Şimdi Ara

DELL LATİTUDE D600 (2.13 kg) HAKKINDA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
0
Favori
61.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • d600 ün max çözünürlüğü kaç? 1024 x 768 mi?
    kimse yazmamış
  • evet XGA = 1024 * 768
  • yaw bende çok kararsızım ne alacağım hakkında,onlarca model var piyasada başım döndü ya
    sadece net,office ve uygulamalar için d600 yeterli,ufak,hafif ve karizma bir alet ama şeytan diye ya asus a6v ya da turion lu bir laptop al oyun,15,4 inç ekran vs. için ama bununla onlar arasında 700-800m fark var.
    ama en uygunu gene d600 sanırım
  • bu arada herkesin 799+kdv ye sattığı d600 ü mavibilgisayar 816+kdv ye satıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stuka -- 10 Kasım 2005, 12:04:54 >
  • sanırım ben de DELL D600 alacağım .

hediyeli ( en azından beraberinde çanta veren ) satış yapan internet sitesi var mı ?
  • benim bildiğim yok ama zorlatırsan belki verirler ayrıca bir 256 ram takviyesi daha lazım.
    birde bunun dış kasası gri mi gümüş renkte mi? ankara da smart bilgisayarda 2 hafta önce baktığım d600 ün dışı metal alaşımdı ama dün yeni gelen d600 e baktım bana plastik gibi geldi??gri renkteydi.
  • arkadaslar alet bugun geldi ama bu dvd comboyu yerinden cıkaramadım tam olarak nasıl cıkartılıyor.
    ayrıca aletin sol tarafında mikrofon girisinin hemen yanında bi klips var bastırınca kart gibi plastik bisey cıkıyor. bunun ne oldugunu tam olarak anlayamadım. biri aciklarsa sevinirim
  • Dvd Cdrw'ı çıkartmak için cihazın sağ altkısmına doğru dikdötgen bir düğme var ona basarak çıkarabilirsin.Soldaki yuvadaki siyah plastik ise bu yuvaya dışardan harici bir hardware takana kadar durur,mesela harici bir tv kartı takarsan o plastiği ordan düğmeye basarak çıkarırsın ve kartı yerleştirirsin.
  • Ben iki yıldır kullanıyorum D600 ü. O zamanlar 1399+KDV ye almıştım. 2 yıldır hiç sorun cıkarmadı. Çok yogun HDD kullandığım için HDD den gelen sesler üzerine kıllandım ve sadece onu değiştirdim. 80 GB lik bişey taktım. Eskisinide external HDD yaptım, backup için kullanıyorum. Ekranda hiç dead pixel çıkmadı. Laptop kullanan birçok kişinin şikayeti budur. Siyah plastik kapak PCMCIA yuvasıdır, artık pek kullanılmıyor. Çünkü eskiden PCMCIA taktığımız birçok kart on-board olarak geliyor (Ethernet, WiFi, modem v.b.). Yinede TV kartı filan takılabilir. Keşke olsaydı dediğim özellikleri; 15" ekran ve biraz daha iyi çözünürlülük, SD kart okuyucu, firewire bağlantı, bluetooth. Ama işte bunların olduğu modeller biraz daha pahalı oluyor. Bir de 2003 model bir laptop olduğu için o zamanlar için büyük bir eksiklik olarak görünmüyordu. Wireless kartı 54 mbps değil 11 (eğer değiştirmedilerse), bunu gözden kaçırmayın. Pil durumunu söyliyim, başlarda 4,5-5 saatti iki yılın sonunda yarım saate düştü. Değiştirmek lazım. Bu sökülebilen CDRW yerine ikinci bir pilde takılabilir. Lazım olanlara 10 saat pil ömrü sağlayabiliyor. 2 yıllık kullanım sonunda kasada en küçük bir fiziksel deformasyon bile yok. Assus kullananlar bunu bilir. Biraz karışık oldu ama sonuç olarak 2 yıl öncesinin konfigurasyonu olduğu için artık düşük bütçe laptopu oldu. Zamanının iyisiydi. Ama ben bugün laptop alacak olsam; bluetooth, DVD yazıcı, bilimum memory kartları okuyabilmeli derim.

• arkadaslar bu cihaza iyi bi ekran kartı takmak mümkünmüdür acaba?
  • bluetooth bir dongle ile halledilebilir,memory okuyan pcmcıa kartlar var ben eski laptopuma taktırmıştım,5 in 1 di.gittigidiyorda falan 25 milyon civarında satıyorlar.
    bu arada kasa sahiden metal alaşım mı plastik mi??
  • Plastik. Kapak filan plastik mesela ama tabiyki cok kaliteli. Dell'lere göre dayanıklılığı daha da arttırmak için değişen materyaller ciddi farklar yaratmışa benziyor çünkü cihazın tanıtımında Dell görevlisi bunu kanıtlamak için bilgisayarın üzerine çıkmış. Sonuçta cihaz çalışmakla kalmamış, aynı zamanda herhangi bir arıza yada problem belirtisi göstermemiş. Gerçi bunu o kadar para verdikten sonra hiç bir kullanıcının deneyeceğini sanmam (en azından ben denemem : ). Bu dayanıklılık LCD arkasındaki yekpare kısımda alüminyum ve magnezyum alaşımlı çerçeve kullanılmasıyla sağlanmış.
  • D600 sahiplerine benden bir tüyo.

