Şimdi Ara

DELL LATİTUDE D600 (2.13 kg) HAKKINDA (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
0
Favori
61.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: 22days
    overclock islemini gerceklestirdim. ben oyun oynayan bi insan degilim tek oynadigim oyun pes5 dir bilen bilir. ve overclock yaptıkdan sonra inanılmaz bi degisiklik söz konusu oldu.bukadarını beklemiyodum dogrusu. ekran kartının overclock performansı bi hayli yüksekmis :) oyun oynayanlara siddetle tavsiye ediyorum. 260 ila 280 arası degerler kullanın gayet memnun edici sonuclar alıyorsunuz

overclock'tan sonra bi problemle karşılaştın mı?
    ve pes5 için 256 ram yeterli oluyor mu?
  • arkadaşlar
    ben latitude d600'ü tv'ye bağlayıp dvd seyretmek istiyorum. bildiğim kadarıyla "radeon mobility 9000" tv-out bir ekran kartı tüm söylenenleri yaptım ama tv den görüntü alamadım. bu arada tv arçelik düz ekran s-video çıkışı olan bir alet.
    yardımlarınızı bekliyorum
  • Televizyonunuzda s-video girişi olduktan sonra sorun yok demektir.
    Görüntüyü aktarmak için bir s-video kablosu alıp, bir ucunu D600'ün s-video çıkışına, diğer ucunu TV'nin s-video girişine takıyoruz.
    Ardından Denetim Masası'ndan "Görüntü" ayarlarını açıyoruz.
    Ayarlar sekmesini seçip "Gelişmiş" düğmesine basıyoruz.
    (Şu anda D600 yanımda olmadığı için tam olarak hangi sekmede bilmiyorum ama bundan sonrasını karıştırıp bulursunuz)
    Burada D600'ün hangi görünütü birimlerini aktive etmek istediğinizi gösteren bir sekme var (Yani LCD monitörü mü, harici monitör mü, TV ekranı mı)
    Buradan TV ekranını (yani s-video çıkışını) aktive ediyorsunuz, veee bilgisayarın ekranındaki görüntü aynen TV ekranında da beliriyor.
    Kolay gelsin.
  • AmonR teşekkürler,
    ama benim asıl sorunum ekranlar kısmındaki TV bölümünü aktive edemiyorum.
    tv ye bağladığımda oradaki açma kapam tuşunun çalışması gerek ama olmuyor.
    Radeon 9000 driver son sürümünü de yükledim yine başarısız
  • arkadaşlar sonunda başardım dün akşam D600'ümü tv ye bağlayıp net bir görüntü ve ses ile bir filmi izledim yardımcı olan ve bildiklerini aktaran herkese teşekkürler.

Bu arada, D600'ün arkasındaki S-Video çıkışından tv'nin S-vide girişine bağladım. Ayrıca ses için kulaklık çıkışından tv'nin hoparlör girişine bağlantı yaptım. En büyük yardımcı ATI Catalyst Control Center adlı program oldu.
  • arkadaslar selamlar ben foruma yeni katıldım, ortak noktamız bende bundan 10 gun once bir adet dell d600 aldım. genel olarak performansında menunum fiyata gore oldukca iyi bir performansa sahip. şimdiye kadar 3 kez pili tam sarj edip boşaltım genel olarak ortalama 5 saat ömrü oldu. benim bir tek sorunum var arkadaslar sol elimin altında harddiskin bulunduğu yerden ısıyı fazlaca hissediyorum ve rahatsız edici oluyor bu sorunu nasıl cozebilirim. yardımcı olursanız cok sevinirim. bendeki model 1400 * 1050 olan
  • bu arada ben de 850liraya ikinci el bi d600 aldım.makine 3 aylık ve garantili.ekran 1400*1050 ve wireless de b/g...
    ram takviyesi yapmak istiyorum.ama emin değilim.512 333mhz kingston 90milyon civarı...ikinci el 256lık ramler ise 25-30 milyon...+256 ram için 60 milyon farka değer mi karar veremedim.
  • Hakansukur09 tebrık ederım. Senın bu basarının ardından bende de laptopumu tv ye baglama ve istediğim divx i izleyebillme ıstegı oluştu.

