Şimdi Ara

DELL LATİTUDE D600 (2.13 kg) HAKKINDA (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
0
Favori
61.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SXGA ekran kartlı D600 um var benım...

1400*1050 cozunurlukten bahsedıosun d mı
  • Merhaba,

Yaklaşık 1 ay kadar önce Dell D600 kampanyasından haberim oldu ve internetteki yerli yabancı kaynakları tarayarak D600 hakkında bilgi toplamaya başladım. Bir kaç günlük araştırmadan sonra D600'ün fiyat/kalite açısından benim ihtiyaçlarımı karşılayacağına kanaat getirdim. Ancak ortada cevaplanması gereken bir soru vardı ; bu bilgisayarın iki versiyonu vardı biri 1024 * 768 destekleyen diğeri de o sıralar yeni yeni piyasaya giren her özelliği aynı olup 1400 * 1050 çözünürlüğü destekleyen modeli. İkisi arasında da 50 USD fiyat farkı vardı.

Dell'in TC temsilcisi olan firmayı ( Adını unuttum merkezi kozyatagında ) ve Kont bilgisayarı aradım. Farkın sadece çözünürlük oldugunu teyit ettiler. 50 USd çok da önemli bir para olmadığı için 2 versiyonu da gördükten sonra almaya karar verdim. O zaman Vatan'da sadece 1024 * 768 olan vardı. Diğeri bize gelmedi dediler. Mevcut modeli de ancak satın aldıktan sonra görebileceğim gibi tuhaf bir şey söylediler. Görmeden bir bilgisayara 749 USD +KDV verme niyetinde olmadığım için Vatan'ı terk ettim.

İnternette yaptıgım araştırmada Kocpa adlı firmada her iki modelin de oldugunu öğrendim. Firma yetkilisi beye her 2 modeli gördükten sonra bilgisayarı alacağımı ve yanyana test etmek istediğimi söyledim. Kabul etti. Kocpa'ya gitmeden önce Flash diskime Hürriyet gazetesinin web sitesini ve bir kaç fotograf kaydettim. Her 2 modeli de yanyana koyup karşılaştırdım. 1024*7682in ekranı gözüme daha güzel gözüktü. Bir de 1400*1050'nin ikonlarının ufak gözükmesi gözümü rahatsız etti. Hatta o sırada etrafta olan müşterilerin de fikirlerini sordum. Onlar da 1024*768 in daha iyi oldugunu söylediler.

1400*1050 olan versiyonu da 1024*768 yapıp diğeri ile karşılaştırdım ancak sanırım native resolution denen olaydan dolayı asıl 1024*768 çok daha iyi geldi gözüme. Bu nedenle 749 USD +KDV olan modeli aldım. Bir de 256 ram eklettim. Vatan'dan aynı fiyata 16 taksitle alma imkanım varken bu test imkanını sundugu için Kocpa firmasından aynı fiyata 6 taksitle aldım bilgisayarı. Müşteri ile ilgilenmeyen alacaksan al almayacaksan yallah mantıgında olmayan esnafa sahip çıkmak istedim.

Bilgisayarla ilgili diğer yorumlarıma gelince. Kesinlikle ısınma ve takılma sorunu yok. Ekstra 256 MB taktırdıgım için orijinal halini bilmiyorum ama hız sorunu da yaşamadım. Tek bir olumsuz yön farkettim o da page up ve page down tuşlarının tuhaf bir yere konması normalde ok tuşlarının yakınında olması çok kolay oluyor ama bu bilgisayarda nedense sağ yukarı kısmına koymuşlar klavyenin.

Sonuç olarak çok performans isteyen işler yapmayacaksanız çok ideal ve hesaplı ve estetik bir bilgisayar. Taşınması kolay,ekranı ne çok küçük ne de çok büyük pil ömrü çok iyi olmasa da iyi. Hala bulma şansınız varsa kesinlikle tavsiye ederim.

