Şimdi Ara

DELL LATİTUDE D600 (2.13 kg) HAKKINDA (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
0
Favori
61.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teşekkür ederım. yanlıs bılgılendırme yapmayayım, d 600 839$ a aldım. bugun gereklı ınstallatıonlar ıle ADSL baglantısını kurdum. dun de kablosuz erısımını test etmıstım.

Bu cıhazın ekran kartı sıms e uygun mudur dıye sormustum ama kımseden yanıt alamadım. sanırım burada sıms oynayan pek kımse yok

compex fuarı 1-4 aralık tarıhlerınde lutfı kırdar'da. sadece 4 gun surecegınden cok fazla medet ummamak lazım dıye dusundum.
  • teşekkür ederım. yanlıs bılgılendırme yapmayayım, d 600 839$ a aldım. bugun gereklı ınstallatıonlar ıle ADSL baglantısını kurdum. dun de kablosuz erısımını test etmıstım.

Bu cıhazın ekran kartı sıms e uygun mudur dıye sormustum ama kımseden yanıt alamadım. sanırım burada sıms oynayan pek kımse yok

compex fuarı 1-4 aralık tarıhlerınde lutfı kırdar'da. sadece 4 gun surecegınden cok fazla medet ummamak lazım dıye dusundum.
  • sims2 oynanabiliyor. test amacı ile kurup oynadim. sora kaldırdım. ben oyun oynayan biri olmadıgım icin onemli degil oyun oynatması. tek oynadıgım oyun pes dir. pes4u gayet guzel oynatiyor. simdi pes5 aldim birde onu deyenecem daha denemedim. bakalim pes5 i calistiracakmi.
  • @BasakBasak, yeni laptopun hayirli olsun kardeş. Güle güle kullan.

@22days, biraz geç kaldik ama seninki de hayırlı olsun kardeş, güle güle kullan.
    Geçenlerde ilave hafıza almayı düşündüğünü yazmıştın. Aldın mı? Kaç MHz aldın? Fark yarattı mı? Paylaşırsan sevinirim.

D600 sahibi arkadaşlar, tecrübelerimizi bu konu başlığı altında paylaşırsak sanırım hem birbirimize hem de D600 almayı düşünenlere faydamız olacak.

Herkese iyi hafta sonları diliyorum.
  • henüz almadım araştırmalarım sürüyor.alınca ilk buraya yazarım. aklımdaki plan bi 512 ram almak daha sora elime para gecince bi 512 daha alıp 256yı cıkarmak.boylece 1 gba cıkarmıs olurum.yani makineyi max. performansta kullanmaya calısacagim.
  • D 600 510M
    1,6 1,6
    256Mb 512Mb
    40Gb 40Gb
    32Mb Vga 64Mb vga
    14,1 inch 15 inch
    1400x1050 1024x768
    combo combo
    1394 YOK 1394 VAR
    FIR yok FIR var
    1,350YTL 1,545YTL

32mb ekran kartını hiçbir zaman değiştiremezsiniz + 256mb yetmedi, gittin 60 YTL ye bir tane daha 256 aldın, toplam maliyet oldumu 1,410YTL... ilerde 2 x 256 da sıktı, "hadi biraz daha ramleyelim" dedin HOOOp bir baktın ki elinde işe yaramaz, para etmez 2 x 256 ram in var, bu ne demek?? dün para verip aldıklarını bugün çıkarıp kenara koyman demektir bence. Haa tabi 2x 256 dan neye geçilir??? 2 x 512'ye değilmi? fiyat bilmiyorum ama tanesi 120 YTL olsa, 2x120=240YTL... Nereye geldiğimi anlıyormusunuz??? gittikçe kıymetlene bir Laptopunuz oluyor, 1,410 idi +240=1.650YTL'ye ulaştık... Kİİİ ekran kartınız HALA 32 mb, HALA 1394'ünüz yok, HALA FIR( kızılötesi) yok, HALA monitörünüz 14,1 inch.......................

Yani bu da (halk arasında "buda" olarak bilinir) benim yorumum, analizim bakış açım, vesairem, çatal karam çingenem.