Yalnız senden ogrenmek ıstedıgım bısıy var. AmonR cok guzel anlattı aslında nasıl bır baglantı ayarı yapmamız gerektıgını ancak senın de soyledıgın bısıy var Ekranlar bolumunde senınkı gıbı bende de TV pasıf gozukuyor. Daha dogrusu orada sunulan 4 ekran secenegı de bende pasıf gozukuyor. bu problemı nasıl astın? Bana bu problemı nasıl astıgını ve sonrasında da tv ye aktarımı nasıl yaptıgını anlatabılırsen cooook sevınırım.

Sımdıden tesekkurler.

Başak

• VTS arkadaşım,
    Her şey biraz da tercih ve bütçe meselesi.
    Ben de RAM ilave etmeyi düşünüyorum ve aletin üzerindeki RAM 256MB, 333MHz olduğu için aynısından bir tane daha alıp takmayı düşünüyorum.

Ama mesela ileride RAM'i 1GB'a çıkartmak istiyorsan, aletin üzerindeki 256MB'ı 25-30 milyona satıp, üzerine 50-60 milyon ilave ederek 516MB alabilirsin. Böylece bir RAM slotun boş kalır, ona da ileride bir 512MB daha takabilirsin.

quote:

Orjinalden alıntı: VTS*
    bu arada ben de 850liraya ikinci el bi d600 aldım.makine 3 aylık ve garantili.ekran 1400*1050 ve wireless de b/g...
    ram takviyesi yapmak istiyorum.ama emin değilim.512 333mhz kingston 90milyon civarı...ikinci el 256lık ramler ise 25-30 milyon...+256 ram için 60 milyon farka değer mi karar veremedim.

• Arkadaşlar,
    Eğer bilgisayarınıza s-video veya VGA kablosunu takmamışsanız ekran seçenekleri pasif kalır, ama mesela s-video kablosunu hem bilgisayara hem televizyona bağladıktan sonra bu seçeneğin aktif hale gelmesi lazım.

Yalnız dikkat edin, direkt ekran ikonunun üzerine değil, ekran ikonunun sol üzerindeki açma-kapama düğmesi ikonuna tıklayacaksınız. (Bkz. aşağıdaki resimde yeşil ile gösterdiğim kısım.)

[img=http://img139.imagevenue.com/loc40/th_99783_goruntu_ayar.JPG]

Umarım işinize yarar.
    Kolay gelsin.

quote:

Orjinalden alıntı: BasakBasak
    Hakansukur09 tebrık ederım. Senın bu basarının ardından bende de laptopumu tv ye baglama ve istediğim divx i izleyebillme ıstegı oluştu.

Yalnız senden ogrenmek ıstedıgım bısıy var. AmonR cok guzel anlattı aslında nasıl bır baglantı ayarı yapmamız gerektıgını ancak senın de soyledıgın bısıy var Ekranlar bolumunde senınkı gıbı bende de TV pasıf gozukuyor. Daha dogrusu orada sunulan 4 ekran secenegı de bende pasıf gozukuyor. bu problemı nasıl astın? Bana bu problemı nasıl astıgını ve sonrasında da tv ye aktarımı nasıl yaptıgını anlatabılırsen cooook sevınırım.

Sımdıden tesekkurler.

Başak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmonR -- 19 Şubat 2006 0:07:30 >

• Merhaba;

D600'lerin arkasında yer alan S-Video çıkışı 7 pinli, TV'nin S video girişinde ise 6 pin var. Bu tarz bir kabloyu dun teknosa, Bimeks vb. bilgisayarcılarda aradım ama bulamadım. TV girişine uygun kablolar var ancak d600 un arkasına takılabilecek tıpte ucu olan bır kablo bulamadım.

