bu modelldeki kablosuz bağlantının "Intel Pro Wireless 2002 802.11b destekli Kablosuz Ağ " olması ne yi ifade ediyor, yani sadece b olması bir eksiklikmi , çoğu modelde b+g yazıyor.. bu konuda bilgisi olanlar yardım elini uzatsın..
firmaya açıp sorduğumda gold'un bazı mağzaları b+ g destekli dedi, bazısı (merkez) sadece b dedi, pcdepo bizimki b+g dedi hangisi doğru anlayamadım..
quote:
Orjinalden alıntı: G774
selam..
bu modelldeki kablosuz bağlantının "Intel Pro Wireless 2002 802.11b destekli Kablosuz Ağ " olması ne yi ifade ediyor, yani sadece b olması bir eksiklikmi , çoğu modelde b+g yazıyor.. bu konuda bilgisi olanlar yardım elini uzatsın..
firmaya açıp sorduğumda gold'un bazı mağzaları b+ g destekli dedi, bazısı (merkez) sadece b dedi, pcdepo bizimki b+g dedi hangisi doğru anlayamadım..
Evet, sadece b olması bir eksiklik... Wireless için 3 farklı protokol mevcut..
802.11a - maximum 54Mbps (5GHz frekansında) 802.11b - maximum 11Mbps (2.4GHz frekansında) 802.11g - maximum 54Mbps (2.4GHz frekansında)
Aslında burada en iyi seçenek 802.11a olarak görünüyor ama çok rastlanan bir protokol değil.. En kötü seçenek ise 802.11b...
yahu bu pcdepo ya bravo doğrusu bir model getirdikleri zaman en üst modelini getiriyorlar
arkadaslar bu notbook hiç tavsiye etmiyorum yabanci sitelerdeki kullaanıcı yorumalrını okursanız aletin cok fazla ısındıgını ve bir saat içinde kitlenip mavi ekran cıktıgını anlatıyorlaR.ozellikle hitachi marka 5400rpm lik hd in oldukca fazla ısı uretitigi ve bunun da bilgisayarda kitlenmelere yol actıgı yazıyor.bence uzuclugunun yanında bu tip sikayetler de dikkate alınmalıdır.
• Intel® Centrino™ Mobil teknolojili - Intel® Pentium® M işlemci 725 (1.6GHz, 2 MB L2 cache) - Intel® 855GME chipset - Entegre Intel® PRO Wireless Kablosuz LAN • Microsoft® Windows® XP Home Türkçe • 15” XGA TFT renkli LCD ekran, 1024x768 çözünürlük • 512 DDR333 bellek, 40GB 5400rpm sabit disk • Intel® Extreme Grafik paylaşımlı maks. 128MB DDR AGP VGA • DVD/CD-RW combo sürücü, 3xUSB 2.0 port • MS-Sound uyumlu ses kartı, stereo hoparlör • 56K faks-modem, 10/100Mbps LAN, Kablosuz LAN • Türkçe Q klavye, touchpad mouse • Meteksan.NET 3 AYLIK internet paketi • 2 yıl garantili
quote:
Orjinalden alıntı: G774
selam..
Dün kont bilgisayara sordum, gelen makinalar b+g modüllü dedi, kont delin disbiritörümü bilemem ama pazarlayıcıları arasında gold da var, onlara soruyorsun hayır sadece b diyor.. bu nasıl iştir anlamadım.. gold dan almak istiyorum çünkü 15 ay taksit bana uygun.. pcdepo da ise 6 ay taksit.. kararsız lık had safhada.. bu gidişlede bu böyle devam edecek gibi...
linkini buldum http://www.kocpa.com/site/page.asp?dsy_id=2340 buradan detaylarina bakabilirsin,sonoma yaziyor ama degil dothan islemcisi var. Ben aldigimda son bir tane kaldigini soylemislerdi ama internet sitesinde stokta yaziyor,bulursaniz tavsiye ederim,fiyatina gore piyasanin en iyisi bence.