Sonuç; yarın sabah 510m sipariş ediyorum, konuyu kapattım, artık rüyamda laptop analizi ve karşılaştırması yapmayacağım için ÇOOOK mutluyum.

Darısı başınıza.

• oncelikle karar verebildigin icin seni tebrik ediyorum rahatlamışsındır :)
    simdi gelelim analizini çürütmeye
    öncelikle analizi kendi istek ve beklentilerine göre yaptıgın cok açık.
    d600 de kızıl ötesi var bu biir :)
    herkes laptopu oyun icin almıyor dolayısıyla 32 mb eksik gelmiyor.ayrıca şuana kadar test ettigim oyunlarda (pes4, pes5, sims2) cok iyi performans verdi. benim eski geforce 4 440mx 64 mb (masaustu pc) ekran kartından daha iyi oldugunu soyleyebilirim. bu ikii :)
    firewire yok diyosun.bu kamerası olan bi kullanıcı icin eksi olarak dusunebilir.kamerayla hic bi isim olmadıgını dusunursek firewireın olmaması hic onemli degil acıkcası.
    gelelim en can alıcı noktaya.ram.ben aleti kampanya doneminde aldım ozamanki fiyatı 799$ + kdv idi. ama ben pesin aldıgım icin iskontodan yararlandım ve 1240 YTL ye aldım. yanına birde 512 mb ram almayı dusunuyorum. estorede 512 mb 333 mhz ram 91 milyon kdv dahil. simdi hesaplama yapalım 1240 + 91 = 1331 YTL
    sonuc olarak son fiyat 1331 milyon.
    senin sonucta elde ettigin makineden 256 mb daha fazla ve 214 YTL daha ucuz. ee burda kim daha karlı cıkıyor bide sen düşün

kolay gelsin.

• Arkadaşlar ben de Dell Latitude D600 aldım. 10 gün falan oldu. Çok iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Oyun oynamak ve 3D multimedya çalışmak isteyenler için iyi bir seçenek olmayabilir; ama ben zaten oyun oynayan biri değilim. Bu arada ekranı sxga+, yani 1400*1050 çözünürlük. İlk başlarda alışık olmadığımdan biraz tuhaf gelmişti; ama şimdi alıştım. Hatta iyi ki bunu almışım diyorum. Yalnız bir şey var; Sandra, Aida gibi programlarla baktığımda belleğin 266 MHz'te çalıştığını görüyorum. Başka bir iki programdan da aynı sonucu aldım. Belleğin üzerindeki etikette 333MHz yazıyor. Ben de 512 MB 333 MHz bellek sipariş verdim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirler mi?
  • vaaayyy beeee ulan ben de bi şeyler biliyor zannediyordum kendimi haaa

Tabi canım yani sonuçta herkesin doğrusu kendine daha doğru geliyor.

Önemli olan beklentilerin tanımını çok iyi yapmak. Bizim konumuzda da "ben laptopla ne yapacağım?" diye kendi kendine sormak lazım. Ben mesela oyunun "O" sundan anlamam. Digital cameramda yok ama ilerde olabilir diye 1394 cazip gelmişti bana. E laptop olsun kolay taşınabilir olsun istiyoruz o zaman 15 inch i ne taşıyacağız??
    ( Ben Martı Resort Otel, Marmaris'te pazarlama işi yapıyorum. Şeker bayramının başıdan beri bizde Fujitsu Submarine(sadece Fujitsu, Siemens'i yok)'in Japon mühendisleri kalıyor, hepsinde laptop var ama markası falan yok laptoplarının, bir de dikkat ettim, hiç bizim piyasadakiler gibi büyük değil, kimileri A4 kağıttan daha küçük, herhalde adamlar sürekli dünyayı dolaştıkları için artık küçük ve hafifte karar kılmışlar, öyle özel çantada falan da taşımıyorlar, akşamüstü işten geliyorlar normal sırt çantasından çıkarıp lobby'de wireless bağlanıyorlar bütün gece. HHAAaa bu adamlar ne mi yapıyorlar???
    Dünyayı deniztabanından dolaşan ve Türkiye girişi TURUNÇ (İçmelerin bir koy ötesi) olan Fiber Optik kablonun ucundaki bişeyleri(1 tır kamyonu dolusu) değiştiriyorlar ve ayarlarını yapıyorlar. Yılbaşından önce bitecek bu işlem sonucunda TÜRKİYE'NİN DÜNYA İNTERNETİNE BAĞLANTI HIZI 2,5 Gigabit'ten 10 Gigabit'e çıkacak. YANİİİ İnternetimiz oldukça hızlanacak. Tabii bu bant genişlemesinin tamamımını internete vermezler ama yinede birşeyler fark edecek. Birgün, Japonya daki gibi, bizde de isteyen evler fiber optikle 10Megabitle bağlanacak MI??) OH BE KAPATTIM PARANTEZİ SONUNDA

