Şimdi Ara

DELL LATİTUDE D600 (2.13 kg) HAKKINDA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
0
Favori
61.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vall bizim topic unutuldu diyorduk arkadaş aferin ile öne çıkarmış... sağolsun...

bu mesajsızlık arasında acaba hala bir dell600 alan yokmu ? şu ısı sorununu bir türlü öğrenemedik. diğer topiclerde 2200 anltılıyor vede bir arkadaş 4 gün çalıştırdım diyor ısı mısı sorunu yok diyor.. aynı firma dell 600 neden ısı sorunu olsun anlayamadım..

ben şu kampanya bitmeden almak istiyorum vede card finans kartımı bkliyorum, bir gelsede şu dertten kurtulsak..
  • Arkadaşlar,

Sonunda ben DELL Latitude D600 aldım.
    İlk izlenimlerimi yine bu forumda, aşağıdaki konu başlığında yazmıştım:
    http://forum.donanimhaber.com/m_4539120/tm.htm
    (DELL D600 ISINMA SORUNU VAR MI? KULLLANAN?)

Orada da yazdığım gibi, İstanbul Mecidiyeköy'deki Arslan Bilgisayar'dan 799$ + KDV'ye aldım. (Bonus kart'a peşin fiyatına 6 taksit yapıyorlar. Diğer kartlarda komisyon alıyorlar.)
    http://www.arslanbilgisayar.com.tr/
    http://www.netsiparis.com/

Öncelikle teknik bilgilerdeki çelişkilere değineyim.
    Aletin ekran kartı 32MB.
    Wireless kartı ise hem "b" hem de "g" destekli.
    (En azından Arslan Bilgisayar'dakiler böyle.)

Bazı sitelerde ısınma ve bu yüzden kilitlenme problemlerinden bahsedilmiş, ama ben şimdiye kadar böyle bir problem yaşamadım. Bir hafta boyunca aleti sabah 9'da açıp akşam 6'da kapadım, bir kere bile olsun kilitlenmedi.

Ben zaten mümükün olduğunca UCUZ, ama kaliteli bir laptop arıyordum.
    Ayrıca HAFİF olup kolayca taşınmasını istiyordum.
    Amacım oradan oraya taşıyabileceğim ve ofis programları, çizim programları gibi işe yönelik şeyleri çalıştırabileceğim bir bilgisayardı. Yeni çıkmış 3D oyunları oynamak gibi bir beklentim, veya laptoptan DVD film seyretmek gibi bir isteğim olmadığı için bu bilgisayar beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor doğrusu.

Hatta, arkadaşım ile bilgisayarları ethernet kartından birbirine bağlayıp "multiplayer" Age of Empires 2 oynadık. Performansı gayet iyiydi. (Bazıları diyecek ki, Age of Empires 2 oynatması bişey ifade etmez. Doom 2 vs. oynatsın da görelim... ama benim zaten böyle bir beklentim yok.)

Kısacası yukarıda saydığım gibi beklentiler içerisinde olan arkadaşlara tavsiye ederim.

• Arkadaşım hayırlı olsun vede neden bize haber vermedin meğer ekim 28 de almışsın, açılan topicler nedense yazılmayınca geriye düşüyor, başka kısımdada önermiştim şu notbook topiğini sınıflandıralım, marka bazında, işlemci bazında, ekran bazında gibi ama olmadı..

neyse , ben card finansı beklediğimi söylemiştim ya dell d660 veya 505 veya packed bell alacağım...Vtan biligsayrdan neden alamdın diye soramıyorum çünkü almışsın eğer iptal olmammışsa %8 kard finansa indirim vede 8 taksit yapıyorlardı... ama böylede ucuz sayılır, ğere bimeksin indirim kuponşlarını düşünmezsen..

ısınms sorunu biraz kafa karıştırmıştı, senin testin bizi rahatlattı..zaten dell2200 arkadaş 4 gün açık bıarktım diyor vede sorun yok derken bu modelle hemde delin ısınma sorunu olması biraz şüphe yaratmıştı.. inşaaallah kampanya bitmeden alırım..

daha evelden çok geç haberim olan msı s260 modelininin kampanyasını kaçırmıştım, vede bayağı üzülmüştüm.. neyse hayırlısı olsun... test sonuçlarını vede yorumalrını bekliyoruz birde gerçekten 2.13 kg mı

• Valla laptopu aldığım gün şehir dışına çıkacaktım ve Mecidiyeköy'e yakındım, e Bonus Kartım da olduğu için Arslan Bilgisayardan gidip almayı tercih ettim.

E izlenimlerimi sizlere aktarmak için de aleti yaklaşık bir hafta kullanayım bari dedim.

