arkadaşlar bana delphi ile parelel port kontrol kodları lazım ör. olarak paralel portla D0 çıkışına veri gönderek nasıl bir led kapatıp açabilir. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
bunu hazır componntleri yok sanırım asembley olarak yazman gerekiyor eğer bunu yapabilrisen bana haber ver
asembley ile hiç denemedim ama yapabilirmiyim bilemiyorum açıkcası çokta bilgim yok.asembley hakkında bana biraz bilgi verirsen sevinirim
aslında bende com port modem gibi hazır komponentler var bir arkadaş yapmıştı msndn tanıştık istedim verdi kurdum nesne olarak çıkıyor ama hiç kullanmadım istersen vereyim incele ayrıca assembley biliyorum ama kullanıulan işlemciyede bağlı yazacağın prıogram ben işlemcilerin destekeldiği assembley komutlarını araştırıyorum eğer bulursan banada haber ver o zaman işimiz kolaylaşırr
asembley hakkında bir bilgi yok,yani işlemcileri proglamak hakkında bir bilgim yok yeni başladım mesala kitap aldım piclerle ilgili.şuanlık paralelport konusunu kafaya taktım en kolay delphi ile yaparım diye düşündüm ama komutları bilmiyorum.
Birkere bir düzeltme yapalım asebmyley asembley etc.. değil Assembly.NT mimarili bir OS kullanıyorsanız(Nt 3x,4x,5x,Xp,Vista,Server 2000,2003 gibi) Doğrudan donanıma erişim YAPAMAZSINIZ . Yani ia32 instruction seti ile usermodd'a in,out,cli,sti etc.. gibi doğrudan interruptlara sebebiyet veren yordamları kullanamazsınız. Bunun için bir interface'e veya kendi device driver'ini yazmaya ihtiyacınız vardır. Ancak "ben acemiyim delphi,java,basic,phyton c,c++ de usermode programlama yapıyorum diyorsanızwww.beyondlogic.org adresindeki komponentleri kullanarak rahatlıkla i/o işlemlerini yapabilirsiniz.
Ben paralel porttu uzaktan kumandalı bir araca bağladım ve çalıştı. Delphide de similasyonunu yazdım. Eğer hala yardıma ihtiyacın var ise yardımcı olabilirim. Delphi de yazdığın program exe olarakta çalışıyor istersen sadece programı gönderebilirim.