Bu arada ben de (UTANARAK SÖYLÜYORUM) d600 alsam, sonra üzerine senin dediğin gibi bir tane 512 çaksam 1,350 + 107=1.457YTL yapar ki 510M ile farklar; 100YTL Bütçe fazlası, +256mb, -ekran boyutu, -ekran kartı ve -1394......

Başladık yine kurcalamaya kafayı, ancak fazla vakit yok, sabaha kadar karar verip, sabah ta sipariş etmem şart, çünkü laptop gelecekte formatlanacak, ingilizce ve rusça xp ler kurulacak, cuma sabahı Rusya ya uçulacak, büyük bir ihtimalle de laptop'u nişanlıya bırakılıp öyle dönülecek..

• simdi dedigin gibi d600lere zam geldi.şu durumda 100 milyon fark fazla verim 1.3" daha buyuk ekran +32mb ekran kartı ve firewire girisli laptop almak istiyorsan sen bilirsin. bu arada d600un ekran kartı ati redeon mobility 9000. bu arada 510un bi linkini verirmisin estetik olarak nasıl bi bakmak isterim. cunku d600un kasası ve estetigi cok iyi.
  • Arkadaşlat bu topiğin başlığını unutmuşsunuz gibi , hoş topic aldı başını gidiyor...

ben bu makinadan bahsederken en önemli özelliği 2.1 kg olması demiştim, ayrıca dvd ssürücüsü çıkıyor, diğer mak. ağırlığı nedir bilemem ama bunun ağırlığı gibi olacağını zannetmiyorum...birde benim için seri ve paralel portlarda albenisi idi..
  • 22days link istemiştin buyrun efendim; ama oradaki fiyatı dikkate alma, ben o siteyi özellikle verdim çünkü kocaman fotoğrafı var notebookun....
    http://shop.infronic.com/wsc_product.asp?ProID=102853&CID=&PID=&Last=

Bu arada Sayın G774 konu "topiğ"inizi biraz esnettim Özür dilerim, mesaj alınmıştır...

• urun cok estetik gozukuyor.kasası filan gayet iyi gibi.tabi canlıda gormek lazım. ilk gozume takılan şey pili oldu. 510m 4 cell. d600 6 cell. yani aralarında en az 1.5 saat calisma farkı var

yani hala aradaki 240 milyon kdr fiyat farkını kapatacak bi ozellik goremedim. kendi beklentilerim dogrultusunda tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 22days -- 28 Kasım 2005, 1:32:42 >
  • merhaba,

22 days 1400*1050 cozunurluklu dell d600 almissin. acaba print screen yapip siteye koyman mumkun mu?
    eski cozunurlukte dell d600'u olan varsa o da resim koyarsa guzel bir karsilastirma olabilir
    tesekkurler
  • yok benim aldigim 1024x768 çözünürlük. ama 14" bi bi ekranda 1280 1024 bile fazla gelebilir. daha fazlası abartı bence gereksiz.bu yeni cıkan d600un abartı çözünürlüklerinde baya ufak gözüküyodur sanırım simgeler. düşünün ki 17" crt masaustu monitorlerimizde bile 1280 1024 kullanıyoruz ki ben boyle yapıyorum standart artık bole. hatta daha düşük çözünürlük kullananlar bile var. kaldıki 14"lik bi ekranda hayvani abartı çözünürlük hoş olmaz bence.
    bi ara koyarım şuan laptopdan girmedim nete. gün icersinde hallederim screnshotu.
  • merhaba,

bekliyoruz bir 1024*780 ve 1400*1050 cozunurluklu desktop fotosu...

tesekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratturel

22days link istemiştin buyrun efendim; ama oradaki fiyatı dikkate alma, ben o siteyi özellikle verdim çünkü kocaman fotoğrafı var notebookun....
    http://shop.infronic.com/wsc_product.asp?ProID=102853&CID=&PID=&Last=

Bu arada Sayın G774 konu "topiğ"inizi biraz esnettim Özür dilerim, mesaj alınmıştır...

evet verdiğiniz linkten foto iyi vede ebatlardanda anlaşılıyorki, d600 ile aynı kasa, sadece ön yüzde bir mavi bir tonlu kısımlar var...ağırlıkta iyi sayılır2.66 kg ama 2.13 olamaz :)

bence buda kasa bakımından iyi çünkü aynı kasalar....

forum esnekliğine gelince, topiği benim açmamla birlikte bu kadar okunma ve yazılmaya getiren sizlerin ilgi ve alakasıdır, tartışılanda zaten d600 ve karşılaştırmalarıdır.. yani bir esneme yok...

bu şekilde devam, herkes fikirlerini söyledikce soru işaretleri ortadan kalkacaktır, önemli olan fikirleri söylerken birbirimizi kırmayalım...

• arkadaslar
    d600 un hafifligi sizi yanıltmasın dell.com a girdiginizde bu agrılık yalnız 4 hucreli pil ile birlikte oldugu zamanki agırlık ve bu makinalar su anda 6 hucreli pil ile birlikte geldiği için agırlıgı 2.13 kg degil yaklasık 2.45 kg gibi bir deger almaktadir ki bu degerler bir laptopa tasınılabilir ve ufak oldugu izlenimini vermez.dolayısıyla laptopı tasınılabilir maksatla alacak olanlar icin bir dikkati cekeyim dedim.ben urunu izmirde magazada oldukca inceledim ve inanin normal bir laptop ın agırlıgından daha az oldugunu fark etmeniz cok zor.Aleti bir sure magazada calıstırdım ve hafif bir ısınma oldu bir sure sonra ama bu kadar kısa sure içinde laptopın cok ısınır veya az ısınır denmesi mumkun degil.bana normal geldi.
    var oldugu soylenilen ısınma problemi (ne kadar dogru bilemiyoruz yukarıda gerci kullanıcılar konusuyor bir yargıya varılabilir belki) ve 2003 yapımı olması dısında bence iş yapanlar için ideal bir laptop.(zaten laptop da neden oyun oynanmak istendigini bir turlu anlamıyorum)ancak kesinlikle ufak ve hafif bir laptop değil onu goz onune alınarak karar verilmesi uygun olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: ugurel

2003 yapımı olması dısında bence iş yapanlar için ideal bir laptop.

2003 yapımı değil. 2003 yılında ilk defa satısa çıkmış. Mesela Ford Focus ilk defa 2000 yılında çıktı diye 2005 yılında alınan bir focusa 2000 model deniyor mu?
    Alan arkadaşlar baksınlar her parçanın üzerinde yapım yılı yazar. Ben birkaç parçanın üzerinde 2005 gördüm mesela.
    Sonuç itibarı ile 1900 model bile olsa işinizi göreceğinize inanıyorsanız bu model olayına takmaya gerek yok.
  • İşte benim D600'ün masaüstü görüntüsü 1024*768

[img=http://img207.imageshack.us/img207/1664/d6001024x7688yg.th.jpg]

Fotograf .jpeg formatında olduğu için çok büyütünce görüntü bozuluyor tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmonR -- 29 Kasım 2005, 11:45:29 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.