• peki bu dell 600 ile 5+1 ses sistemimizi kullanabilir miyiz? yani ses çıkışları ne durumda? eğer kullanamıyor isek ek bir ses kartı alınabilir mi? alınırsa ortalama ne kadara mal olur? bir de usb sayısı az değil mi, usb çoklayıcı gibi birşeyler var mı piyasada? tabi o da ne kadara mal olur?

ben de bu aralar almayı düşünüyorum da, sorularım ondandır.
  • ses olayına bişi diyemicem ama usb olarak 2 usb cıkısı var
    usb coklayıcılarda 20 30 milyon civarında 4 - 8 e kadar yukseltebilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cursey

Merhaba,

Yaklaşık 1 ay kadar önce Dell D600 kampanyasından haberim oldu ve internetteki yerli yabancı kaynakları tarayarak D600 hakkında bilgi toplamaya başladım. Bir kaç günlük araştırmadan sonra D600'ün fiyat/kalite açısından benim ihtiyaçlarımı karşılayacağına kanaat getirdim. Ancak ortada cevaplanması gereken bir soru vardı ; bu bilgisayarın iki versiyonu vardı biri 1024 * 768 destekleyen diğeri de o sıralar yeni yeni piyasaya giren her özelliği aynı olup 1400 * 1050 çözünürlüğü destekleyen modeli. İkisi arasında da 50 USD fiyat farkı vardı.

Dell'in TC temsilcisi olan firmayı ( Adını unuttum merkezi kozyatagında ) ve Kont bilgisayarı aradım. Farkın sadece çözünürlük oldugunu teyit ettiler. 50 USd çok da önemli bir para olmadığı için 2 versiyonu da gördükten sonra almaya karar verdim. O zaman Vatan'da sadece 1024 * 768 olan vardı. Diğeri bize gelmedi dediler. Mevcut modeli de ancak satın aldıktan sonra görebileceğim gibi tuhaf bir şey söylediler. Görmeden bir bilgisayara 749 USD +KDV verme niyetinde olmadığım için Vatan'ı terk ettim.

İnternette yaptıgım araştırmada Kocpa adlı firmada her iki modelin de oldugunu öğrendim. Firma yetkilisi beye her 2 modeli gördükten sonra bilgisayarı alacağımı ve yanyana test etmek istediğimi söyledim. Kabul etti. Kocpa'ya gitmeden önce Flash diskime Hürriyet gazetesinin web sitesini ve bir kaç fotograf kaydettim. Her 2 modeli de yanyana koyup karşılaştırdım. 1024*7682in ekranı gözüme daha güzel gözüktü. Bir de 1400*1050'nin ikonlarının ufak gözükmesi gözümü rahatsız etti. Hatta o sırada etrafta olan müşterilerin de fikirlerini sordum. Onlar da 1024*768 in daha iyi oldugunu söylediler.

1400*1050 olan versiyonu da 1024*768 yapıp diğeri ile karşılaştırdım ancak sanırım native resolution denen olaydan dolayı asıl 1024*768 çok daha iyi geldi gözüme. Bu nedenle 749 USD +KDV olan modeli aldım. Bir de 256 ram eklettim. Vatan'dan aynı fiyata 16 taksitle alma imkanım varken bu test imkanını sundugu için Kocpa firmasından aynı fiyata 6 taksitle aldım bilgisayarı. Müşteri ile ilgilenmeyen alacaksan al almayacaksan yallah mantıgında olmayan esnafa sahip çıkmak istedim.

Bilgisayarla ilgili diğer yorumlarıma gelince. Kesinlikle ısınma ve takılma sorunu yok. Ekstra 256 MB taktırdıgım için orijinal halini bilmiyorum ama hız sorunu da yaşamadım. Tek bir olumsuz yön farkettim o da page up ve page down tuşlarının tuhaf bir yere konması normalde ok tuşlarının yakınında olması çok kolay oluyor ama bu bilgisayarda nedense sağ yukarı kısmına koymuşlar klavyenin.

Sonuç olarak çok performans isteyen işler yapmayacaksanız çok ideal ve hesaplı ve estetik bir bilgisayar. Taşınması kolay,ekranı ne çok küçük ne de çok büyük pil ömrü çok iyi olmasa da iyi. Hala bulma şansınız varsa kesinlikle tavsiye ederim.

Arkadaşım sölediklerine tamamen katılıyorum bu fiata bu performans çok bile + 256 ram ilave edersenizz inanılmaz kullanışlı bir notebook oluyo ısınma sorunu falam yalan yanii ben günde 18 saat açık kullanıyorum hiç bi kilitlenme ile karşılaşmadımm alacak arkadaşlara duyurulur...Ofis ve ev için çok ideal bence...