• Intel® Centrino™ Mobil teknolojili - Intel® Pentium® M işlemci 725 (1.6GHz, 2 MB L2 cache) - Intel® 855GME chipset - Entegre Intel® PRO Wireless Kablosuz LAN • Microsoft® Windows® XP Home Türkçe • 15” XGA TFT renkli LCD ekran, 1024x768 çözünürlük • 512 DDR333 bellek, 40GB 5400rpm sabit disk • Intel® Extreme Grafik paylaşımlı maks. 128MB DDR AGP VGA • DVD/CD-RW combo sürücü, 3xUSB 2.0 port • MS-Sound uyumlu ses kartı, stereo hoparlör • 56K faks-modem, 10/100Mbps LAN, Kablosuz LAN • Türkçe Q klavye, touchpad mouse • Meteksan.NET 3 AYLIK internet paketi • 2 yıl garantili
Bu da çok iyi model ama, artılarının yanında eksiği de var ; ağır oluşu, tv çıkışı olmaması, seri ve paralel portlar yok gibi... ama fiyat iyi...
birde dell kullanıpta ekranı hakkında fikri olan var mı ? FS 4025 malesef bana soluk geldi, bugün ekran ayarları ile oynamama rağmen bana göre iyi değildi, toshibanın ise ekranı sanki fs göre daha iyi idi, beğenmediğimiz datronun ekranı ise her ikisine göre bana çok iyi gözüktü... (sorum parlak ekranlar dışındaki normal ekranları içeriyor..)
quote:
Orjinalden alıntı: marginal
aldigim model G5160,centrino 1.6 999$+kdv
arakadaş neyin linki derken tıklayınca gördük süprizi (benim için tabiki )nereden buluyorsunuz bu siteleri helal, google aratıyorsun yok packed bell satan standart belli firmalar çıkıyor...
siz buradan mı, aldınız güvenilir firmamı, internet üzerinden mi yoksa mağzadan mı aldınız ? ve resimdeki gibi beyaz renkmi...
ayrı bir konu bu markanın celeron ve amd 2800 leri bu fiyata satılırken bu nasıl oluyor bu fiyata ?
walla bilemiyorum arkadasim ben de tamamen tesadufen rastladim,aslinda dedigim gibi forumun konusu olan dell modelini gormek icin kadikoyde kont bayisi biliyordum bir tane ona gitmistim,adi kocpa.Sonra anlattigim gibi bu modeli gorunce hic baska bir yere sorup arastirmadan aldim ki hic adetim degildir.Aldiktan sonra internette arastirdim,ayni modeli 1299$+kdv satanlar var.Hem de 256 mb. Normalde ram 256 bu modelde +256 hediyeymis,orjinal word2000 lisansi ve canta da hediye ustelik 12 taksit daha ne olsun.Biraz reklam gibi oluyor ama amacim sadece paylasmak ve bilgi vermektir.Bu arada packard bell in ekranini gorurseniz hicbir ekranin netligini ve canliligini begenmezsiniz,sony x-black disinda tabi.
arkadaslar benım anlamadıgım dell 2200 un yenisi geldi denilmiş 128 ekran kartlı ancak chipseti Intel 855GME hiç bi alet 128 mb paylasımlı ekran kartına sahip olamaz bunun için yeni inte gm 915 cihpsetler gerekli bu bir celişki olmuyor mu?
quote:
walla bilemiyorum arkadasim ben de tamamen tesadufen rastladim,aslinda dedigim gibi forumun konusu olan dell modelini gormek icin kadikoyde kont bayisi biliyordum bir tane ona gitmistim,adi kocpa.Sonra anlattigim gibi bu modeli gorunce hic baska bir yere sorup arastirmadan aldim ki hic adetim degildir.Aldiktan sonra internette arastirdim,ayni modeli 1299$+kdv satanlar var.Hem de 256 mb. Normalde ram 256 bu modelde +256 hediyeymis,orjinal word2000 lisansi ve canta da hediye ustelik 12 taksit daha ne olsun.Biraz reklam gibi oluyor ama amacim sadece paylasmak ve bilgi vermektir.Bu arada packard bell in ekranini gorurseniz hicbir ekranin netligini ve canliligini begenmezsiniz,sony x-black disinda tabi.
Arkadaşım, ben bunu (bu model değil ) carrefourda çalışırken gördüm, gerçekten ekranları güzel, işin tuhafı modelleride güzel siyahıda beyazıda, ama nedense bir türlü ucuzlatmıyorlardı... daha doğrusu ucuz satanlardan haberimiz olmuyordu.... istanbulda olmanızın nimetleri ... biz sadece internetten ulaşabiliyoruz ancak..
beyaz olup olmadığını söylememişsin.. ne renk...ben bu modeli aratıyorum şu an resimelerine ulaşamadım, eğer imkanın varsa buraya koyarsan diğer arkadaşlarda görsün ..(en başta ben)
arkadaşlar, burada çelişki var, hem 855gm chipset olacak hem de 128mb paylaşımlı vga olacak!! imkansızzz.... 912 chipset deseydi ok! ama 855chipset de imkansıııııııııız! evet burada çelişki vaar----- olayın içeriği nedir acaba!!!kim satıyor bunu? millet bilgisiz mi bukadar?