D600'unu tv ye baglayabılmıs arkadaslar kabloyu nereden temın ettıklerını soyleyebılırlerse cok sevınırım.

Tesekkurler.
  • arkadaslar sellamlar
    bir iki gün öncede yazdım . ben de yaklaşık 12 gun once bir dell d600 aldım ancak sol elimin altındaki ısınmayı fazlaca hisssediyorum nasıl bir cozum onerirsiniz bilgi verirseniz cok sevinirim. Bu ısınma problemini nasıl cozebiliriz ki sanırım bircogumuzda da aynı olay yasanıyor. bilgisi olan varsa lutfen acil bir bilgi versin. cunku geri vermeyi dusunuyorum bu ısınmadan dolayı ancak aletin performansından ve tipinden cok memnunun. eger bir cozum varsa onu uygulatıp latopu kullanmak istiyorum.

teşekkürler.
  • BasakBasak arkadaşım,
    Ben daha önce evde mevcut s-video kablosu ile D600'ü TV'ye sorunsuz şekilde bağladığım için dikkat etmemiştim.
    Sen yazdıktran sonra gidip baktım.
    D600'ün s-video çıkışı dediğin gibi 7-pinli.
    Benim TV'nin s-video girişi ise 4-pinli
    (Zaten bildiğim kadarıyla 6-pinli diye bir standart yok. 4 adet pin deliği var. Bi de soketteki dikdörtgen plastik ucun gireceği bir delik var. Ayrıca soketin ters takılmasına engel olmak amacıyla bir "çentik" vardır, bi de onun girintisi var. Sen acaba bunları da pin deliği olarak mı saydın? )
    Herneyse, evdeki s-video kablosunun her iki ucunda da 4-pinli soket var ve D600'e sorunsuz giriyor.
    (Yani standart 4-pinli s-video kabloları, D600'ün 7-pinli portu ile sorunsuz kullanılabiliyor)

Umarım bu bilgi işine yarar.
    Kolay gelsin.

quote:

Orjinalden alıntı: BasakBasak
    Merhaba;

D600'lerin arkasında yer alan S-Video çıkışı 7 pinli, TV'nin S video girişinde ise 6 pin var. Bu tarz bir kabloyu dun teknosa, Bimeks vb. bilgisayarcılarda aradım ama bulamadım. TV girişine uygun kablolar var ancak d600 un arkasına takılabilecek tıpte ucu olan bır kablo bulamadım.

D600'unu tv ye baglayabılmıs arkadaslar kabloyu nereden temın ettıklerını soyleyebılırlerse cok sevınırım.

Tesekkurler.

• neskayfee arkadaşım, valla benim D600'de sol alt kısım (yani hard diskin bulunduğu kısım) doğal olarak ısınıyor, ama senin dediğin gibi rahatsız edici bir boyutta değil. Bunu ısınma değil de ancak ILINMA olarak tanımlayabiliriz.

quote:

Orjinalden alıntı: neskayfee
    arkadaslar sellamlar
    bir iki gün öncede yazdım . ben de yaklaşık 12 gun once bir dell d600 aldım ancak sol elimin altındaki ısınmayı fazlaca hisssediyorum nasıl bir cozum onerirsiniz bilgi verirseniz cok sevinirim. Bu ısınma problemini nasıl cozebiliriz ki sanırım bircogumuzda da aynı olay yasanıyor. bilgisi olan varsa lutfen acil bir bilgi versin. cunku geri vermeyi dusunuyorum bu ısınmadan dolayı ancak aletin performansından ve tipinden cok memnunun. eger bir cozum varsa onu uygulatıp latopu kullanmak istiyorum.

teşekkürler.
  • BasakBasak öncelikle kolay gelsin
    Bendeki S-Video Kablosu daha önce aldığım MiniDV Kameranın içinden çıktı. Sanırım 4 pinli olduğu için ayrıca ses bağlantısı da yapmam gerekti.

