compex te bir şey ler olur diye bekliyorum, çünkü bilişimde MSI S260 satmışlar haberimiz olmadı...buda bir umut umutlar tukenmez...
birde unuttum vatanda 839$ alırsanız 839-839%8=771 $ alabilirsiniz tabiki kard finansa vede 8 taksit...buda iyi bir secenek...
Dell D600'un fiyatı neden degisti bilgisi olan var mı? Konfigürasyonda herhangi bir değişiklik mi var acaba? Wireless kart dahil mi bu fiyata? Tesekkurler
ekran çözünürlüğü artmış 1400*??? olmuş, ama parlaklığı artmış mı görmek lazım, wi-fi zaten var ama bazılarında b bazılarında b/g idi bu yenideki nasıldır alan bir arkadaşın fikir vermesi gerekir... hala alım listemde 3. ve 4. sırada durmakta..
839$ olan D600'lerin ekranı 799'luklara göre daha parlak ve canlıymıs oyle dıyorlar...
Yani diyorsunuz ki, ofis kullanımı için ve performans anlamında cok bır beklentısı olmayan için ideal bir laptop olabilir ancak bluetooth, DVD-rw vb. ihtiyaçlar için ek donanımlar kullanmak gerek. Zaten topu topu 2 x USB girişi varmış. Hiç olmasaymıs dıcem neredeyse.
Alsam mı yoksa Compex e mı baksam karar veremıyorum... Ben karar verene kadar zaten 839$ lıklar da biter
bak sen bak, öle kolay verilmiyor alırken:D
quote:
Orjinalden alıntı: BasakBasak
Yani diyorsunuz ki, ofis kullanımı için ve performans anlamında cok bır beklentısı olmayan için ideal bir laptop olabilir ancak bluetooth, DVD-rw vb. ihtiyaçlar için ek donanımlar kullanmak gerek. Zaten topu topu 2 x USB girişi varmış. Hiç olmasaymıs dıcem neredeyse.
Alsam mı yoksa Compex e mı baksam karar veremıyorum... Ben karar verene kadar zaten 839$ lıklar da biter
Vatan'da 839'luk Dell D600 kalmamıs kı... Ne vatan ne gold. Sadece eksa bilgisayarda vardı kadıkoy de en son konustugumda o da 10 taksite fiyatı 879'a cıkarıyor.
arkadaslar 839lukların ekran çözünürlüğü 1400*.. 799lukların çözünürlüğü 1024*.... Bir de 839lukların bataryası daha güçlü galiba. Ama bence 14"lik bir ekranda 1400 çözünürlük kullanılmaz.
Demin D600'ü almış olduğum Arslan Bilgisayar'ın internet sitesine baktım.
D600 hala 799$ görünüyor. Bi de, sadece 1 haftalığına 999$'a Acer TM4104LCi satıyorlarmış. İlgilenenler bi bakıversin.
Yaw arkadaşlar bu 1400*??? olayından emin misiniz? Benim D600'ün LCD ekranının max. çözünürlüğü 1024*768. Zaten XGA demek 1024*768 çözünürlük demek. 1400*??? bana pek inandırıcı gelmedi. Bi hata olabilir. Koçpa, Vatan, vs. yetkilileri ile bi görüşün bence.
quote:
Orjinalden alıntı: crein
arkadaslar 839lukların ekran çözünürlüğü 1400*.. 799lukların çözünürlüğü 1024*.... Bir de 839lukların bataryası daha güçlü galiba. Ama bence 14"lik bir ekranda 1400 çözünürlük kullanılmaz.
arkadaşlar ben makineyi 2 haftadır kullanıyorum gercekten cok iyi bir cihaz. nekadar ısınırsa ısınsın calısmada hic bi problem yaratmadı . ne bir kitlenme ne bir reset nede hızında bir yavaslama söz konusu olmadı.ve 15 saatin sonunda bile super sessiz calısmaya devam ediyor. ben de alırken cok kararsızdım ama cok iyi bi karar verdigime inanıyorum. 14" olmasıda benim daha cok hosuma gitti,ne yalan soyleyeyim alırken biraz supelerim vardı ama alet okadar tatliki 15" lere bakıyorumda kocaman geliyolar laptop olmaz boyle diyorum cok tatlı cok ufak ve cogu laptopa gorede cok daha ince. cokda hafif cok rahat tasınıyor. ayrıca hala ram takviyesi yapmadım, hala 256 333mhz ramle kullanıyorum düşünün.bide 512 ram taktımmı 778 ram olacak ve hızında gözle görülür bi artıs söz konusu.performans olarak 10 aldı benden.görünüm olaraksa 10 üzerinden 11 500 600 dolar farkla satılan laptoplara taş cıkarır. herkese sonuna kadar tavsiye ederim.
Ben D600'ün 1400*??? çözünürlüklü modeli yoktur diye düşünüyordum. (Benimki 1024*768) Ama forumdaki bi arkadaş 1400'lük modelini almış ve bazı sorunlar yaşamış.