• quote:

Orjinalden alıntı: 22days

ses olayına bişi diyemicem ama usb olarak 2 usb cıkısı var
    usb coklayıcılarda 20 30 milyon civarında 4 - 8 e kadar yukseltebilirsin

usb konusu güzel.
    peki ses kartı konusunda bilgisi olan var mı?
    Sanırıım bunun üzerindeki kart ile 5+1 sistemi kullanmak imkansız, yeni bir ses kartı almak gerekli. Peki böyle bir imkan var mı laptoplar için?
  • @rosicky
    D600'de sadece stereo bir ses çıkışı var, 5+1 çıkış yok.
    Çok istiyorsan mesela USB portundan bağlanan harici ses kartları var ama nispeten pahalılar.

Mesela aşağıdaki linkte Creative'in harici bi ses kartı var, 200 YTL civarında.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=219&productid=bd13976

Zaten bir laptopa neden 5+1 ses sistemi bağlamak istediğini pek anlayamadım.
    Laptop denen aletin özelliği "taşınabilir" olması. 5+1 ses sistemleri ise genelde "taşınamaz"lar.

Sanırım senin mevcut bir 5+1 ses sistemin var ve bunu değerlendirmek istiyorsun.
    Ben senin yerinde olsam, harici ses kartına 200 YTL vereceğime, veya gidip 5+1 ses çıkışına sahip daha pahalı bir laptop alacağıma, aradaki fiyat farkı ile gidip kendime bir DVD player alırım. Ses sistemimi de ona takarım. Oooh, ister DVD seyrederim, ister müzik dinlerim.
    Tabii karar senin.

• Evet sorun şu ki, 5+1 bir ses sitemim var ve eve gelip bilgisayarı masama koyduğumda bu ses sisteminden yararlanmak istiyorum doğal olarak. Bu nedenle 5+1 çıkışı olan bir ses kartı olması önemli benim için.
  • rosicky kardeş,
    o halde ya D600 almaktan vazgeçip 5+1 ses çıkışlı bir laptop alacaksın,
    ya da yukarıda verdiğim linkteki gibi USB (veya PCMCIA) portundan bağlanan harici bir ses kartı alacaksın.
    yani araya bi 200 YTL daha sıkışmış.
  • Ben de geçen hafta aldım d600 sxvga, alet çok iyi. ekran kartın 290x290 overclock ettim hiç sorunsuz çalışıyor 3dm2001 skoru 6280.. Hiç fena değil.
    Cihadan genel olarak memnunum.

Ram konusuna değinmek gerekirse evet içindeki modül 333mhz'i destekliyor ama cihaz 266 mhz de çalışıyor. Yani yanlış anlaşılma olamasın bu konuda.
    Unutmadan ram'i arttıracaımdan içinden çıkan orjinal 256MB ProMOS 2.5 PC2700U modülü isteyene ucuza elden çıkatmak istiyorum.. isteyen kişisel mesaj atabilir.
  • Makineyi satın aldım sonunda, 1 hafta oldu.
    İçerisinde gelen işletim sistemini uçurduktan sonra Debian GNU/Linux'umla tanıştırdım ve hiç bir uyumluluk sorunu yaşamadım. Sevindirici bir haberdi bu. Kullanmayacağım bir işletim sistemine ~100$ vermek baya koydu tabi.

Adaptör takılıyken görüntü kalitesi fena değil. Ancak adaptör takılı değilken ve şarj azalmış durumdayken görüntü kalitesi gittikçe düşüyor, koyu renkler okunamaz oluyor. Ki bu da gayet normal bir durum sanıyorum, güçten dolayı.

5+1 ses sistemimi kullanamamam bir problem olarak gözüküyor şu an, ancak o konuda yapılabilecekler zaten sınırlı. Bu makineyle pek de bağlantılı bir durum değil.

Alet genellikle 44-51 derece arasında çalışıyor. Sol elimi koyduğum yerde sıcaklığı hissedebiliyorum. Elimi klavyeden kaldırmadığım zamanlarda rahatsız edici olabiliyor.

Henüz ek ram taktırmadım, bir kaç hafta içerisinde onu da ekleyeceğim. Sanırım kayda değer bir performans artışı olacaktır.