Öncelikle yapman gereken
    https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&folderID=293 adresinden Hydravision ve Catalyst Control Center adlı programları yüklemek. Özellikle Catalyst Control Center önemli.
    İndirip programı kurduğunda "C:/ATI/Support/ACE" içindeki installer'ı ayrıca çalıştırıp kurman gerekiyor. Bu işlemleri bitirince görünüm adlı resimde gördüğün gibi bir Catalyst Control sekmesi oluşması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakansukur09 -- 20 Şubat 2006 13:07:09 >

• Catalyst Control Center Adlı programı çalıştırdığında Display Options sekmesinde resimdeki 2 ile işaretli olan yerdeki "Force TV"yi tickleyelim.

• Daha sonra Display Manager sekmesindeki TV sembolüne sağ klikleyip görüntünün sadece tv'den gelmesini istiyorsanız "main on tv", hem tv hem monitörden istiyorsanız "clone on tv" seçeneğini işaretleyelim.
    şimdi keyfine bakın gelsin filmler ister divx ister dvd ister cd

Not: Bu arada bu programla daha başka bir çok görüntü özelliklerini ayarlayabilirsiniz.

• hakansukur09 verdiğin bilgi için teşekkürler.
    Fakat ben D600'ü televizyona bağlamak için herhangi bir ilave program kurmamıştım.
    D600 ile TV'nin kablo bağlantısını yaptıktan sonra
    Denetim Masası/Görüntü/Ayarlar/Gelişmiş/Ekran yolunu izleyip TV ekranını aktif hale getirmiştim.
    Hepsi bu kadar.

Peki kurduğun bu programlar (ki anladığım kadarıyla ATI'nin dağıttığı resmi utility programları bunlar) ekran veya TV görüntüsünde bir iyileşme, keskinleşme hissettin mi? Yani bizim de bu programları kurmamızı tavsiye eder misin?

Bu arada ben de, daha önce function arkadaşımızın tavsiye ettiği ve 22days arkadaşımızın kurarak memnun kaldığı "ATI Tray Tools" adlı programı yükledim.
    Linki:
    http://www.guru3d.com/article/atitraytools/189/

Bu program da çeşitli ekran ayarlarını yapmanın yanı sıra ekran kartını ve RAM'i "overclock" edebilmenizi sağlıyor. (D600'ün üzerindeki RAM 333MHz ama veriyolu 226MHz olduğundan normalde 226MHz'de çalışıyor. Bu program ile bunu artırabiliyorsunuz.)
    Ben hem ekran kartı, hem RAM hızını 280MHz'ye çıkardım. Gayet güzel çalışıyor bir sorun çıkmadı.
    Ama programı henüz dün kurdum, performans artışı olup olmadığını kontrol etmedim henüz.
    Bilahare test programları ile test edip sonucu yazacağım (İnşallah)

• AmonR önerdiğin programı deneyeceğim. Benim kurduğum program sadece birçok özelliği aynı anda kontrol etmeyi sağlıyor. Örneğin 3D, contrast, hue, keskinlik vb. Ayrıca TVden izlemeyi sadece bu programla başardım.
    Bir kaç soru daha, tavsiye edeceğiniz bir renk profili var mı?, Parlaklıkta maksimum ayarı mı kullanıyor sunuz?
  • Yaa, ben bi cevap yazmıştım ama dün database göçmüş cevabım uçmuş.
    Eh, ne yapalım, aynı cevabı yeniden yazmaya çalışayım.

hakansukur09 kardeş, daha önce de yazdığım gibi, ekran kartı ile ilgili olarak ben herhangi bir sürücü veya program yüklemedim. Evelsi güne kadar aleti aynen aldığım günki ayarlarla kullanıyordum.

Yalnız evelsi gün, bahsetmiş olduğum ATI Tray Tools programını kurdum. Onu da sadece ekran kartını ve RAM'i overclock etmek için kullandım.

O yüzden bu konuda (şimdilik) sana yardımcı olamayacağım.
    Ama belki diğer arkadaşların bu konuda bilgileri, fikirleri vardır...
    Anlatırlarsa seve seve dinleriz di mi...

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.