Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (167. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
395.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 yıldır Inspiron 5110 kullanıcısıyım. Bugüne kadar da memnundum bilgisayardan ama birkaç gündür laptopun içinden gelen ince ses beni deli ediyor.
    HDD'gelen gelen tıkırtı sesini hepimiz biliyoruz zaten ona alıştım en başından beri vardı. Şimdi şikayetçi olduğum ses de ilk aldığımda vardı ama bataryadayken duyuluyordu sadece. Ben de genellikle şarjda kullandığımdan sorun olmayacağını düşünmüştüm.

Dediğim ses, nasıl anlatsam böyle bir cızırtı gibi, bi sinek vızırtısı gibi. Cep telefonlarında sinekleri kaçırmak için bir program var ya hani, ondaki frekanslı sese benziyor biraz da :)
    Bu sesin de HDD'den geldiği belli, hard disk ışığı yanıp sönerken ses bir duraklıyor sonra devam ediyor. Aslında öyle yüksek bir ses de değil ama arka planda sürekli aynı ses olduğundan baş ağrısı yapıyor. Bir de takıntı yaptım galiba biraz, resmen laptobu elime almak gelmiyor içimden. Bataryada iken ses daha fazla geliyor ama şarjdayken de duyulacak ve baş ağrısı yapacak kadar bir ses mevcut.

Dell support sayfasından benzer şikayetleri olanları gördüm ama bir çözüm bulamadım.
    Bios güncellemesi yaptım. A09'dan A11'e. Bir değişiklik olmadı.
    Hard disk güncellemesi de yapmayı düşündüm ama biraz korktum yanlış bir şey yaparsam diye.

aynı sorunu yaşayanlar eminim vardır. Sizce ne yapmalıyım? Dell'den parça değişimi istesem yaparlar mı? Ya da laptopun içini açıp hard diski yerinden biraz oynatmak falan mı gerekir?

• Intel 1030 wireless kart için yeni sürücü yayınlanmış. İntelin sitesinde rastladım. Bendeki versiyon 15.09.2011
    14.2.1.1 yeni versiyon 15.8.0 boyutu 83.9 MB. Henüz kurmadım. Ben harici adaptör kullanıyorum. Bu yüzden ne fark var bilemem. Haber vereyim dedim.
    Intel
    Intel® Driver & Support Assistant
    http://www.intel.com/p/en_US/support/detect/wireless

Edit: İndirdim kurdum. Kart çalışıyor ama İntel My Wifi yardımcı programı kartı algılayamıyor.
    Benim indirdiğim XP içinmiş sanırım. İntelin otomatik sürücü bulucusunu çalıştırmıştım. Yanlış buldu sanırım.
    Doğruları versiyon 16.1.1 tarih 8/7/2013 galiba şimdi onları indirip deneyeceğim.
    Bunları indirdim kurdum:
    Intel® PROSet/Wireless Bluetooth Software for Windows 7 (BT_3.0.1304_s64.exe)

Wireless_16.1.1_s64.exe
    Drivers & Software
    Download Intel® PROSet/Wireless Software and Drivers for Windows 7*
    https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=23045&lang=eng

Bunu kurmadım belki sadece bunu kurmak yetecek 122Mb hepsi içinde olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesincır -- 12 Eylül 2013; 3:22:32 >

• İyi akşamlar arkadaşlar
    1 sene önce bende Dell inspiron N5110 aldım.
    Şuana kadar 1 sıkıntı çıkarmadı. Fakat son zamanlarda açılması 10 dk kadar sürmeye başlayınca diagnostic kısmında tarama yaptırdım ve 2000-0142 kodunu verdi HDD..
    Aletin garantisi devam etmekte fakat ben garanti ile ilgili olarak arayabileçeğim bir DELL servis telefonu bulamadım. Başlangıç kurtarma yapmayı denedim yapmadı uzunca bir süre beklettikten sonra yapılamıyor dedi çıktı.
    şuanda ne yapmalıyım ? garanti için dell servisini aramak niyetindeyim ama telefonu yok malesef.. Ben sakaryadayım. burda yetkili servisi varmı onuda bilmiyorum.