Geçen gün cep telefonum ile laptopu kızılötesi portundan haberleştireyim dedim.
    Cep tel.in kızılötesini açtım, bilgisayarın kızılötesi portunun önüne koydum. Baktım ki "tık yok".
    Herhalde bilgisayarın kızılötesini açmak lazım dedim ama hiç bir yerde bununla ilgili bi ayar vs. bulamadım.
    Herhalde benim kızılötesi portunda bir bozukluk var diye düşünmeye başlamışken aklıma geldi, bi de BIOS ayarlarına bakayım dedim.
    Gerçekten de eğer kızılötesini kullanmak istiyorsanız önce BIOS ayarlarına girip IR portunu "enable" etmeniz gerekiyor.

(Bu arada bilmeyenler için; BIOS ayarlarına girmek için bilgisayar ilk açılırken DELL yazısı çıkar çıkmaz F2'ye basmak gerekiyor.)

Kolay gelsin.

• Gerçi diğer arkadaşlar PCMCIA kartını anlatmış ama D600'ün ilave bir özelliğini keşfettim onu da sizlerle paylaşayım:

Diğer arkadaşların anlattığı gibi, içerisinde siyah plastik kart bulunan yuvaya TV-kartı, GPRS kartı gibi bazı harici kartları takabiliyoruz (bunlara PCMCIA kart deniyor).
    Bunun yanı sıra, dikkatlice bakarsanız, siyah kartın hemen altında daha ince bir boşluk göreceksiniz. Burası da "SMART CARD" okuyucusu imiş. Yani, bonus kart gibi üzerinde çip olan kartları okumaya yarıyor. Bende yok ama sanırım Smart Kart kullanan dijital uydu alıcılarının kartlarını bununla programlayabilirsiniz.
    E hoş bi özellik di mi...
    Gerçi ben bunun yerine SD/MMC kart okuyucu olmasını tercih ederdim ama n'apalım

quote:

Orjinalden alıntı: 22days

ayrıca aletin sol tarafında mikrofon girisinin hemen yanında bi klips var bastırınca kart gibi plastik bisey cıkıyor. bunun ne oldugunu tam olarak anlayamadım. biri aciklarsa sevinirim

• arkadaslar d600 e 512 ddr2 ram takılırmı ? eger ddr2 yi destekliyorsa kac mhz e kadar tanır ? 333 mü?
    eger ddr2 olmuyorsa normal bi ddr ram olarak kac mhz en fazla destekler? 333 mü 533 mü ?
    yani 533 taktıgımıda yine 333 gorecekse bosuna fazla para vermeye gerek yok
  • arkadaslar bir yardım sever arkadas cvp verirse cok iyi olacak. ram alacam ama alamiyorum bisiler yazin :)
  • Bumakinayı incelediğimde ek ram takmak istediğimde4 400 hrz demişti satan ama üstünde de 333 var galiba hamgisi doğru bilemiyorum, en güzeli üzerinde çalışan ramin frekansıdır bence..
  • Alet max. 2GB'a kadar RAM destekliyor. (2 x 1024 MB)
    Üzerinde gelen RAM bazı kaynaklara göre 266MHz, bazılarına göre ise 333MHz.
    Muhemelen max. 400 MHz.yi destekliyordur. DDR2'yi destekleyeceğini sanmıyorum.
    Bence en iyisi DELL support centere yazıp sormak.
  • Ya arkadaşlar ben henüz everest gibi bilgisayarı inceleme programlarından kuramadığım için bakamadım.

D600'e sahip arkadaşlar arasında şu bizim RAM'in gerçekten kaç MHz olduğunu bilen var mı?
    Bilen biri yazarsa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaslar merhaba;

Gec de olsa cazip fiyat kampanyası olan bır D600 fırtınası esıyor bır suredır. Ben de laptop alm< arıfesınde olan bırı olarak konu ile ilgileniyordum ancak bıraz gec kalmısım. D 600 799$+KDV olan tipi şu anda hiç bir yerde yok, kampanya bitmiş. 839$+KDV olan ise Gold, vatan gibi firmalarda kalmamıs, ınternet ortamında satılıyor. Ben sadece ofıs ortamında kullanabılecegım, bır de wıreless ınternet baglantısı olan yerde rahatca ınternete gırebılecegım mobılıty ımı bozmayacak bır laptop arıyorum. D 600 sırf bu amaclar ıcın uygun mudur? 2003 model olması ileride bir kaç yıl sonrası için teknolojinin cok gerısınde kalma sıkıntısı yaratır mı?

Acıl cevaplarınızı beklıyorum yoksa 839'luklarda bıtecek.

NOT: COmpex fuarında bu fıyatlar cıvarında laptop bulmak mumkun olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.