İşte size birkaç izlenim daha:
    Fanı çok sessiz, çalışıyor mu çalışmıyor mu belli değil.
    DVD-ROM/CD-RW Combosu kolayca çıkartılıp takılabiliyor. (Biligsayar bunu sanki USB cihaz gibi görüyor. Yani bilgisayarı kapatmadan çıkartıp takabilirsiniz.)
    Aynı boşluğa yine Dell'den alacağınız mesela Floppy disk sürücüsü veya ikinci bir HardDisk takabiliyorsunuz.
    Fakat, combonun ön yüzündeki DVD-ROM ve CD-Writer logolarını beyaz bir boya ile oluşturmuşlar. Açıp kapadıkça parmağınızın değdiği yerlerdeki boya çıkmaya başlıyor. Yakında bu yüzeyde hiç bir logo görünmeyecek. Benim için sorun değil, hatta logosuz görünümü daha iyi gibi geldi bana, ama bazı arkadaşlar bu durumdan hoşlanmayabilir tabii.

Pek çok laptopta olduğu gibi, pilinin ne kadar kaldığını görebiliyorsunuz. Normal bir kullanımla. (Yani aleti fişten çektikten sonra, "maksimum performans" ayarı ile AutoCAD ve diğer ofis programlarını çalıştırırken ve ekran parlaklığı en üstün bir altı seviyede iken) yaklaşık 2 buçuk saat çalıştım ve alet halen yaklaşık 1 saat pili kaldığını (galiba %25 idi) gösteriyordu. Yani pil ömrü yaklaşık 3 buçuk saat.

Teknik özelliklerde belirtildiği gibi aletin I/O portu olarak seri port, paralel port ve 2 adet USB 2.0 port var. Bunun yanı sıra kızılötesi portu, modem ve ethernet protları mevcut. Harici monitör veya projeksiyon cihazı bağlamak için VGA çıkışı ve televizyona bağlamak için S-video çıkışı mevcut.
    Fakat Firewire ve PS2 portları yok.
    Eğer i-link (DVI) çıkışlı bir dijital video kameranız varsa, firewire portunun olmaması sizin için bir eksiklik olabilir.
    Alette hem touchpad hem de IBM'lerde olduğu gibi touch-stick var. Ama ben mouse kullanmaya alışık olduğum için bunlara pek yüz vermedim gittim USB çıkışlı bir mouse aldım. Eğer PS2 portu olsaydı daha iyi olacaktı tabii, boş yere bir USB protunu kullanıyor olduk.

Aleti henüz tartamadım. Eğer bir hassas terazi vs. bulabilirsem tartacağım. Ben de ağırlığını merak ediyorum doğrusu. Ama 15" hele hele 15.4" ekranlı ağabeylerinden daha hafif olduğu kesin.

Bu arada, gördüğüm kadarıyla bazı sitelerde bahsedilen meşhur ısınma problemi genelde Dell'in eski 500 serisi laptoplarına ait. Bence bir parti malda sistematik bir hata ortaya çıktı ve o parti hep sorun yarattı fakat muhtemelen bu sorunu giderdiler ve artık kimse bundan şikayetçi değil, hele hele D600'de böyle bir problem kesinlikle yok. Tabi diğer modelleri bilemem.

Aklınıza takılan sorular varsa lütfen sorun. Elimden geldiğince cevaplayayım.
    Fakat yeni bilgisayarıma gerekli gereksiz bir sürü program yüklemek istemediğim için 3D-Mark veya Everest gibi puanlama programlarını kurmayı düşünmüyorum.

• Bilgi için teşekkür ederim, eversti kurmanı tavsiye ederim, istersen sonra kaldırabilirsin program makinanın rötgenini çekiyor...

ben bu makinada seri-paralel port vede hafifliği için seçmiştim, birde görünce şıklığınıda ekledim.. üstelik benim baktığım yerde FS 2045 ile D600 yan yana koymuş istesen olmaz orada kıyaslama çok kolay olmakta...ben varım diyordu.. gerçekten bemim hoşuma gitmişti.. ben biraz estetiğede önem veririm. Biraz packed belldeki takıntım da bundan, gönül isterdiki sony fs serisi alalım ama çok pahalı..

makinanın cd romun çıkması artı bir özellik, sizin söylediğiniz gibi disket sürücüsü veya hdd takılıyorsa veya ileride multi dvd yazıcı takılabilirse ne ala birde delin bir modelinde aynı cd rom gibi hdd si çıkarılabiliyormuş...

tv çıkışını ve dvd oynatma vede cd yazma hızlarını test etmeni tavsiye ederim, ekranından memnunmusun parlaklığı bakımından... ben fs 2045 beğenmedim, packed bellin ekranı iyi, hiç beğenmediğim datronun ekranıda nedense iyi...