Kolay Gelsin.
  • İyi akşamlar arkadaşlar
    1 sene önce bende Dell inspiron N5110 aldım.
    Şuana kadar 1 sıkıntı çıkarmadı. Fakat son zamanlarda açılması 10 dk kadar sürmeye başlayınca diagnostic kısmında tarama yaptırdım ve 2000-0142 kodunu verdi HDD..
    Aletin garantisi devam etmekte fakat ben garanti ile ilgili olarak arayabileçeğim bir DELL servis telefonu bulamadım. Başlangıç kurtarma yapmayı denedim yapmadı uzunca bir süre beklettikten sonra yapılamıyor dedi çıktı.
    şuanda ne yapmalıyım ? garanti için dell servisini aramak niyetindeyim ama telefonu yok malesef.. Ben sakaryadayım. burda yetkili servisi varmı onuda bilmiyorum.

Kolay Gelsin.
  • Merhaba arkadaşlar
    1 yıldır Inspiron 5110 kullanıcısıyım. Bugüne kadar da memnundum fakat son 10 gündür açılışması 10 dk kadar sürmeye ve gereksiz yerlerde kasmaya başladı. diagnostik taraması yaptırdığımda 2000-0142 HDD hata kodunu aldım. Anladığım kadarıyla hardisk arızalanmış. Laptop garanti kapsamında olduğu için yetkili servisi aramak istedim ama ne telefonunu nede email adresini bulamadım. Ben sakaryadayım. Sakaryada yetkili servisi varmı bilmiyorum. Yetkili servis telefonunu bilen varsa paylaşabilir mi ? veya sakaryada yetkili servis varsa kimdir nedir yerini paylaşabilir mi ?
    hayırlı geceler
  • Merhaba arkadaşlar
    1 yıldır Inspiron 5110 kullanıcısıyım. Bugüne kadar da memnundum fakat son 10 gündür açılışması 10 dk kadar sürmeye ve gereksiz yerlerde kasmaya başladı. diagnostik taraması yaptırdığımda 2000-0142 HDD hata kodunu aldım. Anladığım kadarıyla hardisk arızalanmış. Laptop garanti kapsamında olduğu için yetkili servisi aramak istedim ama ne telefonunu nede email adresini bulamadım. Ben sakaryadayım. Sakaryada yetkili servisi varmı bilmiyorum. Yetkili servis telefonunu bilen varsa paylaşabilir mi ? veya sakaryada yetkili servis varsa kimdir nedir yerini paylaşabilir mi ?
    hayırlı geceler
  • William Yuyoutube
    How to open/ Disassemble Dell Inspiron N5110 15R Laptop how to replace hard drive
    http://www.youtube.com/watch?v=hLlWZBiTK44
  • Arkadaşlar merhaba Ben Dell N5110 kullanıyorum. Facebook Video calling te sesim karşı tarafa gitmiyor nasıl çözebilirim ? ancak mikrofon çalışıyor skype dan denedim herhangi bir sorun yok mikrofonda
  • arkadaşlar Bluetoothunu yapabilen var mı? 2 yıldır bir oluyor bir olmuyor hala çözemedim...şuan Bluetoothu çalıştıramıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.Edip

Arkadaşlar merhaba Ben Dell N5110 kullanıyorum. Facebook Video calling te sesim karşı tarafa gitmiyor nasıl çözebilirim ? ancak mikrofon çalışıyor skype dan denedim herhangi bir sorun yok mikrofonda

google chrome veya hangi tarayıcı ise ... orda faceboo ksayfasında microfonu kullanmasına izin vermelisin ((flash ayarlarındanda olabilir))
  • arkadaşlar laptopum son zamanlarda yavaşlamaya başladı windows 8 önceden hızlı açılır kapanırdı sistemde güzel çalışıyordu şimdi ufak ufak donmalara mouse yavaş hareket ediyor nedir sizce sorun hdd olabilir diye düşünüyorum ama
  • izmir'de olanlar için güzel bir haberim var. switch kapak almak isteyenler varsa gaziemir optimum mediamarkt'ta orijinal kapaklardan bulabilirsiniz. 10-15 tane falan vardı. fiyatı 77 TL. ben de tesadüf eseri gördüm, internette bile bulunmayan bu kapakları görünce oldukça sevindim.
  • bende bu üründen var touchpadin sol tarafı çok ısınıyor. altında soğutucuda var yani oyun oynarken açarım soğutucuyu. pes 13 assassins creed gibi oyunlarda fan açmama rağmen çok ısınıyor. fan değişikliğini 3 hafta önce yaptım sıfır fan taktırdım. fandan yana şikayetim yok ama dediğim gibi touchpadin sol tarafı çok ısınıyor. bildiğim kadarıyla da orada harddisk var. ve bazende garip sık sık olmayan ses geliyor. ne yapmalıyım şubata kadar garantisi var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende kronik bir sorun var. Wi-fi ile internete bağlanıyorum ama belli süre sonra internet gidiyor, wi-fi apadtoru çalışmıyor. Güncelleme vb hepsini denedim ama sorun çözülmedi. Neden oluyor acaba yada bu sorunu başka yaşayan var mı ?
  • 5110 laptopum var ben 2011 yazi almıştım böyle bi sorun olmadan kullandım şimdi sorunum var sorunum da şu ki batarya sarj olmuyor kendi kafasına göre bazen de oluyor ne fiste problem var ne bataryada problem var bilgisayar açılırken de bios ekranından sonra the ac power adapter type cannot be determined diye hata alıyorum belki karsilasan vardır ben garantisi bittiği için burdan bulayim çözümü dedim ama donanimsal bişeye benziyor yabancı forumlarda bu konu tartisilmis kronik bir sorun olarak görülüyor benim hatamdan değil ne yapmalı bilemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C0LDWAVE