Aleti İzmir'de bulmak zor oldu. Hatta bir çok popüler internet alışveriş sitesinde de kalmamış. Sonuç olarak Kipa'dan aldım, World karta 10 taksitle. İzmir'de olup da satın almak isteyen arkadaşlar varsa bilgileri olsun, alet Kipa'da mevcut.

Şu an tek eksiğim bir çanta. 14.1 inç için şık bir çanta arıyorum. (Deri olmasın mümkünse) Sanırım Addison'ın Webster isimli ürününü satın alacağım, ama o da stoklarda yok alışveriş sitelerinde. Ki öncelikle biryerde görüp almak istiyorum aslında.

Bir de şarjı az gidiyor gibi geldi aletin bana. Tam olarak süre tutmadım ama sanırım 3 saat bile gitmiyor, ki zaten %50den sonra renk kalitesi düşüyor.
    Bu arada 1280x1024 çözünürlük ile kullanıyorum.

Bir de TFT, XGA ve SXGA arasındaki farkları, hangisi daha kalitelidir, neden? gibi soruların cevaplarını verebilecek olan arkadaşlar varsa, memnun olurum.

• @function,
    Öncelikle hayırlı olsun diyelim.
    "ekran kartını 290x290 overclock ettim" demişsin, bu nasıl yapılıyor anlatabilir misin?

@rosicky
    Öncelikle sana da hayırlı olsun diyelim.
    Sarj süresi birkaç kullanımdan sonra biraz daha artıyor.
    Sana tavsiyem sık sık, gereksiz yere pilin dolup boşalmasına sebep olma. Mümkün mertebe adaptör ile kullan. Bu hem aleti full performansta kullanmanı sağlar, hem de pilin ömrünü uzatır.
    Pil ile kullandığında ise pil boşalana kadar pil ile kullanmaya devam et fakat yine de pilin %10-15'den daha fazla boşalmasına izin verme.

Çanta meselesine gelince, en iyisi çantayı görüp de satın almak.
    İnternet sitelerinde görünen fotoğraflar yanıltıcı olabiliyor.
    Ben hepsiburada.com'dan 68 YTL'ye orijinal Dell notebook çantası aldım.
    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=87896&productid=bd45901
    Aslında gayet güzel ve korunaklı bir çanta ama fotoğrafta göründüğünden daha büyük ve nispeten ağır bir çanta (korunaklı olmasından dolayı)

Ekran ile ilgili terimleri ise bildiğim kadarıyla açıklamaya çalışayım:
    TFT, bir LCD ekran tipidir. Mesela bizim D600'ün ekranı TFT'dir. Yani yeni çıkan Ultrabright/Ultrasharp vs. gibi adlandırılan yeni tip LCD ekranlardan değil.
    XGA, 1024*768 çözünürlüğe sahip ekranlardır.
    SXGA ise daha yüksek, mesela 1400*??? çözünürlüğe sahip ekranlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmonR -- 13 Ocak 2006 15:13:31 >

• AmonR, saolasın..
    OC için, ati tray tools adlı iyi bir program var
    http://www.guru3d.com/article/atitraytools/189/
    yukardaki adresten indirebilirsin.. 290x290 demiştim ama 280x280 e çektim yani gpu 280mhz ram 280 mhz olacak.. 290 lık set opengl de sorun çıkartıyor.. Yani sizde boşuna deneyip yanılmayın 280x280 maks sorunsuz değer.. Tabi riski varsa size ait, varmı bilmiyorum.

Cihazın ekranından memnunum 1400x1050, zaten özellikle seçtim.. Parlak ekranlara gelince.. Bilmiyorum hatırlayanınız var mıdır, tüplü monitörlerde ekrandaki parlaklığı giderip de yansımayı önlemek için çeşitli kaplamalar kullanılmaya başlanmıştı 10-15 yıl önce ilk kez. Benim bu parlak lcd yüzeylerinde suratımı görmek çok rahatsız ediyor. Ayna gibi.. Yani mat olmasından da hoşnutum ;)

d600 ünü Herkes gülegüle kullansın... Cihazın kullanım değeri 1150$ civarında ama 771$'a aldık..

