıdan multımedıa hızmetler ıcın yetersız mı, ne dersınız?

Ram ın yetersız olması bır etken olabılır mı? Ben de RAM arttırmayı dusunuyorum, bu ısı yapabılecek ıyı br teknık servıs bılıyor musunuz Kadıkoy ve cevresınde?

Başak

1024*768 de kullanıyorum ve bugüne kadar bahsettiğiniz hiçbir sorunla karşılaşmadım. film v.s. birçok konuda üst sınıflarla yarışabilecek bir ürün... rami alırsanız kendiniz kolayca takabilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: ugurcetin

quote:

Orjinalden alıntı: kayadibia

merhaba arkadaşlar..
    teşekkürler

baş parmağınız touchpade dokanırsa imleç cursorun olduğu yerden yazmaya devam edecektir. tek d600 için geçerli değil, ilk zamanlar delirmiştim, sonra çözdüm

Evet aynı sorunu ben de yaşıyorum. Farkında olmadan parmağınızın touch pad'e değmesi sonucu oluyor bu. Zamanla alışıcaz sanırım.

Bir de ben de bilgisayar çalışırken bazen tiz bir ses geliyor, aralıksız ve uzun süre. Bu normal bir şey mi? Kaşılaşan var mı acaba?

Bir de mouse (klavyenin arasındaki joystick tarzı olanı kastediyorum, ismi sanırım track point) bazen takılı kalıyor, yani bıraktığımda örneğin ekranın sonuna kadar imleç sola kayıyor? Bu donanımsal bir soru olabilir mi? Teknik servise götürmelimiyim?

• Bazı filmleri açarken problem oluyorsa bilgisayarınızda gerekli codec'ler eksik olabilir.
    Her .avi uzantılı dosya divX codec ile encode edilmiş demek değildir, farklı bir codec kullanılmış olabilir (xvid, 3iv2, mp4, vs.) Gerekli tüm codeclerin yüklenmesi için "Kazaa Lite codec pack" diye bir paket var onu kurabilirsiniz.
    Veya eğer filmi internetten indirdiyseniz, dosyada bazı hatalar olabilir. Dosyayı yardımcı bir program ile "fix" etmek veya "re-encode" etmek olayı düzeltebilir. Bu forumda veya başka bazı forumlarda daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

RAM arttırmak illa ki performansı da artıracaktır. "ugurcetin" arkadaşımızın yazdığı gibi, RAM'i kendiniz de takabilirsiniz. Tek yapılması gereken laptopun altındaki bir kapağı yıldız tornavida ile açmak. Hangi kapağın açılması gerektiği ise kullanım kılavuzunda gösteriliyor.

Kolay gelsin

quote:

Orjinalden alıntı: BasakBasak

Arkadaslar selam;

Başak

• şu ekran kartı icin overclockla ilgilenen şahıslar varmı. bi arkkadas 280x280 yaptm demis.vs.
    tam olarak yapan birisi adım adım acıklarsa bizde yararlanabiliriz.AmonR sen baktınmı ugrastınmı ?
  • arkadaslar bende uzun bır suredır laptop almak ıcın arastırma yapıyorum ve dell d600 almayı dusunuyorum,buradan oldukca faydalı bılgıler edındım.fakat en son su ekran olayı kafamı karıstırdı,acaba her ıkı modeldende fıyasada varmı acaba.vatandan almayı dusunuyordum fakat suan stoklarında yokmus.acaba ıstanbulda bu modelın her ıkı tıp ekranınıda bulabılecegım ve taksıtle alabılecegım bıryer tavsıye edebılırmısınız.bende bu makınayı oyun amaclı kullanmıycam ama ramını yukseltmek sart bence.cok model arastırdım ve buldumda fakat benım ıcın serı portu olması sart ve bu cıkısın bulundugu makınalarda oldukca sınırlı ve en son bu makınada karar kıldım,kolay tasınabılır ve gorunusude oldukca guzel.yardımcı olursanız sevınırım arkadaslar
  • @22days
    function arkadaşımızın verdiği linkten programı indirdim ama henüz deneme fırsatım olmadı.
    belki nasıl yapılacağını function bize detaylı anlatır.
    ama zor bişey olmasa gerek, anladığım kadarıyla program geri planda çalışıyor ve programın ikonu ekranın sağ altındaki "tray" kısmında görünüyor. Mouse ile bunun üzerine tıklayarak ekran görünümü, overclock, vs. ile ilgili istediğimiz ayarları yapıyoruz.

@oberen
    Ekran seçimi biraz da tercih meselesi.
    Eğer bu konuyu okuduysan mesela benim XGA ekranı tercih ettiğimi ama diğer bazı arkadaşların SXGA ekranı tercih ettiğini görmüşsündür.
    Zaten bildiğim kadarıyla XGA ekranlı modeller artık piyasada pek bulunmuyor.
    Hatta diğeri de galiba bitiyor. (alacaksan elini çabuk tut. )
    Mesela demin baktım, benim bilgisayarı almış olduğum Arslan Bilgisayar'ın sitesinde bu model gözükmüyor, ellerinde kalmadı herhalde.
    Sonuçta bu modeli Türkiye'ye Kont Bilgisayar getiriyor. onları arayıp hangi bayilerinizden alabiliriz diye sorulabilir.

• Arkadaşlar herkese teşekkürler,
    bir çok konuda çok yararlı bir başlık.
    Ben de D600 kullanıyorum (sadece 2 gündür)
    Sanırım XGA modeli çünkü en yüksek 1024x768 var.
    Benim sorum monitör olarak "varsayılan monitör" görünüyor. Monitörün markasını ve modelini nasıl öğrenebilirim. doğru sürücü yüklemek istiyorum. Bu bir sorun yaratırmı.
    512 RAM var ve ısınma sorunu yok.
    resimler sanki çok net değil gibi.
  • Valla bende de "varsayılan monitör" görünüyor.
    Bildiğim kadarıyla herhangi bir sürücü yüklemeye vs. gerek yok.
  • overclock islemini gerceklestirdim. ben oyun oynayan bi insan degilim tek oynadigim oyun pes5 dir bilen bilir. ve overclock yaptıkdan sonra inanılmaz bi degisiklik söz konusu oldu.bukadarını beklemiyodum dogrusu. ekran kartının overclock performansı bi hayli yüksekmis :) oyun oynayanlara siddetle tavsiye ediyorum. 260 ila 280 arası degerler kullanın gayet memnun edici sonuclar alıyorsunuz
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.