arkadaşlar laptopum son zamanlarda yavaşlamaya başladı windows 8 önceden hızlı açılır kapanırdı sistemde güzel çalışıyordu şimdi ufak ufak donmalara mouse yavaş hareket ediyor nedir sizce sorun hdd olabilir diye düşünüyorum ama

Etkileyebilecek çok fazla etken var. Windows 8 bende de yavaş açılıyor örneğin.

Garanti süreniz bittiyse bir SSD alıp takmanız genel performansı ciddi oranda arttıracaktır. 5400rpm HDD'den SSD'ye geçince tabiri cayizse laptop uçuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat8550

arkadaşlar Bluetoothunu yapabilen var mı? 2 yıldır bir oluyor bir olmuyor hala çözemedim...şuan Bluetoothu çalıştıramıyorum...

Bu LİNK 'ten işletim sistemini seçip indirip yükledikten sonra [Intel® PROSet/Wireless Software version 16.1.1] yeniden başlatırsan, ki setup kendi yapar yeniden başlatmayı, sorun kalmaması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ValarAlp -- 21 Ekim 2013; 22:45:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: digital90

5110 laptopum var ben 2011 yazi almıştım böyle bi sorun olmadan kullandım şimdi sorunum var sorunum da şu ki batarya sarj olmuyor kendi kafasına göre bazen de oluyor ne fiste problem var ne bataryada problem var bilgisayar açılırken de bios ekranından sonra the ac power adapter type cannot be determined diye hata alıyorum belki karsilasan vardır ben garantisi bittiği için burdan bulayim çözümü dedim ama donanimsal bişeye benziyor yabancı forumlarda bu konu tartisilmis kronik bir sorun olarak görülüyor benim hatamdan değil ne yapmalı bilemedim

Ölmüştür batarya büyük ihtimalle, biosunuzu A11 versiyona yükseltin düzelmezse donanımsal bir hata vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theraphosa_93

bende bu üründen var touchpadin sol tarafı çok ısınıyor. altında soğutucuda var yani oyun oynarken açarım soğutucuyu. pes 13 assassins creed gibi oyunlarda fan açmama rağmen çok ısınıyor. fan değişikliğini 3 hafta önce yaptım sıfır fan taktırdım. fandan yana şikayetim yok ama dediğim gibi touchpadin sol tarafı çok ısınıyor. bildiğim kadarıyla da orada harddisk var. ve bazende garip sık sık olmayan ses geliyor. ne yapmalıyım şubata kadar garantisi var.

Yapabileceğin pek birşey yok. Orada harddisk değil ekran kartı kaynaklı ısınma oluyor. Oyunlarda 80-90 derecelere çıkar GPU, sol tarafın ısınması çok doğal yoğun grafik işlem gerektiren oyunlarda. 5-6 ayda bir fan bölgesini laptop kapalıyken elektrik süpürgesi ile düşük devirde çektirme yaparsan (tozları) bir sorun kalmıcaktır. Kullanım süresi 2-3 seneyi geçince de termal macun çekmekte fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ValarAlp

quote:

Orijinalden alıntı: murat8550

arkadaşlar Bluetoothunu yapabilen var mı? 2 yıldır bir oluyor bir olmuyor hala çözemedim...şuan Bluetoothu çalıştıramıyorum...

Bu LİNK 'ten işletim sistemini seçip indirip yükledikten sonra [Intel® PROSet/Wireless Software version 16.1.1] yeniden başlatırsan, ki setup kendi yapar yeniden başlatmayı, sorun kalmaması lazım.

eyvallah oldu...sağol...

• 
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.