birde aldığınız yerden çanta hediye verildimi,

• bir soru da benden olsun,pil çıkartıldıgında laptopun alt kısmında denge yonunden bir sorun yasanıyor mu,yani pilini çıkartıpta elektrik ile kullanabiliyormuyuz herhangi bir sabit durmama sorunu ile karsılasmadan rahatça,
    evet card finansın llimitini ayarlar ayarlamaz vatandan alacağım heralde
    sanada hayırlı kullanımlar
  • valla hayırı olsun bende inşallah aksilik olmazsa yarın yada salı günü alıcam bakalım

izlenimlerimi yazarım :) vatan'dan card finans 8 taksite %8 indirim li alıcam ehehe indirim miktarı tam +512

module denk geliyor e onuda taktırırım artık :)
  • Hayırlı olsun dilekleriniz için teşekkürler.

LCD ekranlar konusunda pek tecrübeli olduğum söylenemez ama bildiğim kadarıyla D600'ün ekranı yeni tip LCD'lerden olmamasına rağmen görüntü kalitesi gayet tatmin edici.

Çanta manta herhangi bir hediye vermediler.
    Kutu içerisinden, temel bilgileri içeren kullanım kılavuzu ve 3 adet kurtarma CD'si çıktı. CD'lerin biri WindowsXP içeriyor, diğeri driver ve utility'ler, üçüncüsü ise uygulama programlarını içeriyor. Doğrusu henüz içeriklerine bakmadım. Zaten hepsi de hazır yüklüler.

Pil ile ilgili olarak doğrusu hiç pili çıkartıp adaptör ile kullanmadım. Pil sağ ön tarafta, çıkartırsanız herhalde aletin ağırlık merkezi LCD ekrana doğru kayar.
    Bunu yanı sıra, pil haznesinin içerisinde ayrı bir haznede küçük bir pil daha var. Bu sayede bilgisayar çalışırken herhangi bir veri kaybı olmadan asıl pili değiştirebiliyorsunuz.

Şimdilik bu kadar.
    Umarım alacak diğer arkadaşların da beklentilerini karşılar.
    Gördüğüm kadarıyla hala piyasadaki en ucuz Centrino laptop bu.

• sormayı unuttum birde şu ölü piksel olayı var, kontrol ettinizmi, varmı ? veya alırken kontrol etme imkanı verdilermi..?
  • Selamlar,
    Yaklaşık 10 gündür kullanıyorum.Hiçbir sorunla karşılaşmadım karşılaşacağımı da zannetmiyorum.Zaten çok eski bir Dell kullanıcısıyım herzaman bu markaya güvenmişimdir ne de olsa ABD de herzaman 1 numara.Oyun oynamak isteyenler PS2 veya PSP yi tercih etsin çünkü laptoplar bence oyun makinesi değiller ve bence oyunlarla hiçbir laptopu yormaya değmez.Çünkü her yeni oyun daha çok ekran ve ram performansı arıyor haksızmıyım ve de yeni programlar,bence uğraşmaya değmez zaten oyun oynamak isteyenler en aşağı 2.5-3 milyarı gözden çıkarması lazım ki ekran,ekran kartı memory ve işlemci çok süratli olsun ki bu laptoplar bile 1 sene içinde en zayıf duruma düşerler çünkü teknoloji son sürat ilerliyor herkesin gördüğü gibi.
    Gelelim Dell Latitude D600'e bence kusursuz bir bilgisayar.Sadece 256 mb ram biraz yavaş ancak buda 512 upgrade le hallolur.256 mb bile yetiyor aslında.Isınma ve donma hakkındaki problemlere inanmıyorum.Çünkü 10 gündür günde en az 5 saat kullanıyorum ve böyle sorunlarla kesinlikle karşılaşmadım.Daha önce AcerTMC110TCI Tablet kullanıyordum ki onu sattım elimi cidden yakıyordu neyse 1 sene önce sattım da kurtuldum ondan.Kısacası güvenle alabilirsiniz ısınma ve donma sorunu yoktur(Isınma her laptopda olduğu kadar var sadece).Bence bu fiyata kaçırmayın.Ayrıca,millet gidip dandik cep telefonlarına o kadar para veriyor(Dell 600 fiyatı kadar) ve de pocket pc lere.Herhalde koskoca Dell600 bunu hakediyordur bence fazlasıyla hakediyor.Hesaplarıma göre en az 250-300 YTL karınız olur bu cihazı alırsanız.Bence Vatan Bilgisayardan alın ben öyle yaptım UPS ile tam 1 günde geldi ve de 8 Aya Peşin fiyatına Cardfinans ile %8 indirimli aldım distrubutoru Kontdan bile bu fiyata bu taksitlerle almanız imkansız.Ayrıca,pili 5 saat civarı gidiyor ve cihaz oldukça 14 ekrana göre oldukça hafif ve taşıması çok rahat.Eski 14 ekran laptoplar en az 2.9 kg olurdu mesela kullandığım Dell latitude Cpx750 öyleydi.Hem ayrıca bu fiyata bence Dell'in sırf kasası bile alınır ki alet tıkır tıkır problemsiz çalışıyor ne ısınma ne donma.