• merhaba arjadaşlar benim ekran çözünürlüğü (dell D600) 1024*768...AYARLARDA bundan yükseği yok..ama burdaki mesajlardan daha yükseği kullanıyorum diyen yazılar okuyorum..bende bi sakatlıkmı var acaba
    ikinci sorumsa ilave 256 MB ram..nerden kaça alabilrim ve nasıl takabilrim veya taktırabilirm.garanti bozulmuş olmazmı(2 yıl garanti var malum ve ben daha alalı 2 ay olmadı)
    tşk
  • sevgili 22days
    dell d600 de tedek pil diye bişey varmı..yani ikinci pil..çünkü güç ayarlarında 2.pil diye yazıyo ve olmadığı için seçili hale gelmiyo..saçmalıyorsam kusura bakma lütfen..
    bu arada notebokun kapağını kaoayınca yani d600 un media playerda kapanıyo..sanki biyerde kapak kapanınca media player çalmaya devam ediyor diye okumuş gibiyim bu forumda..gene saçmalamıyorum umarım
    mesela kapak kapalı dvd rom u tv ye bağlayıp tv de filim izlemek bile mümkünmüş.ben beceremedim bunu.
    kapak açıkken media playerla müzik dinliyorken kapağı kapadım herşey bekleme moduna geçti.
    cvp için şimdiden tşk ler
  • fiyat performans açısından baya iyiiii
  • @function
    Bilgiler için teşekkürler. Sana PM attım.

@kayadibia
    D600'ün Türkiye'de 2 ayrı modeli mevcut;
    biri XGA ekranlı yani 1024*768 çözünürlüklü modeli,
    diğeri ise SXGA ekranlı daha yüksek çözünürlüklü modeli.
    Belli ki sende (ve bende) XGA ekranlı model var.
    Yani senin alette bir sakatlık yok.

Hatta ben 14 inçlik bir ekranda 1024*768'den daha yüksek bir çözünürlüğün gereksiz olduğunu, ikonların ve yazıların çok küçüleceğini düşünüyorum.
    Hatta daha önceki bazı mesajlarda SXGA ekranlı modele sahip arkadaşların bazı yakınmaları olmuştu.
    Ama tercih meselesi tabii.

İlave 256MB RAM'i herhangi bir bilgisayarcıdan veya internet alışveriş sitelerinden bulabilirsin.
    Dikkat etmen gereken RAM'in 333MHz olması, çünkü aletteki mevcut RAM bu hızda.
    Takması da bildiğim kadarıyla gayet kolay. Aletin altındaki 2 kapaktan birini açıp takıyorsun. Hangi kapağı açmak gerektiğini aletin kullanma kılavuzundan görebilirsin.
    Kapakların açılıp açılmadığını otaya çıkartacak bir sticker filan olmadığı için garantisinin de bozulacağını sanmıyorum.

Aletin kendisine ikinci bir pil takamazsın. Ama bu aletlerin bir de "docking station" denen bişeyleri var, bu docking stationa bir pil takabilirsin.

Kapak kapalıyken media player vs. gibi programların çalışmalarına devam etmesi için güç ayarlarını değiştirmen gerek. Mevcut güç ayarında aletin kapağı kapanınca alet standby konumuna geçiyor, bunu değiştirmelisin.

• Çoğumuz aynı laptopa sahip(d600), benimkinin ekran mafsalında biraz boşluk var, sizinkiler de öyle mi?
    Yani, ekranı istediğim pozisyona getirdikten sonra o pozisyonda 1 cm'lik gevşek bi hareket açısı aralığı kalıyor.. Tam sert bi şekilde sabitlenmiyor...

Mafsaldaki oynamadan kast ettiğimi şu şekilde denenebilir. Şu anda muhtelen d600 ünüzden bu metni okuyorsunuz ve ekran belli bir açıda duruyor, şimdi tek parmağınızla ekranı kendinize doğru hafifçe çekin, ekran bir cm kadar bir aralıkta rahatça hareket ediyor.. ve duruyor mu? Yoksa o pozisyonda sıkı şekilde sabit mi..?

Armor ek pil takılamaz demiş ama netten baktığım kadarıyla şu anda cihazda optik sürünün olduğu yere sürücü sökülerek ek pil takılabiliyor. ve pil ömrü takılan pilin hücre sayısına göre 6-8 saaate çıkıyor. dell.com dan bakılabilir.

Muhabbetle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi function -- 17 Ocak 2006 14:32:05 >
  • sevgili fuction..
    benim alette böyl ebi sıkıntı yok..bilgin olsun
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.