quote:
Orjinalden alıntı: ugurel
arkadaslar benım anlamadıgım dell 2200 un yenisi geldi denilmiş 128 ekran kartlı ancak chipseti Intel 855GME hiç bi alet 128 mb paylasımlı ekran kartına sahip olamaz bunun için yeni inte gm 915 cihpsetler gerekli bu bir celişki olmuyor mu?
dell d600 modelini ayrica polislere 30 ay küsür taksite veriyorlar.Almayi dusunuyorum ama burdaki yorumlar biraz soguttu.Bir üst modeli olan d800 lere bakicam olmazsa.
SANA KATILIYORUM ÖZELLİKLERİ ÇOK ÜSTÜN VE BU SAATTEN SONRA 14" EKRANLI NOTEBOOK ALINMAZ
verdigim linkte resim vardi,cihaz beyaz, gri dugmeleri var ekran cercevesi,touchpad dugmeleri kisayol dugmeleri filan metal,cok guzel ve zevkli bir tasarimi oldugunu soyleyebilirim,kullanilan malzemenin cok kaliteli oldugu hemen goze carpiyor.Ben once asus a35e modeliyle ilgilenmistim,urunu inceledigimde malzemenin goz doldurmadigini gorunce vazgectim,sanirim maliyeti dusurmek icin,diger asus odellerinin kalitesinde degil gibi geldi.Bu benim fikrim tabi bilemiyorum,sizi yaniltmak istemem.Dell 600 de bunun yaninda cok basit bir cihaz gibi kalmisti.Resmini gonderemiyorum cunku bluetooth almadim ve cardreader benim telin kartini okumadi malesef.
quote:
verdigim linkte resim vardi,cihaz beyaz, gri dugmeleri var ekran cercevesi,touchpad dugmeleri kisayol dugmeleri filan metal,cok guzel ve zevkli bir tasarimi oldugunu soyleyebilirim,kullanilan malzemenin cok kaliteli oldugu hemen goze carpiyor.Ben once asus a35e modeliyle ilgilenmistim,urunu inceledigimde malzemenin goz doldurmadigini gorunce vazgectim,sanirim maliyeti dusurmek icin,diger asus odellerinin kalitesinde degil gibi geldi.Bu benim fikrim tabi bilemiyorum,sizi yaniltmak istemem.Dell 600 de bunun yaninda cok basit bir cihaz gibi kalmisti.Resmini gonderemiyorum cunku bluetooth almadim ve cardreader benim telin kartini okumadi malesef.
Arkadaşım bilgi için teşekkür ederim, birde aldığınız yerden giderek almışsınız, bu işyerinin müşteri ilişkileri nasıl yani bilg. size çalıştırma ve test etme hakkı verdilermi yoksa kutuda teslim mi ettiler , mesela ölü piksel noktaları test ettinizmi alırken? ettiyseniz olaki ölü nokta çıksaydı değiştirme imkanı tanırlarmıydı ..
bunları neden sormaktayım, gidipte alayım yoksa internetten mi alayım diye kararsızım, gidipte bakamadıktan sonra yol masrafına değmez gibi...
quote:
Orjinalden alıntı: tolga145
SANA KATILIYORUM ÖZELLİKLERİ ÇOK ÜSTÜN VE BU SAATTEN SONRA 14" EKRANLI NOTEBOOK ALINMAZ
pardon yaa..niye kimse bu üüne bi açıklama getirmiyor? bu ürün sonoma o-la-maz..hele ki 128mb paylaşımlı vga hiç o-la-maz!! ne iş? bilelim de ona göre biz de alalım?
orada ilk basta dell600 gormek istemistim,vitrinde olmadigindan bir tane sifir kutu acti verdi bana inceledim.Benim aldigim cihaz vitrindeydi ve ellerinde kalan sonuncu oldugunu soylediler,ilk kurulumu orda yaptilar,makinenin daha once acilmadigi belliydi,ekranina filan baktirdilar,yani sana da kontrol etme imkani sunarlar diye dusunuyorum.Kutu acmaktan pek cekinmiyorlardi yani,bir problem cikarsa acimadan bi kutu daha acarlar buyuk ihtimalle,bendeki izlenimleri boyle oldu.Bence ellerinde varsa oraya git ve gozlerinle gorerek al,gene de siz bilirsiniz.