http://www.kont.com.tr/images/content/dell_kampanya.jpg

Saygılar

• ben de bu bilgisayardan aldım erzurumdayım ve genelde kampanyalar buraya ulaşamaz kampanyalı ürün pek bulamazsınız bilgisayar fiyatları da istanbul ankara ya göre daha pahalı bu kampanya benim için ilaç gibi oldu. alalı 1 hafta falan oluyo gayet memnunum auto cad ansys falan yükledim gayet ii çalıştırıyo.ısınma problemi kesinlikle yok.daha önce kardeşime monster laptop almıştım ekranı çok sönüktü dellin ekranı gayet ii geldi bana parlak ekranlar kadar olmasada görüntü net. Ayrıca kızıl ötesinin olması + biözellik.Bu arada unutmadan kimse ses sisteminden bahsetmemiş üzerindeki hoparlörler gayet ii ses verio.
  • bu arada dell in sanırım 839$ +kdv lik bi kampanyası ver haberi olan varmı
  • arkadaslar bende d600 almayi planlayan biriydim. ancak arastirmalarim sonucu baska bir laptop buldum ve ozellik olarak d600den cok daha ustun bi laptop ile karsilastim.sadece 50 dolar fark var aralarinda.
    http://www.koysepete.com/Kategori.aspx?UrunId=30684

1.730 533 mhz 2 mb cache dothan islemci 512 ddr3 533 ram SD, MMC, MS, SM, XD kard okuyucu vs. bence cok daha iyi. sizinde bir goz atmanızı oneririm.
  • yahu arkadaşlar onca şikayetten sonra nasıl datron öneriyorsunuz anlamadım

quote:

Orjinalden alıntı: 22days

arkadaslar bende d600 almayi planlayan biriydim. ancak arastirmalarim sonucu baska bir laptop buldum ve ozellik olarak d600den cok daha ustun bi laptop ile karsilastim.sadece 50 dolar fark var aralarinda.
    http://www.koysepete.com/Kategori.aspx?UrunId=30684

1.730 533 mhz 2 mb cache dothan islemci 512 ddr3 533 ram SD, MMC, MS, SM, XD kard okuyucu vs. bence cok daha iyi. sizinde bir goz atmanızı oneririm.

• Datronu kötülemek belki yakışmaz, kullanan arkadaşım var vede mennun ama dell ile, acer ile, FS vb. ile karşılaştırmak yanlış.. bırak ben dell600 ile FS 2045 yan yan gördüm dell 600 dedim... ki FS 2045 TE süper bilgisayar...
    o önerdiğiniz datronun ekranı dell600 görede iyidir (parlaklık bakımından) ama ben genede dell derim, tabiki bunlar benim düşüncem.. renkler ve zevkler tartışılmaz...

herkese beğendiği makinası en iyi şekilde gözükür...
  • D600 ile karşılaştırdığınız cihaz Linux la çalışıyor Windows la değil ve ekran çok büyük rahat taşınamaz bir laptop o yüzden pek tercih edileceğini sanmıyorum.Ucuzluğuna gelince Linux işletim sistemli bir cihaz almak isteyen olursa bundan daha ucuzunu bulabilir(1 Milyara kadar Centrino su var piyasada)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corvetteman -- 8 Kasım 2005, 0:15:34 >
  • datron linuxla calisiyor demissin. yaniliyorsun. linux yuklu olarak geliyor. ama windows driverlarınıda gonderiyolar ve istersen format atıp xp kurabiliyosun. walla gecen hafta datron indirimdeydi 747 dolara gibi bi fiyata satılıyodu.simdi parayı denklestirdim almaya kalkacam tükendi diyor cogu sitede. sanırım dell d600 almak daha mantıklı şu sıralarda.
  • bugun ideefixden dell d600 siparisi verdim.2 3 gune kalmaz gelir umarım.hadi hayırlısı.
  • ya ben erzurumda bile bir sürü yerde bu bilgisyarı buldum neden internetten sipariş verme isteği hissediyosunuz ki
  • ben isin kolayina kacmak istedim heralde. ayrica 799+kdv ve pesin diye %8 iskonto baya iyi oldu fiyat.
    ayrıca internetten ala istegi hissetmis olmamım yanında sanamı sorucam nerden alacagımı diye bi cümlede kurma istegide hissediyorum. bilmem yeterince acıkmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 22days -- 9 Kasım 2005, 18:09:11 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.