Demek ki 1400'lük model hem daha pahalı, hem sorunlu. En iyisi 1024*768 çözünürlüklü modeli bulup almak. Gördüğüm kadarıyla hala piyasadaki en ucuz Centrino loptop bu.
merhabalar,
AmonR ustte yazmistin gerci d600'le ilgili dusuncelerini ancak 2 hafta gectikten sonra daha cok kullanma sansin oldu, cihazi daha iyi tanimissindir. sana gore en onemli artilari ve eksileri nedir D600'un?
Aklıma gelenleri yazmaya çalışayım:
D600'ün artıları: * Hala piyasadaki en ucuz Centrino laptop. * 14 inç olduğu için küçük ve hafif. * Kaliteli bir laptop; malzemesi kaliteli, az ısınıyor, fanı sessiz, tuş takımı güzel, üzerindeki hoparlörler kaliteli, vs. * Pil ömrü makul (yaklaşık 3.5-4 saat gidiyor) * S-video çıkışı var. Smat-card okuyucusu var (üzerinde çip olan kartlar). Dahili mikrofonu var. Seri ve paralel portları var.
Eksileri: * USB portu 2 adet. Daha çok olabilirdi. * Firewire portu yok. PS/2 protu yok. * Hafıza kartı okuyucusu yok.
Başkalarının eksi olarak değerlendirebileceği konular (benim için önemli değil): * Ekran kartı 32MB. * Nispeten eski nesil bir laptop (İşlemcinin FSB'si 400MHz, yeni nesil laptoplar 533MHz. Emin değilim ama muhtemelen DDR2'yi de desteklemiyordur, vs.)
Sonuç olarak; * Ekran kartı canavarı 3D oynlar oynamaya niyetiniz yoksa, * Hafif, kaliteli ve ucuz bir laptop istiyorsanız, * Amacınız Ofis programları çalıştırmak, AutoCAD - Photoshop gibi çizim veya fotoğraf işleme programları kullanmak, fazla kasmayacak oyunlar oynamak (örn. Age of Empires 2), internete bağlanmak vs. ise D600 işinizi fazlasıyla görür. Ben şu ana kadar seçimimden oldukça memnunum. Tavsiye ederim.
Compex'i bekleyemedım ve bugun d600 (879$ olanlardan tabii) satın aldım. Su anda sarjta. Daha once satın almıs arkadaslar gıbı test etmek amacıyla uzun surelı calıstırma vs. gıbı denemeleri ben de yapımm bakalım problem yasayacak mıyız?
Age of empire tarzı oyunları kaldırır demıssınız de bu makıne de sıms oynamak problem cıkarmaz degıl mı? ekran kartı, sıms ın goruntu kalıtesını negatıf anlamda etkıleyecek duzeyde mıdır sızce...
879$ mı yoksa 839$ mı yanlış mı yazdınız, yeni modeli 839$ her yerde.. bu arada hayırlı olsun...fuarı beklemek mantıklı mı bilemem bilişimde teknosa 1299$ fs2045 sattı sonrada fuardan sonra 1149 dolara, nasıl işse, fuara gidenleri neredeyse bir güzel kandırdı..
arkadaslar, compex fuarının tarihlerini tam olarak gecebilir misiniz ve de nerede yapıldıgını zira istanbul dısındayım,ilgili model için fuara haftasonunu denk getirip bir ziyarette bulunabilirim
tsekkurler
Tesekkurler AmonR,
Dell 2200 ile ilgili baslikta "D600 almamis olsaydım dell 2200 alirdim" diye yazmissin. Neden boyle dusunuyorsun?
tesekkurler
@b_sevki Compex fuarı bildiğim kadarıyla 1-4 Aralık tarihlerinde, Harbiye Lütfi Kırdar Fuar Merkezinde (Eski Spor Sergi Sarayı) yapılıyor. Ama haftasonu acayip kalabalık olur. Ben geçen sene hafta sonu gideyim dedim, giriş kuyruğu bir-iki yüz metreyi bulmuştu, vazgeçip döndüm.
@nenadkrstic12 Doğrusu 2200'ü elime alıp incelemedim. Ama teknik özelliklerine bakınca D600 üzerine epeyi bi artıları var (örn. 512MB RAM, 128MB ekran kartı, galiba 533MHz FSB'li işlemci, vs.) Tüm bu artılarına rağmen D600'den sadece 100 YTL daha pahalı. E bu kadarcık fark verilip 2200 alınır diye düşündüm. Ama dediğim gibi 2200'ü elime alıp incelemedim, malzeme kalitesini vs. bilemem. İnsanlar son kararlarını vermeden önce bence alacakları laptop bi ellerine alıp (mümkünse aleti çalıştırıp) incelemeliler.
Valla laptop almakzor karar, herkese Allah sabır versin.